Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Akkor továbbra moss fel és ne porszívózz, mert a méregmező még sokáig hatásos.
Van méregmező éa füstköd is volt. Van 3 hónap garancia az irtásra. Nagyon korrekt cég volt. Kijönnek megnézni.
1 héttel utána már gyanús, nekem azt mondta az írtó, hogy 4-5 napig még csíphetnek fújás után.
Azt nem tudom, hogy nálatok fújtak-e, van-e méregmező az ágy körül, vagy csak füstköd volt.
Elvileg ha most keltek ki a petékből, akkor csíphetnek, de ha átmennek a méregmezőn, akkor ki kell purcanniuk majd egy idő után.
Lehetséges poloskacsípés 1 héttel az irtás után? Ma 5 csípés lett a bokámon, de tegnap délután már láttam ezeken a helyeken apró piros pöttyöket. Ma reggelre duzzadtak meg és kezdtek el viszketni :(
Még nem mostam fel az irtás óta...
Szia, igen ez állítólag így van, de van amikor nem kelnek ki a permet hatóidejében, és akkor szoktak másodikat fújni, ami már kinyírja azokat is és nem tudnak szaporodni..
Én azt olvastam hogy azért nem lehet felmosni, mert így a peték mikor kikelnek átmennek ezen a rétegen és elpusztulnak, így nem kell második irtás.
Remélem elég lesz az egy nálunk. Döglöttet csak 2-t láttam utána, előtte csak az àgy sarkán láttam párat mielőtt festettünk. Az ágyat rögtön kidobtuk akkor, csípés egyszer volt kb. 2 hete.
Azt mondják a szaporodásuk miatt kell a két irtás, mert ami az első irtáskor még nincs kikelve, az a második irtásnél pusztul.. de ez gondolom évszak függő is, nyáron hamarabb kikenek, akkor még lehet hatékony az első irtószer.. Télen hosszabb a szaporodási idejük, mikor kikelnek, már az első irtás nem hatékony...
Amúgy tömblakásban laktok? Csak azért kérdezem, mert hiába irtatsz, ha mindig visszajön az égi áldás. Nyomjatok ki minden rést, ami a szomszédoktól jöhet..., radiátorok, állítólag a konnektornál is feljönnek.., szellőzőn, mondjuk azt nem tudom, hogy lehet lezárni.
Ha már nap közben mászkálnak azt mondják nagy a fertőzöttség, amit ki kellene zárjon a már megtörtént 2 irtás.. Az A-val kezdődő X-el végződő cég volt? Mert rájuk már csak panasz van...
Állítólag cégtől függ hányszor mennek ki és mennyire alaposak. Sokat mesélt erről aki nálunk volt :(
Egy alkalmast én is tudok mondani, bár nálunk még csak ma volt kint. Azt mondta sehol nem volt még kétszer. Reggel volt itt, de még most is hatalmas a füst a lakásban. Majd megfulladtam mikor bejöttem ablakot nyitni.
Szia
Elküldtem egy irtó számát.
Állítólag tuti biztos.., de azért érdeklődj róla telefonon milyen garanciákat vállal.
Itt olvashatsz róla visszább, áll. egyszeri irtás elég.., de azért faggasd ki pontosan mi a feltétele egyebek.
Sziasztok, segítség kellene. 2 írtás után vagyunk, holnap reggel lesz a 3. Reménykedtünk, hogy nem lesz rá szükség, de ma reggel is találtunk nappal egy élőt a szobában a parkettán. Pedig mindent megteszünk, ágyat régen kidobtuk, gumimatracon alszunk. Csak porszívózunk, hogy a hatóanyag tovább maradjon. Fürdőkádban vetkőzünk, táskát is kirázzuk minden nap. És csak nem múlnak a dögök. Tudnátok ajánlani egy másik céget? Jelenleg egy XIX. kerületi céggel vagyok kapcsolatban, ajánlották (csótányírtásban jók), de lehet a hatékonyságukkal nálunk baj van. Ötletek?
Teljesen reményvesztettek vagyunk...
Anno az első írtás után, még reménykedünk, nincs nagy fertőzöttség, lehet elég lesz 1x is írtani. Ez mára a múltté.
Ez jó kérdés... Szerintem is észrevennéd, max, ha mondjuk tél lenne, és a petét rakná be mondjuk kabát hajtókába és az épp vendégségben kikel :) De ennek esélye azért elég kicsi.. Bár hát azt mondják tömegközlekedésen, buszon metrón össze lehet szedni, akkor ott hogyan? Lehet úgy, hogy az viszi oda, aki felvisz bőröndöt és abból ott kimászik.. Az biztos, nem lehet ennyire elővigyázatosan élni..
