Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Ha valamelyikőtök tud gőzölös szakembert kérlek segítsetek.Somogy megyében nem találtam,csak központi céget,öt komponensű írtást csinálnak,de az ártól majd elájultam :(
Én 120 fokos kézi gőzölőt vettem,polti vaporettót,hamar melegszik,ahova meg nem ér annyira előcsalogatja őket, tegnap hetet pusztítottam így el.Ma folytatom a vadászatot,meg vettem intersecidiét mivel van macsek, azzal is permetezek egyet.
Szervusz! A hajszárítós verziót próbáltuk, elképzelhető, hogy a Watt szám volt gyenge, sajna a bogarak megmaradtak, anno.
Szervusz! Mi 2020 tavaszán, a vírus kezdete után vettünk 1 gépet. Ér-e valamit? Igen. Deszteillalt vizzel kell feltölteni, nem sima csapvizzel.
A márkája neve: Kacher SC-2. Természetesen elképzelhető, van ennél a vizes gőzölőnél hatékonyabb, ill. gyengébb gép is. Üdv.! Panni.
Nagyon régen irtam a hőlégfűvót amit komálósom alkalmazott sikerrel. Minden nap végigment az ágyon és minden rejtekhelyen + porszivó. Kb egy hónap és eltüntek a nyomorúltak
Ha nem hőlégfúvó, a hajszáritó is jó ha nem valami gagyi. A peték is elpusztúlnak a forróságtól.
Ahogy visszaolvastam, senki nem próbálta.
Ha sikerült elbújnia egynek is csak akkor bújik elő ha már nem érzi a méreg szagot.... Minden esetre jövő héten szombaton jön a gőzös jó lenne túl lenni rajta. Még egyszerűbb kézi gőzölő fertőtlenítőt gondoltam venni csak nem tudom melyik az, ami ér is valamit. PanniBp Ebben esetleg tudsz segíteni?
Szia. Sajnos hiába kutattam. Valószínűleg kezdeti a fertőzés és sikerült nagyon jó helyre bújnia... Könyveket nem mertem át nézni be lett fújva,zsákolva , nem tudom valaha kinyitom e. Ma voltak kint vegyszeresek, delta nevű szerrel kezelték le a szobát. Nem tudom mi lesz.. állításuk szerint egy hónap is eltelhet csípés nélkül és ha sikerült nagyon elbuj
Jadam,Én Somogy megyében még nem találtam ilyen szakembert. Ozon generátort lehet tudnék szerválni.
Nàlatok elég nagy kóklerek voltak akkor
Az biztos, nekem is össze-vissza fújtak mindent, kárt is okozva, poloska meg maradt élve.
Utóirat: Biztos meg tudják a szakik magyarázni az okát annak, hogy a kezelés alatt a tulajnak el kell hagynia a szobát. Ok. Van rajta 1 szájvédő, meg a védőruha. Akadt nálunk, akin a ruha sem volt, civilben jelent meg... maszkkal a száján. Össze-vissza fújta a szert, ezt akkor nem láttuk, később a fényképekről, szekrényről, ablakról lefolyt lét látva tudtuk mit is kezelt... Sosem volt jó.... Szóval nemcsak nekünk kéne tudni, hol kutakodjunk a szakik is okosabban dolgozhatnának...
Szia, kutasd fel a bogarak fészkét és arra kell(ene) fújni a Protectet. Valószínű az ágyban vannak. Ettől függetlenül írtás sem ártana. Üdv.!
Szárazgőzös módszer szerintem nagyon jó, nálam azzal sikerült kiirtani ( 3x vegyszerezéssel nem), de én szakembert hívtam.
Tudni kell hova kell fújni, milyen sorrendben érdemes a tárgyakat átfújni, nehogy csak annyi legyen az eredménye, hogy menekülőre fogták , tudni kell hol bújhatnak el, én ezért bíztam szakemberre.
Sziasztok! A szárazgőzölés engem is érdekelne. Nálunk kétszer volt már írtás,de még mindig mindennap van csípésem. Mident megpróbáltam... jelenleg a gőztisztítást gyakorlom. Valami ötletetek még? Köszönöm.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, sajnos nálam is vannak bogarak. Már kétszer kezeltem át az ágyat és a környékét protect irtó szerrel (szürke flakon) sajnos ugyan úgy van csípés. Bogarat még egyelőre nem találtam de gondolom csak idő kérdése. Akinél volt száraz gőzzel irtás tudna segíteni akár privát üzenetben is kit érdemes hívni és mibe került? Nagyon kétségbe vagyok esve előre is köszönöm ha valaki segít.
Köszönöm, megkaptam, s válaszoltam.
Szia, köszönöm szépen a TÖBBI társunk nevében is részletes tájékoztatódat. Sajnos a parkettát nálunk is megcincálta az "525"-ik írtás. Olykor a fotókat a falon, az ablaküveget, össze-vissza fújkálták. A gáz, hogy nem látjuk mit csinálnak az emberek, csupán, miután visszamehetünk a lakásba. Egyébiránt látok én olykor legalábbis írtónak tünő kocsit, semmi extra felirattal, embereket palackkal a kezükben, ahol mi lakunk... pl. Megmondanád privátban mennyibe került ez az írtás, mi is szoktunk gőzölni, most pl. kb. 2 hétig nem volt bogár. Majd lassan ismét meg-megjelennek. Üdv.!
Sziasztok,
leírom a saját tapasztalataimat.
Nálam augusztus végén került be a lakásba ágyi poloska, valószínű egy külföldről kapott csomaggal, amiben használt ruha volt.
Először vegyszeres irtást kértem, mivel az internet szinte csak őket dobja fel és azonnal lépni akartam.
Az első vegyszeres irtás után javult a helyzet, de még mindig voltak csípéseim és bogarak is, picik is.
Utána még két vegyszeres irtás is történt, de még mindig találtam élő bogarat.
Mivel már nagyon zavart a sok vegyszeres áztatás és féltettem a parkettát is, ill. a 3 irtás sem volt sikeres, rátaláltam egy szárazgőzzel irtó szakemberre.
Ő csak az ágyat és a kanapét kezelte, fújta át, a kanapéban találtam az első bogarat.
Utána még találtam egy haldokló példányt, de csípésem már nem volt az első gőzös irtás után. A biztonság kedvéért még egyszer kihívtam. Immáron 3 hete se bogár, se csípés.
Mostanra viszont a parkettán a sok párás, vegyszeres áztatás miatt penész jelent meg.
Tapasztalatom szerint ill, amit a gőzös irtó elmondott, a vegyszeres irtásból sokkal több kell, mivel egyrészt rezisztensek lettek rá a bogarak, másrészt inkább csak szétzavarja és arra készteti őket, hogy elbújjanak, amig a vegyszer erősebben hat. Nálam simán bemászkáltak az ágyba is, hiába lett jó alaposan bepermetezve.
És ugye a petéket sem irtja és nálam az a teória sem vált be, hogy ha kikel a pete, majd belemegy a méregmezőbe és meghal. Nem halt meg.
Ha nem találtam volna rá a gőzös irtóra, ki tudja hányszor kellett volna még vegyszerezni a lakást és mosni 60 fokon a ruhákat.
A szárazgőz sokkal tisztább, egészségesebb és nem jár akkora felfordulással, takarítani is lehet utána, nem kell hetekig a vegyszerben élni.
Köszönöm válaszodat. Megnéztem az oldalt, sajnos csupán neten lehet rendelni, s ezután van lehetőség a személyes átvételre. Üdv.!
A legegyszerűbben vettem: TRAPPIT ÁGYI POLOSKA MONITORING CSAPDA
Google azonnal kidobja. Az ágy 4 sarkába tettem meg a földre az útvonalra ahol sanszos hogy mászkálhatnak.
Szia, nagyon szépen köszönöm reagálásodat, segítségedet. Egyébiránt képzeld, éppen tegnap késő este láttam 1 "cérnát", mustár színben, kb. 3-4 mm hosszúságuat, aki már "rohant" a kezemen, hogy akart-e csípni, nem tudom. Csak az érdekesség okán írtam ezt le. Apró, s, aki nem lát jól, max. megérzi a bőrén a motoszkálást. Üdv.!
Tudtommal a nimfa, az a fejlődésben lévő ágyi poloska, és imagonak hívják a kifejlett példányokat.
Mindegyik életkorban veszélyesek. A kikelt példányok, már mennek is kajalni azonnyomban, mikor kikeltek. A kifejlett példány meg ugye ugyanúgy táplálkoznak és még szaporodnak is.
( ki nem állhatom ezeket a kis rohadékokatXD)
Sziasztok! Poloskáéknál a "NIMFA" MIT JELELENT? Korábban kérdeztem már, viszont választ nem kaptam kérdésemre. Végülis melyik életkorukban veszélyesek. Amennyiben megtisztel Valaki a válasszal, megköszönöm.
Ha vannak csipések vannak poloskák is. Nyomokat azért nem látsz mert még nincsenek elszaporodva.. ha màr nyomokat látsz, és látod rohangálni a falon akkor már súlyos a fertőzöttség.
Most kèrjél megint írtást
Nem látok semmi nyomot, se elhullt példányt, élőt sem, vérnyomot vagy levedlett bőrt.
Csípés sem heti rendszerességű, hanem hosszabb idő után jelenik meg. Nekem ebben ez a fura.
Szia, az ágyneműn látsz-e nyomot, pl. vérnyom. Nálunk az ágyunk feletti falrészen is szaladgáltak, miután felkapcsoltuk éjszaka a villanyt. Néhány példány megmerevedve állt. Általnosságban reggel akadnak nyomok az ágyneműn. Csoda, hogy nem ébredsz fel a csípések miatt. Üdv.!
Nem lehetséges, sajnos biztos, hogy nem sikerült.
Sziasztok! Május végén derült ki nálam, hogy ágyi poloskáim vannak. Júliusban volt az utolsó irtás. Azóta 3 vagy 4 hetente érzek és látok magamon csípést. Átvizsgáltam az ágyat, nem találtam semmi poloskara utaló nyomot. Lehetséges, hogy nem sikerült azt irtás?😞
Szervusz! Érdeklődöm a csapdát hol vásároltad/vásároltátok? Az ágy mellé tettétek? MÁS: annyit szenvedtem már a poloskákkal, ki micsoda, melyiknek mi a "titkulusa". A nimfa név mit jelképez? Egyébiránt melyik mérettől veszélyes, vagy a kicsi, ahogy növekedik válik veszélyesebbé? Láttamén cérna vékony vörös egyedet, a bőrömön, vagy fekete mákszem méretben lévőt. Üdv.: P.
További ajánlott fórumok: