Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok fórum

Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
4908. Robcsi76 (válaszként erre: 4905. - FrozenNaisha)
2019. dec. 24. 18:24

Szia!

Én kicsi esélyt látok arra, hogy világosban mozgó vagy kávézó emberre felmenjenek és megcsípjék. Ott már akkora fertőződöttségnek kellene lennie, hogy mindenhol azt látnád. Nagyon bujkálnak, amint felkapcsolod a villanyt azonnal kotródik fedezékbe. Szűk ruha alá nem szeret bemenni és ruhán keresztül nem tud táplálkozni. A fenéken, ezért elég ritka, ha csak nem meztelenül alszol és a 20-25 csípést is soknak találom hacsak nem 5-6-ot vittél haza. Viszont a ruhádban, táskádban hazavihetted sajnos. Ha a csípések duplán vannak egymástól 4-6mm-re, akkor sajnos jó eséllyel poloska.Ha most kb. 1 hétig nem lesz csípésed, akkor annyiban van szerencséd, hogy csak egyet vittél haza. Kb. hetente egyszer táplálkozik így ezért nem lesz több, ha netalán nőstényt vittél haza, amire sajnos nagyobb az esélyed és tud petézni, akkor kb. 2-3 hét múlva várható több apró csípés. Sajnos egy hónap alatt szépen ki tud alakulni egy 30 egyedből álló kis kolónia ezután havonta több százzal tud gyarapodni.

Mivel itt mindenki rühelli az irtókat /tisztelet a kivételnek meg magamnak/ én tartózkodom, hogy hívj szakit hozzá. Az előző pár mondatomból, majd eldöntöd. Próbálkozhatsz házilag kiirtani volt akinek sikerült volt akinek nem. Az is tévhit, hogy itt szakik fórumoznának, mert senki nem hirdeti magát /esetleg privátban/, így nem is lenne érdeke nekik. Főleg, hogy a fórum nem régióhoz kötött. Inkább sokan csalódtak az irtók hatékonytalanságában, ami tényleg lehet az irtó nemtörődömsége vagy az ügyfél hibája is vagy egyszerűen kapja a lakás az utánpótlást a szomszédoktól vagy máshonnan.

4907. lacitapasztalata (válaszként erre: 4905. - FrozenNaisha)
2019. dec. 24. 18:18

A Szia!

Még nem tudom miért ezek tényleg táskában utaznak.

Jó tanács!!!! táska be a zuhanytálcába, vagy fürdőkádba és a dugót dugd be és jöhet a forró zuhany

és látni fogod a többi nem kívánt utazót is......

4906. lacitapasztalata (válaszként erre: 4905. - FrozenNaisha)
2019. dec. 24. 18:11

Szia !

Szoba paraméterek ?

Ne csinálj semmit , megtalálták a gazdatestet, NYUGI...

A közeledben maradnak, az ágyban.

És a szentestét sem hagyják ki a bogarak vérszívás nélkül.

A boltok bezártak....

Segítek!

4905. FrozenNaisha (válaszként erre: 4899. - Lacitapasztalata)
2019. dec. 24. 16:24

Hát az volt a történet, hogy felmentünk kávézni kolléganővel az egyik vezényletre. S délután mondta hogy ja amúgy teli van ágyi poloskával. Mondom de jó. Mondhattad volna előbb is fóbiám van ezektől tuti fel nem mentem volna!

Tegnap hajnalra kijöttek a csípések. A hátsómon foltban vagy 15-20 db meg olyan 5 a lábszáramon.

Nem tudom mi az esély arra hogy hazavittem. A ruha ma lett kimosva. Még a táskával félek hogy taxiztam őket.

Honnan lehet korán felismerni? Mert 1-2 bogárnál nem tudom mennyire lehet elkapni őket. :(

most írtózatosan félek, hogy hazavittem s otthon rovarok lettek a lakótársaim.

4904. FrozenNaisha (válaszként erre: 4900. - Lacitapasztalata)
2019. dec. 24. 16:08

Semmivel nem kentem be magam :/

A hátsóm meg a lábszáramon vannak csípések.

De nem tudom hazavittem-e.

2019. dec. 24. 15:44

Békés Karácsonyt Mindenkinek!

Tömjén és Mirha ...

4902. Robcsi76 (válaszként erre: 4901. - Lacitapasztalata)
2019. dec. 24. 15:32

Szia!

Bocsánat azt hittem, hogy nem sikerült kiirtani őket, de ezek szerint már csak akváriumban tárolod a kísérletek miatt.

4901. lacitapasztalata (válaszként erre: 4896. - Robcsi76)
2019. dec. 24. 15:09

Szia!

A kolónia kézben van tartva!

Ha az egyetlen pete hím amit tovább viszek

, nem szaporodik tovább és nem füttyent : Hol vagytok csajok.

Nem hímnősek!!!

4900. lacitapasztalata (válaszként erre: 4897. - FrozenNaisha)
2019. dec. 24. 14:28

Szia !

A Párom most mondta, ha valami krémmel ( testápolóval bekented a kezeidet lábaidat, de a hátsódat nem, akkor odamegy, mennek.

4899. lacitapasztalata (válaszként erre: 4897. - FrozenNaisha)
2019. dec. 24. 14:21

Szia!

Remélhetőleg nem az ágyi poloska lesz a bűnös,

de nem is bolha, azt hamar megérzi az ember.

Főleg az alkarokat és a lábszárakat szeretik. ( az van a legközelebb )

Senkit se akarok megbántani, de nem zsír szívók.

Linkelek fotókat:

[link]

Ha hasonló --- sajnos az lesz.

4898. PanniBp. (válaszként erre: 4892. - Lacitapasztalata)
2019. dec. 24. 10:35
Szia! Nálunk más a helyzet: legtöbbször kisvárta felébredünk a szúrkálás után. Csodálatos éjszaka, amikor csupán reggel látom/látjuk a csípéseket, kis pöttyöket, egymás mellett, alatt.
2019. dec. 24. 08:07

Sziasztok!

Eljött a nap amitől rettegtem. Sok csípéssel a hátsó felemen ébredtem. Nem tudom hazahoztam e vagy csak a munkahelyen csípett meg (vasút.... )

Szolnokon tud valaki normális írtót?

Illetve honnan tudom hogy hazavittem-e.

Köszönöm!

4896. Robcsi76 (válaszként erre: 4895. - Lacitapasztalata)
2019. dec. 23. 20:59

Van más megoldás is. Költözz el és vadonatúj ruhák, bútorok, eszközök. De, ha egyetlen petét továbbviszel, akkor ugyanott vagy sajnos. Sajnos itt a fórumban volt ilyen tag, aki így járt. Magánháznál jobb a helyzet, nincs közvetlen összeköttetés a szomszédokkal.

Kíváncsian várom, hogy mit fejlesztesz ki, addig is sajnos csak egy kolóniát gyarapítasz a szomszédaid bánatára :(

2019. dec. 23. 18:56

olvass !!!! olvasd el a topik létrehozó hozzá szólásait,

Nekem ez jött le: RENDELD MEG AZ IRTÓ SZAKIT....

NEEEEEEEM!!!!!!!!

2019. dec. 23. 18:53
Ezt a forum - ot is az irtó szakik hozták létre----ez megint nagy gáz és elszomorító
2019. dec. 23. 18:33

Ó- elfelejtettem megkérdezni!

Van valakinek tapasztalata arról, hogy a dohányzó embert nem szereti ?

Köszönöm a válaszokat.

2019. dec. 23. 18:30

Sziasztok!

Ágyi poloska- úgy vesz vért mint a legjobb ápolónő-

Érzéstelenít- szúr-leveszi a vért-- másnap veszed csak észre hogy .....

Nagy túlélők az TUTTI !

4891. lacitapasztalata (válaszként erre: 4890. - PanniBp.)
2019. dec. 23. 18:21

Szia!

Befőttes üveges kísérleteket folytatom , 3 infra kamerával fel is akarom venni az éjszakai életüket.

lesz megoldás.....

Utána jöhet a TV !

4890. PanniBp. (válaszként erre: 4884. - Lacitapasztalata)
2019. dec. 23. 10:55
Szia Laci! Semmi rosszindulat nincs bennem, csupán egy ötlet. XY tv-nek van egy panaszkönyv-témáju műsora. Tán.' Ők felvethetnék ezt a témát valamelyik adásban. Hiszen ezer féle témát jártak vélig, s azok a dolgok nem az "élősködők" témáját taglalta. Üdvözlettel!
4889. Robcsi76 (válaszként erre: 4888. - Panellakovics)
2019. dec. 23. 10:38

Szívesen!

Egyébként az irtás normális lefolyása sorrendben:

-első irtás

-második irtás az első irtás után 3 héttel /a peték miatt mindenképpen kell/

- a második irtás után még biztosan lesznek csípések, de ha a második irtás után 1 hónappal még mindig vannak, akkor visszafertőződtök a szomszédoktól vagy nem volt megfelelő az irtószer.

Nagyon fontos, hogy a lepermetezett felületet nem szabad takarítani 1.5 hónapig. Nem moshatsz fel és még porszívózni se érdemes. Amiket nem használtok ruhákat azt bezsákolni, amit lehet 60C°-on azt ki kell mosni és úgy zsákba tenni. Ezért írtam, hogy ez a 1.5 hónap nagyon nehéz, de nálam meg is hozta az eredményt. A másik, hogy azokban a szobákban, ahol alszotok mindenképpen legyen ott is irtva még, ha nyomát se látjátok, mert lehet a szer hatására szétszélednek és lefertőzik a másik helyiséget is. És így saját magatokat fertőzitek le. Mint írtam vérrel táplálkoznak, ezért ne kenjétek be magatokat semmivel, mert nem mennek rátok és a méregmezőn se fognak átmenni. Sajnos ti vagytok az élő csali.

Sajnos a visszafertőződés a legrosszabb eset. Szomszédok megkeresése /oldalsó, felső alsó szomszéd/ a helyzet elmagyarázása esetleg együtt átnézni a poloskák nyomait. Apró fekete pöttyök /ürülék/ az ágy fa részein. Nagyon pici rizsszsemre hasonlító fehér peték keresése általában a kárpit varrásain vagy a függönyök varrásainál. Nem kell szégyellni a helyzetet, mert ezek nem a koszra vagy az ápolatlanságra mennek, hanem a vérre. Tehát lehet patyolat tiszta a lakás, akkor is megjelennek.

4888. panellakovics (válaszként erre: 4887. - Robcsi76)
2019. dec. 22. 23:34
Köszönöm szépen. Sajnos nálunk már rengetegszer voltak különböző cégek írtani, de minddig visszafertőződünk. Mindent próbáltunk már, írtószer, gőzölés, teafaolaj, ózonos kezelés,gőzös vasaló, magas fokon mosás, de mindig ugyan az a vége, hogy 5-6 nap "pihi" után ismét kis csípéseink lesznek. Gőzivel szinten tudjuk tartani, de valahonnan mindig újratermelődnek. Ötletünk nincs már, hogy mit lehetne csinálni
4887. Robcsi76 (válaszként erre: 4885. - Panellakovics)
2019. dec. 22. 22:58
Lassan 3 éve tiszta a lakás a poloskáktól. Egyszerűen hívtam egy jó szakit, aki elmondta, hogy mit tegyek mire megy és mit tegyek a két irtás közt. És betartottam minden szavát 1.5 hónapig. Nagyon kemény volt, de azóta sincs. A visszafertőződés lehet a szomszédoktól, amíg ott nincsenek kiirtva, akkor sajnos szélmalomharc az egész. 1 éve jó pár emelettel lejjebb volt egy fertőzött lakás az irtó a közös képviselettel már minden hivatalban járt, hogy megoldást keressenek a problémára, de lerázták őket, mert nem közegészségügyi probléma. A lakó leszarta az egészet azt mondta nem fizet semmit. A közös költségből kifizettük miután megszavazta a lakóközösség, mert az irtó normálisan elmondta, hogy ha a kolónia kinövi a lakást, akkor lefertőzheti az egész házat. Na nálunk egy ilyen "szemét lelkiismeretlen" szaki van. Mindenkinek ilyen szakit kívánok. Az ő elmondása szerint is a legtöbbször a lakó szarja le az egészet és a többiek szívnak egy miatt és ha valaki kéri az irtást és nem vezet eredményre, akkor a szakit pocskondiázza, pedig ha a fészekhez nem jut el ahonnan kapják az utánpótlást, akkor ő sem tehet semmit.
4886. Robcsi76 (válaszként erre: 4884. - Lacitapasztalata)
2019. dec. 22. 22:49