Én még elég tapasztalatlan vagyok ebben az egészben, de szerintem a rajtunk lévő ruha nem annyira veszélyforrás. Hisz nyár van, vékony kis holmi van csak az emberen, észre lehetne venni.
A másik meg, hogy mindenhol azt olvasni, a poloska éjszakai életet él, a csendes, sötét helyeket kedveli.
Azért ha lenne a ruhámban, akkor csak lenne csípés napközben, nem?
Remélem hogy kinyiffan. Nekem furcsa, hogy pl.ha a párnában van, vagy a szekrényben egy dobozban akkor is kinyiffan egy irtás után, de nagyon bízom benne. Nem akarok már tovább rettegni, minden éjjel bogarakkal álmodom és minden bogarat poloskának nézek :(
Egyébként itthon fogunk aludni, délután már haza jöhetünk.
Lehet érdemes lenne ezzel foglalkozni, nem semmi, halálra keresik magukat. Bár én biztosan lelki beteg lennék, ha gyerek ágyakat látnék poloskásan...
Az a kifújt irtószerben kinyiffan a lakásban, az a jobb kérdés, ha mondjuk szüleidnél, tesódnál, barátnál töltöd az éjszakát..
Ma nálunk is voltak másodjára. Igaz, már tudom a tudnivalókat és tennivalókat, még jó, mert a pasiból úgy kell kihúzni minden egyes szót. Ő járt nálunk először is. Ellenszenves számomra ez a cég, de sajnos rájuk vagyok utalva.
Reménykedek, hogy azért lesz eredménye a munkájuknak.
Pontosan tíz perc alatt elvégezte a teendőjét ma az ember.
Igaz, két helyiségünk eléggé szellős, a harmadik viszont tele van pakolva.
Pár ruhát kimosol 60 fokon és légmentesen záródó zsákba teszed, ebből öltözöl, így ruhádon nem lehet rovar.
Szerdán jön a rovarirtó, nagyon remélem hogy sikerrel jár. Mióta egyszer voltak rajtam csípések azóta rettegek, alig alszom lassan két hete.
Az ágyunkat azonnal kidobtuk, csak a matracot hagytuk meg. Férjem azon alszik, én nem merek ráfeküdni. Rajta sosem volt csípés.
Szekrényben lehet más bogár is? Tegnap a festés után pakoltunk vissza a hálóba és férjem kabátjának a gallérján láttam egy lassan mászó apró bogarat.
Mostanában én is az embereken lévő csípéseket figyelem pedig nekem pl.a derekamon volt egymás mellett 10-15 db 11 nappal ezelőtt és azóta sehol. Az meg nem látszik.
Azon gondolkoztam, hogy ha ennyire könnyen megtapad a ruhán, akkor mi van, ha azon a ruhán is lesz, ami akkor lesz rajtam mikor jön az irtó? Aznap ugye nem lehet a lakásba bemenni csak este. Mi van ha akkor visszahozom, vagy másnap hozom vissza mert mondjuk az autóban marad stb?
Pffú, ez de gáz, és akkor aki az ő lakását vette meg, annak sem lesz semmi. Azt mutatta a Tv Vudán alig van egy két helyen, Pest nagyon fertőzött. Az a gáz, akinél van, én nem is szívesen mennék hozzá, mert nagy az esély a hazaszállításra. És egyre több helyen van.. Én a metrón a minap az emberek kezét lábát figyeltem, de szerencsére nem voltak körülöttem összecsipkedett emberek..Azt mondják tömegközlekedésen is esélyes összeszedni..
Szerencsére nekem nincs de a barátnőméknél több irtás után is nyüzsgött, mivel a szomszéd nem irtotta így átmentek hozzá is.. Aztán elköltözött egy Budai panelbe, de vitte ugyanazokat a bútorokat. Mit mondjak nagyon sajnálom azt a házat egy idő múlva elterjed mindenkinél. Nem értem azokat sem akik pl egy ingyenes face csoportból simán elviszik az ingyen felajánlott bútorokat. Kitudja miért adják oda lehet poloskásak.... Úgyhogy figyelni kell az ilyet is.
Pici, ha még lesz, tudom, nem könnyű, de a pároddal meg kell vívnod a csatád, hogy igenis kihívod a másikat. Meg ami fontos, az ismerősök nehogy visszahozzanak, ha elmennek a gyerekek és a ruháikkal hazajön az áldás, az borzasztó, akkor egy feneketlen kút.., de ugyanúgy tőled is elvihetik, szóval szerintem nem egyszerű így...
És az irtótok még a butábból való is volt, ilyet bevallani, hogy ki van adva, amúgy ez sztem hazugság, ezzel próbálja menteni a saját mocsokságát. Ez kétélű fegyver, mert valaki fel is nyomhatja hatóságnál is, a cégnél is.. Persze ha rokon, akkor úgysem repül.. De ha ezt a média megneszelné, hogy így dolgoznak, egy pillanat alatt a múlt lenne a vállalkozása..
Sziasztok! Nálam egy 3 betűs, "segélykérő" cég volt első körben. Ketten jöttek, kedvesek, rendesek voltak. Csak azért kellett irtót váltanom, mert kiderült hogy a háznak van irtója. Valaki már dolgoztatott velük?
Valószínűleg a siker titka az volt, hogy mind2 irtó jól dolgozott, irtás között meg fújtam a Prtoectet :)
Egyébként ugyanez az írtó jàrt egy ismerős csalàdnàl is szintén magàn úton nem kevés pénzért kétszer is két éves fertőzöttséget!!!!sikerűlt megfékezni,megszüntetnie,nàlunk egy hónapos fertőzöttséget nem sajnos,pedig soha nem volt olyan,hogy egyszerre két csípésnél több lett volna rajtam.Tehàt nem mondom,hogy az írtó a hibàs zsúfolt a lakàs igaz mindent zsàkoltam amit csak tudtam és a màsik említett lakàs is zsúfolt.Ott sikerűlt,itt nem..,de attól még létezik az,hogy elsőre olyan munkàt csinàlnak,hogy màsodjàra ki kelljen őket hívni,bàr mi akkor is hívtuk volna ha első utàn nem lettek volna csípések.Sajnos így többek kerűlt mintha hivatalosan jött volna és nem lehetünk nyugodtak sem
Igen,nàlunk is ennek a cégnek az emberé jàrt.Egyszer hivatalosan volt,kétszer magàn úton mondvàn utasítják őket,hogy elsőre módjàval hasznàljàk a szert.Kétségbeesve hívtam mikor nàlunk is több lett az első írtàs utàn,sőt a màsik szobàban is megjelentek a poloskàk.Erre az volt a válasz,hogy hivatalosan többet kell várnunk,mert sok a munkàjuk,de hétvégén kijön magàn úton és ha lesz még ő is megcsinálja harmadjàra ingyen.Két pici gyerekkel úgy voltunk vele minnél hamarabb pusztuljanak ki,bele mentünk a dologba.A màsodik írtàs utàn kevesebb csípés volt,de volt.Kihívtuk harmadjàra is ígérete ellenére nem ingyen és sajnos ez az írtàs olyan összecsapott volt mint az első.Azóta hàzi módszerekkel próbàlkozunk fóliàzàs stb,mert hiàba mondom a pàromnak,hogy nem mindenki ilyen hallani sem akar szakembertől.Sajnos a mai napig nem vagyok nyugodt minden kis kiütést csípésnek vélek és néha egy-egy csípés tényleg előfordúl.Szívem szerínt kihívnàm azt a màsik szakembert aki csak egyszer jön....Olvastam ennek a bizonyos cégnek az oldalàn,akinek az emberre nàlunk is jàrt,hogy màsodik írtàsra csak 30-35 szàzalékban van szükség,harmadjàra ennél is kevesebbszer.Elvondolkodtam rajta nem e azért,mert többen is zsebre dolgoznak.Nem tudom...Viszont az is biztos,hogy ennél a cégnél sem mindenki ilyen nem akarok általánosítani.Hisz itt is nem egy sorstàrs àltaluk szabadúlt meg a dögöktől.Sajnos mi kifogtuk épp azt aki nem legtiszteségessebb
igen ők voltak nála is és 3 irtás után még mindig vannak poloskái szegénynek! :(
én úgy tudom, hogy 1 emberé a cég, ő pedig mindenféle rokonának adja ki a munkákat, akiknek nincs is meg a rovarirtói engedélyük.. Tény, hogy tök jó a marketingjük, csak semmit nem ér, amit csinálnak.
Sajnos nem válogatnak ezek a dögök, és nyilván előbb utóbb mindenki rájön, hogy saját maga nem tudja kiirtani őket, úgyhogy rá vagyunk kényszerítve az irtók munkájára.. én ezért is hívtam egyből szakértőt..
További ajánlott fórumok: