Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Sajnos Pest környéken élünk.
Ha vannak akkor mindenképp lesznek az ágyban gondolom, mivel hogy mi vagyunk a fo célpont sajnálatosan. Én tuti nézni fogom az agyat folyamatosan. Ha pedig lesz akkor biztosan hívunk valakit kerül amibe kerül..
Nálunk a feleségemen jelentek meg a csípések. Biztos, hogy engem is csíptek, de én nem vagyok rájuk allergiás. Engem a szúnyog se csíp meg. 1.5 hónapig volt kellemetlen, de mióta nincs én nem keresem a jelét, mert ha megjelennek, akkor a feleségemen rendes nagy dudorok vannak és viszketnek. Nálunk több, mint 2 éve volt jelen.
Irónia on:Szerencsére jóbarátom az irtó és nálunk jól dolgozott. Persze másoknál direkt kicseszésből csak sima vizet permetezett, hogy véletlenül se ajánlják másoknak, mert ez egy ilyen szakma.-irónia off. Nagyon sok embernek ajánlottam már és senkinek nem volt baja vele. Ha gondolod és Szegedhez közel laksz, akkor megadom az elérhetőségét. Mint írtam a második irtás után 1 hónap garanciát ad és ha még van /kétlem/, akkor harmadjára ingyen csinálja. Ez is a korrektség része és ezt mindenkinél így csinálja. Még egy jótanács. 1 nőstény kb. 1.5 évig él és petézik, ami kb. 1000-1500 petét jelent. Természetesen 2 hetente ki kelnek a peték, amik közt biztosan vannak nőstények. 1 hónap alatt ivarérettek lesznek mind és elindul a körforgás. Tehát minden hét halogatással legjobb esetben is minimum 100 poloskával gyarapodtok. Természetesen ti tudjátok, hogy meddig vártok. Én biztosan nem hezitálnék.
Kedves Picur !
Igen !
Aki egyszer szenved a polonézektől , és kiirtja abban sajnos ott marad a paranoia,
Mi is rögtön ugrunk , ha meglátunk egy fekete pöttyöt.
Csípésekre mi az Aloe Verat fújtuk
, hogy ne visszkessen ,és nyugtassa a bőrt.
Kedves Robcsi!
Tudok olvasni is , és értelmezni is az olvasottakat.
De Neked pedig fel kell fognod, hogy azért volt lelkiismeretes Veled a szaki mert közeli jó ismerösöd!
Sajnos nem mindenki rendelkezik Egészségügyi gázmester jó baráttal.
Téged pedig semmi nem jogosít fel arra , hogy bárkit leírom mègegyszer:
bàrkit birkának titulálj.
Akinek nem inge? Igenis aki poloska fertözöttséggel küzd , az pontosan tudja , hogy kettő hét múlva kikelnek a peték . Mi is tudtuk, és azt is tudtuk , hogy nem azért nem hívjuk vissza mert nincs még 30 ezrünk az írtásra, hanem azért mert gondolkodtunk!!!
Gondolkodtunk ha a szertől nem döglenek meg azonnal, nem fognak a második írtástól sem !!
És igen pénzbe került a féktisztitó is , de legalább azonnal hatott.
Nem a pénzről szólt a döntés!! Hanem a hatásról. Arról, hogy elpusztuljanak , beleértve a petéket is!.
Hidd el ha kárpitos ágy lett volna azt is megoldottuk volna!
Ettől függetlenül tartom magam az àlláspontunkhoz , hogy a szaki nálunk is írt közintézményt kereskedelmi egységet , 20 éve gázmester ... mégsem végzi úgy a munkáját ami megfelelő!!!!!!
A többiről szintén csak rosszat hallok itt a környékünkön . Egyik kutya másik eb.
Tehàt az Általad írt inget ezért vettem magamra , és kértem ki a birka titulust a saját , és mások nevében is.
Meg lehet oldalni házilag a polska írtást , úgy , nem kergettük szét őket , nem hurcoltuk le Komlóról a bonyhádi lakásunkba , pedig 2 napot itt vagyunk négyet a másik lakásban hoztuk vittük a ruhákat táskákat.
Ne adja a jó isten nekünk mégegyszer a poloskákat , de ha úgy alkalulna , NEM HIVNÉK ÍRTÓT, hanem megoldanánk ismét a féktisztítóval.
Üdv
Maradt pár ágyneműnk tavaszról, amiket bezsakoltunk nagy hirtelen, mikor polit tálaltunk. Kizárt,h.barmi lett volna bennük rajtuk. Azon agyalok,h.mossam ki őket 60 fokon, majd szárító 80 fokon vagy legyen csak szárító 80 fokon es letudva a projekt. Van köztuk tollparna is...nem minden töltet birja a mosást...
Sztem.eleg gyilkos a fel órás 80fok. Gyilkosabb, mint rgy hatvan fokos mosás m, ezaltal hatékonyabb is, egyetertetek?
Nagyon szívesen!
Nem keresgélik a poloskát, hanem egy kontakt irtószerrel lepermetez mindent. A második irtásra nem a lehúzás miatt van szükség, hanem a ki nem kelt peték miatt. Ha vannak peték és nagy valószínűséggel vannak, akkor azok kb. 2 hét alatt kelnek ki és azért kell a második, hogy ők is szépen belemenjenek az irtószerbe. Ha az irtó nem mondaná el, akkor egy pár tanács. Sajnos a ruhákat zsákolni kell és amit lehet 60C°-on előtte kimosni és úgy eltenni zsákba. Amit nem lehet 60C°-on mosni azt bezsákolni szinte légmentesre és nem kinyitni legalább 6 hónapig /bár vér nélkül akár 9 hónapig is bírják/. Sajnos a 60C° muszáj, mert alatta túlélik. Ha nem nagy a fertőzés, akkor általában az ágytól 1-2 méteren kívülre nem nagyon fészkelik be magukat. Nézzétek át a szekrényeket képek hátulját, konnektorok, kapcsolók környékét. ha láttok apró fekete pöttyöket /ürülék/ akkor ott bizony már megjelentek. Ha a szekrényekbe nem észlelitek, akkor is érdemes zsákolni, mert az irtószer hatására meg fognak bolondulni és próbálnak más helyet keresni. Nagyon nehéz lesz és roppant sok mosással jár az egész, de kb. irtás után 1-1,5 hónapig kell kibírni és ha nem jelenik meg több csípés, akkor nyertetek. Tisztázzatok le mindent az irtóval, hogy gariban vállalja a harmadik irtást, ha kettő után is vannak. Függönyöket kimosni eltenni. Előtte nézzétek meg a függöny varrásait, mert ott találtunk mi is petéket.
Kedves Melcsi!
Van az a mondás, hogy akinek nem inge ne vegye magára... Sajnálom, hogy ezt az inget felvetted ez ne az én hibám legyen.
Azt te honnan veszed, hogy a többi ügyfelét leszarja? Közintézményekben irt évek óta lelkiismeretesen. Nem csak ágyi poloskát. A szövegértéssel, ha problémád van azt ne rajtam töltsd ki! Idézem és most is kihangsúlyozom:"Itt hangsúlyozom a szakit, aki lelkiismeretesen mindent elmond"- ez mond neked valamit? Hidd el vannak ilyen emberek, mert ha nem volnának, akkor bezárhatnák a vállalkozásukat. Azt, hogy téged szerinted lehúzott és nem tájékoztatott megfelelően még nem jogosít fel arra, hogy minden irtót ilyennek titulálsz. Megnéztem volna egy tömör teljesen bekárpitozott ágynál mit tudtatok volna csinálni féktisztítóval elárulom semmit max. kidobtátok volna az ágyat. Sajnáltál 30 ezret a második irtásra és konkrétan kijelented, hogy szart sem ért az nem azért van, hanem azért mert 1 irtás sosem elég. Le lett már írva vagy százszor. Nem is értem a felháborodásod, mivel nem szólítottalak meg, hanem a posztolónak írtam. Miért nem írtad le neki a te tuti megoldásod, minthogy magadra vetted a birka szerepét, ami nem is rád irányult, de ha felvetted más ingét akkor viseld el... Felőlem téma lezárva! Picur6, majd eldönti mit tegyen és remélhetőleg poloskamentes lesz mihamarabb.
Kedves Robcsi!!
Az a Birka aki kihiv egy szakit , egy irtás 30 ezer , és a szaki lókukit sem mond ...,hogy mit tegyél , mit ne tegyél. Viszint a poloska írtás sikertelen , akkor a birka biztosan nem hivja ki mégegyszer 30 ezerért ..ráadásul nincs garanciális 3. írtás ..
Lehet itt Birkázni másokat minket , de azért mert Neked qrva jó ismerösöd egy írtó , és Nálad lelkiismeretesen elvégezte a munkát úgy , hogy a többi 99 ügyfelét lesz...ja , a munkát elvégzi úgy , hogy a poloskákra nincs hatással a fújkodása , és minimum még egyszer vagy többször visszahívják .. tehát sehogy.
Lehúzás az egész..
Sírni pedig mi birkák nem sírtunk!! Hanem házilag 2 nap alatt kiírtottuk a polonézeket , amit a szaki nem tudott , csak pénzèrt jött
kikérem minden poloskától szenvedö ember nevében a birkázást
Üdv
Birkák Komlóról
Szia!
A Protect fél literes kiszerelésben kb. 1800-2000Ft.
Egy komplett irtásnál pl. egy 47nm lakásban kb. 6-8 liter szer megy el /hígítva/. A Protect is hígítva van. Most számolj utána mennyi Protect kellene az egész helyiségekre. Hozzáteszem az irtás közben mindent lefúj a falaktól kezdve a bútorokig. Kb. 12-15 flakon. kb. 30000Ft protectből. Egy irtás pl. Szegeden 12-14000 forint kell belőle kettő és ha nem használ 1 hónap garancia van, akkor 3-ik irtás garis. van még kérdésed, hogy Protect vagy szakember? :)
Idő kérdése es átmennek, vagy véletlen athurcoljak őket...
Teafaolaj nekik semmi sem ér!
Könyvet? Nem hiszem,h.sűrűn forgatott könyvtári könyvvel vinned épp haza. De nézd át a kötésénél, ahol ragasztva van es ahol lifegni szokott a regi kötés, meg igen,lapozd at alaposan.
Sziasztok!
Könyvtárból vennék ki könyvet. Olvastam, hogy sokan ilyen könyvekkel viszik haza az ágyi poloskát. Hogyan tudom megnézni, van-e a könyvben? Rázogassam, vagy lapozzam át nagyítóval?
Ez lemaradt!! Igen ,simán ráfújhatod mindenre.Én egy egyszerű gyógyszertári szájmaszkot használok amit még kibélelek egy padpírzsebkendővel!Valamit köss az orrod és a szád elé amíg permetezel! Ennyi!
nem akarom elkiabálni,de úgy néz ki ,hogy legyőztem a poloskákat.