Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig fórum

A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)

103921. Molly38 (válaszként erre: 103917. - Lily)
2012. febr. 22. 12:14

Látod? mégsem hallgatunk a dokikra. :-)))

Tudom, nagyon nehéz, de szerintem egy idő után jön magától.. belefáradunk a görcsölésbe.

Amúgy a peteérés alatt nem biztos, hogy a dokinő is azt érti, amit mi.. mi a tüszőrepedésre értjük, de valójában szerintem ez helytelen, mert a pete érik amíg el nem éri a 20 mm-t és utána lökődik ki belőle a pete.. vagy hogy.

Szóval lehet, hogy érésben lévő petét/tüszőt látott, nem biztos, hogy aznap volt tüszőrepedés. :-))

Csak hogy egy kicsit bekavarjalak. :-))))

Esetleg ha megvan a leleted, és ráírták, akkor lehet tudni, hogy hám mm volt akkor..

103920. Lily (válaszként erre: 103919. - Tilbog)
2012. febr. 22. 12:09

hú igen na ezért is izgulok pl picit, mert azért kettőt biztosan szeretnénk, és még egynél sem tartok!

egy kolléganőmnek volt ilyen magzatvíz vizsgálata, és ő is azt mondta, hogy jobb volt, mint gondolta..illetve hogy rosszabbra számított!

ja azt nem is meséltem, hogy a párom családjában 4 helyen is ikrek születtek:)))) amikor ezt meghallottuk...

103919. tilbog
2012. febr. 22. 12:02
Én 34 leszek, mostanában kéne eldönteni lesz e tesó... 40 felé már nem akarok. 35 évesen meg már magzatvíz-mintavételre küldenek... kösz nem. Bár állítólag nem vészes...
103918. Lily
2012. febr. 22. 12:00

na most belepillantottam a naptáramba kíváncsiságból:) és az előző menzesztől számolva a ciklus 11. napján voltam uh-on és akkor látott peteérést...:)

eddig ezt ki sem számoltam:)

103917. Lily (válaszként erre: 103916. - Molly38)
2012. febr. 22. 11:57

Igen, nagyon igazad van ez az egészséges felfogás és köszi, hogy megosztod velünk, mert ez buzdítóan hat!!!!

Az az igazság, hogy ezt a peteérés számolása dolgot nem szoktam nagyon komolyan venni, anmyit tudok, hogy mivel kb 28 naposak a ciklusaim ezért nyílván félidőben van peteérés...illetve eben a hónapban nagyjából tudtam pontosabban is, mert a dokinőnél pont akkor voltam és az uh alapján kerek perec magától mondta, hogy a jobb oldali pf-ben peteérés van! Mondta nyugi, ha ez igy megy előbb utóbb lesz baba, ne szedjek semmi, ne csinaljak semmit az érdekében...majd ráérek bevetni trükköket ha mar egy ev mulva sem lesz:( addig ne gondoljak praktikakra és a napokat se szamoljam mert annal rosszabb...ugysem akkor jon amikor én/mi szeretnénk...

Az biztos, hogy a negatív citologiamnak örülök a legjobban, meg hogy már méhszájsebem sincsen:))))ez nyugtat meg!!!

na de a végén hozzátette...meg kéne már szülni az elsőt, mert 31 elmúltam!

hát ok! köszi..azon vagyunk!:)...nem igaz? hogy lehet ilyet mondani???

103916. Molly38 (válaszként erre: 103915. - Lily)
2012. febr. 22. 11:38

Így van! Örülni az egészségnek, és kihasználni a "gyerekmentes" időszakot, amikor még utoljára azt csinálhattok, és oda mehettek ahova akartok.

Nem arra gondolok, hogy foglald el magad, meg csinálj mindenféle pótcselekvést, hogy ne gondolj a gyerekre.. ez hülyeség, én sem tudom betartani, és nem fogok azon görcsölni, hogy ne görcsöljek rá a gyerekre.

Viszont miután én már produkáltam mindenféle tünetet, elhatároztam, hogy nem figyelgetem magam, és csak hagyom, hogy történjenek a dolgok.

Múlt hónapban belehúztunk, mert egyben volt minden Jónásnaptár meg tököm tudja még mi.

Tutira vettem, hogy sikerülni fog, és megfogadtam, hogy az az utolsó hónap amikor beleadunk mindent, utána nem vagyok hajladó foglalkozni ezzel egy darabig.

Így ebben a hónapban azt sem tudom, hogy mikor volt peteérésem és azt sem tudom mikor kellene megjönnie. :-))))

Igaz ebben nagyban segít az, hogy rengeteg dolgom lett és vannak változások is jócskán az életemben.

103915. Lily (válaszként erre: 103914. - Molly38)
2012. febr. 22. 11:27

Igen igazad van! Jobb tudni a biztos "rosszat", mint csak találgatni és bizonytalanságban lenni!

Annyiban már én is "fejlődök", hogy nem állok ott fölötte, és bűvölöm, hanem belemártom és ott hagyom! az elején ez nem így volt még:)

Meglátjuk ha nagyon nem akaródzik megjönni akkor lehet csinálok, de meddig lehet szerintetek normális egy késés olyannak akinek tényleg nem szokott több lenni mint legeslegtöbb 29-30nap? jó most még csak kettővel több..ok ez sem sok tudom...

azt hiszem, hogy pedig én tudom kezelni a kudarcot, hisz állt már velem szemben a nőgyógyász úgy, hogy azt mondta, ha most nem műtött volna meg ez egy éven belül méhnyakrák lehetett volna:(((( és nagyon nehezen de azt is feldolgoztam, úgyhogy ennek pláne mennie kell, hogy esetleg nem jön össze a baba olyan "hamar" hisz annak kell örülni, hogy egészséges vagyok már!!!

103914. Molly38 (válaszként erre: 103910. - Lily)
2012. febr. 22. 11:16

Ne fogd fel ilyen drasztikusan!!

Főleg, hogy azért december óta még nem próbálkoztok régen, ne alakuljon ki ilyen korán félelem a kudarctól.

A tesztet pedig ne vedd olyan komolyan, hogy stesszelsz tőle,hogy mi van, ha negatívat mutat.

Semmi.. a tényeken egy teszt nem változtat.

Én pl. tök jó rutint szereztem ebben a pár hónapban és már nem izgatom fel magam, mikor belemártom.. régen majd kiugrott a szívem, de már hozzászoktam.

Helyén kell kezelni a teszteket is, és ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor nyugodtan csinálj szerintem reggel.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én a bizonytalanságot rosszabul bírom, mint a biztos rosszat.

Nekem egyébként a mensi megjelenésekor szokott szar hangulatom lenni (nem a negatív tesztnél) kb. egy napig. De olyan, hogy majd elbőgöm magam és mindenkivel paraszt vagyok. :-)))

De szerencsére egy nap alatt megnyugszom és tudom a biztos rosszat, elfogadom, és legalább nem kell folyton azon agyalnom, hogy most van baba vagy nincs baba. :-))

103913. Lily (válaszként erre: 103911. - Tilbog)
2012. febr. 22. 11:14

ja és én pl mondhatnám, hogy akár még baba is lehetne a pocóban ha mindenkire igaz lenne az a "mindjárt meg fog jönni" érzés!!!! mert ezt kb szombat óta érzem:(((

de ez sem igaz mindenkire

103912. Lily (válaszként erre: 103911. - Tilbog)
2012. febr. 22. 11:11

akkor szerintem simán van remény!!!! bízz benne, neked ez most összejöhet:)

egyébként meg mindkettő lehet jó, az is ha érzünk valamit meg az is, ha nem:) annyira nincs két egyforma terhesség és menzesz sem...

103911. tilbog (válaszként erre: 103909. - Tilbog)
2012. febr. 22. 11:07

Én semmit sem érzek, inkább túl jól érzem magam. :)

Az a furi, ha valami idegesítő dologra gondolok, általában összehúzódik ott lent, de mostanában meg sem moccan. Mintha nem engedné hogy a stressz beférkőzzön.

103910. Lily (válaszként erre: 103909. - Tilbog)
2012. febr. 22. 11:06
tényleg nem szeretnék:( annyit csalódtam bennük december vége óta:(((
103909. tilbog (válaszként erre: 103908. - Lily)
2012. febr. 22. 11:04
Remélem holnap reggel tesztelsz!
103908. Lily (válaszként erre: 103907. - Tilbog)
2012. febr. 22. 11:02

mert jobbat úgy sem tudunk tenni:) ja és remélünk!!!

az alhasam már annyira érzékeny, hogy akár állok, megyek..akár ülök, egyszerűen nyom:(((( úgyhogy már szerintem nagyon itt az idő...

103907. tilbog (válaszként erre: 103906. - Lily)
2012. febr. 22. 10:51
Na hát akkor semmi sem biztos... várunk.
103906. Lily (válaszként erre: 103904. - Tilbog)
2012. febr. 22. 10:44

azért nem azt mondom, hogy ez mindennapos, hogy 3 litert lenyomok! de egy-kettő biztos ha a teljes napot vesszük:))) és igen van hogy szinte alig érek haza mert majd össze pisilem magam még akkor is ha melobol ugy indulok el, hogy voltam előtte:)

sajnos székrekedésre hajlamos anyu is és szerintem ez örökletes na meg nem mindig eszek elég rostot sajnos:(((( néha egyszerűen "elfelejtek" enni zöldséget-gyümölcsöt, na meg sajna elég sok csoki csusszant le mostanában:))))

103905. Lily (válaszként erre: 103903. - Molly38)
2012. febr. 22. 10:40

Hát látod ez egy nagyon jó kérdés..én szerintem nagyon hozzászoktam már:)

ha sportolok nagyon sokat iszok aznap az biztos és amikor fogyóztam akkor/azóta nagyon hozzászoktam, berögződött amiket tanácsoltak, hogy napi 2-3 liter szükséges, hogy segítse a diétát is és az anyagcserét! Ráadásul nekem azt ajánlották, hogy a terhességet is segíti, ha sokat iszok...vizet, teát stb...

103904. tilbog
2012. febr. 22. 10:39

Molly én ugyanígy vagyok, ezért nem szeretek inni mert egyfolytában ott ülnék...

Lily napi 3 liter mellett székrekedés... nekem enyhén szólva furcsa.

103903. Molly38 (válaszként erre: 103902. - Lily)
2012. febr. 22. 10:30

Na akkor, hogy kicsit offoljunk..

Hogy csinálod, hogy ennyit iszol egy nap????

Nekem szerintem 1 liter sincs meg naponta.. viszont ha odafigyelek, hogy többet igyak, akkor kb 10 percenként járok pisilni.. de konkrétan zavaró, hogy ennyiszer kell kimennem.

Kimegyek, aztán leülök az asztalomhoz, odébbtolok pár papírt és már megint mehetek.

Ezért nem szoktam sokat inni.. vagy ez egy idő után elmúlik és hozzászokik a szervezet és akkor már nem folyik így át rajtam???

103902. Lily (válaszként erre: 103894. - Tilbog)
2012. febr. 22. 10:21

na látod pl én fázok is néha két napja minden percben ma meg melegem van:)

székrekedés szintén...

pedig ha vk én aztán iszok folyadékot bőven!!!!!

2-3 liter egy nap simán

103901. Lily (válaszként erre: 103896. - Tilbog)
2012. febr. 22. 10:20
én tényleg higgadtan igyekszem kezelni a dolgokat...de egyszerűen érzem szinte, hogy valami "jön" már bocsánat és aztán érzékelem, hogy a nagy semmi:(((
103900. CsillagTM (válaszként erre: 103897. - Molly38)
2012. febr. 22. 10:20
azért írtam oda a sok :D jelet, h lásd, nem sértődök meg :))) miért is tenném? nem szeretem, amikor lökik a kötelező dumát, h "jaj, tuti terhes vagy", szegény csaj beleéli magát, aztán semmi...ja és sztem sem vagyok terhes, mert ugye csak leesett a hőm, ahogy mensinél "kell"...
103899. CsillagTM (válaszként erre: 103890. - Lily)
2012. febr. 22. 10:18
csak nekem még sose volt ilyen...csak az endo műtétem előtt ugrált így a hőgörbém :S
103898. Molly38 (válaszként erre: 103893. - Tilbog)
2012. febr. 22. 10:17

Minden pasi azt képzeli, hogy neki egyből összejön.. sőt, úgy gondolják, hogy elhatározzák, hogy jön a baba és már ott is a kezükben.

Ezzel minden kapcsolatomban szembesültem, mikor szóba került a gyerek téma.. mind, hogy hát majd 1-2 év múlva akar gyereket.

Na ja, csak abba nem számolják bele, hogy mondjuk fél-1 év mire összejön jó esetben, 9 hónap a kihordás.

De rájöttem közben, hogy ez az 1-2 év múlva, csak vakítás.. igazából jól hangzik, mert nem mondhatja egy 25 éven felüli nőnek, hogy 5 év múlva se, de mégsincs annyira közel, hogy tényleg neki kelljen állni... aztán 1 év múlva még mindig 1-2 év volt :-)))

103897. Molly38 (válaszként erre: 103887. - CsillagTM)
2012. febr. 22. 10:11

Ne hari, nem akartalak letörni.. te működhetsz másképp.. csak azt írtam le, hogy velem mi történt.

Írhatom azt, hogy tuti terhes vagy, de jobb lesz neked attól, hogy beleéled magad?

Ettől függetlenül szurkolok, és reméljük, hogy baba van a dologban! :-)

Sőt, az első gondolatom nekem is ez volt, ezért kérdeztem, hogy csináltál-e tesztet..

103896. tilbog (válaszként erre: 103885. - Lily)
2012. febr. 22. 10:04
Tegnap reggel én is azt hittem indulhatok majd zuhanyozni. Azóta is nagy semmi.
103895. tilbog (válaszként erre: 103890. - Lily)
2012. febr. 22. 10:03
Anyukámnak is ilyen volt, ezért én nem foglalkozom vele.
103894. tilbog (válaszként erre: 103892. - M.prancli)
2012. febr. 22. 10:02
Nekem? Hőhullámok, mint aki klimaxol, néha fáztam is. Na akkor teszteltem. Rögtön "kidobta". Másnaptól székrekedés.
103893. tilbog (válaszként erre: 103884. - Molly38)
2012. febr. 22. 09:57
Haj ez a "tenyészbika" dolog, az én párom is nagyokat képzelt magáról, én meg hiába mondtam hogy egy év is lehet. Ezeknek semmi az egész.
103892. m.prancli
2012. febr. 22. 09:56
neked mik voltak a tüneteid?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook