Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Nem csak ködöltek. Volt por, permet és a végén a ködölés. Attól tartok nem-e ablakrésben, vagy parketta résbe bújt el. Most efy két nap nincs csípés utána egy pár darab.Azt mondta az írtócég, hogy csináljam meg a nagytakarítást, na most minden csili vili, utána újra kijönnek alaposan átnézni mindent és ekkor már csak ködölnének hátha előjönnek. Csak legyen már vége!!!!
A cimexa nem ugyanaz mint az etkezesi(a sima amugy semmit nem er csak az etkezesi de az sem igazan) kovafold, ami amugy ha szetszorod otthon akkor a legutaidat tonkreteszi.... Mivel az egy asvanyi anyag aminek a por reszecskei hegyesek es belefurodnak a tudodbe... A cimexa direkt ugy lett eloallitva hogy ezek ne hegyesek hanem kor alakuak legyenek es ne okozzanak kárt ha a tüdőbe kerülnek illetve sokkal kisebbre van orolve mint a kovafold igy majdhogynem vonzza a bogar ha elmegy mellette. Kovafold belélegzése amugy hosszú távon rákot okozhat csak ugy szólok...
Csak egy ködölès semmit nem ér. Fújni kell. Mindent
Padló, falak, fuggonyök, szegélyek.. stb
Kösz, megrendelem. Gondolom a kisebb kiszerelés elég. Láttam 200gr-ost meg 5 kg-ost. Most harmadszorra is jönni fognak a rovarírtók. Azt mondták alaposan átnézik a lakást és újra ködölnek.
Sziasztok!
Az emag-on lehet kapni Kovaföld(Diatomaceous earth Kieselgur) ez szilicium -dioxid amorf por.Ez ugyanaz ,amit külföldön lehet kapni cimexa néven. Ettől elpusztulnak a poloskák kipróbáltam és erre nem rezisztensek.
Szia! Kitudja mi ez? Talán pókok csípnek? Szúnyogok, talán azok még nincsenek. A csapdán én is gondolkodom. Nálunk mostanság alig vannak. Egyik társunk ajánlott egy Amerikából rendelhető dolgot... Sajnos a kivitelezés nagyon bonyolult nálunk. Üdvözlettel. P.
Köszönöm, hogy válaszoltál. Igen rendeltem csapdát az is van. Perszer üres. Csak az a furcsa, hogy írtás után még egy döglött dögöt sem találtam. A rovarírtó is erre rácsodálkozott, azt mondta, hogy látni kellett volna elpusztúlt példányokat. Na várom a csodát és kitartóan számolom a napokat hátha...
Szervusz!
Annyi sok dolgot írtam én itt az eltelt évek alatt. Tanácsokat is kaptam, privát üzenetben is, az oldalon szintén. Most jutott eszembe, van-e csapda, olyan-féle, mint a csótánynak, hangyának. Amennyiben van, így csak tippelek: a csapda használata talán segítene. Üdv.: P.
Köszönöm. Nagyon sokszor felkelek és azonnal lámpával világítom az ágyat de semmi. Iszonyatosan fáradt vagyok már. Az ágyneműt szinte napi szinten mosom így azon sincs semmi nyom. Arra gondoltam, hogy kérek egy pár hősugárzót és megpróbálok a szobába olyan meleget csinálni amilyet csak lehet. Ha sikerülne 50 fokra felfűteni gondolom elpusztulna ami még maradt. Az írtószer kiegészítésére hátha beválna. Illetve találtam a neten egy légtérkezelő sprét, azt olvastam, hogy hasonlóval ködölnek az írtók is (Flyspray One shot a neve) nem tudom ezt valaki próbálta-e otthon? A méregmező megvan mert minden trutyi csak nem tudom, hogy tudnám őket minél előbb előcsalogatni, hogy belemenjenek.
Szia, mélyen alszol? A csipésre nem ébredsz fel? Akkor javaslatom: amennyiben érzed a csipést, vagy a motoszkálást magadon, azonnal kelj fel, és kapcsold fel a villanyt. Talán meglátod, amint a párnán, stb. szaladgálnak. Előfordul, hogy meg sem mozdul a bogár, ekkor is vigyázni kell. Lehet,hogy ez részéről csel.Természetesen ez csak az én véleményem, tapasztalatom. Aki mélyen alszik, vagy egyéb okok miatt nem ébred fel, arra nem tudok mit mondani. Üdv.!
Sziasztok! Kérem segítsetek. Én is hasonló problémával küzdök. REggelre csípéseim vannak. Ágyi poloskára gyanakodtam, hívtam írtót aki már 2x kint volt, most is fehér porban úszik az egész lakás. Ágyi poloska nyomát nem találtuk, csak a csípések. Kidobtam a matracokat tegnap, illetve egy kanapét a nappaliból. Reggel megint csípés nyomok. MÁr teljesen hülyének érzem magam, hogy mi van ha mégsem az. Szóval az esetek 99%-ában a combomon hátul vannak a csípések alkaron egyszer láttam. Nem viszket, 1-2 óra múlva semmi sem látható, így orvosnak sem tudom megmutatni. Tudnátok segíteni, hogy Ti mit tapasztaltatok. Már teljesen elbizonytalanodtam, de még mindig ezek a dögök a legvalószínűbbek, de akkor két írtás után miért vannak még mindig. Permettel, porral írtottak és ködöltek is. Köszi ha írtok!
Panni nyugi ha megrendelted a port az azt is megoldja. Ugyanis ez minden bogarra hat. Van a bogarakon vmi olajos reteg ami vedi oket a kiszaradastol. Azt roncsolja meg igy kiszaradnak. Sok sikert!!! (Nalunk se pok se semmi nincs azota. Kinti poloska se. Csak szaraz tetemek.
Csak úgy lazán a téméhához: a csótányok kiírtása sem könnyű. Évekig nálunk egyáltalán nem volt ebből a borágból, azonban 2-3 hónapja ismét van. Három írtást végeztek, s még mindíg rohangálnak éjszaka a fürdőkádban, a "földön. Elbújnak a résekben, a linóleum alatt meglapulva támadnak...
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget.
Azta :O
Erdekes
Fiatal srác volt kint vagy egy idősebb fószer?
Annyi h figyeljetek az ebayen merre jar mert nalam a felado veletlen az o teloszamat irta be igy csak annyit lattam h átvehető, bementem a postara es ott volt csak nem kaptam rola ertesitest. Amint magyarorszagra er kap magyar postas koveto szamot is. Ebay levonja a nagyja vámot nekem meg 800 ft ot kellett fizetnem de ennyi. Sok sikert nektek!
Bankkártyával és paypallal tudsz fizetni, vámról kapcs majd külön SMS-t, hogy mennyit kell befizetned mikor Mo-ra érkezik
Mi próbáltuk már, vettünk direkt ilyen profi kamerát de nem latszodott rajta :( de hátha te szerencsével jársz! Megrendeltük azt a port mi is amecsiból, meglátjuk. Most várunk amíg meg nem jön, de addig nem tudom hogy mit csinálunk mert szarrá csípnek éjjelente. Sajnálom ezt az irtót, hogy ennyire megbízhatatlan, pedig nala volt először hogy nyugtunk volt pár hétig, már elhitte az ember, hogy sikerül… :(
Nálunk is ez a helyzet. Én már arra gondoltam,hogy éjjel látó kamerát teszek az ágyamhoz.Van egy bluestar cimex .Befujom vele a felületet és teljes sötétben látod a poloskák nyomait,világító pöttyök
Köszönöm.Még nem rendeltem az ebay ről Bankkártyás előre utalás és vám is van?
Amúgy az az érdekes, hogy úgy látom, sokan pár darabbal szívnak csak és teljesen hülyének néznek a szakik, nem tudom ti hogy vagytok vele. Már az összes létező vizsgálatot megcsináltattunk (allergia, vérvétel, bőrgyógyász stb) orvoshoz elmentünk, mert mindig jönnek azzal, hogy mivel befogni nem tudunk és hogy biztos nem az. De mindig minden teszt negatív és mindig megerősítik, hogy ezek csipesek…. És nagy ritkán sikerül találni egyet, akkor meg csodálkoznak a szakik….
Nalunk ez a szaki volt, kifizettünk neki 50ezret első irtasra, csak oldja meg. Utána jött még1x, ami kb 6 hétig jó is volt, majd most egy hete kezdődött megint a kis csipesekkel, gondolom kikeltek…majd le volt beszélve, hogy jön ma… majd cseszett a telefont is felvenni és el sem jött. Ennyire megbízható…
Siman a palackbol. Tok jol lehet fujni ebbol is. Annyira kell figyelni hogy felfele legyen a csore igy csak por jon belole epp h latszik a fenybe. Ha mar latod ami kijon az tul sok(akkor osszetapadt szemek jonnek ki es a lenyeg h vekonyan legyen )
Rendeltek hozzá pumpat is? Vagy simán a palackból fujtad?
A cimexa nem kovafold. Sokkal kisebb szemcsek illetve nem "szogletes" hanem eloallitott kerek szemcsek igy nem okoz karosodast a tudoben mint kovafold. Egy palack(?) Nekem eleg volt az egesz lakasra es a haromnegyede megmaradt. Nagyon megéri!
En Tchiboba vettem huzatot amit poratka ellen hasznalnak az tokeletes poloska ellen is de kulfoldon is egyre kevesbe ajanljak mert ha veletlen kilyukad akkor ujra kezdheted az egeszet. A cimexat a matrac alá siman be lehet szórni. Mint mondtam olyan vekonyan kell h ne is lasd h jon ki a palackbol. Viszont maszkban kell ezt csinalni es 3-4 orat en ott hagytam a szobat utana mert le kell ulepedjen a por.
Sok sikert mindenkinek. Menni fog!
Nekem 3-4 het volt mire megjott amerikabol.
Szia, minden válasz segítség. Köszönöm!
Szia! A cimex nevű szer nem kovaföld másik nevén diatoma ?
Szia Panni!
Én a yutoben szoktam nézni poloska írtásról videókat. beírod , bed bugs és nagyon sok külföldi videó van.Érdemes megnézni.Gözölés után porral is kezelnek ,konnektorokba résekbe is port fújnak egy kis pumpával.Az irtószerekre már rezisztensek a bogarak,de a portól elpusztulnak , ezt én is kipróbáltam. Láttam , hogy a matracra védő huzatot húztak ennek még utána nézek ,hogy ez milyen anyagból van. Van olyan szer is amivel be kell spriccelni a fertőzött területet és sötétben világitanak a poloskák nyomai. Gondolom így könnyebb megtalálni a fészküket.Remélem tudtam segíteni.
Nálunk a Tedex nevű szerrel irtottak az bevált..
Egyebkent lengyelországban a mai napig gyàrtanak zyklon-b t csak más néven.. csak vigyázz mert a fél lépcsőházat is kiirthatod vele😀
További ajánlott fórumok: