Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni! (beszélgetés)
Sziasztok!
Tegnap bekommandóztam a dokihoz, mert ambulált, nekem meg amúgy is volt Pesten dolgom.
A következő sérvem kiszakadt (L4-L5), és a nyakamban is egyre rosszabb a helyzet.
Nov elején spec MR, kontroll és meglátjuk, mi lesz :(
Jelenleg a felmondási időm töltöm. Hogymit lesz így, nem tudom. :(
Lehet félreérthetően fogalmaztam, a Bene Máté videót csak azért tettem be, mert abban elhangzik az a nagyon fontos dolog, hogy amíg nincs meg az izomkontroll és a mobilitás (magyarul a jó minőségű mozgás, pl.: [link] , addig a gerincbeteg hiába fog pl. sokat gyalogolni/úszni/kerékpározni esetleg gyógytornázni, nem valószínű, hogy lesz eredménye. Kiem-féle gyakorlatokkal ezt lehet elérni elég gyorsan, mert nagyon hatékony, jól "megkonstruált" gyakorlatok (de nem ilyen jóga jellegűek, mint a gerincjóga videóban).
Amikor téged megmozgatott nem tanított be otthon végzendő gyakorlatokat? Én már többször voltam, kb. 5-6 gyakorlatom van, majd próbálok videót készíteni.
Legtöbb információ a módszerről a könyvében van: [link] (nagyobb könyvtárakban megvan).
Jó soká kezdődik még a kezelésed.
Tornázol otthon?
Fájdalom csillapításra és izommerevségre jó.Kicsit fura inkább kellemetlen de nem fáj.Bemásolom neked amit írnak róla így érthetőbb mintha én magyaráznám.A helye csúnya mert piros véraláfutásos nagy foltokat hagy maga után.A csalánnal való csapkodásnak felel meg.😊
A köpölyözést speciális csészékkel végzik, amelyekben felmelegítik a levegőt, így az kitágul, és kiáramlik a csészéből, amelyet a bőrre helyeznek. Ahogy lehűl a csésze és benne a ritkább levegő, vákuum alakul ki , s a csésze szívóhatást gyakorol a bőrre, persze a benne lévő véredényekre és vérre. Ennek a nyoma látszik meg piros kerek foltok formájában.
Szia Tünde!
Nagyon bátor vagy! Én nem mernék csontkovácshoz menni. Gyógymasszázst én is várom már viszont. Kívánom hogy legyél tünetmentes.
Nekem nov.7-én kezdődik a komplett rehab ami először 10 ultrahang kezelés a válamra és 10 egyéni torna lesz.Utána jönnek a fürdőkezelések.
Sziasztok!
Múlt héten hétfőn leadtam a papírjaimat a leszázalékolásra és várom a behívót a bizottsághoz.
Ma megyek mozgásszervi rehabilitációs szakrendelésre és remélem minél hamarabb megkezdhetem a kezeléseket.
Amúgy nem vagyok jól sajnos :-( Olyan érzés mintha a nyakamon vállalom tégla lenne. Fáj a vállam a karom és zsibbadok. Megint zsibbad az arcom is a szemem körül egy foltban.
De van segítségem már igaz pénzért de jön és takarít nálam rendszeresen kicsit nyugodtabb vagyok hogy két hónap után tiszták az ablakaim :-)
A Kiem doktornál én is jártam. A nyakamat 10 éve rendbe tette, de a hátammal ő sem tudott mit kezdeni. Sőt utána rosszabb volt mint előtte.
Viszont nem tudom milyen gyakorlatokat írtál az előbb. De lehet hogy csak azért nem mert most csak telefonom van és azon nem lehet megnézni. (?)
Ha írnál róla részletesebben vagy másik linket küldenél az nagyon érdekelne.
Köszi
Csak vicc volt! :)
Tokra illetve Tünde38 fórum társnak a gerincfunkcio-terápiát ( [link] ajánlottam, nálam ezek a gyakorlatok hoztak jelentősebb javulást (hagyományos gyógytorna, úszás, masszázs kevésbé). Sikerült az izom kontrollt javítani és rugalmasabbá tenni a gerincem és úgy érzem, ez sok terhet vesz le a porckorongokról is.
Gyerekkori kezeletlen Scheuermann betegség miatt sajnos már fiatalon eléggé tönkrement a gerincem (gerincferdülés, porckorong degenerációk) 2014 végén kiszakadt L5-S1 porckorongsérvem lett (eggyel felette is van sérvem ill. a nyakamba több kisebb). A gyakorlatokkal néhány hónap alatt a lábba sugárzó, zsibbadásos tüneteim szinte teljesen megszűntek, a derék-és hátfájás is jelentősen csökkent, ezen felül javult a boka/achilles, térdem, csípőm (műtét nem volt).
Kb. azt sikerült elérni ami ebben a videóban van (kb. 32 percnél van róla szó): [link]
A gyakorlatok eltérnek, szerintem komplexebbek. Ha valakinek kérdése van, tudok segíteni a módszerrel kapcsolatban.
Te milyen tornát végzel?
Én ez alapján kapom, ingyenesen TB alapon: [link]
Csak a hotelszolgáltatásért kellene fizetnem, de konzervatív alatt nem veszem igénybe általában.
A fizetős egyébként sokkal jobb,meg teljesebb is, ott nem csak jár, hanem jut is masszázs. :)
Baltazár, nem szállnál be a társalgásba itt is?
Mondjuk torna nekem is jó lenne, legalább összevetni az enyémmel...
Ha valakinek van tuti mélyhátizom erősitésére torna videója (persze szigorúan gerinc betegeknek) szivesen fogadom.
Hátha van valami számomra új másféle gyakorlat.
További ajánlott fórumok:
- Akik már 30-40 kilót ledobtak itt tanácsokat adhatnak
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Mi lehet a gond? Tanácsokat, javaslatokat kérnék....
- Kezelhetetlen gyerek, tanácsokat kérnék
- Segítenétek? Véleményeket, tanácsokat várok! (köszönöm)
- Kérhetnék tanácsokat? Van egy hat éves öcsém, és egy nyolc éves húgom!