Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Nem csodálom.
Ki lehet írtani, de több hónapos folyamat lesz.
Ez nagyon fura, akkor nagyon elszaporodott nálatok, mi alig láttunk elő példányt és az ágyban egyáltalán nem volt, nekünk szekrény mögül jött elő hajnalban, ráadásul abban a szobában, ahol nincs is ágy.
Az első írtás után 1 haldoklót láttam a plafonon, se elhullottat, se élőt.
Szerintem már beköltözéskor volt nálatok poloska, ha ilyen sok van, de lehet csak most lettetek allergiásak a csípésre.
igen korábban írta itt valaki és Pici 45 beszélt is vele:
"Na akkor beszéltem ezzel az írtóval aki nem olcsó,de azt mondja többszörös szerrel dolgozik,mint a többi írtó és egy éves garanciát ad ha nem hozzunk addig be új vagy használt bútorokat és nem fektetünk stb. Sajnos egy napra elkell hagyni a lakàst és 24 ezer Ft."
Azt megértem, hogy az új ágyat nem akarod kidobni...
Nálunk megértek már a cserére, csak azt nem tudom, hogy újat mikor vásárolhatok biztonsággal.
Ha mondjuk két hónapja nem csípett meg semmi??
Az meg a másik, hogy a régi ágyat hová tegyem? nem akarok kiszúrni mással, hogy hazavigye a példányaimat..
Még lomtalanítót sem merek hívni egyelőre.
Tiszta gáz ez a helyzet, totál meg vagyok tőle borulva.
Van ilyen irtó? és egyszeri alkalom után garantál 1 év garanciát??
hát én sem tudom, de azt nem értem, hogy ha ott az a bizonyos méregmező az ágyon és az ágy körül is a kereten, akkor mégis hogyan lehet az, hogy tegnap 4-5 élőt is leütöttem az ágyon?? a lepedő alatt és a lepedőn is voltak..pedig írtás után 60 fokos ágynemű mosás+csere volt.. és nem haldokoltak, sőt! inkább futottak előlem :D
Nekünk teljesen új az ágyunk, és sötétbarna bőr a keret, a matrac pedig ez az erős zsákszövet, szintén sötétbarna, úgyhogy nagyon nehéz őket észrevenni és kidobni sem szeretném egyelőre emiatt az ágyat :(
valaki meg tudná adni esetleg annak az írtónak az elérhetőségeit, aki 1 év garit vállal és 1 napra el kell menni otthonról írtás után? Inkább kifizetek 24 ezret, csak tűnjenek el...minél hamarabb. Pici 45-nek és Cskata911-nek már írtam privát üzit, de nem tudom olvassák-e még :)
Nálunk is múlt hét szerdán volt irtás. Szerencsére élő példányt azóta nem láttam. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsenek is. Rajtam nincs új csípés, de a fiamon van.
Nekünk azt mondták, illetve olvastam, hogy 10 napig hat a szer, azok, akik a közvetlen permetezésnél nem pusztultak el és éjszaka előmerészkednek, átmennek ezen a méregmezőn és majd ez végzetes lesz nekik.
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, én ebben reménykedek.
Engem otthon emiatt hülyének néznek konkrétan, mert nálunk olyan helyre voltak befészkelődve az ágydeszkák összeeresztésében, hogy azt otthoni vélemény szerint lehetetlen kiírtani és amíg nem dobom ki a gyerek ágyát, addig feleslegesen dobok ki írtásokra tizenezer forintokat.
Jó is ez, hogy bombázzák az embert eltérő véleményekkel. :-(
Hát, nem tudom hallod. Én még nem láttam szertől azonnal megdögleni dögöt, de hála Istennek eddig kolóniákat sem láttam, sem élve, sem halva.
Én ha látnám, hogy ennyire élnek, tuti nyírnám őket valami házi szerrel, mert már a tudat... hogy ott hemzsegnek...
És ha keresik a helyüket, akkor nem másznak el még jobban?
Hogy a méregmező mennyi idő alatt nyírja ki őket, nem tudom. A hivatalos szerek, akár 3 hétig is hatnak asszem. A petékre viszont csak akkor, ha kikelnek...
Borzasztóak ezek a dögök, csak ismételni tudom magamat.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kb fél éve költöztünk be egy panellakásba, és 2 hete fedeztük fel magunkon az első csípéseket. Múlt héten már egy poloskát is találtunk az ágy háttámláján, rögtön hívtam az írtókat, szombatra ki is jöttek és az egész lakást felforgatták, mindent befújtak. 1-2 este problémamentesen telt, kezdtem örülni, egészen tegnapig, ugyanis újabb csípések jelentek meg rajtam, sokkal több és nagyobbak is mint előtte. Megvizsgáltam tegnap este az ágyat ismét, ami konkrétan HEMZSEGETT a poloskáktól, de nem csak az ágy, mindenhol ott vannak, a falon, az ablakok körül, a függönyökön, a szekrényen. Tegnap este kb 10-15 db-ot ütöttünk le. Ma felhívtam az írtókat, szerintük ez normális, majd 7-10 nap múlva fognak meghalni, most csak a vegyszerek miatt keresik a helyüket.
Szeretném megkérdezni, hogy másnak is volt-e ilyen tapasztalata? Ez tényleg normális? Van 1-2 halott tetem az ágy körül, de alapvetően a többi nem úgy néz ki, mint aki haldoklik..
Ágyakat nálunk is felfordította, elmozdította a helyéről.
Hát reménykedek, hogy jó céget választottam.
Háromszor fogok irtatni, addig mosok, fagyasztok, utána pedig totális lakásfelújítás lesz.
Nagyon bízom benne, hogy elpusztultak már a többség most az első irtás alkalmából is, mert nagyon csúnyán összecsipkedtek. És pár hét alatt alakult így ki a kolónia a semmiből.
Már nem emlékszem, de kb fél óra volt, mindent befújt, még előszobát, konyhát, fürdőszobát is.
Ágyakat szétszedte, felfordította, ajtókon, ablakokon is látszott a szer nyoma. Jó büdös volt, egész nap szellőztettem, de az ágyon 1 hétig éreztem a szagot.
Egyfolytában olvasgatok ebben a témában...
Nálunk kb. 15 perc alatt végeztek az irtással. 53 m2-es a lakás. Valahol írták, hogy ez túl kevés és legalább egy óra szükséges hozzá, ha negyed óra alatt végzett a cég, akkor ők nem elég alaposak.
Ez igaz??
Nem tudom őket sajnos kihez átvinni hetekre. Többször is elolvastam a tájékoztatót, említik hogy gyermekekre és háziállatokra ártalmatlan a szer a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett. Vagyis a teljes száradás után lehet csak hazamenni.
Nagy cicáim vannak, 6 és 8 kilósak.
Igen, nekünk is 2 órára kellett elmenni otthonról.
Azt viszont nem hiszem, hogy cicának jót tesz ez a szer, hiszen ráragad a mancsára, szőrére, amit lenyalogat. Én tuti elvinném addig őket valakihez.
Amivel irtottak szer, hidegvérű állatokra veszélyes. El kellett mennünk a lakásból cicákkal együtt két órára, mi távol voltunk biztonság kedvéért négyet, utána mentünk vissza. Biztos Nálatok is hasonlóképpen volt ez.
Én sem lehetettem bent a lakásban, miközben lepermeteztek mindent.
Cicáknak semmi bajuk azóta sem. A cég azt írta a weboldalukon, hogy háziállatokat az irtás idejére el kell otthonról vinni. Gondolom, sok családnál volt/van állatka.
Érdekes volt a szag ami maradt, nekem nem volt kellemetlen, görögdinnye illatú volt.
Próbálom én is így kérni majd.
És a harmadik irtás? Három hónapon belül az garanciális, hála Istennek....
Azt is érdemes a második után kb. 15 nap múlva?
Igen, nehéz betartani, de célszerű.
Nálunk ahogy letelt a 15 nap kértem a második írtást, 16. napon már jöttek.
Mikrót nem tudom, arról nem olvastam, mélyhűtés volt egy rovarírtós honlapon.
50 fok nem tudom elég-e, hiszen a ruhákat is legalább 60 fokon kell kimosni.
Szerintem kérdezz ezekre rá egyik rovarírtós honlapon.
A szakember azt mondta, az irtás után 2-4 héten belül kell megtörténni az ismétlésnek.
Nálatok ez hogyan történt?
Olyan jó lenne minél hamarabb túlesni a háromszori alkalmon.
Eleve terveztük lecserélni néhány bútorunkat, de akkor szeretném, ha már biztonsággal hozhatok újakat.
Köszönöm a porszívózási tippeket, van két macskánk, három-négy naponta szoktunk porszívózni, ráadásul a nappaliban padlószőnyeg van..ezt bizony nehéz lesz betartani. :(
A most következő csütörtökön lesz a 4. hét. Várom, hogy kijelenthetem-e, hogy 4. héttel az irtás után nem csípett meg poloska.
Úgy legyen! Ámen.
:)