Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Melcsi 3 hozzászólásait olvasd vissza. Kb. 10 oldal. Ők végül féktisztitot használtak az ágyra, az megöli azonnal a petéket is. Van aki kézi látszódóval pörkölte végig az ikas agykeretet. Be is linkelte ide a fórumra.
Az ágyat ne szedjétek szét előre csak ha vmilyen írtószer van a kezetekben. Nehogy másfele szétszaladjanak.
A szilózás jó ötlet én is megtettem. Volt a fórumon egy tag, akinek szétszedhető volt az ágya. Ők körbepörkölték az ágyat ilyen kézi gázlámpával. Lehet nektek is érdemes megpróbálni, ha darabjaira tudjátok szedni. Viszont a matracot is nézzétek át rendesen.
Azt hiszem,még mindig van/vannak bogaraink. 2 napja levedlett "bőr" darabokat találtam,konkrétan 3-at,érdekes,mert ebből egy a fene nagy méregmezőben volt... mára pedig friss ürülék nyomot az ágykereten (ikeás emeletes ágy). Úgy gondolom,ha van,akkor az az ágyban fészkel valahol,valamelyik csavar járatában. Komolyan mondom ,kiborító. Írtam az irtócégnek is,10 nap után,ha még mindig vannak,akkor jönnek a garanciális irtásra, de én már abban sem bízom. Most a férjem szét akarja szedni az ágyat, Kobra rovarirtóval befújni minden résbe,lyukba,stb,aztán összeszerelés után mindenhol leszilózni...szerintetek ez mennyire jó ötlet.
Már lassan 1 hónapja szanaszét alszunk,férjem a lányok szobájában,lányok velem, zsákok az étkezőben,állandó mosás. Tudom,sokan itt hónapokat küzdöttetetk,de hogy lehet ezt ép ésszel bírni. Folyamatosan azt érzem,hogy valami mászik rajtam,kiborító.
Minden butorunk,a fal,kiegészitők világos színűke,rádásul a lányok szobáját ősszel újjítottuk fel,új bútorok,festés,függönycsere,minden :(
Elegem van
Igen, én is azt gondolom,vagyis inkább nagyon abban bízom,hogy idejében észrevettük.
Nálunk szerencsére nagyon szimpatikus,segítőkész szaki volt kint ( mind a két alkalommal ugyanaz). Persze céget is olyat választottunk,akik már több éve piacon vannak,bízva abban,hogy ezáltal is még megbízhatóbbak.
Igen,elmondta,hogy egy darabig nem szabad felmosni,bár az általa adott tájékoztatón 10 nap szerepel,ettől függetlenül biztos,hogy nem fogok egy hónapig felmosni a szobákban.
Köszönöm a válaszaitokat :)
Igen,próbálok türelmes lenni,illetve nem stresszelni rajta...több-kevesebb sikerrel :D
Azért kell a második irtás, hogy a petékből kikelt poloskák is átmenjenek a méregmezőn. Mivel a méreg kontakt szer, ezért bele kell menniük.Tehát az első irtás után még petézhetnek vagy, ami van pete annak is kb. 2 hét a kikelési ideje. Gondolom mondta a szaki, hogy 1 hónapig a felmosást felejtsétek el! Mert, akkor a szert is eltüntetitek!
Gondolom az első irtásnál elbújnak még jobban, mert érzik a méregködöt. Viszont előbb-utóbb éhesek lesznek és ha előttük van a préda, akkor előjönnek. Ezért lehetséges, hogy a második irtás után vetted észre az elhullott dögöket.
Nagyon kellemetlen helyzet, de ne stresszeljetek rá, ha nem szűnik a megadott idő alatt kérni kell a garanciális irtást. Hozzáteszem mi időben elkaptuk a dolgot, alig találtunk döglött egyedeket. Tehát kitartást és még kis türelmet!
Köszönöm a válaszod. Nem is értem,hogy miért vagyok dühös attól,hogy most elpusztult példányokat találunk,hiszen gondolom,ez jó. Egyszerűen csak azt nem értem,hogy az első után miért nem találkoztunk ilyennel...akkor nem volt hatásos az irtás... na mindegy,remélem,nem lesz szükség a 3.-ra (ez nálunk is garanciális lenne).
Ez a bogár pszichésen is kikészíti az embert,bármennyire próbálom nem tragikusra venni a dolgot.
Azt elfelejtettem megkérdezni a szakitól,hogy elméletileg már az első irtás után nem áll fenn annak a lehetősége,hogy újabb petéket rakjanak...
Szia!
A második irtás után még 3 hétig lehetséges csípés. Általában azt tartják, ha 1 hónap után is van csípés, akkor sajnos még nem pusztultak el. Ez lehet sajnos visszafertőződés, rezisztencia a méregre vagy kókler az irtó.
Nekem a második után nem kellett, de 1 hónap garanciát kaptam, ha a második irtás után 1 hónappal lett volna, akkor ingyen csinálta volna a harmadikat.
Jól tette a párod, hogy ő alszik ott, mert ha nem aludna senki ott, akkor elkezdenének keresgélni és átmennének oda, ahol alszotok.
Sziasztok! Sajnos mi is közelebbi ismeretséget kötöttünk ezzel a rusnya bogárral. Jan.2-án találtam egy kifejlett példányt a lányom ágyában,persze addigra már voltak csípések is,de eszünkbe se jutott. Kihívtuk az irtókat,akik hétfőn másodjára is kijöttek. A két irtás között a férjem aludt a gyerekszobában. A 2.irtás előtt lettek rajta csípések sajnos,illetve a 2 irtás között még 3 db élő példánnyal is találkoztunk. Természetesen 60 fokon mosok,vasalok mindent. A ruhásszekrényt,könyvespolcot mivel messze vannak az ágytól,nem kellett le/kipakolnom a szaki szerint. A másik szobát is lekezelték,bár ott nem láttuk,tapasztaltuk,de mivel a kisebbik lányom éjjel mindig átköltözik a plüsseivel együtt így jobbnak láttuk.
A kérdésem az lenne,hogy mennyire nyugodhatunk meg most már? A gyerekeket eléggé zavarja ez a helyzet,a kisebbik emiatt nem is szeret bemenni a szobájukba és nem szeretném,ha ez így maradna. Kinek milyen tapasztalatai vannak a 2.irtás utáni helyzetről? Elég sokáig visszaolvastam, de olyan jó lenne még egyszer valami megnyugtatót olvasni.
Azt elfelejtettem mondani,hogy bp-i 10 emeletes panelben lakunk,ahol a lépcsőházban,mint hétfőn a szakitól kiderült,már volt poloska. Azt tudom,hogy visszafertőződhetünk sajnos
Köszönöm :)
Igen, nagyon remélem hogy nem kerülnek elő már sehonnan sem.
Szerencsére kertes ház úgyhogy a szomszédoktól nem kell tartani. Én valószínűleg a munkahelyen szedtem össze és ezért is kaptam korán észbe, hogy valószínűleg poloska csipésem van és nem kiütésem.
Nem,nem próbáltam, mert bevallom, hogy az ágy kárpitozását is megbontottam keresés közben és jól tettem, mert a hajtásoknál találtam levedlett bőrt. Semmi jel nem volt nálunk egyébként azon kívül, ha akkor azt nem találom szerintem elhittem volna a környezetemnek hogy csak sima allergiám van, nem csípésem és már hemzsegnének nálunk, úgyhogy megérte végülis beáldozni az ágyat..
Ez nagyon jó hír!!!
Ha 2 hónapja nincs csípés, akkor tuti nincs poloska sem, ha megint jelentkezne, akkor vagy hazaviszitek vagy szomszéd. Az ágyat nem próbáltátok kárpittisztítóval, majd azután gőzöléssel szagtalanítani?
(bocsánat véletlenül túl korán elküldtem)
Az irtószernek látható nyoma nálunk sem maradt, viszont a szagát én is éreztem. Bevallom engem annyira irritált, hogy az ágyat le is cseréltem.
Nekem nagyon sokat jelentett a régi, tapasztalt tagok segítsége és ezt nagyon szépen köszönöm nekik, hogy bogármentesen is továbbra is jelen vannak.
Sziasztok!
Én azt hiszem mi már jó ideje bogármentesek vagyunk. Bevallom még mindig nem merem kijelenteni biztosra, de jó ideje nem tapasztalok csípést - kb 2hónapja a 2.irtás óta - és a család többi tagja sem, tehát van remény, hogy megoldódott és nem is szaladtak szét.
Nálunk 2 irtás volt szakember által az érintett hálószobában, valamint mindent kipakoltam a szobából, zsákoltam, 60fokon mostam. Azóta is sokat gőzölök. Lehet, hogy valóban nem is hatásos,mint azt irtátok alább de mégis megnyugtat.
A szekrényekbe a ruhákat mostanság kezdem visszapakolni és újra belakni a szobát.
Az irtószernek nálunk sem maradt látható nyoma
Csend van és nyugalom ez mindenképpen jó hír. Te még küzdesz vele?
FrozenNaisha-még nem írt, hogy hol tart a poloskairtással bár még egy irtás hátravan neki gondolom.
Általában ez úgy van, ha megoldódik valakinek, akkor már nem jön vissza a fórumra. Bár mint írtam ő még javában benne van az időben.
Szia!
Jelen helyzetben sajnos ennyi a megoldás. 5000 hozzászólás se találta a megoldást. Mint olvasod és tapasztalod ezek a lehetőségek és sajnos nem mindig jönnek be. Ozonszaki jól írta. Az emberek tájékozatlanok, lehet fel sem ismerik a bajt és a legrosszabb, hogy nem is törődnek vele. Ilyen esetekben azok az áldozatok, akik meg megpróbálják valamilyen úton megszüntetni az állapotot és nem kevés pénzt áldoznak rá, de mégis visszatérnek ezek a dögök.