Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Ma megvolt a második irtás. Ma a cég másik embere jött ki és jeleket ő sem talált, de azt elismerte, hogy ez nem garancia.
A ruhák 60fokos mosását ajánlotta ő is és ő sem valószínűsítette, hogy más szobába átkerült volna.
A gőzőlést sem tartja elvetendőnek ő sem.
Arról nem nyilatkozott hogy a könyvekkel mi legyen. Bevallom én a héten a tapasztalataitok alapján bezsákoltam őket, de most felmerült bennem, hogy lehet hogy kint kellett volna hagyni, hogy a köd érje őket?
A szaki nem mondta, hogy szedjem ki. A tárgyak elhelyezése az a pont amiben nem igazán foglaltak állást, hogy zsákolni vagy sem, illetve az volt az előző úr álláspontja hogy kizárt a fertőzőttségük és használhatok mindent, azt is ami az ágy mellett volt közvetlenül...Hát nem tudom. Ami most nagyon kellett könyv azt átnéztem és remélem hogy nem vittem át máshova ezáltal...
Csipésem sajnos volt a héten többször is :(
Nekem adtak számlát mindkét alkalommal és mondták hogy, ha bármit tapasztalunk szóljunk vagy ha segítség kell a beazonosításban segítenek, ha küldök fényképet.
Igen. Sajnos az átadás több esélyes.
Láttál már a szemed előtt amúgy biokilltol elpusztulni dögöt!?
Tul hideget nem szeretik de a tul meleget sem. Mindkettot siman túlélik egy bizonyos határig, lásd pl. plusz 60 fok, és a mínuszok. A köztes tartományban csak hibernálják magukat vagy késleltetik a szaporodásukat. Hihetelen túlélők. A házi írószerek -amiket boltban megkapsz, azaz szabadforgalmu-színte sosem hatásosak...max. atmenetileg.
Ez az új faj...hallottál róla valahol vagy Te magad láttad és esetleg Te is soroltad be rovartanilag? Nem gúnyolódom, - mert akar így is lehetne- csak roppantul érdekel. És kérdezem, akkor repül is? Ossz meg velünk erről még kérlek pontosabb információt. Azért ha szárnyat növesztettek volna, az elég gáz lenne...🙄
Amúgy nem csodálkoznék ha új faj fejlődött volna ki..Rezisztense váltak egy csomó írószerre és mutálódtak. Így meg rezisztensebbek lesznek...Asszem
Mert én nem vagyok biológus...
Per? Amúgy milyen alapon rónának ki ránk sajtópert? A mi jogainkat ki védi meg a slendrián-tisztelet az igen ritka kivetelnek- irtók okozta anyagi, fizikai és közvetetten pszichés károktól? -met nem hogy nincs garanciánk vagy jótállásunk ugymond reszukrol, még bizonyítani sem tudod, hogy nálad jártak, mert nem kapsz számlát. Vagy nálatok volt olyan aki kapott?
És ha a slendriánakat nem nevezhetjük meg, akkor jókat sem?
Persze állandóan ismétlődő fújást meg csináltatni!
Meg mi a liftet is fújuk ,meg vigyázni kell!
Én betáraztam most 10l Biokillt...biztos nem lesz nálunk!
Sajnos bárhol nem vesszük észre átadhatja valaki(buszon, liftben,rendelőben stb...)
Sajnos nálunk ház volt fertőzött...közös irtással megállt!
Az a baj van egy család akiknél van ott a fészek!
Van aki az irtásra allergia, van aki csípésre!
Társasháznál,KÖ.KÉP szerepe a legfontosabb és segítséget kell nyújtania!!!
Önkormányzati lakásnál, meg a vagyon kezelőnek kell segítenie!
Másik gázosítás a legjobb!!! NEM A FÜSTÖLÉS!!!
Másik ha valaki idegenkedik tőle, és van rá lehetősége BIO KILL és Rovatox .... sajnos nálunk megint fel bukkant de megállt mert nem hagyjuk!
Ecetezni, levendula olajat beönteni ágyakba és mindet ki pakolni,Rovatoxot be porozni ágy alá és a széleknél!
Hideget nem szeretik!!!!
Másik van egy újabb ágyi poloska fajta :( olyan mint harlekin katica csak nem az!
Holnap jönnek újra...
Én tényleg attól rettegek, hogy több is van, elterjedve, csak jól el vannak bújva és aki kint volt felületes volt. Egyébként ezt velük is megosztottam, hogy azt mondták ők is hogy semmi és mégis. Erre az volt a válasz hogy ez orosz rulett.
És még attól is nagyon tartok hogy a ház többi részébe is ki kerülhetett. Ő nagyon lazán mondta hogy nem, de ugyebár azt is hogy 2.irtás se fog kelleni és nem lesz panasz.
