A napokban pozitívat teszteltem, a terhességem első heteiben járok (beszélgetés)
Na, akkor én a 9 hetemmel túlkoros vagyok:) Egyébként tök érdekes, én ha terhes vagyok, akkor vagyok rosszul reggel, ha nem reggelizhetek. Az éhgyomorra vérvételt nagyon utálom.
Én most szégyen, nem szégyen, egy szagtól vagyok rosszul: a fiam pelenkájától:( eddig semmi bajom nem volt a kakis cserével, de most felfordul a gyomrom, ha elmegy mellettem, és megérzem a "felhőt":) ha tehetem, a férjemnek könyörgök, hogy cserélje ki:) Persze ha nincs itthon, akkor szarban vagyok, ha ha ha.
Holnap reggel megyek a kiskönyvért a védőnőmhöz, de a dokim hétfőnként rendel, szóval a jövő hetet meg a beutalókat buktam.
Gratulálok!
Én 8 hetesen mentem el de akkor sem UH meg csak az első 12hetesen volt
én azért is nem mentem még dokihoz, mert tudom h csak petezsákot lát még, és úgyis visszahívna 2 hét múlva. olyan 7-8 hetesen tervezek elmenni, ma számításom szerint 5+6 napos vagyok, úgyhogy ha nem csal a számolásom akkor Pettka pont egyidősek vagyunk :D bár a számolás nálad nem igazolta a méretet.
én azt vettem észre, h inkább délután, estefelé vagyok rosszul, de nagyon hányingerem van. gondolom azért mert akkor van ami terheli a gyomrom, mert reggelizni nem szoktam (pont amiatt mert ha reggel eszem, terhességtől függetlenül, akkor nem érek oda időben a munkába mert rosszul leszek.) és a zsírosabb, fűszeres dolgokat főleg a fokhagymát nem bírom. estefelé amikor ilyen rossz a gyomrom akkor csak pirítóst eszek, meg nagyon kívánom a savas dolgokat pl. citromos víz, alma, 100% narancslé, bubis víz(amit egyébként nem szeretem) ezektől megkönnyebbülök.
ja és egy fantasztikus esemény: a csokitól kifejezetten undorodom!!! sosem hittem volna h lesz ilyen az életemben :DDD
amúgy örülök ezeknek a kis rosszulléteknek,mert egyelőre ez az egyetlen "bizonyíték" h van, és nyugodt vagyok h a hormonszint emelkedik. ezt abból gondolom h napról napra erősebbek a tüneteim, de azért mégsem durvák, teljesen elviselhető.
a szagokat ma nem bírtam, a következő dolog amitől félek a húsvét, mert egyelőre nem szeretnénk a tágabb családban elmondani, de félek h a kölnik illatának keveredését nem fogja bevenni a gyomrom és "lebukok"...
Taurus, hogy állsz a vizsgálatokkal? van már kiskönyved?
Jaja, végülis nálunk is ezek vannak, csak itt az eleje sűrű. Na meg a vége, de az szerintem mindenhol.:)
Te mikor is mész dokihoz?
Pettka, úgy látszik ez ilyen csúszós széria:)Neked már látszik a hasad? nekem köldök alattól gömbölyödik már rendesen, úgy néz ki, mintha baromira teleettem volna magam, alig tudom behúzni. Remélem legalább a 12. heti uhig titkolni tudjuk azért a nagyközönség előtt.
NEm tudom, hogy vagytok vele, én a kenyértől puffadok, mint az állat, más kajával nincs bajom, és most kezdek estefelé (értsd: 18 óra) nagyon álmos lenni, meg émelyegni.
Azt h 12. héttől kezdődnek a vizsgálatok úgy értettem, h amire már én küldöm őket. persze mielőtt eljutnak hozzám ők is elmennek h legyen egy orvosi igazolás a terhességről. aztán 12. hetesen uh, 16. hét vérvétel, 18. hét uh, 20. hét belgyógyászat, szóval nálunk ott egy kicsit besűrűsödik. szóval ugyanazok a kötelező vizsgálatok mindenhol, belgyógyászat, 5 uh, 3 vérvétel, 36. héttől nst hetente, túlhordás esetén 2 naponta. alapesetben. ha valami gyanús akkor ezt lehet sűrűbben.
busszal járok dolgozni, napi 2x20 perc. ami egyébként nem szokott problémát okozni mert mindig legelső helyen ülök, csak pénteken nem volt hely csak középtájon és ott jobban ráz. + mivel sokan voltak így a levegő is hamar elfogyott, és azt nem bírom.
Sziasztok Lányok! Végre én is ide keveredtem. Én egyre rosszabbul vagyok. Kora reggel (amikor még aludhatnék, mert a gyerekek is alszanak) rohanok hányni és már epe jön fel, de én még mindig szenvedek. A párom egyből közölte, neked semmilyen teszt nem kéne, ebből már tudni, hogy babát vársz.
8. hetes leszek amikor vissza kell mennem a dokihoz szívhangot nézni, utána 12. héten lesz vérvételes genetikai vizsgálat, 16. héten AFP.
A fiam nekem is 41. hétre született, a lányom 39. hétre. A doki úgy saccolt dec. 5. és 8.-a között szülünk.
Ti hogy vagytok? Jó hétvégét és vigyázzatok magatokra és persze a pocaklakókra!
Hát Babszem még mindig 2 héttel kisebb, mint mensi szerint kellene, gondolom azért, mert baromira a ciklus végén fogant.
Jaj de jó a rendszer nálatok:( nos, a miénk: először nőgyógyász, hogy igazolja a terhességet. (eddig 2 vizsgálat) Utána kiskönyvért menni védőnőhöz. Kiskönyvvel menni terhesgondozóhoz, (aki egyébként ugyanaz a nőgyogyi) és kapok egy valag beutalót. (vérvétel, ekg, az uh,hú nem is tudom, mi még) Az eredményekért persze vissza kell még menni. Utána a 12 hetes uh, aztán már annyira nem vészes, csak a vége, a heti nst. NEkem túlhordásom is volt, akkor egy hétig minden nap mentem, aks-ra meg nst-re, na ez a rész már horror volt. NEm tudom, ha most is így lesz, hogy oldom meg a fiammal.
Az én apum is tök lelkes:) már új téligumikat akar venni, merthát mennyi vizsgálatra kell majd vinnie télen:) kész vagyok tőle. És azt tervezgeti, hogy amíg dokinál vagyok, majd ők ellesznek ketten a fiammal.
Sokat kell buszoznod? nekem a vége felé volt nagyon rossz, mikor nst-re jártam, és nem mindig tudtak hazahozni kocsival. A busz pattogott az úton, a hasam keményedett, hú de rossz volt...
szia! ezek szerint a bébid szépen behozta a növekedést! örülök h rendben vagytok :)
milyen vizsgálatokra mész? nálunk a 12. hetes uh az első,vérvételt először 16.hetesen csinálunk mert akkor az AFP miatt úgyis szúrni kell.
tegnap elmondtam apunak is (persze úgy csináltuk mintha anyu is most tudta volna meg, mert az rosszul esett volna neki), nagyon örül neki, már nagymamának szólítja anyut :D aranyosak
én tegnap délután nagyon rosszul voltam, a buszon középtájon ültem és úgy felkavarta a gyomrom még este 10-kor is rosszul voltam. de ma semmi gondom.
szép napot és jó hétvégét nektek!
Na sziasztok, csajok, mi ujs? ki hogy van?
Én végre megnyugodtam, doki szerint 8-9 hetes a terhesség, 22 mm az embrió:)Úgyhogy most van szűk 3 hetem, hogy minden vizsgálatot letekerjek a 12 hetes uh előtt.
Remélem mind jól vagytok!
Otthon tornázgatok. Januárban kezdtem el, amikor még nem voltam terhes, a rubint réka baba-mama tornájával. Persze rá kellett jönnöm, hogy a fiam a 9 kg-val már től nehéz ahhoz, hogy dvd-re emelgessem...ezért vettem más rékát. Mikor pozitív lett a teszt, azonnal megvettem a réka kismama-tornáját. Hát szerintem baromi jó. Mint személy, nem volt kifejezetten szimpatikus, de a tornája meggyőzött. Nekem nagyon bejön, Próbálok heti min. 3szor tornázni,amíg a fiam alszik. Nem akarok sokat hízni. Én is a tavaszi-nyári gyümölcsszezonban bízom:) a fiamnál téli terhességem volt, szóval most talán eldinnyézgetek nyáron.:)
Azt én is birom, mikor a 80 kg-s primadonnák büszkélkednek egymásnak az uh előtt, hogy "én még CSAK 5 kg-t híztam" Persze hogy csak annyit, mikor eleve van rajta minimum 15 kg felesleg:)
minden jót neked holnapra!
milyen tornát csinálsz? otthon v eljársz vhova? én is akarok majd, de azért a bűvös 12 hetet megvárom. van gátizomtorna dvd-m is, azt is akarom majd csinálgatni. igen, elméletben tudom én is h nem akarok sokat, kb 10 kg-t hízni, a kérdés csak az h h fog menni ez a gyakorlatban. de azért bizakodok h jönnek a friss zöldségek, gyümölcsök, tele a kert, úgyhogy éjjel-nappal ehetem a salátát.
hááát, a többség szülés után "melegítős, nembaj ha van pár kiló felesleg", de azért van 1-2 aki dolgozott azért, h csini maradjon illetve visszaálljon. amúgy azt tapasztaltam, h aki extra vékony az gyakrabban hízik 20-25 kg-t, akinek pedig van már terhesség előtt is pár kg felesleg, annak nem kell plusz zsírraktárakat teremteni. meg talán oda is figyel jobban, mert nem abból indul ki h én úgyis vékony vagyok, bármit ehetek. és sokszor aki 80 kg feletti súllyal indul, az szinte a szülés után kevesebb is, mert a terhesség alatti gyarapodása csak 5-7 kg.
Én tök jól vagyok. Izgulok a holnap miatt:) de amúgy a hasam alja elkezdett gömbölyödni. Folyton lecsúszik a gatyám. A férjem halálra röhögte magát, szerintem most is ugyanolyan "kisasztal" hasam lesz, mint a fiamnál.
A kisfiamnál le sem merem írni, mennyit híztam, de bevallom férfiasan, hogy azért nem fogtam túlzottan vissza magam. A végén persze ráfogtam, hogy ó, már a 25. héttől vizesedem, biztos azért, majd huss, lemegy mindt. Na, szülés után kerek 4 (!!!!!) kg-al volt kevesebb a mérleg...azt hittem, rosszul leszek. És persze "róla" még 7 kg plusszom van. Szóval most megy a kismamatorna ezerrel, meg a saláta! :) Bár tegnap lecsúszott egy zacskó chips...:)
Szóval ha megfogadsz egy tanácsot (bár nem tudom, milyen tendenciát látsz munka közben) nagyon nagyon nagyon szerencsés alkat az a nő, aki szülés után azonnal visszanyeri a lánykori alakját. Inkább próbálj egészségesen kajálni, meg mozogni.
Nálatok egyébként milyenek a kismamák? a "terhesség utáni úgyismindegymár szétfolyós" vagy a "szupermami miniszoknyában, s-es mérettel", vagy a normál alakúak?itt, ahol én lakom, mindenkin maradt pár kiló, kivéve egy csajt, ő amúgy is vékony volt, de most szegény úgy néz ki, mint egy madárijesztő...
Pettka, nálad mi a helyzet a kilókkal?
Zani, normális!Főleg azért, mert jóformán semmi "bizonyíték" nincs rá, hogy tényleg ott van. Én nem is engedtem örülni magunkat a fiamnál, amíg a dokinál nem láttam a babszemünket:)Utána pár nap nyugi, aztán megint izgulás, meg "úristen, tényleg ott van?" a 12 hetes UH-ig...Én annyira vártam, hogy végre nőjön a hasam, na aztán lett akkora, hogy mindenki azt hitte 6 hónaposan, hogy mindjárt szülök...:)
Névötletünk nekünk nincs egy darab sem. Fura, mert a fiamnál már évek óta megvolt, és abszolút illik rá, jobbat nem is találhattunk volna ki. De most...főleg, hogy szerintem kislány lesz, és nekem nem nagyon tetszenek a női nevek.
Jaj, ezek az anyósok mindenhol problémásak... az enyémről könyvet tudnék írni... nem szól bele a dolgainkba (próbálná meg), csak a színjátékot nem bírom meg a hülye gondolkodásmódot.
sokszor azon gondolkodom, h a férjem h lett ennyire normális?? :)
én is azért akarom már ilyen hamar elmondani apunak is a bébit, mert sokmindenen idegeskedik, és akarom h lássa, vannak a fontos dolgok az életében, és azok, amiken nem érdemes rágódni.
névötleteim nekem is vannak már, de szupertitkos, mert az elmúlt években mindig ha kitaláltam egy jó nevet, akkor elkezdtek sorozatban születni. ezért most jó ideig magamban tartom mindet!! :) augusztus körül visszatérhetünk rá :D
jelenlegi hogylétemet tekintve: székrekedésnek nem mondanám, de határozottan megváltozott... úgy segítek magamon, h eszek naponta 5-6 szem szilvát(fagyasztóból), van h többet mert imádom. meg egyébként most nagyon rákattantam a tejtermékekre, minidig azt kívánom, főleg a kaukázusi kefírt. próbálok odafigyelni, h sokat igyak, mindennap eszem salátát.
hasonló problémákkal küzdő bajtársaknak javaslom még a lenmagot, csodát művel.
amúgy tök jól vagyok, tele energiával, szerelemmel és boldogsággal! örülök ennek a bébinek nagyon! az első pár nap olyan furcsa (már-már ijesztő) volt belegondolni, h itt van bennem... ez normális?
További ajánlott fórumok:
- Akik 1 héten belül teszteltek pozitivat
- Mennyi volt a hőmérsékletetek, amikor pozitívat teszteltetek?
- Pozitívat és negativat is teszteltem, vajon terhes vagyok?
- Ha nem jelez pozitívat a terhességi teszt, miért vannak terhességi tüneteim?
- 02.14-én volt egy egészségügyi küretem, tegnap pedig pozitívat teszteltem. Lehetek méhen kívüli terhes?
- Akik a napokban teszteltek pozitívat, ide!:-)