Ágyi poloska kiirtása - tapasztalatok (beszélgetés)
Tudom hogy borzasztó! De ennyire észleled hogy megindulnak feléd? Mert akkor nagy lehet a fertőzöttség. Hisz meg sem várjak hogy mélyen elaludj hanem máris támadnak? Nincs csaladtagod aki bevállalná azt ott alvást? Marmint aki együtt el veled...
Hosszú pizsama?
Mondjuk akkor az arcodat csípik. Én is így jártam...
Utanad mennek sajnos ha kiköltözöl a helyiségből. El is költözhetsz, de ők egy évig is, de min.fel évig bírják kaja nélkül...
Szia! Pedig ott kellene aludnod, ahol vannak. Két okból is. 1. Hogy előjöjjenek és áthaladjanak a méregmezőn.
2. Ha másik helyiségben alszol, ahol eddig nem jelentek meg, akkor előbb-utóbb "kiszagolnak", hogy merre vagy és szépen átmennek oda is, tehát 2 helyiséget is lefertőznek általad.
Sziasztok! Nálam 1 hete volt vegyszeres irtás. Megpróbáltam az ágyban aludni, de ahogy megláttam hogy közelednek felém, nem bírok ott maradni. Azóta sem alszom ott.Rettenetesen megvisel. Tudom, hogy ott kéne, eredményesebb lenne az irtás. Szeretném megkérdezni, hogy van e valakinek ilyen fajta tapasztalata? Hiába hívok így megint irtót?Akár többször is?
Nekem is van gyerekem és én is dolgozom éppen ezért nem akartam leírni századjára. Sajnos a fórum nem teszi lehetővé, hogy lenne egy összefoglalója, amiben le van írva az alapvető tennivaló. 60 hozzászólást kellett volna csak visszaolvasni és kb. annyiban le is van írva majdnem az összes tapasztalat, de akkor megkeresem és bemásolom, mert hiába beszéltél vele 1.5 órát úgy látom nem magyarázta el a miérteket és a "hogyantokat". Igazából még felmosni sem szabad 1 hónapig nemhogy gőztisztítóval lemosni az irtószert. Akkor idézem magamat: "Azért kell a második irtás, hogy a petékből kikelt poloskák is átmenjenek a méregmezőn. Mivel a méreg kontakt szer, ezért bele kell menniük.Tehát az első irtás után még petézhetnek vagy, ami van pete annak is kb. 2 hét a kikelési ideje. Gondolom mondta a szaki, hogy 1 hónapig a felmosást felejtsétek el! Mert, akkor a szert is eltüntetitek! Ami ruhát nem használtok azt 60C°-on ha lehet mossátok ki és zsákoljátok be. A peték 60C°alatt nem pusztulnak el. Aludjatok abban a helyiségben ahol eddig is voltatok. A második irtás után még két hétig lehetnek csípések, de ha a harmadik héten is vannak, akkor sajnos nem volt elég hatásos az irtás.
Szia!
Én megértem. Nekem sem lenne időm visszaolvasni. De amúgy ha megnézed nem is az én javaslatom volt, hanem Robcsié...
Üdv.
Aprilis 11.en volt az elso irtas. Azt mondta 5 napig meg csiphetnek, aztan 5napig nem kene majd jon egy turelmi idoszak. Ha lesz uj csipes azonnal szoljak beki. De tegnap este nem csiptek. Meglatjuk milesz! Hivni fogom es beszelek vele a tovabbiakban. Az 5ezer kommentet meg nem hiszem, hogy vissza olvasom. Kb eselytelen kisgyerek, munka es joszagok ellatasa mellett. Azert koszonom,hogy reagaltatok. Tovabbi szep estet.
Mondta, hogy jon meg egy irtasra! 20.an kell telefonon hivjam, hogy egyeztessunk. Mondta hogy irtas elott hasznalhatom a gozologepemet de remeltem hasznalhatnam elobb is. Amugy masfeloran at beszelgettem vele, ugyhogy nem erzem ugy, hogy nem tajekoztatott megfeleloen. Holnap felhivom es megkerdezem tole, azert koszonom a valaszodat...
Első körben hívd fel a szakit és vázold a szitut. Mondja meg ő hogy mit tegyél. 2 hét eltelt akkor az első irtas óta. Gőzölés is ok, de azzal magaba meg nem irtotta ki senki a poloskát , van akinek segített a kovaföld is.
Szia!
Olvass vissza hozzászólásokat sokszor le van írva, mi a menete az irtásnak. Az a "szaki", aki nálad volt egy rohadt kókler. Alap, hogy 2 irtás kell. Az első irtás után 2 hét múlva a másodikra is szükség van. A miértre megkapod a választ, ha visszaolvasol. Ha nagy a fertőzöttség, akkor a harmadikra is irtani kell. A normális szaki garanciában elvégzi a harmadikat a lehúzós meg azt csinálja, amit veled most elkövetett. Nálam két irtás elég volt valakinél hat sem. Ott valószínűleg visszafertőződik a lakás. Annyiban "szerencséd" van, hogy ez egy ház. Tehát a szomszédból nem kapsz utánpótlást. Ha visszaolvasol, akkor vannak házi praktikák, amik valakinek beváltak valakinek nem. Az biztos, hogy egy irtás csak az ablakon kidobott pénz volt és erről nem te tehetsz, hanem az "irtó", hogy nem tájékoztatott megfelelően. Tényleg olvass vissza kb. 100 hozzászólást több nézőpontból látni fogod, hogy mi a helyzet.
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni :)
Roviden a sztori:
Egy honapja tanyara koltoztunk a keresztanyamhoz. A tanyan tobb haz is van es megkaptuk az egyik ketszobasat. Idekoltozesunk elott egy hettel itt aludt egy par ebben a hazban, agyban(ok hoztak be az agyi poloskat).
Elso ejszakank utan 4-5csipes jelent meg rajtam, par napra ra a kisfiamon. Azota sajnos tele vagyunk csipesekkel. Eloszor gondoltunk hangyara, pokra, bolhara. Mivel meg nem volt ilyenunk ket es fel hetbe telt mire rajottunk, hogy ez agyi poloska. :(
Rogton hivtam egy irtot, aki szombaton ki is jott. Feszket nem talaltunk, sot allatot se, azota persze egy poloska kisbabat talaltam, de en nem is gondoltam, hogy ezek ennyire ici picik.
Olvastam itt a kommentekbe, hogy sokan goztisztitoval olik ezeket. Nekem van is egy gepem amit szerencsere magunkkal is hoztunk. Mikor hasznalhatom? Hany napnak kell eltelnie az irtas utan mire gozolhetek? A szegolecet, parkettat, butorokat is gozoljem le?
Egyebkent ma meg egy uj csipes se jelent meg rajtunk.
Aludni egy - masfel hete nem nagyon tudok, merek. Rettegek toluk (tudom butasag..)
Lelkileg nagyon megvisel. Es a legrosszabb, hogy a ket es fel eves kisfiamat nem tudom megvedeni. Tele van csipesekkel :( Borzalmas ez a tehetetlenseg ejszaka. :(
Adjatok tanacsokat mivel segithetem meg a kiirtasat ennek az eloskodonek?
A szakember nagyon segitokesz volt, rengeteg tanaccsal latott el. Azt mondta, hogy a csoranyirto spraynek ugyan az a hatoanyaga, mint a poloska irto spraynek es ha akarok akkor azt vegyek, mert az olcsobb. Gozoles utan azzal lefujjak mindent?
Elore is koszonom a valaszaitokat!
Kitartast mindenkinek!
Szia Doreszka! Köszönöm, szépen, kipróbáljuk mi is.
Szia Panellakovics! Igen befújtuk, sőt, gyakorlatilag a flakon kb 70%-a az ágyra ment rá. fekvőfelület, végig az ágy oldalai, fejtámla, ágyneműtartó. A maradékot pedig a szegélyek mentén, a csöveknél,ablakpárkányra fújtuk.
Ha az ágyatok közel van a függönyhöz akkor azt is nyugodtan be lehet fújni.
SZia Doreszka! és Ti befújtátok a fekvő területet is, ahol alszotok? Vagy csak a környékét?Köszi előre is
Szia! Mi használtuk, mivel az alsó szomszéd közölte hogy náluk van. Ők irtattak, mi csak döglöttel találkoztunk. Ámbár voltak csípések de valószínűleg nem annyira terjedt el.. szóval 2 flakont elfújtunk abba a hálóba ahol az alattunk lévők is észrevették, és azóta se csípés, se döglötteket sem láttunk. kopogjam le.Ez már 3 hónapja volt, de még most is érezni az szer "szagát" /mivel az ágy kárpitját is jól befújtuk/ bár én nem mondanám büdösnek. Mindenképp próbáljátok ki.