Mióta sejtem/ tudom hogy van azóta óvatos vagyok, de hát eleve ki tudja hány hete nem vettem észre...
Szomorú azért, hogy itt jobb és pontosabb tanácsokat, információkat kapok, mint a szakitól...
Az a "baj"(vagyis talán pont ezért talán nincs akkora baj) , hogy nálunk is akárcsak nálatok nem voltak jelek a csípéseken kívül és mint az ábra is mutatja a rendes átnézés sem történt meg a szaki részéről.
Már az első irtást is én erőszakoltam ki a csípések miatt, de ők nem tartották szükségesnek és egyéb jelek nélkül nem akartak vegyszerezni. Tényleg az egészet eléggé lazán vette, sőt eddig a pontig úgy összességében tartott mindenki bolond eszementnek, mind az itthoniak, mind az ismerőseim akikkel megosztottam a kételyem, pedig nem vagyok az a bebeszélős típus. Főleg nem poloskát beképzelő, mert eddig azt sem tudtam, hogy mi ez csak annyit hogy az ágyhoz van köze és csíp ... És az a tapasztalatom, hogy sajnos a többség így van vele, hogy fel sem fogja mekkora veszély illetve, ha talál csípést ami poloska mit tegyen, ha ti nem lennétek én sem tudnám...
Nem tudnám megmondani, hogy honnan jött a sugallat, hogy vannak poloskáink vagy, hogy pont ott tépjem fel az ágyat ahol...
Nem. A méregmező nem véd meg. Te vagy az élő csali, a kaja, te hívod, csalod elő őket a rejtekükről es a mérgezőn átsétálva kellene hogy megmérgeződjenek.
Miért Neked kell eldönteni hogy mivel és hogy irtsanak, ez az irtó szakember feladata kellene hogy legyen, hogy ezt eldöntse szakmái szempontok és a körülmények alapján.
Nem vandorolnak el a gócból csak ha túlszaporodnak és ha ti nem maradtok ott kajának és menniük kell utánatok.
Eltelt egy hét az irtás óta.Nem akarom elkiabálni, de azt hiszem eddig nem találtam jelét. Sem ágyneműn vagy ágyon, sem magamon.Bár annyira most nem is kutatom célirányosan. Igyekszem semmit sem kihozni onnan és még mindig csomagolgatok, mosok át minden bentlévő ruhaneműt. Sose érek a végére ... Már esténként a szobámban "alszom". Megteszem a kötelességem és próbálok 4-5órát az ágyban eltölteni, de napközben nem vagyok ott, nem időzöm ott... Nagyon kikészít.
Betegesen nézek mindenhol mindenfajta fekete vagy fehér szöszt, pöttyöt...Nyugtassatok meg légyszíves, hogy ebben az esetben ez "normális"...
Én nem tudom, ezért kérdeztelek benneteket és mindannyiotoknak köszönöm a segítséget.Tényleg ha nem tudom, hogy a környezetemben van fertőzőtt személy akkor nem is gyanakszom a csípések miatt.
Igen, sajnos mindenhol veszélyben vagyunk ez tény. Akiről tudom hogy találkozott poloskával róla sem feltételezem sajnos, hogy ezt a procedúrát vegigcsinálta és kiirtotta. Próbálom kerülni őket ezentúl és erősen gondolkodom munkahely váltáson.
Igen, az irtó sem ajánlotta a takarítást kb 2hétig,sem azt, hogy ne aludjak ott :/
A szert szerintem nem sajnálhatta, mert valóban úszott benne minden.
Második irtásra szerinte nem lesz szükség, de abban én is mindenképpen gondolkodom, marcsak a pszichés része miatt is, illetve a gőztisztitó beszerzésén is a ház többi helyisége miatt, amik nem fertőzöttek elvileg, de biztos ami biztos...
Az itteni tapasztalatok alapján a bent lévő ruhákat folyamatosan mosom át magas hőfokon és más szobában tárolom pár hétig inkább és semmit nem hozok ki ami nem biztos hogy nem fertőzött. Aztán majd kiderül, hogy összességében mi a helyzet.
Szállodákból ágyipoloskát haza hurcolni nem nehéz ha fertőzött a szoba.
Ne tedd a ruhád és a bőröndöt az ágyra vagy közvetlen mellé, mert abban bújik meg , és hopp már viszed is haza ..kivéve ha mosott ruha ..
Kedves Kukutyin a munkahelyedről is valahogy hazahurcoltad, cipőn ruhán ..
még távolsági buszon is tanyáznak
Lehet más hülyeségnek tartja ...
mégis igaz..