Szia!

Nézzük mi is kerül annyiba... Ugyebár fenn kell tartani egy vállalkozást, ha még egy személyes is. Járulékot fizetni, könyvelőt fizetni, anyagot fizetni, üzemanyagot fizetni. A kiszállás se ingyen van. A megfelelő egyszer használatos védőfelszerelést se ingyen adják, a felszerelést se, ami nem örök élet. Nem utolsó sorban haszonnak is kell lennie, mert valószínűleg te se ingyen dolgozol. A flakon árára csak tippeltem, lehet nem 25, hanem több. Viszont, ha azt nézed, hogy egy legyengített biokill 2300 Ft, ami fél liter, akkor szorozd meg a 8 liter kikevert vegyszerrel, ha megveszel 8 liternyi biokillt, akkor a 2x8 literes irtással kb. 32 ezer forintnál lennél egy gyenge szerrel. Ha netalán van 2-3 alkalmazott, akkor annak a bérköltségét is ki kell termelni. Most nem akarok belemenni abba, hogy mennyit húz le egy vállalkozóról és nem utolsó sorban a munkavállalóról az állam. Csak egy példa egy nettó kb. 200000 Ft-ot fizető munkavállaló után a munkáltatónak közel ugyanannyit ki kell termelnie, amit állambácsinak befizet. Egy tuti ez a probléma sajnos soha nem fog megoldódni globálisan. Az irtók nem csak ágyi poloskát irtanak elég kiterjedt a hatókörük, tehet ők se fognak éhen halni. Csak egy kérdés? A patkányokat sikerült kiirtani? Annyira immunisak már a mérgekre, hogy nem tudnak lépést tartani a megfelelő méreggel. Sajnos ez van a poloskákkal is.

4885. panellakovics (válaszként erre: 4883. - Robcsi76)
2019. dec. 22. 21:44
Robcsi, te hogyan írtottad ki panelból? nem fertőzödtél mindig vissza?
4884. lacitapasztalata (válaszként erre: 4883. - Robcsi76)
2019. dec. 22. 20:12

Szia!

Ha egy irtásra a szakik 1250 Ft-ot-költenek vegyszerre, mi faXX kerül még 25-30 ezer forintba?

Olcsón veszik a tutti anyagot.

A 4 mini terráriumomban : kb.10 élő és 100 halott bogár van

nem 1 hónap a kísérlet !!!

EGY TUTTI -- AZ ÍRÓK EBBŐL ÉLNEK, HA MEGSZŰNIK A PROBLÉMA GLOBÁLISAN, ÉHEN HALNAK MINT AZ ÁGYI POLOSKA !

4883. Robcsi76 (válaszként erre: 4882. - Lacitapasztalata)
2019. dec. 22. 15:57

Nincs mit! Teljesen igazad van ezt használják a szakik, akik közt van lelkiismeretes meg kókler is.Itt sokan a szakik ellen vannak és azt hiszik, hogy sima vízzel irtanak. Csak kicsit kellene gondolkodni is ez ügyben. Egy ilyen kupa ára pl. 25000 Ft, amiből 20 irtást el tud végezni. Kicsit számoljunk alapból két irtás kötelező, ami 1250Ft irtásonként a szakinak és elkér érte legjobb esetben 24000 Ft-ot a két irtásért. Teljesen "logikus", hogy még azzal az 2500Ft-al akar spórolni vagy átverni az ügyfelet... Az más kérdés, hogy hanyagul vagy semmilyen módon nem tájékoztatja az embert, hogy mit kell csinálnia mielőtt kimegy és az irtás után.Persze van, hogy rendesen tájékoztat, de a kedves ügyfél nagy ívben sz..ik rá és még a második irtást sem kéri, mert hű de drága vagy azt gondolja, hogy elég egy is. A másik nagy probléma, hogy már nagyon sok szerre rezisztensek, ezért folyamatosan kell új szereket készíteni, ami pl. nem ártalmas az emberekre, állatokra. Sokan visszasírják a DDT-t, de az kb. a tuti rák előszobája nem hiába tiltották be.

Ha csak egy ágyban voltak, akkor se elég neki, amit leírtál főleg egy flakonnal, egy irtás alatt kb. 8 liter /bekevert/ szert elpermeteznek a helyiségekben még a falról is az folyik éppen azért, hogy ha szétmennek, mindenhol érintkezzenek a méreg mezővel. Ezek kontakt szerek. Úgy elbújnak az ágy milliónyi rejtekhelyén, hogy ha nem érintkeznek a szerrel, akkor vígan élnek. Mivel ahhoz, hogy előbújjanak kell csali, ami maga az ember. Kiirtható panelból is én vagyok az élő példa. Egyet megpróbálhatsz még én irtás után megtettem. Az ágy azon részét, ahol a fához van tűzve a kárpit és az összes fa illesztésnél ecetes bázisú sziloplast-al kinyomod. Pár óra alatt beköt és onnantól se ki se be nem megy poloska , de még hangya se.

2019. dec. 22. 14:07

Sziasztok!

Robcsi76 köszönöm a linket. (ezek tömény szerek, maradjanak szakik kezében)

Saját hibáimból tanulva , így kellett volna kezdenem:

(Csak egy ágyban voltak )

hozzávalók :

1 flakon Bio Kill extra

1 takarófólia

1 ragasztószalag

Az ágyat lefújni kívül-belül, alul-felül, mindenhol.

És becsomagolni légmentesen ! (ezt hagytam ki káromra és szétzavartam a bogarakat az egész lakásban)

Min.48 óra dunsztolás

Ami az ággyal érintkezett, kimosni 60 fokon.

Amit nem lehet mosni, befújni és bezsákolni.

És várni...

4881. Robcsi76 (válaszként erre: 4879. - Lacitapasztalata)
2019. dec. 22. 11:00

Szia! Kísérletezhetsz nyugodtan, de házilag nem tudsz kikotyválni hatásos ellenszert. Ha van ismerősöd aknek van gázmesteri könyve és bekockáztatja, hogy a nevére kiveszi a mérget, akkor esetleg. Most ez a leghatásosabb vegyszer, amit linkelek. Viszont sajnos nagyon sok vegyszerre immunisak lettek az elmúlt időben a sok kísérletezők és kóklerek miatt.

Sok szerencsét a megvételéhez!

[link]

2019. dec. 21. 23:36

Mi kell hogy hivatásos rovarirtó legyél ?

8 általános. OKJ képzés 350 ezer ft + egy masina 120 ezer

és hajrá !

ez nagyon elszomorít......

[link]

2019. dec. 21. 23:15
Valaki leírná a "szakik" által használt vegyszer HATÓANYAGÁT!!!!
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook