A Sote I. mint meddőségi központ (beszélgetés)
Szia!
ICSI-hez nem kell külön vizsgálat. Azt, hogy ICSI lesz, vagy IVF, a leszívás után döntik el, a leszívott petesejtek mennyisége/ minősége és a az akkor produkált (vagy a felolvasztott) sperma minta minősége alapján.
Sziasztok!
Én ma voltam az utolsó előtti laborom és 7:15-kor senki nem volt a folyosón. Pedig tudjátok, hogy reggel milyen káosz és tömeg szokott lenni. A laboros hölgy is azt mondta, hogy rajta kívül nincs más bent. Gondolom azért napközben csak van valami jelenlét még a részükről, mert a függőben lévő eseteknek is, mint én is, még van jelenésünk. De szerintem új kezelést már őszig nem kezdenek. Legalábbis a tavalyi tapasztalatom alapján. Mert akkor beleestünk a 2 hónapos nyári szünetbe.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ICSI-hez női részről milyen vizsgálatokat kérnek?
És mi az, amit elfogadnak úgy is, hogy nem ők végzik el?
Feltehetően Murber doki magánrendelésén fogunk kezdeni, de azért amit lehet és elfogadnak, azt elvégeztetném a saját nőgyógyászommal addig is...
Szerintem, sajnos, nincs, aki helyettesítsen :(
Ez van az egészségügyben manapság...
Próbálkozz, hátha kapsz időpontot. Fel nem foghatom, ha egy orvos szabira megy, mi az, hogy nem helyettesíti egy másik?
Igen, a hormonjaim tökéletesek, párom eredményei is jók, petevezetèkeim, méhem rendben, úgyhogy a koromra fogta a prof., mert nem tudta màsra. Ősszel leszek 40.
Mi anno lombikoztunk 2014-ben (akkor voltak gondok engem műtöttek polippal meg endometriózissal), a mostani vizsgálatokkor azt mondták minden oké, így próbáljunk egy-két inszemet. Most lett volna a második, de akkor erről lemardtunk.
Azért én július 2-án felhívom őket, hogy ez akkor most hogy is működik???
Neked akkor a kezdeti vérvételek megvannak? Arra mit mondtak, miért inszemet javasoltak?
Én azon is meglepődtem, hogy egy ilyen helyen nincs helyettesítési rend. Nagyon lazán veszik, ami nekünk nagyon komoly probléma.
Nálatok volt/van valami gond, ami miatt lombikoztok?
Szia!
Nekem elvileg hozzá kellene mennem, de májusban leráztak, hogy a szabadsága miatt nem tudnak időpontot adni. Nekünk ez lett volna az 1. inszem, illetve az azt megelőző uh-k. Azóta meg sem próbáltam telefonàlni..
Elviekben van ilyen terv a SOTE-n hogy egy egységes centrumot hoznak létre, bár az erről szóló cikk 2018 októberi, és azóta sincs semmilyen hír róla, hogy végül is elindul-e...
De itt a cikk ha valakit érdekel :)
Szia!
A SOTE 2.vezetője lett Sipos doki?És hogy már nincs a Forgácsban,tud államilag támogatott lombikot csinálni?Ha igen,akkor a Sotén? Köszi a választ!:)
Valamennyi támogatás van rajta, csak nem annyi, amennyi egy TB-s lombik esetén lenne.
Itt egy egészen jó összefoglaló cikk a kiadásokról, (persze csak kb. tudják leírni a dolgokat, mert egyénenként változó). A cikk szerint TB támogatott lombik esetén 90%-os a támogatás a gyógyszerekre, míg magánintézményben 55%-os támogatással tudnak felírni gyógyszert.
Linkelem a cikket:
Egyébként egyszer a SOTE-hoz közeli gyógyszertárban váltottam ki a szurikat, és a gyógyszertáros néni nagyon cuki volt, megütközve nézett rám, hogy "ez hányadik lombikja?" Mondtam, hogy a második. Mire ő meg mondta, hogy akkor baj van, mert teljes árú gyógyszernek dobja ki a gép a receptem. (Ugye a SOTE közelében főként TB támogatott receptekkel mennek az emberek gyógyszertárba) Mondtam a néninek, hogy ne aggódjon, minden rendben, önköltséges lombikon vagyok. Szóval biztosan van különbség a TB-s lombik esetén felírt gyógyszerek ára, és a magán intézményben kapott receptre felírt gyógyszerek ára között.
Kaálirol mi volt a tapasztalatod?
És ez a Sipos doki hol rendel? Csak tajekozodom mert tanácstalan vagyok...
További ajánlott fórumok:
- Pécsi Meddőségi Központ
- A budai Meddőségi Központba járunk
- Úgy néz ki, meddőségi központba kell mennünk:( Tudtok nekem abban segíteni, hogy Budapesten melyiket válszam?
- Melyik meddőségi központot válasszam? Segítsetek!:)))))))
- Melyik a legjobb meddőségi központ és miért?
- Melyik a legjobb meddőségi központ?