Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Köszönöm, reménykedtem benne én is.
De még mindig kételkedve nézegetem, a pár napja elő-előbukkanó piros pöttyöket, de mind a fenekemen és a combtövemben van, nem viszket, nem fáj.
Remélem csak az izzadás miatt jönnek elő…
Sziasztok!
Már majdnem végeztem a fórum végig olvasásával.
Tanácsot kérnék. Hosszú lesz…. :/
Lassan 5. hete stresszben élek, mióta egy erős viszketéses roham után sebesre vakartam a lábam és egyből beugrott ez a büdösbogár.
Tudni kell rólam, valamely érthetetlen okból erős poloska fóbiám van, legnagyobb rémálmom.
A következő napokban 1-2 naponta voltak viszkető foltjaim, néha egy-egy csípés is. Ezek mit ne mondjak, nem segítettek az elme és lelkiállapotomon. 😅
Akkor ette bele a fejembe a poloska gondolata, és teljes ámokfutásba kezdtem a felkutatására.
Ágy kipakolás, éjszakai zseblámpázás több alkalommal, függöny, szőnyeg, lepedő vizslatás. Ragasztós csapdákat is raktam az ágyba. Elutaztunk pár napra, utána direkt egy szál semmiben aludtam, hátha kiderül, hogy mi a helyzet, hiszem biztos megéheztek már, de semmi.
Szépen gyógyultak a sebeim, utána kifogtam egy erős ekcémát, miután az lábaim teljes hosszban viszkettek, egész nap, mindenféle nyom nélkül. Ez tuti ekcéma volt, ilyenem volt már.
Azóta eltelt 1 hét csípés, viszketés és bármi más nélkül. Már kezdtem megnyugodni. Aztán valamit agyon nyomtam az ágyban egyik éjszaka, teljes magamba zuhantam, hogy itt a vég, de másnap egyeztettem 2 irtó céggel is, kép alapján biztosítottak róla, hogy ez biztos nem poloska.
Erre ma délután, ennyi mentes nap után éreztem egy kis viszketést a lábamon, hát 1 nyomorult piros pöttyöm lett, teljesen megzavarodtam már, hogy most tényleg van valami, vagy csak beképzelem már az egészet a hülye fóbiám miatt?
5 hét után csak megettek volna már nem?
Természetesen vidéken a poloska felderítést senki nem vállalta, a pesti cégek nem szállnak ki sajnos.
A legrosszabb az egészben, hogy rajtam kívül mindenki a családban azt hiszi, hogy beképzelem az egészet és nincs semmi probléma. Nagyon remélem, igazuk van, de kételkedek.
Köszi, ha elolvastad! 🙂
Szia,
Visszajeleznél, eltelt majd 1 év, azóta is mentesek vagytok? (remélem igen...)
előre is köszi, egy frissen bajbajutott
Üdv újra itt.
Pont egy év elteltével, újra kezdődik az őrület.
Domyown pont com
Temprided ami azert jelzem h eu ban be van tiltva mert mehekre nagyon karos csak belterre szabad hasznalni legalabb a mehekre vigyazzunk:) 1 gallonba kell 8ml szal nagyon sokra eleg, ugy fujod mint az irto falak agy(nem matrac) sarkok, fuggonyok(aljan es a rudnal) csovek kornyeke ajtofelfak, szoba szelei. Kanapera es karpitokra csakis okyan reszere amivel nem erintkezel sose! Agynemu stb tilos!
4 orara elhagyod a terepet 2 oraig szelloztetsz utana, addig se legyel ott, h tuti megszaradjon! Nem kontaktmereg, miutan megszarad szepen dolgozik par nap mulva mar elo egyedet nem valoszinu h fogsz latni. Masnap cimexa (petejre stb legjobb)a matracra a lepedi ala ultravekonyan h ne is lasd a port(felfele kell tartani az uveget ugy pofekelni belole akkor nagyon keves jon) en tettem az osszes konnektorba (panel…….) vekonyan az agyracsokra es szellozo nyilasokba(ismet panel miatt) de ezt barhova hasznalhatod ahol meg tud maradni… en pl leszedtem a szegoket es mogejuk is tettem… 3 hetente kell ismetelni elorol… ha lehet elso heten ne moss fel de ez a szer nem ragad tapad es csak vekonyan kell fujni, nem aztatni mint az irtok… nekem kb 3 honap alatt megszunt a problema teljesen, 1 eve panelban is tiszta;)
Ha aggodsz h szekrenybe is lehetnek bar nem szoktak pakold ki a ruhakat szelen vekonyan cimexazd be az éleknél es ugy tedd vissza! Sok sikert! Ezt a modszert nem en talaltam ki, amerikai forumokon talaltam es ez a leggazdasagosabb. Amerikai irtok ezt a szert is hasznaljak. Van meg egy szer amit kifejezetten agyipoloskara talaltak ki az a crossfire, de annak a kiszerelese 1 kezelesre eleg$50, mig a tempridbol 240 ml(8ml egy adag) $60 lehet adagonkent is kapni de sztem erdemes a nagyot venni megnyugtataskent 🤣… cimexa $17(cimexabol nekem tobb mint a fele meg megvan pedig a gyerek plussoket, takarokat tavaly nyaron stb egy fel evre zacskokba zartam a porral, utana mostam oket) tehat orokke eleg! Sok sikert!
Sziasztok! En nem terveztem visszaterni mivel lekopogom (!!!) vegeztunk 3 honap alatt a cimexa+temprid fx komboval! Azota elkoltoztunk de ismeros lakik ott es azota is halalkodik h kiirtottam neki, azota sincs vele gond. Mikor atkoltoztunk akkor itt felelembol irtottam meg ketszer de inkabb megelozo jelleggel hiszen nem lattam oket soha. Azota 3-4 havonta lefujok csak a pokok ellen, de mindenki csodalkozik h nalunk nincs szunyog pedig nincs szunyoghalo😂… bejon a legy is ket oran belul halottan szedem fel valahonnan…
Kitartast van kiut! Tudom h borzalmas de lehetseges! (13 honapja poloskamentes🤍)
Akkor az nem volt szakember.
Keress egy másikat.
Házilag nem tudod kiírtani.
Én 1 hete kezdtem használni ilyen célzattal ózongenerátort. (16000mg/H)
Mindennap megy 2 órát jelenleg. Kíváncsi leszek a 4 hetes kezelés végére valóban segítség lesz e.
Azért én alkalmazok egyebet is mellette, pl. gőzöléssel kezeltem az ágyakat és matracot és pluszba még vegyszerrel is kezeltem mindent.
Próbálok biztosra menni, mert szakembernek már sok sok pénzt adtam de tartós eredményt nem ért el sajnos.
Passz nem tudom...vagy, aki így járt még, azt nem foglalkoztatta különösebben és keresett mást.
Meg aztán állításával ellentétben szerintem nem nagyon hívják őt vidékre, gondolom időközben rájött, hogy ez ennyiért még sem éri meg neki . Tényleg rá ment volna az egész napja, csak engem meg sz@rb@ hagyott....