Melinda kedves! Köszönöm szépen, hogy időt szántál rám. Én is úgy gondolom, hogy ezek a figurák zömmel nem tudnak, nem akarnak 100 %-os munkát végezni. Azt szoktam mondani: szubjektív tapasztalat, mert az ugye - tán.' leirtam már korábban, szóval olykor az volt az érzésem, hogy haragszanak rám a kérdéseim miatt. Szerintem 5-10 percet minimum szánhattak volna a lakásra, elmondhatták volna, személyre szabottan, mit tegyek el pl. zacskóba, mit hová. Ráadásul össze, vissza pacsmagolta az egyik a fotókat. Annyit azért megérdemeltem - megérdemeltünk volna, leszedeti velünk, nem úgy, mint a hüle,ront, és bont. No, erről ennyit. Szia!!!!
Kedves Panni!
Mi úgy gondoltuk, hogy ezek a horribilis összegek az írtást végző “szak” emberek zsebébe kidobott pénzek.
Mi az hogy nem lehet ezeket a bogarakat azonnali pusztulással írtani,
mese , és mese , hogy csakis “szakember” lehet a hatèkony megoldás. Kell a pénz a megèlhetèsre , az hogy az irtàs sikeres -e ??? Nem èrdekli öket.
Gözölj annyit, ès amikor csak tudsz.
Hidd el a hö ill fagy elpusztítja öket petèkkel együtt.
Kitartàst ! Megfosz szabadulni a dögöktöl!
Ezeket a kókler semmit èrö írtásból akaró meggazdagodni “szakikat” felejtsd el.
Nálunk is tavaly Márciusban kezdödött a háború.
Május eleje óta vagyunk mentesek.
Üdv
Melinda
Sziasztok!Van valakinek még tapasztalata a Fendonáról? Őszintén, mi először az ablakon próbáltuk ki kívülről, mert semmi szaga nincs és úgy voltunk, inkább csak ott próbáljuk ki. Na mostanra kezd elmúlni a hatása, kb 2-3 hónap után. Ezt onnan tudom, mert egy szem büdösbogárral sem találkoztunk, csak döglöttel.Ami nagy szó, mert általában az ablakot nem lehet kinyitni tőlük. Viszont nem merjük az ágy vagy vagy matrac környékére kifújni, mert szagtalan és semmiy nyoma sincs. Valaki próbálkozott még vele?
Sziasztok! Gondolom a koronavírus felülírja a poloska invázió okozta gondokat. Anno sokszor írtam az oldalra. Dióhéjban. Tavaly márciusban (kb.) vettem észre a bogarakat. Ezután több írtó is járt nálunk, a bogik továbbra is maradtak. A legutóbbi figura, neves cég alkalmazottja két alkalommal járt nálunk, kedden, először, kérte is, 4 nap múlva jelezzük, mi a helyzet, magyarán: vannak-e még csípések. Igaz nem 4, mondjuk 10 nap elteltével jeleztem - jeleztük, igen van. Elsőre 30 ezer forintot kért. Megbeszéltük, ismét jöjjön és végezze el a második kezelést is. Megbeszéltünk vele 1 időpontot (napot és órát). A napot betartotta, azaz a dátumot. Az órát nem, jóval előbb érkezett. Azon spekuláltam, mi történt volna, ha nincs otthon senki. Dolgozik, s a megbeszélt időpontra ér haza? Korábbi érkezésést a "másik címre kell mennem" szöveggel indokolta. Megcsinálta a melót, 2 órát el kellett hagyni a lakást, mert újból gázosított. Mondanom sem kell: továbbra is jöttek a bogarak, éjszaka, sőt nappal is. Szerencsére egyik ismerősünk adott egy gőzölőt. Ugy tűnik az segíteni fog. Alig-alig látjuk, érezzük az ágyi poloska jelenlétét. Ok. bizonyára volt értelme a legutóbb 2. irtásnak is, de nem volt elég. Grátiszt nem adott, csupán kedvezményként a 25 ezer forintot tette el. A maszkon kivűl semmit nem viselt. Érdeklődöm: úgy általában ők nem félnek attól, hogy hazaviszik a bogarakat. Mindenkinek drukkolok, remélem viszont, hogy én sem "ittam előre a medve bőrére". Sziasztok!
Sziasztok Mindenki!
Eltelt egy esztendő, dúl a koronavírus , és sokszor eszembe jut 2019 Márciusa, amikor elkezdődtek az ismeretlen csípések.
Majd a hidegzuhany: ágyipoloskát szereztünk be valahonnét.
De honnét???
Ma 2020 Március 28. án sem tudom a vàlaszt ...
Egyet viszont tudok!
Nem kell többé háború... háború az ágyipolonézek ellen.
Sajnos 0 szalldora nem nyerhetünk..
De a saját magunk nyugalma érdekében : ajánlott szilózni a társasházi lakásunk , így a szomszédot ki tudjuk iktatni.
Ha a vegyszeres írtás sem segít,
jöhet a gőzőlés , 90 fokon való mosás ( ágyneműk matrac huzat)
Amennyiben fa ill fém ágykerettel rendelkezünk : jöhet a Würth Magnum féktisztító( nyitott ablak , por maszk rajtunk,) amivel lassan célirányosan a repedéseket keretet befújjuk. Utánna min 2 órát szellőztetünk.
Mi még egy kis kèzi gázláng szóróval is adtunk nekik , csak úgy potyogtak ki a megsült egyedek.
Nem volt nagy a fertőzöttsèg , de nem is egy volt.
Sikeresen írtottunk ketten a fèrjemmel házilag.
Eltelt egy év .. és hàla istennek azóta is tiszták vagyunk.
Sajnos az év leteltével még mindig eszembe jut , de nagyobb baj jelenleg a koronavirus !
Nagynénèm Olaszországban él a családjával , aggódom Értük mert nagyon nagy a baj Nàluk!
Nem tudnak bejutni a Supermarketekbe , ahol 3-5 km sorok àllnak!
Nem tudnak elegendő élelmiszert vásárolni!
Rettegnek a vírustól ! Kaotikus àllapotok uralkodnak!
Kérlek Titeket is Maradjatok otthon Vigyázzunk egymásra ! Vigyázzunk Magyarországra!
Sikeres Írtást kívánok Mindenkinek
Melcsi
Sziaa. Én ezt a típust nem próbáltam, de általában az ilyen szerek max ha az élőket kiírtják, de a petékre semmi hatással nincsenek. Rengeteget próbáltam, de nem hoztak valami nagy sikert. Ami nekünk bevált a porszívózás, de még a matracot is meg a gőzölés. Nem szabadultunk meg tőlük még, nem tudom, hogy panelben ez lehetséges-e egyáltalán, de jóval lecsökkentek a számuk. Kitartást és remélem tudtam segíteni.
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az Envira nevű irtóval kapcsolatban? Minden vélemény érdekel.
Köszönön szépen,remélem ez a megoldás segiteni fog rajtunk😊
Keress rá neten, webaruhazbol us tzdsz rendelni m, vafy olysn boltban ani étrend kiegészítőkét, vitaminokat forgalmaz.
Szia nálunk már 3 írtás volt,de sajnos pár nap elteltével megint meg jelentek. Mindig szét szedem az ágyat ki mósok mindent 90 fokon . Nekünk sarok garnituránk van,jo párszor szét szedtük de csak pár darabot találunk,fogal.am sincs honnan jönnek fészket nem találtunk. Az lenne a kérdésem hogy a kovaföldet hol tudom be szerezni,mert már nagyon el vagyok keseredve a gyerekeket nem igazán csipik de engem igen. 😟 és hogy hogyan szorjam be vele a sarok ágyat. Köszönöm
Nyáron nagy melegben ablakon keresztül is be tud menni. Pollenhálót kell rakni az ablakra.
Nem csöveken, azokat körbe sziloztuk. Maga az ablakon keresztül gondolom, hogy be tudnak-e mászni a nyitott ablakon?Nekünk annyira nem jött be ez a kova föld porps dolog :/
Mármint panel futescsovekre gondolsz? Mert azokon simán közlekedhetnek...meg konnektor, kirázott ágynemű ablakon,stb...
Hát nagyon remélem, hogy igazad lesz :) Talán, mintha nem lenne annyi és tényleg mindig kicsi az új csípés. Reméljük :) Hétvéégn azért tolunk még egy Fendonás kört picit erősebben bekeverve. Szerintetek ablakon keresztül közlekedhetnek? Mi kb minden csövet lezártunk, leköveztük a lakást és ötletem nincs, hogy honnan fertőződhetünk vissza :(
További ajánlott fórumok: