Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig fórum

A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)

103951. Lily (válaszként erre: 103948. - Tilbog)
2012. febr. 22. 14:16
Fogok bizony:) nem is keveset! Minden nap sokat szoktam, mert annyira jó nálunk a levegő!
103950. Lily (válaszként erre: 103947. - Molly38)
2012. febr. 22. 14:15

Szerintem valahogy bennük az a gondolat is később fogalmazódik meg pl kudarc esetén, hogy vajon miattam nem??? tuti, hogy egy nő előbb gondol arra, hogy talán velem lehet a baj... nem?

bár én egyenlőre nagyon magabiztos vagyok amióta az orvos megnyugtatott:)

ja ja, a férjem is minden hónapban mondja, hogy szerinte gólt lött:) most meg azt mondta ez már biztos..nem vicc:))) aranyos az optimizmusa!!

103949. Lily (válaszként erre: 103943. - Tilbog)
2012. febr. 22. 14:11

Szerintem egy pasit azért nem olyan egyszerű rávezetni valamire, inkább a következetességünkön múlik, hogy sikerül e?!

Úgyhogy biztos, hogy nincs vekled baj!!!

De azt én tényleg már megtanultam, hogy ha valamit el szeretnék érni, teremtenem kell egy olyan helyzetet, állapotot, hogy előbb utóbb ő érezez azt, hogy ő akarta így:)

na de ha ebbe a témába most belemennénk tényleg nagyon eltérnénk az itteni topiktól:)

mindenestre szerintem az ember évek hosszú sora alatt tanulja meg igazán, hogy a párját mivel és hogyan tudja puhitani bizonyos kérdésekben

103948. tilbog (válaszként erre: 103946. - Lily)
2012. febr. 22. 14:10
Igen, lassan séta a csajszival, te is sétálj kicsit hazafelé, jót tesz, vagy kerülj egyet a buszmegállótól hazáig.
103947. Molly38 (válaszként erre: 103937. - Lily)
2012. febr. 22. 14:09

Nyugi az én (leendő)férjem is állandóan ezt mondja.. minden hónapban, ha van valami fura tünetem, azt mondja, tuti terhes vagyok.. én meg mondom neki, hogy múlt hónapban is ezt mondtad.. :-)

Mostanában már csak röhögni szoktunk rajta, és poénból is mindenre azt mondja, hogy terhes vagyok és én is neki ha pl. elrontja a gyomrát, vagy ilyenek. :-)))

A múltkor is pont mentünk reggel dolgozni és nekem szegezi a kérdést, hogy mikor lesz már gyerekünk.. mondtam, hogy ne engem kérdezzen.

De azért kíváncsi leszek, hogy most be van indulva meg minden, de mit fog szólni, ha szembesül a nehézségekkel is, hogy nem alszunk annyit, nem vagyunk úgy együtt stb.

Egyébként nyugi, ők nem törnek úgy össze, ha megjön.. legalábbis az én párom nem.. vág egy bánatos képet és ezzel el van intézve.

103946. Lily (válaszként erre: 103945. - Tilbog)
2012. febr. 22. 14:07

Akkor még reménykedhetünk:)))

A nap is olyan szépen süt:)

103945. tilbog (válaszként erre: 103944. - Lily)
2012. febr. 22. 14:03
Nekem se :)
103944. Lily (válaszként erre: 103941. - Tilbog)
2012. febr. 22. 14:02

Azt olvastam én is, hogy nagyon jó, ha már magzatként együtt beszélünk hozzá!!!!

Ezzel is bíztasd őt!!!!

Hát igen, valóban nem jött még meg...

103943. tilbog (válaszként erre: 103940. - Lily)
2012. febr. 22. 13:58

Próbálom rávezetni de nem biztos hogy elég okos vagyok hozzá :(

Azt várja, hogy minden flottul menjen, csillogjon minden és takarításmániás legyek mint az anyja :P

De nem vagyok ilyen és pici mellett nehéz kivitelezni.

Lehet velem van a baj, ide lyukadtam most ki. Jól elkanyarodtam.

103942. Lily (válaszként erre: 103939. - Akerka)
2012. febr. 22. 13:56

jaj de jóóó ezt nem is hallottam még köszi:)

akkor ma aztán végképp bízhatunk benne, hogy sikerült, siketrülhetett?!:)

Megnyugtató, hogy ezt mondta neked az orvos, örülök neki nagyon és annak is, hogy jól vagy!!!

