Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok, szia Muci!
Köszi a megértést...én totál lelombozódtam, mikor rájöttem, hogy megint itt vannak a dögök.
Kihívtuk múlt héten az irtó srácot, csütörtökre, 2*5 liter cuccot nyomott ki, biztonságképpen, de persze megint sehol semmi. Ő valami más anyaggal dolgozik, ez nem büdés, hanem inkább édeskés olajos szaga van. Anno volt kint nálunk - nem cég, és nem is gázmester - de akkor a hivatalos irtás után jött ő is egyszer és utána már nem volt csípés.
Most úgy jött ki, hogy csütörtökön itt volt nálunk, mindent felforgattak a férjemmel és befújt, ma porszívóztam először, azaz tegnap. Az ágyat elhúztam a faltól és abban aludtam. Előtte én lent a matracon aludtam, ott csíptek meg, de az irtás után még használhatatlan volt, mert nedves volt. Rá egy napra meg én leléptem, férjem meg nem aludt ott egy éjszakát, utána ráparancsoltam, hogy etesse a még túlélőket, mert különben... :)
Evajuli, vettem vákuumzsákot is, vaterán, szerintem jó áron, remélem jó minőség. A neten többször találkoztam ezzel a változattal, vagy "márkával", mikor keresgéltem. Van most 20 db 70*110 cm-es. Abba csak fér. De hogy mikor jutok ennyi mosás végére...A baj az, hogy a gyerekem kinőtt ruháit is ott tároltam az ágy alatt, zipzáros tárolóban, de nem tudom, mekkora az esély, hogy abba belementek. Ilyen ikeás , tudjátok...
Most azt is mossam át mind 60 fokon???? Az iszonyat sok munka és mire megszárad...Azt mondják Muci, hogy simán túlélnek akár 9 hónapig is...
Azt is mondják, hogy a gőzölés az semmi nekik, attól nem pusztulnak el, csak a forró levegőtől, ami kb. 180 fokos. A gőz másképpen működik, mert mire a célpontba ér, lehűl...
Nem tudom...
Imádkozzatok érettünk, hogy ne vigyük magunkkal ezeket a dögöket, bár azt hiszem, a veszélye mindig fenáll, hogy újra megtalálnak, mert pl. kell bútort is vennünk, újat is, és akár azzal is jöhetnek. BKV-t naponta kétszer is használjuk...utazni is szoktunk vidékre. Szóóóval...
Mi 2009-ben használt ruhával kaptunk ágyi poloskát. Mire rájöttünk, hogy mi csipked minket igencsak elszaporodtak. Használtunk éjszakánként kétoldali ragasztót, egyéb irtószereket semmi nem használt. Míg rátaláltunk a Bábolna Bio termékére. Mi megvettük ezt a terméket, igaz kemény 2 hónapunkba került két nagyon fertőző szobát rendbe rakni, de sikerült. A termék neve: [link]
Kb. 6-7 flakonnal használtunk el, mire sikerült kiirtani ezeket az állatokat. Jelenleg 4 éve nem találkoztunk velük. A terméket úgy kell használni, hogy az ágyat teljesen be kell fújni körbe (ne legyen olyan üres hely, ahol át tudnak hatolni. Lepedőre is lehet nyugodtan fújni. Ezt kétnaponta kellett megismételnünk. Az ágy mellett a padlót, parkettát is be kell fújni. A lényeg az, hogy ezen áthatolnak a bogarak beviszik a vegyszert agócpontokba, ahol a többi egyed is megtalálható. Egymást mérgezik meg. Mikor mi befújtuk a karfát (ágynak) 1 percen belül csak azt láttuk, hogy potyognak ki a bogarak. Döglöttek meg sorra. Nekünk bevált. Akkor egy flakon 2000,-Ft volt.
Ilyen a tasak, de a miénk nagyobb ezeknél.
Sajnos nem valószínű, hogy tovább maradhatunk. Van egy ütemterv, a saját lakásunk már nem a miénk és át kell adjuk. Éppen azért időzítettük erre az évre a lakás eladást és vásárlást, mert már több, mint egy éve "tiszták" voltunk. Most volt egy tűzeset a felettünk lévő emeleten, de nem közvetlen felettünk. Lehetséges, hogy az is elindított valamit? Kb. 3-4 hete.
Évajuli. Kérlek segíts akkor nekem. Írd meg privátban kérlek, hogy Te kit hívtál ki, melyik céget. A másik, a ruhákat amúgy is ki kell válogatni, és szanálni, de honnan tudok légmentesen záródó csomagolóanyagot szerezni, tudsz, tudtok ötletet adni? Ikea? Bp.-en élek...
