A Sote I. mint meddőségi központ (beszélgetés)
Nem olvasok túl sok jót... 😔 Leterhelhetek az orvosok is...
Az embert teljesen lelombozza.
Szia!
Korábban már írtam erről ide, de leírom mégegyszer. Nekem is volt HPV-m, méghozzá magas rizikófaktorú. Első felbukkanásakor kaptam rá immunerősítő gyógyszert Isoprinosine volt a neve, és szedtem mellé D vitamint, mert az is az immunrendszer erősítését szolgálja. Fél év múlva negaít lett a HPV teszt :)
Aztán tavaly ősszel, az első lombikom előtt ismét HPV gyanút állapítottak meg. Kérdeztem, hogy vajon ez gond lesz-e a lombiknál. Azt mondták, hogy nem. Belevágtunk a lombikba. Idén februárban ismét megnézettem a rákszűrést, és ismét teljesen negatív lett. Pedig semmit nem szedtem rá. Illetve D vitamint azt szedtem, de mást nem. Plusz ugye kaptam egy halom hormont a lombik miatt. Szóval igazából tényleg nem lehet mit csinálni, alapesetben legyőzi a szervezet. Ez egy vírus, sajnos nincs ellene gyógyszer. Immunrendszert lehet támogatni, hogy ez minél sikeresebb legyen. De egyelőre rákos megbetegedés miatt még ne aggódj.
Szia!
Egy ismerősömnek volt, immunrendszert erősítettek, ha jól emlékszem, a párjánàl is.
Átjárhatósági mindenképp kell? IVF vagy ICSI esetén is?
Nekünk feltehetően ez az utunk lesz, és ha logikusan gondolkodom, mivel a méhüregbe teszik vissza a picipöttyöket, nincs relevanciája, hogy átjárható-e a petevezeték. Vagy a leszívásnál lehet belőle gond?
Hű, az hogy mit kell vinni vizsgálati eredményeket, az egy hosszabb kérdés.
Vigyél majd mindent, amitek csak van.
Ami biztos: kell rákszűrés 1 évnél nem régebbi, jó ha van egy külsős spermavizsgálat és kelleni fog átjárhatósági vizsgálat. Ezt az utóbbit megbeszélheted ott is, vagy már viheted az eredményt is.
Az altatóorvosnak majd kell teljes vérkép, vércsoport, ellenanyag szűrés, EKG, és mellkasröntgen, de ezek csak lombik esetén, akkor lesz altatás. Ezeknél jó, ha 1 hónapon belüliek, de nekem elfogadták múltkor a pár hónapos eredményeket is.
Ha vkinek eszébe jut még valami, egészítsetek ki :)
Szia,
A SOTEn nincs nagyon válogatás a dokik között, általában egy fiatalabb dokinővel tudtok első alkalommal beszélni, és amikor megvannak a kért eredmények, akkor jön a prof.
Hallottam nagy átalakításáról is, de konkrét, hivatalos infót még nem láttam, lehet, hogy onnantól minden másképp lesz.
A SOTEn TB-s, legalábbis mi lombikoztunk, ott nincs árlista, a gyógyszereket kell fizetni, nekem egy lombik 120-150e Ft körül volt kb.
Szia!
Mi pontosan így jártunk tavaly. :( Nagyon nagyon dühösek voltunk, de amúgy a nyár alatt összegyűjtött eredményeket elfogadták ősszel, nem kértek újat. Kitartást, az előkészület hosszú, de amikor bekerülsz a gépezetbe, felpörögnek majd az események. Pénteken én is 3 órát dekkoltam ott a 3 perces konzultációért, sajnos ez is megszokott dolog. 😔
Szia, sajnálom, hogy ez történt. Sajnos mindig van ilyen, nálunk is pont így volt. Kitartást, szeptembertől beindul a boogie! :)
Szerintem elfogadja az altatóorvos a papírjaidat még akkor, de azt is csinálhatod, hogy kérsz hozzá időpontot még most az Annától vagy Katitól és még most nyáron elintézed. Az altatóorvosi vizsgálat 1 évig érvényes.
Szia!
Bizony felháborító, valóban futószalagon csinálják az egészet..
Én már màjusban is lepattantam azzal, hogy szabadsàg miatt nem tudnak 3.napi uh-ra időpontot adni inszemhez, így most erősen gondolkodom, hogy telefonàljak-e a júniusi ciklusban, vagy próbàlkozzuk végig a nyarat, nyugiban.. 🤨
Sziasztok. Jövő hétfőn megyünk az első konzultációra. Mire számithatom? Mi a protokol???Gonolom első a vérvétel.
Sajna pont tegnap jött meg így ez a hónap kiesik a vérvételből
További ajánlott fórumok:
- Pécsi Meddőségi Központ
- A budai Meddőségi Központba járunk
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?
- Melyik meddőségi központot válasszam? Segítsetek!:)))))))
- Melyik a legjobb meddőségi központ és miért?
- Melyik a legjobb meddőségi központ?