Én szeptemberben leszek 32...talán addigra már közelebb is leszek a ....na nem is tervezgetek inkább tényleg a sorsra bízom magam:)

103941. tilbog (válaszként erre: 103937. - Lily)
2012. febr. 22. 13:51

Én főleg akkor éreztem mikor csak nálam nyugodott meg a baba :) (Az apjával sokáig nem maradt meg, ez is bekavart gondolom, de ez azért lehetett mert alig volt itthon a távoli meló miatt, magzatkorában nem sokat hallotta a hangját.)

De hát nem jött meg :)

103940. Lily (válaszként erre: 103936. - Tilbog)
2012. febr. 22. 13:50

Igen, ezeket a csodás pillanatokat, élményeket mindenképpen együtt jó átélni, minden egyes ultrahangot is ha lehet:) nem? Biztos, hogy előbb utóbb be fogja látni, hogy te is mennyire szeretnéd ezut vele átélni minden egyes mozzanatban:)Bíztasd!:) na persze csak "finoman", vess be valamit nála:) hogy aztán lehessen egy jót beszélgetni is erről a témáról vele...ilyenkor valahogy el kell érnünk náluk szerintem, hogy egy idő után úgy tünjön, hogy valójában ezt ő találta ki, ő szerette volna stb...pedig csak rávezettük:)))

Nekem csak egyet mondott a párom, hogy ha arra kerül a sor, egyet ne kérjek tőle, hogy a szülésnél benn legyen...azt mondta ő azonnal megy a babuciért amint már lehet, de azt nem tudná végignézni, hogy kínlódok, illetve a nagy baj, hogy ha a saját ujjat elvagja attol is szabalyosan elsapad rosszul lesz szinte..pedig meglehetősen stramm pasi csak a vert nem birja:((((

Mindegy, majd meglátjuk mire oda kerül a sor, hogy akor majd hogy gondolkodik, de biztos, hogy én sem fogokmragaszkodni hozzá, hogy velem legyen ott...csak a közelben mindenképp ha már túl vagyok rajta..

pedig tudom, hogy nagyon sokat számít az apa jelenléte sokan ezt mondták...de valahogy mi nem ragaszkodnánk hozzá pedig nagyon szeretjük egymást, de szerintem sem ffinek való az ilyen!

103939. Akerka (válaszként erre: 103934. - Lily)
2012. febr. 22. 13:44

A koroddal ne foglalkozz,én májusban leszek 34, és most fogom szülni az elsőt! Kérdeztem is a dokitól, hogy nincs e nagyobb kockázat, de azt mondta, hogy mindig az adott felmerülő problémára kell koncentrálni, és nem azzal foglalkozni, hogy ki hány éves. Szerencsére az én terhességem alatt semmi probléma eddig nem volt, és remélem, hogy a szüléssel is minden rendben lesz!

Erről jut eszembe, hogy ma tízmilliószoros teremtő nap van, úgyhogy tessék pozitívan gondolkodni!!!

[link]

103938. cornflower
2012. febr. 22. 13:42

Lányok. Ismeritek ezt a vitamint?

New Chapter Perfect Prenatal.

Valami nagyon drága cucc, de olyan jókat írnak róla.

103937. Lily
2012. febr. 22. 13:41

Na én erre pl nagyon kíváncsi leszek, hogy mikor fogom azt érezni, hogy érek az anyaságra:) gondolom, hogy ez majd akkor "érződik" legelőször ha már benn lesz a pocakban a kis lakó:)

Egyenlőre csak azt érzem, hogy tényleg mindent elkövetnék, hogy sikerüljön!!!!

A férjem meg szintén nagyon vágyik rá....most is mondta, hogy ő biztos benne, érzi, hogy sikerült!!!!

(na aztán ilyenkor álljon oda elé az ember, és mondja el ha megjött sajnos:(((...már ha így lesz?!)

103936. tilbog (válaszként erre: 103934. - Lily)
2012. febr. 22. 13:35

Még egy is lefoglal teljesen, főleg ha nem alszik, ha szerencséd van és eszik-alszik, akkor jó sorod lesz! Az enyém nem aludt már pár hetesen, 3 havonta volt 2-3 óra egyhuzamban én meg tipródtam hogy valami baja van. Persze ez a nappali alvásra vonatkozik, éjjel 2szer ébredt de az kibírható.

Most sem marad meg a fenekén, egyszerűen ilyen.

De, az a szerencsés, ezért irigyellek, én pont "mást fogtam ki", de apám is mondta már hogy vannak ilyenek is.

Persze, örült, alig várta hogy hazamenjünk, de nem mutatta ki nagyon... ilyen, elfogadtam, amúgy rendes, házias :) stb.

Épp tegnap este mondtam neki milyen jó lett volna együtt várni a lányunkat, ezért is jó lenne még egy, nem szólt semmit.

Az első szívhangok, ahogy az a kis babszem ott van és látni hogy él! Hihetetlen élmény, feledhetetlen, később a 4D-n ahogy ásít, kinyitja a szemecskéit. Lemaradt róluk... :(

A kislány meg imádja a gyerekeket, felveszi velük a kapcsolatot, stb. Jó lenne neki egy testvér.

103935. tilbog (válaszként erre: 103932. - Molly38)
2012. febr. 22. 13:20

Nem alvás... :) soha nem kellett felkelnie éjjel a gyerekhez. Egyszerűen háttérbe szorult, de nézd meg a többi hsz-m között is.

Azt mondja épp elég neki egy és az az állandó gondja, hogy mindent összekoszol, ken a gyerek, de hát kicsi még, meg állandóan pakolni kell, rendetlenség van. Meg talán féltékeny is lett.

Én voltam olyan mint a zombi, a szülészeten nem aludtam 2-3 órán kívül semmit, itthon már majdnem hallucináltam, de átvészeltem végül.

Meg ami nagyon nehéz: szülővé válni, megváltozik a felállás és ezt át kell vészelni. Nekünk legalábbis nehéz volt.

Az anyák lapjában meg volt egy jogász akinek két 3 kilós babája lett, alig bírta cipelni a pocakját.

103934. Lily (válaszként erre: 103930. - Tilbog)
2012. febr. 22. 13:17

Igen, nekem a nagyon "idős korom" miatt (mert a doki szerint a 31 már idő...) valóban jobb lenne ikreket várni:) azért lássuk be ez több szempontból is melós dolog lenne:) kihordani, megszülni na meg aztán elsőnek rögtön kettő amikor még azt sem tudja az ember, hogy eggyel hogy kell bánnia:)...szóval nem lehet egyszerű!

Egyébként ez egy kicsit lelki dolog is nem? Már hog mondod, hogy a párod nem szeretne másik babucit te meg igen...szóval hogy nem aza szerencsés felállás ha mindketten "határozottan" vágyunk rá? Ez lehet buta kérdés, mert tudod..látod..hogy én még csak puhatolódzok a témában...

Gyerekcuccunk nekünk is lenen nagyon sok már, mert a bátyámnak két kisgyerkőce van és mindent nekünk tesznek el:) szerencsére így csak pótolni kéne a dolgokat, meg felujitgatni..:)

Egyébként meg biztos, hogy minden pasi ugy van vele, hogy ha nem is vagyik ra nagyon akkor is majd kiugrik a borebol ha összejön:))) nem?

103933. Molly38 (válaszként erre: 103931. - Tilbog)
2012. febr. 22. 13:08

Igen, de az ikrek egyenként kisebbek! :-)

Ettől függetlenül pont tegnap mondta nekem valaki, hogy ne akarjak ikreket, mert ő ismer ikres anyukákat és az első pár évben mind zombi volt. :-)))

103932. Molly38 (válaszként erre: 103930. - Tilbog)
2012. febr. 22. 13:07

És kérdezted már, hogy miért nem akarja a másodikat?

Később sem, ha a már meglévő kicsit nagyobb lesz?

Lehet, hogy nagyon lesokkolta a vele való teendők, nem alvás stb.?

Én ismerek egy pasit, akinek úgy van 5 gyerek, hogy volt 3 az előző házasságából, aztán megismert egy másik nőt, azt elvette, de neki még nem volt gyereke, így csinált neki is egyet, de a csajszi könyörgött mégegyért.

Akkor a pasi már 50 körül volt. Megmondta az új asszonynak, hogy csak akkor lehet második gyerek, ha már neki nem kell foglalkoznia vele, csak mikor kedve van hozzá, úgy, mintha az unokája lenne. Így született a második (5.) :-))

103931. tilbog
2012. febr. 22. 13:03

Ikreket kihordani... Az én lányom olyanokat mozgott, szétrúgta mindenem, az ötödik hónapban azt hittem kidugja a lábát :D

Jah és 4 kiló lett.

103930. tilbog (válaszként erre: 103920. - Lily)
2012. febr. 22. 12:58

Na már csak ikrek hiányoznának nálunk :)

Neked jó lenne pont!

Párom azt mondta akkor egy kosszal letudjuk a kettőt :) Most meg már nem akar még egyet :( Pedig most még minden megvan a következő babához, már alig tudom hova tenni a ruhákat, van egy otthoni UH-m, légzésfigyelő (amit csak párszor használtunk mert a lányom úgy aludt hogy hirtelen elernyedt mélyalváskor és állandóan sípolt).

Csak pici pelus nincs.

Érdekes azért, hogy a mózest, hordozót nem csapta még fel a padlásra. Meg hogy csöndben marad ha rászólok hogy mi van ha becsúszik és újra kell venni :)

4 helyen!!! Kösd fel a gatyát :D

103929. Lily (válaszként erre: 103926. - Molly38)
2012. febr. 22. 12:57
ezt sajnos nem:(((
103928. Lily (válaszként erre: 103925. - Molly38)
2012. febr. 22. 12:56

Az uhról nem szoktam papírt kapni azt csak megcsinálja vizsgálat közben én csaka citologiarol kapok eredményt és azt meg csak telefonon kérdezem meg tőle mindig avgy néha megyek is érte...

szóval nincs infóm méretről:(((

Ami a váladékot illeti én pl néha nem veszem észre néha meg annyira tipikusan ott van (most nem akarnám részlezetni, de pont olyan, ahogy mondják az okosok, hogy a két ujjad közé veszed és ilyen meg olyan...egyszer egy hónapban megfigyeltem még korábban nem mosta babaprojekt óta...és tényleg igaz volt:))

most konkrétan nem foglalkoztam ezzel sem....

ebben a hónapban tényleg semmivel sem foglalkoztam tudatosan, ezért nem akartam tesztelni sem...

viszont már olyanokat produkálok...az előbb egy pillanatra még popsiban és oldalt csipőben is volt egy nyilalasom..de aztan azonnal el is mult:)...úgyhogy azt hiszem ma sétálni kell egyet, úgyis olyan jó idő van! és akkor megszűnnek a nyilalgatások is:)

103927. Molly38 (válaszként erre: 103926. - Molly38)
2012. febr. 22. 12:50
Az én anyósom iker, de szerencsére kétpetéjű. :-)))
103926. Molly38 (válaszként erre: 103924. - Lily)
2012. febr. 22. 12:50
Nem tudod egy vagy kétpetéjűek?
103925. Molly38 (válaszként erre: 103923. - Lily)
2012. febr. 22. 12:49

Elvileg a leletre kérdés nélkül ráírják.. legalábbis nálam ráírták.

Nincs valami írva follikulusról? :-))

De ha van jele akkor jó.. és hanyadik nap volt a váladék? Vagy azt nem számoltad?

Én is próbáltam már nézni ilyen váladékos dolgot, de nekem soha nem azt mutatja mint kéne, úgyhogy fel is adtam. :-))

103924. Lily (válaszként erre: 103922. - Molly38)
2012. febr. 22. 12:27
háááát meglátjuk! a legutolsó ikerpár az anyósom lánytestvérének született:)
103923. Lily (válaszként erre: 103921. - Molly38)
2012. febr. 22. 12:26

Én a ciklus felépítését hozzávetőlegesen úgy tudom, így néz ki: 1.-5. nap: menzesz, 6.-12.: peteérés, olyan kb 12-18. ovuláció és kb eddig tartott a termékenyebbnek mondható időszak és utána jön a luteális szakasz!

Na én kb ennyit szoktam "foglalkozni" vele, meg számomra sokszor vannak az ovulációnak látható jelei (bugyiban:))...teljesen speciális hüvelyváladék! tudom ezzel nem mondok újat...csak azért írtam le, hogy én ebből is szoktam tudni de a méretekkel nem vagyok tisztában és most sem kérdeztem rá sajna:( a dokinál

103922. Molly38 (válaszként erre: 103920. - Lily)
2012. febr. 22. 12:15
Csak akkor van "gáz" ha egypetéjűek.. a kétpetéjűeket (tehát a többszörös peteérést)a te családodtól kapnátok, tehát ahhoz neked kell örökölni.. ha jól tudom.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook