Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... ❯❯
3828. horakulum (válaszként erre: 3826. - Keano)
2017. jan. 27. 16:16

Háááááááááááááááááááááááát...

'A deltamethrin 1-es kategóriájú endokrin diszruptor anyagként szerepel az EU besorolásában (COM(1999)706), így ha az új uniós felülvizsgálat is megállapítja ezen egészségügyi kockázatát, akkor az új uniós növényvédelmi rendelet szerint ki kell vonni a mezőgazdasági használatból.'

Azért olvassátok el ezt róla:

[link]

Első sorban szúnyogirtásra használják...

Én félek azért a vegyszerektől, főleg, amiket ki akarnak majdan vonni, legalább is, erősen vizsgálgatnak ilyen témában. Ezt tényleg meg lehet venni akárhol, erre szakosodott boltban? Mondjuk, el tudom képzelni, hisz max. magának árt vele az ember, és mert meg lehet venni egyéb permetező szereket is.

És még egy:

"* (A kizárólag deltametrin tartalmú, házikertben is használható rovarölő szer, a Decis biztonsági adatlapjából idézek:

„– Használat közben enni, inni és dohányozni nem szabad,

– A permetet nem szabad belélegezni.

– Kerülni kell a bőrrel való érintkezést, lenyelést, szembe jutást

– Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

– Bőrrel való érintkezés esetén bő vízzel azonnal le kell mosni 15 percen keresztül!!!

– Lehetséges tünetek: Kellemetlen érzés a mellkasban, tachikardia, hipotónia, émelygés, hasi féjdalom, hamenés, hányás, homályos látás, anorexia, kóma, görcs, remegés, tüdőödéma, izomrángás, apátia.")"

Forrás:

[link]

Hááát, nem tudom...

3827. horakulum (válaszként erre: 3825. - Poli21)
2017. jan. 27. 16:01

Szuper, hogy visszatértél. Viszont szabad kérdezni, hogy hol és hogyan jutottál hozzá a kis fendonádhoz? :)

Nekem privátban is megfelel a válasz...

Bár ne legyen rá szükség, azért érdekel. Viszont tudod, ha egy évig nem csípnek, én akkor vagyok nyugodt. Rohadt kis túlélőőőőők...

3826. Keano
2017. jan. 25. 12:19

Sikerült az ágyi poloskát házilag kiirtani!

Több hónapig küzdöttem mindenféle házi praktikával az ágyi poloskák ellen. Ritkítani sikerült őket, de pár hét után újra rengetegen voltak. Próbálkoztam mindenféle megoldással. Több flakon boltban kapható poloskairtót fújkáltam ki minden alkalommal, az ágyakat elhúztam, felfordítottam és körbeporszívóztam őket. Az ágyak lábát kétoldalú ragasztóval ragasztottam körbe. Mindent magas hőfokon mostam, zacskóztam állandóan. Minden alkalommal sikerült visszaszorítanom a számukat, de megszüntetnem nem sikerült soha. (Olvastam, hogy a kilélegzett széndioxidra jönnek, ezért csináltam szódabikarbónás csapdákat is nekik, de ez semennyire nem működött.)

Hívtam több szakembert is és mind azt mondta, hogy több kezelés kell és kezelésenként 30-40 ezer forint lesz... Nem szerettem volna kifizetni ennyi pénzt, úgy voltam vele, hogy utánajárok mivel szoktak ők permetezni.

Sok külföldi blogot átolvastam, mert mondták hogy például Angliában nagy a poloska invázió. Gondoltam, hogy akkor ott biztosan vannak rá házi praktikák jobban.

Találtam is egy anyagot. Egy angol nyelvű fórumon említette egy mezei felhasználó, hogy ezt a szert használják kisebb-nagyobb dózisban a rovarirtó cégek is. De például ebayről is lehet belőle rendelni 10 ezer forint körüli áron. Nem nyugodtam meg, mert ez sem tűnt túl olcsónak és megnéztem az összetevőit. Ekkor jött a felismerés, hogy minden ilyen irtószerben egy közös hatóanyag van a Deltametrin.

Bementem a legközelebbi agrár és kertészeti cuccokat áruló áruházba és vettem egy ilyen deltamtrin tartalmú szert. Én pl. a Bayer által gyártott Decis nevű rovarölő szerből vásároltam ampullás kiszerelést. Kültéri rovarölő szer direkt különböző poloska fajok ellen. Koncentrátum és a 10 ezrekért árult szerek többszöröse a koncentrációja és csak vagy 600 forintba kerül.

Fogtam egy kerti permetezőt, bekevertem és egy pár napig munkába indulás előtt gyorsan végigpermeteztem az ágyak háta mögött is. Hazaérve szellőztettem egyet, de kevesebb, mint egy hét alatt minden rovar eltűnt a lakásból. Mondjuk pókot sem láttam vagy egy fél évig.

Teljesen sikerült eltüntetnem a poloskát a lakásból.

3825. poli21 (válaszként erre: 3817. - Horakulum)
2017. jan. 12. 03:31

Végül úgy voltam vele, hogy várok egy keveset még a hőlégfújó vásárláa előtt egyrészt mert ahogy írtad, egy jobb mínőség meg elég drága másrészt meg nőként elég hülye vagyok hozzá..macerásnak tűnt.

Eltelt két hónap 11-én, hogy írtottam...ahogy leírtam.

Sikeres volt, 2 hétig meg nem volt bátorságom teafaolajas testápoló használata nélkül lefeküdni az ágyamba... és még esténként párologtattam is. Azóta nincs hírük.

El is feledkeztem megosztani veletek a sikerem. Bizony ki lehet írtani, csak aki már ki irtotta ritkábban foglalkozik a témával.

Egyrészt ezért is tértem ide be, hogy elmondjam az előző hozzászólásomban leírtam az én házi módszerem. Amit 5ooo forintból úsztam meg egy teafaolajból. És a lényeg ilyenkor nem is a pénz mert aki küzd vele egy idő után bármit megadna csak biztos legyen a siker.

Sok sikeres írtást kívánok !

2016. dec. 18. 14:01

Azt szeretném kérdeni ki tud ajánlani poloskairtó szakembert aki nem ver át és tényleg ki irtja a dögöket.

Hajnalka60

3823. elefes (válaszként erre: 3822. - Évajuli)
2016. dec. 17. 12:12
Köszönöm. Akkor ismét nekilátok és remélem a legjobbakat. Egy gőzölőt is be fogok szerezni.
3822. Évajuli (válaszként erre: 3820. - Elefes)
2016. dec. 14. 06:36
Még annyit, hogy a legfontosabb, ha társasházban laksz, és máshol is van poloska, akkor ott is írtani kell, mert enélkül nem ér semmit az egész.
3821. Évajuli
2016. dec. 13. 15:06

Kell a két írtás egymás után, mert a petékre nem hat a szer, sőt, sok esetben egy harmadik írtás is szükséges. Ott szúrtad el, hogy nem hívtad ki 30 napon belül őket második írtásra és így már nagyon elszaporodtak.

Nálunk a harmadik írtás után teljesen eltűntek, de 30 napon belül volt mindkét ismétlő írtás.

Emellett sok egyéb más is szükséges, mindent kimosni 60 fokon, átvasalni forró vasalóval és én pl légmentesen záródó zsákokba tettem ezeket, onnan öltöztünk jó ideig. Rengeteg holmit kiszórtam, és mindent átnéztem, dobozokat, könyveket laponként, a 3 írtás után még jó ideig gőzöltem minden lehető búvóhelyet, most ennyi jutott eszembe, és miután már nem hatott a szer, hetente mindent lefújtam, egy rémálom volt, de sikeres.

3820. elefes
2016. dec. 10. 01:25

Sziasztok, a tapasztalt poloskatúlélők segítségét szeretném kérni. Most már nagyjából másfél éve kínlódom a poloskákkal, az az egy szerencsém, hogy annyira nem lehetek finom, mert csak módjával csípnek. Elég sok volt, bár már mintha kevés lenne (vagy csak jól elbújtak). Próbáltam már sokmindent, rovartirtót is hívtam. Először jó hülye voltam, mert irtás után jó ideig nem láttam dögöket, ezért nem hívtam ki másodjára, vissza is jöttek megint a bogarak. Aztán sokáig nem volt pénzem az irtásra, és amikor megint kihívtam, szerintem átvertek, mert nagyon gyorsan végzett, miután visszamentem a lakásba, alig kellett szellőztetnem és utána is vidáman mászkáltak a poloskák, mintha semmi sem történt volna.

Nem merek kísérletezgetni, mert nem akarok potyára 10-20-30 ezreket kidobni. Az Abatox-szal fürödtem be. Tudnátok ajánlani egy tényleg megbízható céget, amelyik tutira elpusztítja az összes dögöt? Gondolkodtam a gőzölőn is, csak az a baj, hogy egy egyszobás, pici lakásban vagyok és rengeteg könyvem van.

Ha valaki tudna tanácsot adni, nagyon megköszönném. Másfél után lassan úgy érzem magam, mintha leprás lennék és már senkit sem merek felhívni. Előre is köszönöm, ha valaki tanácsolni tud valamit.

3819. lola22 (válaszként erre: 3812. - Jesurun)
2016. dec. 6. 13:41

Sziasztok!

Jesuruntól szeretném megkérdezni, hogy végül kiderült, hogy hazahoztad-e? A szálláson észrevetted? Utána még hány napig jöttek ki rajtad csípések? Sajnos én is találtam a szálláson, jól meg is csipkedtek (de csak napokkal később látszott), és most nagyon aggódom, hogy hazahoztam-e, annak ellenére, hogy mindent kimostam 60 fokon, amit nem lehetett, az ment a mélyhűtőbe.

3818. horakulum (válaszként erre: 3802. - Hella94)
2016. dec. 3. 21:08

Engem is kínzott, és tényleg csak pszichés. Alapvetően ugye nem téged akarnak bántani, csak szaporodni és a kicsinyeiket felnevelni. Mint egy anyuka... :o

Légy erős, kitartó!

3817. horakulum (válaszként erre: 3803. - Poli21)
2016. dec. 3. 20:59

Majd írd meg, milyet vettél, mert csak az igazán jók hatékonyak, gondolok itt arra, hogy annak a kifújt levegőnek még akkor is 100 fok körül kellene lennie, amikor odaér az adott célponthoz, felülethez.

Jól tetted, hogy a fészket nem bolygattad, és szeirntem szerencsés, hogy egyáltalán találtál, vagy megtaláltad a fészket. Nálunk egyik alkalommal sem volt fészek és még csak nyomok sem, semmilyen....sem kaka, sem levedlett állat, semmi...Ettől csak sokkal rosszabb volt, mert nem lehetett kinyomozni, hol vannak, mióta vannak, honnan jönnek...

Majd jelentkezz!

3816. Évajuli (válaszként erre: 3812. - Jesurun)
2016. dec. 2. 14:49
Nekem folyamatosan jöttek ki a viszkető foltok, van ami napközben és van ami csak estefelé.
3815. horex (válaszként erre: 3805. - Poli21)
2016. dec. 2. 10:39

Ésszel kell alkalmazni. Alapbol ezeket a hőlégfúvókat festék leégetésére/is/ találták ki

Például 300 fokra állitva pár centire tartva a kárpittol semmi károsodást nem okozott, persze függ a mozgatás sebességétöl is. Azt nem tudom hogy egy vasaló milyen hőt ad le, de az sem kárositja a szövet/kárpit anyagot módjával alkalmazva. Festett bútornál vigyázni kell

Emlitette itt valaki hogy vannak-e fészkek

Vannak bizony ahol elég tömegben összegyűlnek, még a kanapé alatt a parketta résében is előfordúltak

A lényeg hogy kiírtottuk a dögöket a hőlégfúvóval, azóta sem fordúltak elő

3814. horakulum (válaszként erre: 3812. - Jesurun)
2016. dec. 2. 09:09

Hát, egyéniek a reakciók, de én pl. egy elég érdekes példa vagyok. Anno, mikor megcsíptek, sosem éreztem ugye...Én feltételezem, hogy engem mindig hajnalban csíptek meg, amikor világosodott már. Semmit sem érzünk ugye belőle. Amikor felébredtem, nem telt bele pár perc, kb. max. fél óra, és máris éreztem, hogy viszket valami és nekem azonnal el is kezd felpuffadni. 24 óra múlva nekem már tenyérnyi foltok lesznek, begyullad, bekeményedik, majd a csípés középpontjában elkezd meggyűlni, engem marhára megkínzott. Évekig látszódott a helye, de ez egyéni reakció. Ja és semmi sem csillapította a viszketést, és a reakciókat is csak egyetlen dolog, az Irix spray...azzal sűrűn befújtam és így nem vakartam annyit és nem lett sebes...

Részvétem!

3813. horakulum (válaszként erre: 3806. - Máknoli)
2016. dec. 2. 09:06

Nincs ezen semmi szégyelnivaló és néha nem árt róla beszélni, tudni, máshol is fenáll-e a fertőzöttség.

Tudjátok, én úgy vagyok vele, hogy egy rohadt poloska miatt- bár mi is megjártuk velük a hadak útját - nem fogok egész életemben állva utazni mindehol, nem merni leülni és stb. stb. Ez ugyanis nonszensz. Ha egy magasabb férfi áll melletted, és a vállán csücsül egy poli, akkor ha meglöknek is, rádmászhat, vagy mittomén...Totál cidri az élet, ha mindig ennek figyelembevételével kellene élni és ha belegondolunk, hányan nem irtatnak és mi esetleg mégis mindent megteszünk mint óvintézkedés és az mégsem elég...

Itt szerintem ország szinten kellene tenni valamit és nem hagyni, hogy ez is egy hasznot hozó - már akinek - iparrá nőjje ki magát.

Amúgy képzeljétek. Multkor ülök a villamoson, 1-es! - Tudom, tudom, nem semmi vállalás. :) Na, de ülök, még pár hónapja, talán 2 és egyszer csak mászik ki egy poloska a táskámból. nyugiii, nem ágyi, hanem a mezei, én meg csak pislogtam, hogy ha őt megutaztatom simán, pedig elég méretes, akkor még tényleg mit vihet magával az ember???? Elhoztam a melóból, nálunk aludt a táskámban, majd visszavittem másnap. :)

3812. Jesurun
2016. dec. 2. 01:40

Sziasztok,

tobb mint valoszinu hogy poloska csipett meg. Jo sok csipes van rajtam es nagyon viszketnek. De jonnek elo uj piros viszketo foltok, nemcsak reggel de napkozben estefele is, amikor a poloska alszik, mert az csak alvo embert sziv ha jol tudom, amikor az agyban vagyunk. Olvastam hogy a csipes utan joval kesobb is kezdodhet a viszketo erzet..... Mennyivel kesobb az a kesobb?

3811. Pici 45 (válaszként erre: 3810. - Jesurun)
2016. dec. 1. 08:16
Szia!Sajnos én nem tudok olyan lehetőséget amivel megtudnàd akadályozni a hazahozatalt.Màr a metrón sem merek leűlni:).Amit tudok tanácsolni az a Teafaolaj.Tegyél belőle a tusfürdőbe,testápolóba pàr cseppet,én vatta pamacsra is cseppentettem és ilyen teafaolajos vattapamacsokat tettem körbe néhànyat az àgy körűl.Amint hazajössz a ruhàidat egyenest tedd a mosógépbe.Amit nem tudsz mosni bőrőnd,kabàt,könyvek stb azt gőztisztitóval gőzöld àt vagy amit tudsz tedd fagyasztólàdàba pàr óràra.A gőztisztitóval a mai napig nagy baràtsàgba vagyok és semmi idegen tàrgy nem kerülhet be hozzànk addig amíg nem gőzőlöm àt,pedig nehezen,de megszabadulunk a dögöktől.Sajnos én màs tippet nem nagyon tudok adni,de vannak itt sorstàrsak akik hàtha tudnak valami praktikus tanácsot adni még
3810. Jesurun (válaszként erre: 3809. - Jesurun)
2016. nov. 30. 19:25

Egyebkent megrendeltem a poloskairtast..... Biztos ami biztos.... Lehet feleslegesen, ha nem hoztam haza, de ha csak 1 is jott velem, ami a konyvekben is el tud bujni, amit ugye nem lehet kimosni.....Es hoztam haza konyveket.

A kerdesem az, hogy a jovoben van-e vmi mod arra, hogy a hostelekben vedekezzunk a poloskak ellen, es ne hozzuk haza....

3809. Jesurun
2016. nov. 30. 18:34

Sziasztok. Remelhetoleg nem hoztam haza poloskat, es igy nem kell majd irtani..... Remelem.

4 ejszakat aludtam egy kozel keleti olcso hostelben ahol osszecsipett poloska.....

Kerdeseim:

1. amint hazaertem mindent kimostam es furodtem, igy valoban nem hiszem hogy hazahoztam volna. De mire figyeljek? Erdemes-e elore lefujni azt a haloszobat ahova semmit nem vittem, a cuccaim kozul, de ott alszom.... vagy az eloszobat, ahol kipakoltam mindent?

2. Hamarosan vissza akarok menni ugyanoda abba hotelbe. Le van beszelve. Tudom orultseg, de nemcsak az ar az ok (olcso). Semmi garancia, hogy a kozelben levo masik olcso hostel poloska mentes. Vagyis ha visszamegyek ugyanoda aludni, akkor van vmi modszer a vedekezesre? Valami illoolaj ami a poloskaknak budos.... Ha tud valaki valami modszert erre.... Elore koszonom a tanacsokat.

3808. Évajuli (válaszként erre: 3806. - Máknoli)
2016. nov. 15. 06:56
Egy írtás nagyon sokszor nem elég, mert a petékre nem hat a szer, általában 30 napon belül kell egy másodikk írtás is, és néha harmadik is. Ez már sok helyen garanciális.
3807. Muci49 (válaszként erre: 3802. - Hella94)
2016. nov. 14. 13:18
Teljesen érthető a parád, ki szeret éjszaka rovar csípések közepette aludni, és tudni, ha jóllaknak, még több lesz belőlük. Ráadásul általában a nőket szeretik a rohadt dögök valamiért. Semmi értelme kidobni az ágyat és a bútorokat. Én a gőztisztítót ajánlom, mert az más területen is hasznos a lakásban. Ha csak gagyira tellik is ér valamit max nehézkesebb vele a munka, mert gyakran kell tölteni és várni, még felmelegszik. Parketta léceket végig gőzölni ágyat mindenhol! Ha pedig 4 irtás ellenére bemerészkedsz az ágyba és van csípés, akkor két opció van. Másik irtócég, illetve megnézni ki jár hozzátok, Ti hová jártok, munkahely stb, ahonnan állandó a hazahurcolás. Sajnos nem elég az irtás, hasznos rájönni, honnan ered a fertőzöttség, mert ha pl szomszédból, akkor ablakon kidobott pénz egyedül irtatni. Egyre több helyen vannak ezek a rohadt dögök, és mivel nagyon drága irtani, sokan nem is tudnak fizetni rá, így elharapódzik a dolog..
3806. máknoli
2016. nov. 14. 11:34
Üdvözletem. Sajnos úgy néz ki, hogy mi is összeszedtünk egy kis ágyi poloskát. Szégyenlem ,senkinek nem merek róla beszélni. Bio Kill írtó nem használt, a csípések folytatódnak. Most szakembert várunk, aki azt mondta, hogy elég egyszer kijönnie, az egész lakást végig fogja fújni. 2 órára kell elmennünk majd otthonról. Remélem elég lesz az egy írtás. Nem tudom az összes hozzászólást végig olvasni. Ha valamilyen jó ötletetek van, azt szívesen venném.
3805. poli21 (válaszként erre: 3797. - Horex)
2016. nov. 10. 14:33
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mennyire ártalmas a bútornak? Az ágyam kárpitozott...
3804. Évajuli (válaszként erre: 3802. - Hella94)
2016. nov. 10. 14:13
Pszichés tünet, hónapok kellenek mire az ember kiheveri ezt a sokkhatást.
3803. poli21
2016. nov. 10. 10:51

Hali,

Hát sajnos engem is megtaláltak. Nem tudom eldönteni, hogy hazahozhattam valamivel, vagy valakitől vagy itt voltak alapból. Egy rokonhoz költöztem Pestre, aztán megjelent néhány csípés, de nem minden éjszaka...aztán egyre több már volt tíz csípésem amikor el kezdtem megvonni a majonézt azthittem kiütöttem tőle. Na de utána olvasatam, ágyi poloska. Egy éjszakai olvasás után, rettegtem, szerencsére haza utaztam és addig befújtam protectel, visszajöttem vígan csíptek tovább. Szóval sz.rt sem ért. :)

Hozzájutottam a fendona 15 sc-hez ami alfa cipermetrint is tartalmaz. Ja persze van tiltva Magyarországon, és gázmesteri engedéllyel lehet csak használni, amit valljuk be őszintén akinek poloskája van nem IGAZÁN érdekel. Engem egyáltalán nem, hozzájutottam, beöltöztem és fújtam mindent. Közbe megy a mosás.

Jelenleg befújva áll a szoba állítólag 3o percen belül sokkot okoz az állatkáimnál, és 24 órán belül elpusztulnak. Bizony a fészek (bár ez kétes, sokat olvastam van aki szerint van fészek van aki szerint nincs hát...nem tudom, itt volt minden) egy tájkép háta volt. Lefújtam nem mozgattam el ott hagytam, szerintem jobb ha előbb megölöm őket rajta, minthogy leszaladjak vele a panel elé és megtöltsem az egész panelt. Szóval most gondolkodom a hőlégfújón. A könyveimet megmikróztam és teafa olajas vízzel letörölgettem bár lehet az is, hogy nem is volt benne.

Mivel ez egy érintőméreg az ágyam felső felületét szabadon hagytam, lehet a matracban a kárpitban bárhol, most gondolkodom a hőlégfújón és azzal is körülmegyek az ágyamon...

A lényeg szerintem nem fel adni.

Most lehet mondani, hogy hívj rovarirtókat de a helyzet, hogy ők nem dolgoznak ilyen erős méreggel mint amit én szereztem, és sokan lehúznak. Meglátjuk, ha ez nem jön össze akkor talán én is beállok a sorba és vagyonokat költök rovarirtókra :) Addig is reménykedem, és azt ajánlom nektek is, az irtás nehéz egy háború lesz de fogjátok fel egy kihívásnak. Ne keseredjetek el mint én az elején.

Mindenkinek kitartást, írok, hogy mi a helyzet 24 óra múlva. Most pedig megyek és veszek egy hőlégfújót :)

Kitartást!

3802. hella94
2016. nov. 9. 20:45
Azt erzem hogy allandoan maszkalnak rajtam pedig nem..miert van ez es mit tehetnek ellene?
3801. Évajuli
2016. nov. 6. 13:50

Attól függ hol vannak, ha még vannak, mert nálunk pl szekrény hátoldalán találtam egyet, és a függönykarnisban is lehetnek, vagy ajtó, ablakok réseiben. Inkább gőzőlj, gőztisztítóval mindent végig lehet gőzölni, mi is azt csináltuk, és a 60 fokon kimosott, átvasalt ruhaneműt 2-3 hónapokig légmentesen záródó zsákban tartottam, abból öltöztünk. Könyveket is át kell nézni, ott is megbújhatnak, és dobozokban.

Ágyat inkább Bio Killel fújd, annak nincs szaga.

3800. hella94
2016. nov. 6. 12:48
Már 4x voltak az írtók, az utolsó írtás óta(most lesz 2 hete) 1 döglöttem láttam de még mindig nem vagyok nyugodt...vettünk Protect ágyi poloska elleni sprayt ha lefekvés előtt azzal befújom az ágyat meg a parketta szegőnél körbe az használ valamit ha esetleg még van bogár?
3799. Évajuli
2016. nov. 6. 07:13
Igen, ha kb 1 évig nem alszol ott, addig kibírják vér nélkül.
❮❮ ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook