Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Kedves Szélcsillag !
Ha Te már túl vagy a működő csapda gyártásán,profi vagy :) leírnád lépésről lépésre, hogy hogyan és miből , mivel csináltad ? nincs most erőm többször vissza olvasni, ha már leírtad valamikor :) A sok infó szinte zsong a fejemben már, meg a fáradtság :)
Ilyen kétoldalú ragasztószalagot is veszek még..eddig is vehettem volna, de ami kis időm volt, el voltam foglalva a fújással, mosással, vadászattal :), na meg valahol talán mivel bíztam is azért ebben a sok szerben amit kifújtam, plusz a teafaolaj használata mellett, hogy jönnek-e még.
A festő fólia alatt gondolom a gőze/párája is jó erre, mert még mindig nedves az ágy...most levettem a fóliát....ha veszek ilyen szalagot, akkor tegyem vissza a fóliát az ágyra és arra tekerjem körbe a ragasztó csíkot, vagy simán az ágyra ? Szerinted ?
:) elhiszem :)
már nekem is mondják, hogy túlzás amit művelek...:), merthogy nincsenek látható nyomok, pár napja csípés sem, de mégsem bírok lefeküdni hajnalig, állandóan lesek mindent, napközben meg szédelgek :). Mostmár lassan ráveszem magam a lefekvésre, mert már alig bírom, itt ülve is szédülök már.Azt mondogatom most magamnak, hogy majd reggel meglátom, mi lesz...addig amíg nem tudtuk, úgyis csíptek és itt vagyunk..kellene már aludni egy kicsit. Mondod, hogy az elején csak 1-1 darabot hajkurásztatok.....lett több azóta ? Mikor kezdődött ?
erre gondoltam én is, hogy kipróbálom, már csak azért is, mert ezek a szerek sem olcsók, amit fújkálunk, hát még ezek a csapdák....láttam a neten 6-7 ezerért és 15 ezerért is.
Amúgy csak a főző gáz van, de sajna nem is tudnánk költözni pár napra sem senkihez :(, de ha fújok, kenem magunkat és mellette ez a csapda...csak eltűnnek, igaz most nincs csípés és nem is találok bogarat, de ....
Most találtam ezt is , ezzel az a "baj", hogy az ezzel foglalkozók vehetik csak meg, de hígítva használják ők is :
Viszont amit mondtam, a fekete Protectben ugyanaz van és azt lehet kapni :
Köszi szépen, pont most olvastam róluk egy másik fórumon!
Férjem dolgozik, de holnap utána nézünk/érdeklődünk, hátha jutunk valamire.
Muszáj valamit tenni, mert ebbe lassan belebolondulok.
Én csak azért raktam üvegbe amiket fogtunk, mert ahány irtó volt, soha semmit nem találtak, még nyomokat sem. Legutóbb már azt hallgattam, hogy az is benne van a dologban, hogylehet túlon túl kivagyok élezve erre a problémára.......most majd tudom mutatni, hogy nem vagyok paranoid....
Persze elhiszem, hogy nálunk nem látványos a dolog (rengeteg munkánk is van benne), mert gyakorlatilag ezeken a dögökön kívül mi sem találkoztunk semmi más nyommal,csípéseink sem olyan gyakoriak, az elején pedig tényleg csak 1-1 darabokat hajkurásztunk.
Hidd el, én sem gyönyörködni raktam üvegekbe....:(
sziasztok, újra itt; látom, sajnos folyamatosan szaporodunk - és a dögök is -, a helyzet szép, csendesen eszkalálódik, se az ÁNTSZ, sem a média nem foglalkozik vele, nagy a csend, miközben a dögök lassan meghódítják a fővárost...
minden új, és régi sorstársunk fogadja együttérzésem, a helyzet nem küönnyű, de talán nem is reménytelen, de nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy a festőfólia önmagában NEM ELEGENDŐ védelem, kell mellé valami, ami megfogja a minivámpírokat, mert ha etetjük őket, akkor igen, szaporodnak!!! ahogy azt a befőttesüvegek szemléltetik is...
nálunk (lekopogom!) azóta is csend van és nyugalom, se csípnyomok, se poloskanyomok, se semmi sehol nincs, így a csapdám se fogott nálam - nálunk - semmit, aminek egyelőre nem merek örülni, de már az, hogy végre aludhatok viszonylagos nyugalomban pár napja, az minden pénzt megér!
tudom, hogy macerás elkészíteni, és használni sem a legkomfortosabb, de már nem érdekelnek a kéynelmetlenségek, csak az, hogy dögmentesen aludhassunk az éjszaka folyamán, és végre merjek egyáltalán befeküdni az ágyamba a hajnali világosság előtt, mert a bioritmusom teljesen felborult mostanra, és nem könnyű visszaállnom...
//azért azon ledöbbentem, hogy "fogságban" is így szaporodnak ezek a kis rohadékok, nem gondoltam volna, köszi, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat! üdv a klubban...
élesztő + cukor + langyos víz...
Az arányoktól függően keletkezik co2: ha kevés élesztőt teszel bele, akkor lassan de hosszabban fog működni, ha sok élesztőt, akkor hirtelen lesz sok co2 de az rövidebb ideig tart majd...
Kutyával esetleg pár napig: szülők nagyszülők, barátok? És akkor a teljes lakást el tudnátok házilag "gázosítani"... (mondjuk ha "gázos" (=gázszolgáltatós) a lakásotok akkor el kell zárni a gázt, mert az őrláng a túl sok co2 miatt kialudhat)
Nem lenne rossz ötlet :)
de mivel gondoltad pl. "elgázosítani" az egész szobát ? Amúgy ja, a blökikkel, merthogy 2 van, nem lenne egyszerű, meg hát a lányom szobája pici, oda én nem nagyon tudnék átköltözni, a lánynak ugyan kezdődik a suli, de valamelyikünk mindig itthon van, váltjuk egymást :) Akkor már inkább az lenne jó, ha megoldható lenne, hogy szinte egyszerre az egész lakást "gázosítani" és elmenni itthonról 1-2 napra mindenkinek :)
Eszembe sem jutott gyűjteni, nézegetni ezeket a kis dögöket...fúj :) Amúgy meg mondom, 20.-án este találtunk, azokat kinyírtuk, reggel meg egy picike volt az ágyamban a lepedőn...azt is kinyírtam, azóta tegnap találtam egy pici holtat..pedig nézek mindig mindent nagyítóval,lámpával, nem találtam eddig élőt.....ma levettem az ágyamról a fóliát, megpróbálok úgy aludni rajta...majd meglátom mi lesz :) De azért teafa olajjal ma is bekenem magam :)
Nem tudom mennyire párolog a Domestos, de amikor takarítok, mindig sokat használok , büdi de még élek :) Amikor a lány szobájában "locsoltuk", akkor hetekig nem volt bent abban a szobában....utána alapos felmosás, szellőztetés, kis biztonsági fújás.... és ott azóta sincs bogár...
Amúgy a lányomon a csípések mindig brutálok voltak, rajtam meg kis apró piros szúrás nyomok csak...a pirosság is hamar halványul ( 1-2 nap) és alig látható a ceruzapötty méretű kis dudor, viszketni is csak 1-2 nap, viszont ha megvakarom, akkor újra kezd viszketni...Engem pszichikailag jobban kikészít....te jó ég, mióta nem aludtam 3-4 óránál többet, azt is félig meddig ébren...ritkán szoktam álmodni, de azóta mindenféle rémálmaim is voltak :) Remélem eltűnnek....gondoltam arra, hogy mivel hirtelen most éjszaka már hidegebb van és mivel a panelokban ilyenkor egyébként is hűvösebb van éjjel,de lehet, hogy nyitva is hagyom az erkély ajtót is, nem csak az ablakot...hátha "megfáznak" :) Viszont akkor ha esetleg van még "élő" pete, akkor az a hidegebb miatt később kel ki és akkor amikor azt hisszük, hogy végre vége, egyszer csak jön a meglepi....Szóval nem tudom...kifújok még pár ilyen fekete Protectet pár naponként vagy hetente és kenem magam teafa olajjal :) Hígítva a párnát és takarót is bespricceltem :)
Férjem egyelőre azért nem akar velük komolyabban balhézni, hogy egyáltalán beengedjék az irtókat, mert ugye azt is megtehetik......persze saját érdekük, mert a lentiekből kiindulva nem kis kolónia lehet már ott, és komolyan zavarhatja őket.
A legutóbbi szakember aki irtott, pont mondta, hogy 1 hete szintén egy közös társasházi irtásnál abba a lakásba nem engedték be őket, ahol a feltételezhető kiindulópont volt:(
Már többet be-be szólogatnak nekik, talán kicsit visszább is vettek, de ez ide édes kevés.
Állatvédőket is gondoltam felhívom, de "láthatóan" nem bizonyítható a bántalmazás.
Oltások után viszont tuti érdeklődni fogok.....
A másik a gyermekvédelem ami eszembe jutott, bár nem tudom, hogy ebben az esetben is van-e hatáskörük, tudnának-e tenni valamit.......
Sok-sok utána olvasás, érdeklődés után arra jutottunk, magánszemélyként jó esetben több hét/hónap múlva TALÁN történik valami. Persze ettől még meg lehet próbálni.
Közösképviselővel is beszéltünk erről, és ha ő jelenti be/fel őket, akkor - szintén nem azonnal -, de TALÁN komolyabban veszik a problémát (irtás után ez a következő lépés).
+ még amit szeretnénk, az a birtokvédelmi eljárás, de az sem egyszerű, illetve nehéz a betartatása.
A többi lakó is benne van mindenben, aláírás gyűjtés stb, sőt! Van akinek több lakása is van a házban, ő meg is venné, de nem adják el:(
Az pedig szintén beszédes, hogy esténként gyakran halljuk, hogy tologatják az ágyat, alkoholista életmódjuk ellenére az elmúlt 2 hónapban pedig már másodjára nagytakarítanak, még az ultra gáz hapsi is..........ettől függetlenül nem tudok bízni abban, hogy betartják amit kell, és polos mentesek lesznek/leszünk.
1-2 hangos házibuli a hajléktalan haverokkal, őszi lomtalanítás során beszerezett kincsek stb.stb és máris kezdhetjük elölről:((
Csak azt nem tudom, hogy ez ellen mit lehet még tenni???
Őket törvények védik, nem kötelezhetőek semmire......tisztességes állampolgárok mellé ki áll? Mikor a gyerekem - minket is - bogarak csipkedik, hajnalban jön át, hogy fél ráesik a plafon, mert akkora hepaj van fent (ordibálnak, verekednek, bútorokat borogatnak fel).
Rendőrt hiába hívunk, mindenhol csak a karjukat tárják szét, nem tehetnek semmit......így járunk dolgozni/iskolába:(
Erkélyt már régen nem használom, ajtót, ablakot félve nyitok.
Az egész lépcsőház tőlük bűzlik, és azok az emberek, akik hozzájuk járnak......pedig olyan jó kis ház lenne ez:( Szépen karban tartják, takarítják (liftet + a 2. emelettől lefelé triplán, de 10 perccel utána is érezni, hogy most jártak arra.
Jaaa, és persze a közösköltségből megy a nagy írtás, amit évek óta nem fizetnek!
Ráadásként kutyájuk is van, aki nem tehet róla, de sokat ugat,főként este+ reggelente, majd utána vele a "kedves gazdája", sőt azt is hallottam már, hogy egy ilyen után nyüszít a kutyus.
Már nagyon elegem van:(((
Gondolkodtunk a költözésen, de nyugodt szívvel kinek adjuk el/ki venné meg?
Ha már tudtok költözni egyik szobából a másikba, akkor miért nem próbálkoztok meg CO2 túladagolásával?
Kezdhetnétek a lányod szobájával: Az összes közös fal leszigetelése sziloplasztal:pl falból kijövő vezetékeknél, konnektorok körvonala (nem bele!), parketta szélei, kihúzni minden konnektort + becelluxozni a két lyukat, aztán végigcelluxozni az ablakokat belülről, úgy hogy ne legyen rajta ránc... ezt követően co2 csapda receptjének rendes eltúlzása, beélesítése, ajtó becsuk, és beceluxozni körbe... két hét bőven elég hogy kinyújanak, addig meg nem mentek be a szobába. Aztán szellőztetés, és te átköltözöl a lányod szobájába és a te szobáddal ugyanezt eljátszani??? Esetleg suliidőben, mikor elindultok azelőtt a le nem zárt részeken is pár co2 csapdás receptet eltúlozva beüzemeltetni? Persze lakásba belépés nagy levegővel történjen, aztán ablaknyitás, majd kimenni a folyosóra, vagy lemenni egy 30 percre sétálni?! Hogy azért átszellőzzön az a rész amit használtok... (bár ez csak egy tipp, meg kutyával ez azért nehezen kivitelezhető)
miért nem fogtok meg pár polost, és miért nem kísérleteztek vele? :) Pl.: mennyire bírja a CO2-t egy befőttesüvegben pl szódásszifon segítségével? Vagy hogy muszlim anyagon átmennek-e a legkisebbek is? (lehet érdemes lenne a szúnyoghálót muszlin hálóra cserélni?)
Lenne egy kérdésem: a Domestos az nem párolog és nem veszélyes a párája? Nálunk most per pill nincs domestos, nem tudom megnézni...
Sziasztok!
Sajnos nálunk is van polos, bár nem lehet sok, de 1-1 db-ot minden erőfeszítésünk ellenére találunk:(
Ezeket én is üvegbe teszem, és már van 1 igen apró (már ott kelt ki az egyik lerakott petéből), majd még 2 különböző nagyságú kicsi (lepedőn fogtam be őket) + 3 kifejlett példány (egyik szintén lepedőről, a másikat az alvós trikómban találtam, miután jól megcsípkedett, a harmadikat pedig gőzölésnél fújta ki férjem az ágy lába alól, de nem sokáig bírta új lakhelyén, hála elpusztult).
Mivel allergiás vagyok, így szinte azonnal érzem ha megkörnyékez, ilyenkor villany fel, és indulhat a vadászat:( A trikóban lévőt, hogy megtaláltam baromi szerencse kellett.
Szúró csípés, odakap, hamarosan kis púp, villany fel, ágynemű felforgat, semmi, villany le, hamarosan újabb csípés közel az előzőhöz, ismét villany fel, átforgat, semmi, fürdőbe ki, tükör előtt vizslatás, több dudor egymás mellett/elszórtan, vissza szobába, hirtelen ötlettől vezérelve trikó fejemen áthúzva, polos pedig ott figyel:(
Irtás volt, de sajnos mi a folyamatos utánpótlást tuti fentről kapjuk:(
Hetente többször gőzölünk, fújunk és figyelünk, de úgy veszem észre egyre rosszabb a helyzet:(
Most ott tartunk, hogy folyamatban van egy nagy közös irtás, amikoris biztosan kiderül igazunk van-e.
De sajnos nagyon nem látom az alagút végét, mert nem hiszem, hogy mindazt végig fogják csinálni, amit ilyenkor kell, hogy végleg megszűnjön ez a probléma:(
Férjem kérdezett körbe a szomszédoknál, de "természetesen" sehol nincs, de benne vannak. Renittensek hallgattak, mint sz.r a fűben, játszották a h.ly.t, de az előszoba szekrény tetején ott figyelt a szürke flakonos Pr.t.ct.........ez azt hiszem mindent elmond.
Csípésre ami nekem nagyon bevált: ecetes, vagy szódabikarbónás víz, kis frottir kéztörlővel óvatos dörzsölés (de jól tud esni:), majd F.n.st.l gél.
Sziasztok !
Pár napja olvasgatom a tanácsaitokat :), mert bele pottyantak az életünkbe ezek a kis drágák.
Kezdődött kb 6 hete, lányom "kiütéseivel". Mivel a másik lányom mindenre allergiás és ezek a kiütések ugyan olyanok voltak, azt gondoltuk Ő is allergiás lett. Doki, antihisztamin, fenistil....hatástalan..egyik nap a lányomnak elege lett, hogy mi a fenétől lehet...pók, vagy mi, vagy mivel sokszor a kutyájával alszik, esetleg ő vitt fel "valamit" az ágyba....ágynemű le és neki állt takarítani a szobájában,( aminek örültem, mert nem nekem kell és olyankor vita, hogy mit hova pakoltam :) ) úgy, hogy elhúzta az ágyat is a faltól.....a háttámlán kb 40-50 egy csoportban virgonckodott. Hirtelen jobb híján porszívó...A közeli boltban Biokill volt, így azzal fújtunk mindent, csurgott mindenhonnan.. A lányom "átköltözött" az én szobámba, az Ő ágyát szétszedtük, mindent kimostunk és pár napig fújtunk..aztán Domestossal körbe locsoltuk a fal szélét, hagy folyjon a parketta alá is és a szobát csuktuk mindig, hogy a kutya se tudjon bemenni oda...az én szobámban nyugalom volt, de azért kicsit ott is fújtunk....Kb 4 hétig nem aludt a szobájában a lányom, addig Domestos vastagon és Biokill fújás. Azután én aug 19.-én 1 napot nem aludtam itthon, 20.-án hazajöttem és látom, hogy az én ágyamon ( este 7 körül volt) a támlán masírozik egy....megnéztem a varrásokat, mindent...találtunk 3 nem egészen kifejlett nagy példányt, papír laposak voltak, kinyírtuk őket, de egész éjjel nem aludtam, őket lestem, kerestem..( ekkor a lányom már visszaköltözött a saját szobájába, nála nyugi van)
Szóval kerestem olyan szert, ami jobb lehet, mint a Biokill. Sokan írtátok itt a Fendonát, ami Biocid termék. Az Insecticide ugyanaz, mint a Biokill,0.25% permetrin hatóanyagú. Azután mivel sokan mondtátok, hogy több fajta anyaggal kell kezelni, mert van amire immunisak, ezért vettem piret Mix Pluszt, igaz, hogy ebben csak 0.9% permetrin van, de van benne 0.08% természetes piretrin is ( megvan a több fajta anyag). Azután találtam a Bábolna termékét, a Protect, fekete cmkés fújót. Ebben több hatóanyag van és mint a Fendona,ez is Biocid termék. Ez a fújó kimondottan ezekre a kis drágákra van, az adatlapján nincs rajta, hogy meddig hatásos, de egy aerosolos változatnál ott van, hogy a fejlődést meggátoló hatása miatt is, akár 6 hónapig érvényesülhet.
Na ebből vettem és lefújtam az ágyamat, kanapémat, fotelt...mindent, alapos porszívózás után Még mindig nedves az ágy. Vettem festő fóliát, letakartam az ágyat teljesen, arra ágyazok, plusz még lefekvés előtt mindenhol bekenem magam teafa olajjal. 20.-án, első éjjel voltak csípéseim, reggel a lepedőn találtam is 1 picit, amit kinyiffantottam, de azóta újak nincsenek. Tegnap este még fújtam az ágyat , találtam 1 darab picit holtan. Igaz, hogy még csak 4 éjszaka telt el csípés nélkül az én szobámban, de bízom benne, hogy nem is lesz , de fújok is még azért Remélem, hogy ez a fekete cimkés Protect jó lesz,könnyebb beszerezni, mint a Fendonát és nem kutyulni. Készülünk a szigetelésre is, mert a szomszédok itt is még a csótány irtókat sem engedik be ( panel ház). Mondjuk eddig itt még semmi bogár nem volt, a másik lakásban a hangyákkal kínlódtunk. Kutyára talán nem fanyalodik, viszont arra én is gondoltam, hogy a bundáján talán hordozhatja a petéit, ha ő is felmehet az ágyra pl. Őket a Neostomosannal le lehet kezelni és akkor szerintem tuti nem fanyalodik rá. 1 ampulla Neostomosant egy liter vízbe lavórba, szivaccsal a kutya szőrét jól át áztatni és hagyni megszáradni. Egyszer csináltam, amikor össze szedett bolhát és azonnal menekült kifelé belőle és többet nem is volt, a kutyának meg nem ártalmas. Lehet, hogy még azt is veszek én is és azzal is befújok mindent.
Itt a Neostomosan : [link]
Itt pedig a Protect : [link]
Ilyet vettem : [link]
Drága sorstársak!
Ha van köztetek háziállat tulajdonos, akinek van kutyusa, akkor szíves tanácsát várom. Ugyanis olyan rossz híreket olvastam valamelyik oldalon, hogy ha a poloska kiéheztetése mellett döntünk, akkor a háziállataink vérét kezdik el szívni. Szerintetek van e erre valami megoldás, mondjuk amivel a kutyát be lehet kenni, mert ezek a gerinre csepegtetett cseppek euek úgy tudom csak a bolháktól védik a kutyát. Köszönöm a válaszokat.