Olyant is ki kell ilyenkor mosnom, ami zárható nejlon tárolóban volt (zipzáros, nem légmentes)? De mondjuk a földön volt tárolva átmenetileg? Azt is mossam ki újra? Amit nem tudok, pl. gyerekruhákat, akkor azokat hagyjuk elől? Értem.
Ez borzasztó...
Ebbe bele lehet tényleg rokkani...
Pedig innen aug.-ban mennünk kell. Ez biztos.
Én matracon aludtam, ágyunk sincs már, csak a gyerekünknek amúgy. Alattunk közel 40 éves parketta rendszer, felette laminált szigetelő alátéttel, akár ott is élhetnének persze, csak éppen akkor kolóniáknak kellene már lenniük, ha ott élnek túl és közlekedési nyomoknak akkor is...
Ez borzasztó...
Írsz privátot? A cég nevével? És a légmentesen zárható csom. ag.-ról?
Köszi.
Augusztus elejéig nem fog menni szerintem, hiszen kell egy másik írtás is, és legtöbbször csak a harmadik után szűnik meg az "áldás", hiszen a petékre nem hat a szer és azok kikelnek és újra jönnek a csípések.
Szerintem halasszátok el a költözést addig, amíg teljesen poloskamentesek lesztek.
Amúgy nálunk sem volt semmi nyom, sem fészek, sem kakanyom, és levedlett bőrt sem láttunk és az írtás után is csak egyetlenegy dögledező példány volt a falon. Valami nagyon jó és eldugott búvóhelyük volt, az ágyban, ágyneműtartókban semmi poloskára utaló jel, viszont szekrény mögül láttunk éjjel kijönni.
Sajnos ha ilyen fertőzött a házatok, akkor bárhol átmehetnek hozzátok.
Azt javaslom, hogy hívj azonnal írtót és amit nem tudsz kimosni, az legyen elől, hogy a kiűző szertől kimenjen belőlük a rovar, ha van bennük. A mosható dolgokat mosd ki 60 fokon, vasald át és tedd be légmentesen zárható tasakokba a költözésig.
Anno én szinte mindent szanáltam a lakásból, iszonyat pénz ment el, az összes párnát, ágyneműt kidobtam, és sok minden mást is.
Sajna nem tudok megoldást arra, hogy augusztus elejéig biztosan megszabaduljatok tőlük, csak a mosást és zsákolást, illetve minden mást át kell nézni, könyveket átlapozni, iratokat, dobozokat, ez egy iszonyat.
A dátum lemaradt. 2014. szept.
És a másik. A lakás, amiről beszéltem. Negyedik emelet, de ők a másik közlekedőn vannak, mellettünk, a másik két érintett lakás meg közvetlen mellettük és alattuk. A felettük lévőről nem tudok.
Sziasztok!
Sajnos mi is újra érintettek vagyunk. :( Ez valami borzasztó. én vidéki lány vagyok, de ettől az egésztől égnek áll a hajam és borzongok az utálattól és az undortól. nem magától a dögöktől, hanem a tudattok, hogy hogyan szabaduljunk meg tőlük?????
A mi történetünk lényege csak annyi, hogy az az érdekes, hogy nincs semmilyen góc, sem fészek, sem pete, sem levedlett állatmaradvány, sem kakanyomok, semmi, az ég egy adta világon, SEMMI!!!!!!!! És a legutóbbi alkalom óta - amióta egyetlen egy darab sem volt - az 201. szeptembere volt, azóta eltelt összesen egy év és 9 hónap!!!!!! Hogy a fenébe most ütik fel a fejüket??? Az akkori irtásnál sem volt sehol sem fészek, semmi!!!! Semmilyen poloskára utaló jelet nem találtak a ház irtói és egy másik srác sem. Csak rajtam a csípések, és csakis rajtam, hála Istennek?? A helye nekem nagyon beduzzad, szinte hegesen gyógyul, most azonnal lefújtam irix-szel, sokat segített! De most folyamatosan úgy érzem, hogy mintha mászkálnának rajtam dögök, de biztosan csak pszichés. Arra ébredtem, hogy nagyon viszket a karom.
Megmondom nektek őszintén, nekem az előző széria is egy rémálom volt...Mosodába vittem az összes holminkat, mivel nem volt akkora gép, amibe belefér az ágynemű is. Közben már kihajították az ágyunkat is, tönkre is ment benne a rugó, de azon sem volt semmilyen nyom, SEMMI!!!!! De most a másik szobában csípett meg a dög...A férjemet azonnal keltettem, hogy szerintem megcsípett a poloska megint, mert nekem azonnal felduzzad. Jött szegény, miboljával kereste és megtalálta, még élt, rohant volna el a matrac alól!!!!! A gyerekem kis ágy alá rejtett pici műag. pónija alá menekült. ROHADT DÖGÖK!!!!!! Gyűlölöm ezt a rohadt undorító 10 emeletes panelházat. El akarunk költözni, aug. első hetében és MOST VISZSÜK MAJD MAGUKKAL A DÖGÖKET?!?!?!? Ha belegondolok, rögtön agyvérzést kapok.
A szer, amivel anno lefújtak, a házi irtói, akik járnak a folyosókra is, valami iszonyatos volt. Eláztattak mindenünket, mert ugye nem találtak fészket, de szó szerint értsétek, mindenünket. Volt, amiből ennyi idő után sem jött ki az a förtelmes szag.
Végighúzzuk a kezünket a falon és ott az a szag, vagy hozzáérünk valamihez és máris érezzük. Leírtottak anno szeptemberben valamelyik hetében és rá egy hétre újabb csípésem volt, AZ ARCOMON!!! Mert ott értek el ezek a dögök...És könyörgöm, hogy élte túl az irtást. És hogy jutott át ezen az anyagon, ha az még hetekig gyilkolja őket???
Elegem van.
A mellettünk lévő lakás, a másik oldalon, ott tudjuk, hogy vannak dögök. 4. emeletről beszélünk, ők a tükörlakásunk. A szellőzőink érnek csak össze, éppen elég...
A mellettük lévőknél is volt, tudom, mert panaszkodtak. Kifordították a lakás a 4 sarkából és aztán megszűnt, nekik azóta is. Akkor az ominózus lakás alatt élők is arról panaszkodnak, hogy állandóan van náluk poloska, és már vagy 5-ször irattak, de már az irtók is tanácstalanok... ?!?!?!?!?! Mondta a srác, a 3.-on, hogy ragasztószalagot tett az ablakhoz is és rajta voltak a peték!!!!! Érted? Az erkély ablaknál...
Bárhol bejöhetnek ezek a dögök, bárhol!!!!!!!
De hogy a feébe szabaduljunk meg tőlük, hogy ne vigyük tovább az új szép lakásunkba, ami minden cm2-en fel lesz újítva, frissen festve. Nem akarom, hogy ott is levegyszerezzenek mindent. :((((
Ez nagyon elkeserítő. Kérlek, írjátok meg privátban azt a személyt, akit itt ajánlotok egymás között, hogy drága, de jó!
Van itt valaki, akinél volt? Még nem tudtalak végigolvasni Benneteket, de foglak.
Ez borzasztó...halljátok. Ja, azt ne is mondjátok, hogy közös képviselő, nem segítenek. És a szomszéd sem, ahol szerintem tenyésznek, mert kb. végrehajtás alatt van a lakásuk is, nem foglalkoznak ezek semmivel, nekik biztosan nem viszket...
A rohadt életbe! Hogy szabaduljak meg anyagi kár (bútorok elégetése??? vagy hátrahagyása, ruhák elvesztése, melyeket nem tudok magas hőfokon kimosni) és borzasztó vegyszerszag nélkül???? Én kibírom, csak egyet nem szeretnék! Tovább vinni a másik lakásba ezeket a dögöket. Az is csak egy 10 emeletes panel, de sokkal kúltúráltabb. Itt 600 lakás, ott csak 60 lakás, és felújítják kívül -belül az egészet...
Adjatok tanácsot, vagy bevált irtó kontaktot, mert Dunának megyek...
Azt kellene végig gondolnod, nem voltatok-e szállodában, ahonnan könnyen hazaviszed, bár azt mondják buszon, metrón bárhol össze lehet szedni..
A jobbik eset az lenne, ha Te szedted volna össze valahol, mert akkor az irtás hatásos lesz, ha máshonnan jön az égi áldás, az már a rosszabb eset, mert többször beköszönnek sajnos..Szerintem az a borzalmas, hogy egy irtás 15-30 ezerbe kerül, ezt nagyon sokan nem tudják kifizetni...
Nálunk is ezt mondta, de mivel tudtam, hogy hol van a góc, és honnan jöhettek, ezért azt a lakót megfenyegette az ÁNTSZ-szel, ha nem írtat, és szerencsére ő kihívta az írtókat.
Van olyan társasház is, ahol nagyon elszaporodtak és a közös költségből csináltak minden lakásban írtást.
Ha lentről jönnek, akkor a gázosítás is csak ideiglenes megoldás, mert egy idő után újra felvándorolnak, ott is kellene írtani, ahonnan jön.
A csöveket ajánlott leszigetelni, és a szellőzőkre lehet tenni pollenhálót, plusz a felszálló csöveknél és a szellőzőket rovarírtószerell befújogatni rendszeresen. Állítólag ház falán is bejöhetnek az ablakon, tehát ablakokat és ablakpárkányt is ajánlott rendszeresen lefújni, ablakra pollenhálót tenni.
Lehet ha felújítasz, akkor szétszélednek, de ez sem megoldás, ha az összes lakást nem kezelik ahol van rovar.