Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Beszéltem egy másik irtóval, szerinte 70%, hogy poloska. Átküldtem neki a képet mailben, megnézi és visszahív. Úgy gondolja, ha poloska akkor nagyon kezdetleges még a poloska. Protectet javasolt, lucskosra be kell fújjam az ágyakat, szegélyeket. Elvileg el kell tüntesse őket. Azt mondta nyugodtan pakoljak vissza hétvégén festés után és ha 1-2 nap után sem lesz csípés akkor elmentek. Most meg lehettek bolygatva az ágy húzkodásával, de ha nyugi lesz elő kell jönniük. Sajnos jobb képet nem tudtam csinálni, mobil volt csak kéznél.
Hogy mivel jött be, nem tudom. Semmit nem vettünk mostanában.
Ha sok van, minden nap lenne rengeteg csípés, mert a picinyek 5x kell szívjanak, hogy szaporodás képesek legyenek.. AZ írtóig nyomasd az írtót, Tescoban lehet kapni, Tesco van mindenhol. Bár legutóbb már csak a sima irtójuk volt, amin szerepel a poloska, de érdekes módon olcsóbb, mint amire csak a poloska és bolha volt feltüntetve..
Biokill és Protect, utóbbi van tescoba.
Hát ez lesz vagy 50-60 ezer Ft...
Honnan vihettétek be? Kertes házban vagy vendég, vagy új bútor, vagy használt bútor, vagy szállodából.. Tömblakásban a szomszédoktól is vándorolhat, de az ugye itt nem lehetséges. A képen elég nehezen találtam meg kinagyítva, de a képek alapján az biztos poloska? Amúgy meg a frissen kikelt példányok állítólag fehéres áttetszőek, azért is nagyon nehéz a lepedőn észrevenni... Sztem ha van közelebbi képed, akkor el kellene küldeni pl az Abatoxnál láttam rovar azonosítást... Én nem hinném, hogy nap közben szaladgálnak, akkor már ultra nagy lenne a gáz és a csípések előbb hívták volna fel a figyelmet...
Olyan szert permetez szét, ami 1 évig meggátolja az újrafertőződést. Ha a szomszédtól jönne át valami, azt is elpusztítja. Ha én elfedem új parkettával mondjuk a lekezelt területet, az egésznek semmi értelme. Most lehet hogy elpusztítja a meglévőket, de az utánpótlást azt már nem.
Valami ilyesmi.
Milyen írtószerrel áztassam át? Lehet jobb elégetni, nem? Nem fogjuk visszahozni az tuti.
Gondolom most hogy kipakoltuk a lakást nagy eséllyel szétszórtuk őket. Nem tudom mennyi lehet belőlük. Eddig csak engem csíptek meg.
Amelyik ugrott, az tuti nem poloska, mert az nem ugrik, hanem mászik, vagy fut és a hosszú csápú sem poloska.
Az udvarra kitett fejtámlát jól át kellene áztatni írtószerrel, mert visszamennek a lakásba a rovarok.
Egész lakásban irtassatok, mert bárhol lehetnek példányok, búvóhelyek, éjjel indulnak útra táplálkozás céljából.
Sziasztok!
Nagyon úgy tűnik, hogy nálunk is poloska van :( Pont egy hete vettem észre a derekamon és a lábszáramon csípéseket. Bal oldalon volt mind, általában a jobb oldalamon alszom. Nagyon megijedtem, kis utána olvasás után poloskára tippeltem. Felfordítottuk az ágyat, matracot, de nem találtunk semmit. Kicsit meg is nyugodtam, de aztán tegnap kipakoltuk a hálót (pont most festetjük a lakást) és az ágy fejtámlájának hátulján egy redőben 8-10 poloskát láttunk egy kupacban. Férjem kidobta az udvarra a fejtámlát.
Egész éjjel nem aludtam, bementem a fiam szobájába, de ott is folymamatosan lámpáztam. 3 bogarat láttam az ágy mellett, de nagyon pici fehérek voltak és az egyik egy picit ugrott mielőtt lenyomtam. Volt még egy pici hosszú csápú is..... Gyerekek szobája már kész a festés után, mindent kimostam mielőtt visszapakoltam a szekrényekbe. Nem tudom mit csináljak, tegnap befújtuk a szegélyeket, ágyat sima rovarirtóval, de gondolom az nem elég. Az egész házban irtást kellene kérnem, vagy csak a hálóban? Az a baj, hogy a matracot ki kellett hoznunk a nappaliba a festés miatt, de eddig nem láttam rajta semmit. Persze lehet a matrac belsejében vannak. Férjemet nem csípik, nem is veszi annyira komolyan, mint én.
Köszönöm szépen!
Hozzánk hétfőn jönnek ismétlő irtásra. Az első óta egy élő bogarat láttunk, mászott a falon. :-( Elküldtük a másvilágra... Csípés a gyereken nem volt, rajtam azóta 1-1, lehet a fali példány volt. Bár tegnap keletkezett valami a talpamon! is, de ez lehet más bogár, csak már rémeket látok...
A gyerek ágyát is szétszedtük, nagyítóval átvizsgáltuk a kárpitot, matracot, faanyagot, mindent, se bogár nem volt benne, se pete.
Szereztem fémlábakon álló vendégágyat, azóta azon alszunk.
Beszéltem az itt említett egyszeri alkalmas irtóval, ő sajnos nálunk nem jöhet szóba, mert a kezelése akkor ér valamit, ha utána egy évig a lakásban semmi sincs megváltoztatva. Se új bútor, se új burkolat. Minket így, hogy felújítás előtt állunk, el sem vállalt.
Igy sajnos maradnom kell az eredeti cégnél, aztán majd ha mindennel kész vagyok a lakásban, akkor hivhatom ki biztonsággal az új irtót.
Kész anyagi csőd ez...:(
szia, nekem ez van, elégedett voltam, vagyok vele, bár most nem használtam kb egy hónapja, mivel úgy tűnik, ha volt is bogarunk az betévedt, mivel mostanában egyetlen csípés sincs rajtam
A fürdőt ha vége ennek a szaunának, 70% a pára a lakásban és kint is 80-90 reggelente, így majd utána tervezem a csempét járólapot megtisztítani.. Vannak olcsóbbak azok is jók álltólag. A lényeg azt mondják, jó, ha legalább 1 literes a tartálya, plusz a felfűtési idő is fontos.. Elég sokat kell nekem is az enyémmel megállni, még újra termeli a gőzt.. Tudnák benne kivetni valót találni, pl nincs rajta hálózati kapcsoló, ki kell húzni a leállításhoz, de nem tudom, a többi milyen..
Húúú, kicsit eltűntem, mi teljesen tünetmentesek vagyunk szerencsére, de kíváncsi vagyok Veletek mizu...Nem merek másik lakás után nézni az olvasottak alapján, pedig mi is tervezzük.., van is a házunkban egy, de már a gondolatától is félek elmenni...
Megkapta mindenki az irtó számát? Nekem is megvan, ha kell valakinek..Nagyon sajnállak Benneteket és átérzem amit írtok, annak ellenére, hogy én nem láttam egy árva példányt sem, kezdem azt hinni nem az volt, marha sok a galamb lehet annak atkája, állítólag az is hasonlót csíp.. Ez a hemzseg mindenhol bazi gáz, ez hogy a fenében lehet, én is azt mondom, nyomassatok saját spray-vel is...mielőtt jön a 2. írtás gőzölővel adj neki, ha szőnyegpadló van, azt is..Aki felújítani szeretne a TV-ben volt, van ahol a tapéta alatt lebzselnek, azért alá kellene kukkantani néhol...