Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig fórum

A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)

104011. lane01 (válaszként erre: 104009. - Lily)
2012. febr. 23. 13:07
Ámen! ;)
104010. Molly38 (válaszként erre: 104009. - Lily)
2012. febr. 23. 13:06
És majdnem sírás?? :-))
104009. Lily (válaszként erre: 104002. - Lane01)
2012. febr. 23. 13:01

mondom én, hogy nagyon babás tüneteid vannak:)

szex helyett az alvás...?! hááát:)

104008. Lily (válaszként erre: 104006. - Molly38)
2012. febr. 23. 12:59

a peteérésben állítólag mindenképpen, épp ezért a hiánya meddőséget is okozhat állítólag...passz én nem tudom

egyenlőre én maradok a multinál...

max duplázom az adagját nem csak reggel szedem majd hanem este is

104007. Lily (válaszként erre: 104004. - CsillagTM)
2012. febr. 23. 12:55
Igen tudom, csak azt szerettem volna kérdezni Tőletek, hogy tényleg érdemes már most vagy csak ha biztos a terhesség?!
104006. Molly38 (válaszként erre: 103976. - Lily)
2012. febr. 23. 12:54
De miben segít?
104005. CsillagTM (válaszként erre: 103979. - Lily)
2012. febr. 23. 12:50
a Femibionnak az az előnye, h az abban lévő folsavat közvetlenül fel tudja használni minden nő szervezete (mert a többinek lévőt még le kellene bontani, de azt állítólag nem mindenki szervezete tudja, ergo az nem hasznosul)
104004. CsillagTM (válaszként erre: 103976. - Lily)
2012. febr. 23. 12:49
tudod, h én szedem a D-vitamint :)
104003. lane01 (válaszként erre: 104000. - Lily)
2012. febr. 23. 12:45
:) Írtam is az előbb, hogy nekem mindig nagy mennyiségben volt folyásom. Már szinte zavaró volt, ha elmentem valahová és nem használtam tisztaságit. Most viszont el tudnám hagyni, de mégis attól tartok, ha jönne egy barnázós-rózsaszínezős időszak, mint múlt hónapban, akkor elég váratlanul érne. Így már csak a biztonság kedvéért viselem. Múlt hónapban még nem is görcsöltem rá a tünetekre és a jegyzetelésre, de félek, hogy most is lehet egy kis barnázás, vagy vérzés és megint távozik a kicsi "szövet".
104002. lane01 (válaszként erre: 103998. - Molly38)
2012. febr. 23. 12:41
Nálam a szex elhagyása megoldható lenne, mert egyáltalán nem kívánom, mióta vannak a tünetek. Be sem tudnék nedvesedni. Kicsit olyan lent, mint egy sivatag. :D Még a gondolat sem mozgatja meg a fantáziámat, pedig peteérés környékén aktívak szoktunk lenni, most vonzóbb alternatíva az alvás.
104001. lane01 (válaszként erre: 103997. - Lily)
2012. febr. 23. 12:38
Nekem mindig sok folyásom volt, már 14 éves korom óta. Nálunk ez örökletes. Anyukámnak is mindig sok van. Néha elfajul a helyzet, akkor használ rá valamit, nődoki írt neki azt hiszem kúpot. Én tisztasági nélkül nem tudok meglenni régóta, sehová sem megyek, ha nincs berakva egy. Peteéréskor még több folyásom van, az nyálkásabb. Most alig van valami, inkább csak mutatóba.
104000. Lily
2012. febr. 23. 12:33

ha nagyon nagyon figyeljük, szerintem ebbe is bele lehet hülyülni, nem? nem szabad!!!!!

szerintem csak a szokatlan dolgokra jó felfigyelni! azok mindig valamiért alakulnak úgy...

(na ez nem volt valami értelmes bocs:()

103999. Lily (válaszként erre: 103998. - Molly38)
2012. febr. 23. 12:31

Hát igen, igazad van teljesen!

Én is ezért is írtam, hogy én soha nem figyelem kifejezetten, hogy most mi van inkább csak érzékelem ha valamiért nincs egyáltalán vagy ha túl sok van...illetve amikor pl méhszájsebem volt na kkor azon látszódott is, hogy kóros!

Most is csak azt tudom elmondani, hogy nem igen van semmi...

103998. Molly38 (válaszként erre: 103996. - Lane01)
2012. febr. 23. 12:24

Én próbáltam nézni hüvelyváladékot, de nem tudok rajta kiigazodni. Ráadásul nagyon befolyásolja, ha együtt vagyunk.. olyankor kb. 3 nappal az együttlét után (ha addig nincs másik) jön ilyen tojásfehérje szerű valami.

De ezek a ciklus mindenféle szakaszában, tehát nem a peteéréstől van. Viszont így nem tudom megállapítani, hogy mikor van a peteéréstől is mikor mástól... úgyhogy fel is hagytam vele.

Ezt max akkor lehetne jól megfigyelni, ha egy hónapra felfüggesztenénk a szexuális életet abszolút. :-)

103997. Lily (válaszként erre: 103996. - Lane01)
2012. febr. 23. 12:12

Azt nem mondom, hogy kifejezetten figyelni szoktam a hüvelyváladékot, de az biztos, hogy természetesen érzékelem a változásokat!

Nekem ovuláció környékén nagyon nagyon tipikus:) azt bármikor felismerem,és ez hol több hol kevesebb...

Most érdekes módon semmi sincsen, semmi folyásom szinte és egynlőre még menzesz sincs...és a ciklus 33. napján tartok(28-30 között szokott megjönni, de inkább 28)...Február elsején voltam citológián, megh uh-n is, akkor láttak peteérést is a jobb petefészkemben és azt mondták, hogy minden ok velem!

A hüvelyváladékot tényleg nagyon érdemes figyelni szerintem (azt nem mondom, hogy jegyzeteld is, mert lehet azzal inkább csak az őrületbe kergeted magad!), de mindenesetre jó tudni, hogy mikor milyen?!

Nekem most pl elég fura, hogy nincs semmi, pedig midnig szokott lenni minimálisan, most is volt amikor azt mondta a dokinő, hogy minden rendben van velem...

A krémes állagról én annyit hallottam utoljára, hogy az a félidő után lesz olyan, mert ahogy közelítünk a menzesz felé akkor a szervezet elkezdi kvázi "védeni" a nő szerveket a bacitól, a spermiumok bejutását is kicsit nehjezíti ezzel stb...Bár ez lehet nem igaz..nem tudom én ezt olvastam az tuti!

De állítom, hogy ez a folyás dolog is egyénfüggő!

van akinek egyáltalán soha nincsen semmi, van aki konkrétan fel sem ismeri, mikor van peteérése, ovulációja...legalábbis nem ez alapján!

103996. lane01
2012. febr. 23. 11:54
Nem is az, hogy hiszek benne, csak rosszul esett... Ha még azt mondja valaki, hogy nincs baba, az oké, de hogy megbélyegeznek évekre, hogy nagyon nehezen fog sikerülni... Nem is tudom, hogy elkeseredtem inkább, vagy ideges lettem akkor. A folyásodat szoktad figyelni? Én előző hónapban nem fordítottam túl sok figyelmet erre, de most igyekszem mindent számba venni és lejegyzem a határidőnaplómba. Ha egyszer dokihoz jutok, akkor legalább el tudom mondani, hogy mit észleltem, hátha valamelyik tünetből tud okosat mondani. Nekem 4-5 napig zselés folyásom volt, pici kis csíkok, de csak nagyon minimális. Tegnap este óta krémes lett, szintén alig van valami. Jelentőséget nem tulajdonítok neki, csak figyelem a változásokat. :)
103995. Lily (válaszként erre: 103994. - Lane01)
2012. febr. 23. 11:36

Szóval azt mondod, hogy az emberek el nem viselése nem a hormonok játéka?! Lehet, hogy nem...csak ez most egy új dolog volt számomra egy ideje, mert ugye ezek az emeberek akik itt bent melóban körülöttem vannak azok ugyanazok akik eddig voltak és eddig is ilyenek voltak én meg egyszerűen van akit konkrétan nem bírok elviselni és az őrületbe kerget a léte, a szaga mindene...

A próbálkozást ismerősök körében én nem igen osztottam meg..talán csak a legszűkebb családom tudja és ennyi! Bár gondolom, hogy sokan sejthetik, hogy ha egy éve házas vagyok valószínű várható lehet...

Ju ilyen látókat, jósokat, horoszkópokat meg se hallj!!!!!Felejtsd el gyorsan!!! Én legalábbis nem hiszek ezekben....lehet, hogy kéne nem tudom!

103994. lane01
2012. febr. 23. 11:25
Nos, én is körbe kérdeztem előző hónapban, hogy kinek mi volt a tünete. Akkor még újságoltuk mindenkinek, hogy lehet, hogy unoka lesz, most párom és 1 bnőm tudja rajtam kívül. Párom anyja azt mondta, hogy 6 hetes volt, amikor kiderült, hogy terhes. Egyetlen jel volt, hogy hányt a csirke belsőségtől. Anyumat is kérdeztem. Ő azt mondta, h evett ész nélkül, és mindentől hányt, de szerintem ez is olyan 6 hét környékén lehetett. Szóval ők sem éreztek semmit. :) Nekem múlt hónapban volt ilyen, hogy undorodtam az emberektől, kicsit már be is depiztem. Most sem szívesen vagyok másokkal, páromat is épphogy csak megtűröm. Mondjuk a főnökömet utálom, kifejezetten. De van egy olyan érzésem, hogy ezt nem a hormonok befolyásolják. :D Ja, nekem még volt egy olyan sztorim is, hogy nagyon terhességre gyanakodtam már múlt hónapban. Megosztottam ezt egy - akkor még itt dolgozó - kolléganővel, akinek huszonéves lánya van. Rögtön rávágta, hogy tuti h nem. Elment a látó bnőjéhez és feljött a téma. Azt mondta neki, hogy nem vagyok terhes és nagyon sokáig nem lesz gyerekünk, mert a páromnak nincs annyi kis fickója, mint amennyinek lennie kellene. Viszont öröm az ürömben, hogy én egészséges vagyok. Na, akkor eléggé kiakadtam. Vannak ilyen dolgok. :)
103993. Lily (válaszként erre: 103991. - Lane01)
2012. febr. 23. 11:10

:) aranyos vagy, hogy ezt írtad és én ezt tényleg őszíntén gondoltam!!! Én nagyon drukkolok, hogy babucid legyen!!!:)

Hogy van e tünetem?

Csak annyi, hogy szombat óta menzesz tüneteim vannak, de nekem nagyon sokan azt mondták (beleértve anyut is), hogy nagyon hasonló tüneteket produkál az ember mindkét esetben vagy az is lehet, hogy egyáltalán nem produkál tünetet!

nekem egy valami furcsa most magamon leginkább, hogy nem birom elviselni az embereket!!!!! vannak olyan kollégáim akiket ha meglátok konkrétan rendesen kiráz a hideg..undorodom tőlük! de szerintem ezt bármilyen hormonfolyamat kiváltja nem csak a terhesség...

Az alhasam egyre inkábnb érzékeny, petefészek fájdalmaim voltak és mellérzékenység de nekem nem annyira ahogy te irtad! úgy kb ennyi...

103992. lane01 (válaszként erre: 103990. - Molly38)
2012. febr. 23. 11:02
Molly! Lapulok én rendesen... Minden Top Secret, ami ezzel kapcsolatos. Szinte még enni sem eszek, amikor van itt valaki velem. :) Elolvastam én is a jogszabályt. Nekem azért van kis gondom vele, mert 4 órás szerződésem van bruttó 56-ért vagy 55-ért. Aminek a nettója talán 45. De mind tudjuk, hogy ezt a nettót sok minden befolyásolja még. ;) A szerződésemen pedig esze-ágában sincs változtatni a főnöknek. Mert ha azt mondta volna, hogy legyen nettó 100 ezer a szerződésben mostantól, akkor elkezdtünk volna védekezni, hogy csak jövőre legyen baba. De úgy, hogy közölte, hogy ez esélytelen, így teljesen mindegy, hogy mikor jön a babu. Kitalálta, hogy papírt sem írunk a pénz átvételéről, mint eddig... Vállalkozó, úgy játszik az alkalmazottaival, ahogy csak akar. Én meg örüljek, hogy itt lehetek. Annyit akartam csak ezzel mondani, ha még ki sem rúg, mert fél a jogi következményektől, még akkor is megteheti, hogy annyi pénzt dob ide, hogy segélyen jobban megérné lenni.
103991. lane01 (válaszként erre: 103988. - Lily)
2012. febr. 23. 10:53
Majdnem elsírtam magam azon, amit írtál. Csak tűrtőztetem magam, mert a férfi kollégák néznének egyet.... Nekünk is nehéz ez a másfél hónap, a bizonytalanság eléggé megvisel mindkettőnket. Kevesebb nekem is a türelmem úgy, hogy folyton az jár a fejemben, hogy babu jön e, vagy beteg vagyok... December óta próbálkozni nem vészes, szerintem még nagyon sok minden lehet ebből! Drukkolok! Van valamilyen tüneted, esetleg érzed, hogy lehet valaki odabenn? :)
103990. Molly38
2012. febr. 23. 10:44

ja, és közös megegyezést semmilyen esetben nem írunk alá, ha a munkáltató akar felmondani nekünk!!!!

Rendes felmondás

A rendes felmondás indokai lehetnek pl. a munkaszerződés megszüntetése, munkakör megszűnése, pénzhiány, új munkaerőt akarnak felvenni. Amennyiben ilyen indokkal szűntetné meg a munkavállaló a munkaviszonyt, akkor a kismama védettséget élvez, ha igazolni tudja a várandósság tényét. Abban az esetben sem mondhatnak fel számára, ha még nem jelentette be a munkahelyén a várandósság tényét, ugyanis a terhesség kiindulópontjától védettséget élvez, még akkor is, ha visszamenőleg mutatja be a terhességet igazoló dokumentumokat.

Jogszabály ide vonatkozó része:

90. § (1) A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam alatt:

d) a külön törvény szerinti emberi reprodukciós eljárással összefüggő kezelés, a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság [138. § (1) bekezdés],

e) a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadságnak [138. § (5) bekezdés], illetve a gyermek hároméves koráig - fizetés nélküli szabadság igénybevétele nélkül is - a gyermekgondozási segély folyósításának,

103989. Molly38 (válaszként erre: 103987. - Lane01)
2012. febr. 23. 10:41

Szia! Ha bizonyítottan terhes vagy, nem rúghat ki, te pedig elmehetsz táppénzre. Igaz az csak 60%, de nem rúghat ki, így megmarad a biztosított jogviszonyod!

A fizetésedet pedig nem változtathatja lefelé önkényesen, azt neked is alá kell írnod, de nem írod alá, hanem táppénzre mész..

Szóval azért küzdj magadért, ha tisztában vagy a jogaiddal, az is elég lehet, hogy tudtára hozod, hogy nem tehet meg veled akármit.

Persze majd ha az orvos is igazolja a terhességedet.. addig pedig lapulj mint nyuszi a fűbe és ne tudja senki, hogy mire készültök, vagy esetleg már megfogant. :-)

Drukkolok!

103988. Lily
2012. febr. 23. 10:40

Nem, csak december óta próbálkozunk, de igazából azóta nem éppen mondhatók nagyon nyugisnak a napjaink..a férjemnek elég sok a melója, és ezért meglehetősen stresszes és én is egy kicsit:(

Nekem mindig hajszálpontosan jön a menzeszem, ma meg a 33. napnál tartok és még egyenlőre reggelig nem történt semmi ezért bizakodok, hogy ez nem a stressz jele, hanem inkább valami sokkal jobbnak a jele:)...meglátjuk!

Szerintem simán lehet, hogy pont most leszek várandós, mert valahogy az élet sokszor úgy hozza, hogy nem mindig a legalkalmasabb időpontban érkezik a babóca mindenkinél...:) hisz akkor jön amikor ő szeretne!

103987. lane01 (válaszként erre: 103986. - Lily)
2012. febr. 23. 10:36
Na, igen. Ilyen érdekes "kis szék" vagyok. :) Eddig nem volt fontos a baba. Sőt, mikor elment múlt hónapban, utána is azt gondoltam, hogy kicsit erősödünk anyagilag, és hogy jobb, hogy így alakult. Elég instabil a helyzetem a munkahelyen, a főnököm játszadozik velem. Ha megtudná, hogy terhes vagyok, gyorsan kitenne, vagy babrálna valamit a fizummal, hogy én menjek el. Köszönöm a választ! Látom, hogy egy éve férjnél vagy. Azóta próbálkoztok a babával?
103986. Lily (válaszként erre: 103984. - Lane01)
2012. febr. 23. 10:28

Szia!

Húúú hallod, ez nem semmi!!!

Hihetetlen, hogy miken mentél/mész keresztül!

Ahogy a mostani helyzetedet írod, állítom, hogy a terhesség minden jele megjelenik nálad!!! Még az erek is ahogy átlátszanak a melleden, meg hogy ennyire érzékeny a melled...ezek mind tipikus dolgok én úgy hallottam!

Az egyik barátnőmnek viszont majdne egy évig nem tudták, hogy miért nem lehet baba aztán én elvittem magammal az én dokimhoz és kiderült, hogy endimetriózisa van egy kisebb fajta kapott rá gyógyszert és pér hónapon belül terhes lett:)

A cisztákkal kapcsolatban nekem más infóm nincsen sajnos...nekem voltak nőgyógyászati gondjaim de ilyen még nem!

103985. tilbog (válaszként erre: 103983. - Lily)
2012. febr. 23. 10:10

Szerintem a zöldségben, gyümölcsben még több értékes anyag van, mint a tablettákban. Jobban is fel tudnak szívódni.

Lassan készülődünk anyumékhoz, közben mintha lenne egy kis barna, az talán jobb ilyenkor mint a piros...

Este vagy holnap írok, sziasztok

103984. lane01
2012. febr. 23. 09:56
Sziasztok! Régóta olvaslak már benneteket, de csak most regeltem, hogy elmeséljem én hogy jártam. Párommal nem tervezzük a babát, de nem is védekezünk. Ha jön-jön, ha nem-akkor nem. Ezt két éve így csináljuk. Múlt hónapban rövid mensim volt, a ciklus 6.napján voltunk együtt. Másnap már lüktetett az alhasam. Aztán azon a héten letettem a cigit, a kávét, és szinte semmit nem bírtam enni, csak savanyúságot. Fáradt voltam folyton és fájt az alhasam. 6 nap után orvoshoz mentem, mert féltem. Minden rendben volt, volt peteérésem, 9 mm a méhem, ciszta sehol. Nagyon kellemetlen volt a vizsgálat, mintha hasba rúgtak volna, éjjel arra keltem fel, hogy mindenhol fáj, mintkét petefészek és a méhem is. Aznap el is kezdtem barnázni. Ez tarott két napig, majd 3 napig rózsaszín folyás véres szövetdarabokkal. Mellem húzódott, kicsit nagyobb lett, hasam fájt, hőm 37 fok. Majd a ciklus 24. napján elkezdtem vérezni, tűzpiros vér jött két napig, a végén egy tépett szövet távozott. Gondoltam megjött. Erre a 28. napon ismét görcsöltem és akkor tényleg megjött. Előtte már jóval meg is szüntek a tüneteim. A mostani ciklusom elején "megünnepeltük", hogy nincs bajom, kitisztultam, doki sem kellett. Igazából 3x is "ünnepeltünk", megbeszéltük, h nem baj, hogy nincs baba, majd jön egyszer. Megint elkezdődött az alhasi fájdalom, a mellhúzódás-duzzadás, a fáradtság, álmatlanság, derekem szakad lefele. A mellemen most megjelentek kék erek, a mellbimbómon is látszanak, fehér pöttyök is jöttek ki rajta, és iszonyatosan fáj, pedig nem vagyok mellfájós. Kivételesen most petefészek-szúrkálásom is volt, de farkasétvágyam van. Ez most a 12. napom. Teszt negatív. Létezik, hogy két év után most kétszer is találkozzanak a kis fickók a petesejtemmel,eddig pedig egyszer sem? Vagy már arra gondolok, hogy egy rejtőzködő cisztám van... Kérlek segítsetek, ha valaki volt ugyanígy! Ja, bocs a hosszú hsz-ért.
103983. Lily (válaszként erre: 103981. - Tilbog)
2012. febr. 23. 09:43

akkor jó én sem szeretnék többet szedni:)

szerintem egészségesen kajálok, vitamint már nagyon nagyon régóta, több éve szedek..nem most kezdtem el szedni a babaprojekt elején...

sok zöldséget és gyümölcsöt eszek, úgyhogy nem hiszem, hogy kevés lenne és nem akarom elkiabálni de eddig még nem voltam beteg pedig körülöttem mindenki az volt, a férjem is és én szerintem kb tavaly óta nem voltam beteg:))) ennek nagyon örülök!!!

103982. tilbog (válaszként erre: 103979. - Lily)
2012. febr. 23. 09:23

Az én orvosom is nevetett hogy van elég vitaminja de nekem könnyen voltak bevérzések a bőrömön, inkább nekiálltam szedni.

A kolléganőm csak D-vitamint és folsavat szedett de ő egészségesen is él.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook