A napokban pozitívat teszteltem, a terhességem első heteiben járok (beszélgetés)
Azt hiszem mozog :)))
Szombat óta figyelgetem, először akkor éreztem ezt az érzést, azóta gondolkodom rajta, hogy ez vajon ő vagy csak a beleim. de most így a 4. napon kezdem azt gondolni h mégis inkább a bébi...
Ja, az izzadásban biztos voltam:) csak az a nyűgöm, hogy én alapból nem iszom sokat, most a terhességre meg a melegre való tekintettel nyomok le 2 üveg ásványvizet, ez ugye 3 l, többet egyszerűen nem bírok meginni, simán meglennék 1 üveggel is.
A férjem már úton van a pisimmel a laborba:) kíváncsi vagyok, mi lesz. (tusoltam, azt sosem tudom, mennyire kell pisilnem és mennyit "engedhetek" ki, szóval bénáztam egy sort:))
Nálunk egyenlőre lánynak mondta a doki, mondjuk az előző babánál tudtam, hogy fiú, most annyira nem vagyok benne biztos, de szerintem is kislány, majd meglátjuk. Névötletünk még abszolút nincs, nagyon gáz.
Hú de rég voltam aromakabinban...
A vitamin jó, szerintem jót is tesz. Kevésbé fáradok, mióta iszom, gondoltam, hogy a kis albérlő szívja el a vitamint:)
ha rögtön mosakodás után pisiled a középsugarat, az nem lehet máshonnan csak a húgyutakból. nagyon sokat kell inni, mert annak is nagyrészét kiizzadjuk ebben a melegben és koncentráltabb vizeletben hamar szaporodnak a bacik sajnos. én is így jártam. azóta a folyadék mellé megeszek napi kb 2 kg dinnyét is :)))
jövő pénteken és rákövetkező hétfőn megyünk uh-ra, már nagyon várjuk. férjemnek ez lesz az első "találkozás". nincs igazából vágyálom, de én azt gondolom h kislány, nem tudom miért, csak az első naptól h tudom h itt lakik bennem ez az érzésem. ami azért érdekes, mert korábban tele voltam ötletekkel fiúneveket illetően és egy lányt sem tudtam volna mondani, és ez most pont fordítva van.
nálatok sejthető már a neme?
én a természetes vizeket nem ajánlom, de a strandokon megfelelő a higiéné, bátran javaslom. persze a túl hideg-túl meleg víz kerülendő, esetleg ha meg tudjátok oldani, inkább hétköznap menjetek, mert akkor nincs annyi ember és a vízfertőtlenítő jobban győzi a harcot a bacikkal.
én még szaunázok is :) csak a finn helyett az aromakabinba megyek, a csobbanó helyett meg zuhanyozok.
hogy ízlik a folyékony terhesvitamin?
Otthonról szoktam vinni, de már azon gondolkodom, hogy lehet, hogy én magam "kentem" oda a bacitöbbletet mosdás közben. Amikor volt erőm kibírni pisilés nélkül, hogy tusoljak, nem volt ilyen gondom:)
Amúgy a laborbeutaló sajnos egyben volt a 24. hetes terheléses cukorral, szóval ma elcsattogtam a háziorvoshoz, és kértem külön pisivizsgálati beutalót, holnap megyek a laborba.
Hú, azért nálad is tellik az idő, lassan mentek a genetikai uh-ra, nem? fiú vagy lány a vágyálom?
4d, én is a 24. hét környékén tervezem, a kórházban 10e ft, viszont baromi jó uh-gépük van, szerintem oda fogok menni.
Sokat mozog a baba, igaz leginkább akkor, mikor el tudok nyúlni egy kicsit, igazán figyelmes:) Most talán annyira fáradt sem vagyok, remélem átestem a holtponton.
Szívhangot mi is hallgattunk, a kisfiam felkérezkedett hozzám a vizsgálóágyra, a lábamon ült, és amikor a védőnő be akarta zselézni a hasamat, egyszercsak végigvágta magát a hasamon, és nem volt hajlandó elmozdulni onnan, csak nézett ártatlanul. A védőnő szerint "védte a tesót" annyira aranyos volt, majdnem elbőgtem magam:)
Zani, strandolni, fürödni mennyire szabad?
puszi nektek
nekem múlt hétfőn nagyon vacak volt a vizeletem, még kristálytöredékek is voltak benne, sokat ittam, pénteken kontroll-pisi és teljesen negatív volt. úgyhogy nyugi.
egyébként otthonról viszel vizeletet vagy a tanácsadóban pisilsz?
a legtöbb laborban még nem kell időpont, bármikor mehetsz, akár már holnap is, mert folyadék-lökésterápiával egy óra alatt ki lehet mosni a veséket, húgyutakat.
én is voltam ma tanácsadáson :) igazából én tartottam csak a végén a saját leleteimet is bemutattam a dokinak, meg referáltam az eddigiekről.
ti mikor tervezitek a 4D-t? én úgy gondoltam, hogy aug. végén, akkor leszek kb 24 hetes, mert júliusban még 2 uh-m is lesz, aztán legközelebb csak 28 hetesen ami szept. vége-okt eleje.
ja és képzeljétek, már hallgatunk szívhangot (amúgy csak 20 hetesen szoktunk de az ember magán könnyen kísérletezik). bárkinek 5 mp alatt megtalálom de magamnak nem ment, valahogy nem úgy áll kézre vagy nem úgy látom felülről a pocakomat, nem tudom, de már azt hittem h ilyen béna vagyok h pont saját magamnak nem találom :) de meglett :)))
Na, reggel megnézte a védőnő a pisimet, ismét nitrit és genny, remek.
Délután mentem terhesgondozásra, dokim szabin, helyettes: "igyon sok folyadékot, mossa át jól a veséit" Komolyan, most akkor mi van???
Kaptam beutalót a cukorterhelésre, de arra majd egy hónap múlva kell mennem. Emellé adott (az asszisztensnő unszolására) egy laborbeutalót pisivizsgálatra, de még annyit sem mondtak, mikor menjek rá.
Na mindegy, kíváncsi vagyok, mit mond a védőnő, holnap viszem a fiam a 15 hónapos oltásra.
4Dre szeretnék menni, a fiammal elmulasztottuk, de most azért jó lenne.
Hogy vagytok?Bírjátok a meleget?
Sziasztok!
Jó hallani, hogy mindenkinél minden rendben. Én is lerendeztem a háziorvost, jövőhéten kell mennem fogászatra, erre a héten elkezdtem érezni, hogy kilyukadt hátul a fogam.
Zani mostmár nem érzem, hogy más lenne ez a terhesség, az elejét rosszabbul viseltem. A hasam bal oldalon sokat szúr, de a doki szerint ez normális, mert ott valószínű több az összenövés a két császár után. Én most megint nagyon fittnek érzem magam, a hasam viszont hatalmas. Apa minden héten fotózza, hogy lássuk mennyit nő. A gyerekek állandóan puszilgatják és a nevükön szólítják a babákat.
4D-s ultrahangra fogtok menni? Én szeretnék, mert erről a két rosszcsontomról is készült és olyan jó volt látni, milyen kis édesek.
örülök h mindenki rendben van :)
én ma voltam vérvételen, 7 kémcsővel levettek, mikor kipakolta a hölgy a kémcsöveket csak lestem, h ez mind belőlem lesz...??? de túléltem. és miután tizenéves korom óta a vérszegénységi paramétereim alsó határon, vagy alatta voltak, ma igen meglepődtem, mert a vérképem soha ilyen jó nem volt még!! taurus, kezet foghatunk :) persze én sem értem mert ha délután nem tudok aludni eyg órát akkor már 8-kor beájulok, szóval a fáradékonyságom kitart mellettem, de ezek szerint nem ezzel van összefüggésben.
különben a körmeim is olyan erősek, h csak na. régen állandóan letöredeztek, most meg már le kell reszelnem mert túúúl hosszú, hát ez is ismeretlen dolog számomra. jó ez a vitamin, végülis fél éve szedem már.
belgyógyásztaon is voltam, semmi extra nem volt, azon kívűl h 9-re volt időpontom és 10-kor kerültem be úgy, hogy elvileg protekciós vagyok. :) csak azért izgultam, mert közben a munkahelyen már vártak rám. ja, a főnökömnek még mindig nem tudtam szólni, mert egyszerűen nem tudunk egyeztetni időpontot, 2 hete hívogatom, vagy ő van házon kívül, vagy amikor ő bent van akkor nekem van dolgom. azért remélem tőlem fogja megtudni.
Elkezdtem inni a lötyi terhesvitamint, kész vagyok. A vérképem jobb, mint baba nélkül, de estére fel lehetne velem mosni, katasztrófa. A fiamra sem tudok úgy figyelni, nagyon rossz. Házimunka? teregetés, utána 15 perc fekvés:)
Remélem a vitaminnal+ magnéziummal helyre tudom rázni magam, meg ismét salátázom.
Ti hogy vagytok?
Szia Ani:)
Sziasztok!
Nem vesztem el én sem, csak egyszerűen telnek a napok, és elmaradt, hogy felnézzek. Nálunk is szerencsére minden rendben,lassan betöltöm a 13. hetet. A 12 hetes vizsgálatot kétszer is elvégezték, mert először még olyan kis pici volt az emberkénk, hogy azt mondta a doki, menjek vissza egy hét múlva. Akkor már jól látszódtak a dolgok. Túlvagyok a kötelező vérvételeken, belgyógyászaton... Tolnám még gyorsabban a napokat, de nem lehet.. :)
Ti jól vagytok?!
Sziasztok!
Beléptem a 19. hétbe, a hasam őrületes tempóban elkezdett nőni. A baba sokat mocorog, igaz elég erős, szerintem lassan a férjem is érezni fogja. Óriásiakat dobbant.
Nagyon sokszor beáll, nem keményedésnek mondanám, de úgy befeszül az egész alhasam. Nagyon lent érzem a babát, szerintem "befekszik" alulra. Estefelé már nagyon kényelmetlen.
Melcsi, te hogy bírod?
majd jelentkezz h mit mondott.
én most voltam dokinál, minden rendben van.hétfőn vérvétel és belgyógyászat.
igen, holnap megyek dokihoz. 3. baba.
hetekről fogalmam sincs, majd doki segít ebben:-)
üdv itt, gratula neked!
hanyadik terhességed? tervezett baba? hány hetesnek gondolod magad? javaslom h kezdj el szedni magnéziumot, de ha vagy már 6 hetes akkor inkább menj el dokihoz, mert lehet h javasol egy kis hormontartalmú szert h segítse a beágyazódást.
két felé...még... :)))
genetikai tanácsadás megy szabadságra, de ultrahang lesz. nekem meg a tanácsadás nem kell, nincs semmi eltérés az eredményeimben, csak egy részletes uh-t akarunk.
amúgy nagyon gáz h a tanácsadás 1 teljes hónapig szabadságol, kérdeztem az asszisztenstől, hogy mi az alternatíva, ha valakit küldeni kell, mert nem jó valami eredménye, mi lesz vele, mert ezek ugye nem olyan dolgok, ami ráér egy hónapot várni, pl. egy rossz nucha... erre azt mondja, nem tudja, (olyan hangsúllyal h nem is érdekli) de ők szabadságon lesznek. a hajam égnek áll ettől. én se mehetek el úgy egy hetes szabira h nincs helyettesem.
hogy vannak a pocaklakók? az ikerbabák hordása különbözik az egyes babáktól? pl nehezebb, jobban húzódik a hasad...
tele vagyunk programmal, állandóan úton vagyunk amikor nem dolgozok.
elég fáradékony vagyok úgyhogy amikor meg dolgozok akkor hazaérkezés után mindig elalszok, és utána kezdek a házimunkának, kertnek.
a pocakom már növekszik, a hétvégén kismama bandázst varrtam.
tegnap Szegeden voltunk kiruccanni, nagyon jó napunk volt, március óta keresek murvafürtöt és már fel is adtam, mert 3-4 ezerért is olyan csúnyák voltak amiért egy forintot sem adtam volna, és láss csodát, tegnap egészen véletlenül nagyon szépeket láttam, 80%-os akcióban ami azt jelenti h 400 ft-ért vettem. darabját, mert ezek után nem tudtam nem megvenni 4-et :))) nagyon örülök neki. na ez mondjuk nem tartozik a babaváráshoz, de nagyon felvillanyozott, még most sem hiszem el.. :)
meg beszereztem 1-2 kismamás felsőt.
cseppet izgulok, mert 25-re van időpontom genetikára, és a múlt héten hallottam h 25-től két hétig szabadságolnak, és nem tudom h 25-ét követő vagy már aznaptól. természetesen telefonon nem elérhetőek :( de remélem nem gy találták ki ezt a 2 hét pihit h közben tele a naptár. holnap újra próbálkozom telefonálni, addig meg izgulok tovább.
Sziasztok! Ma voltam 16. hetes ultrahangon, vagyis dokinál, nagyon úgy néz ki egy fiú, egy lány. De még nem 100%-ék. Nem bontjuk meg a nemek arányát :-). Szerdán megyek AFP-re.
Olyan kihalt ez a topic. Hol vagytok lányok?
Nekem bal oldalon szokott fájni a hasam, a doki szerint ott jobban össze van nőve az előző császárok miatt. A törpikék sokat mocorognak, egyik hason a másik háton volt, nagyon jó volt látni őket.
Ha van időtök írjatok.
Ma voltam a 18 hetes uh-n, mindent rendben találtak. Egy élmény volt, a doki ráért, a baba ficánkolt...nem tudta megmondani, fiú-e vagy lány, de most nem is izgat a kérdés, legkésőbb a szüléskor kiderül:)
Remélem Ti jól vagytok!
ma meglett a kombinált teszt eredménye, 1:50000. :)
a meleggel nincs nagy gondom, mindig is szerettem és bírtam, általában egy réteggel több van rajtam mint a "normálisakon", megint a migrénnel gyűlt meg a bajom, tegnap óta szenvedtem, nekem a P@n@dol nem sokat ér. de szerencsére tudtam aludni délután 1 órát ami jót tett. a férjem nagyon figyelmes, lesi minden kívánságom, bajom.
uborkát nagyüzemileg kovászolom :)))
dokihoz végülis 30-án megyek vizitre, mert a munkahelyi ügyek miatt nem tudok eőtte héten, végülis csak a kombinált teszt miatt kellett volna akkor mennem, de értek hozzá annyit h nélküle sem izgulok addig,16 hetes vérvételre 4-én megyek.
ma töltöttem a 14. hetet, hogy szalad az idő!!
Sziasztok,
hogy vagytok ebben a melegben?
Nekem abszolút hullámszerű ez a fáradtság, sajnos fáradékonyságnak sem mondhatom, mert van, hogy már délután 5kor leragad a szemem.
Melcsi, biztos az időjárás sem kedvez a gyerekeknek, én sem tudom már követni, meg a fiam sem:) Biztos megkeveri őket.
Jövő héten megyek a 18 hetes uh-ra, már úgy izgulok:)
Nektek mikor lesz vizsgálat?
Szerintem a fáradékonyság természetes, azért az időjárás is rátesz ám. Én is attól félek, hogy fogom végigcsinálni, mert engem a két rosszcsontom most kikészít. Egyszerűen mintha süketek lennének, hiába beszélek nekik csak rosszalkodni tudnak és mindig civakodnak, mintha az utóbbi két hétben megkergültek volna.
Én is elkezdtem érezni a mocorgásokat. A védőnő mondta, hogy lehetséges, hiszen ketten vannak.
Próbáld rábeszélni a párodat, hogy egy kicsit ti is pihenjetek.
Jaj, én is úgy elmennék valahova wellnesezni...persze a férjem abszolút praktikus gondolkodású, már letervezte, milyen klassz kerítést fog csinálni a nászajándék-pénzből:) Persze,a kerítés is kell, de azért jó lenne kicsit ejtőzni.
Kicsit el vagyok keseredve, csajok...iszonyatosan gyorsan fáradok. Annyira kész vagyok, mint a fiammal a 8. hónapban. Kicsit félek, hogy fogom ezt végigbírni. Melcsi, valami jótanács?
A pici sokat mozog, főleg este. Nem emlékszem,a fiam ilyen erős lett volna az elején.
Ti hogy vagytok?
Nekünk már le van foglalva Hévíz all inclusiv ellátással. Lehet addig még egy balcsi is összejön. Én is 2 hét múlva megyek vissza a dokihoz, jövőhéten meg a védőnőhöz.
Várd ki a végét, lehet, hogy nálad is összejön a 4 gyerkőc :-)
na azt a 4 gyerkőcös fürdetést én is megnézném :))
ja, lehet h hamarabb kapok én is sms-t csak 2 hét múlva megyek vissza a dokihoz.
hová terveztek nyaralni menni? mi is szeretnénk, de most nem merek előre foglalni semmit.
sziasztok, én ma voltam 12 hetes uh-n, bár ma töltöttem a 13-at, de így jött ki. minden rendben van, csak úgy tűnik elég makacs a lelkem, nem nagyon akart arra fordulni amerre kell, hiába noszogattuk.... :)
kombinált tesztre is levették a vért és egyáltalán nem fájt!! eredménye 2 hét múlva.
hányingerem múlóban, lekopogom de a hányás már 10 napja nem jelentkezett. inkább most ez az epés szájíz ami zavarja a közérzetem.
jelenleg a fáradékonyságom sem észlelem, bár nem tudom h ennek az az oka, h a 2.trimeszterbe léptem, vagy spontán az h a héten mindössze 1 napot dolgoztam.
a wellness szuper volt! még, még, még!!
ja, utolért a "savanyú-uborka láz", de még inkább a kovászos ubi, úgyhogy kovászolok ezerrel, de ha így süt a nap nem tudom mikor lesz kész
mindenkinek minden jót.
Nekem 2 hét múlva lesz meg az AFP meg a toxoplazma, meg a 18 hetes uh:)
Szerencsére csak estére vagyok nagyon fáradt, úgyhogy a párom most többször fürdeti a babát:)
Nektek nő már a pocak?
Lányok megjött a leletem a kombinált tesztre. A szűrővizsgálat eredménye: Alacsony kockázat. Nagyon örülök.
Nagyon eltűnt mindenki. Hogy vagytok? Én állandóan aludnék, a reggeli hányingerek sem akarnak elhagyni.
Sziasztok csajok,
ma voltam terhesgondozóban,irattam fel magnéziumot, újabban feszül hátul a combom. Holnap mennem kell AFP vérvételre, két hét múlva 18 hetes uh! El sem hiszem...nem tudom, megkérdezzem- e a baba nemét.
Ti hogy vagytok?
További ajánlott fórumok:
- Akik 1 héten belül teszteltek pozitivat
- Mennyi volt a hőmérsékletetek, amikor pozitívat teszteltetek?
- Pozitívat és negativat is teszteltem, vajon terhes vagyok?
- Ha nem jelez pozitívat a terhességi teszt, miért vannak terhességi tüneteim?
- 02.14-én volt egy egészségügyi küretem, tegnap pedig pozitívat teszteltem. Lehetek méhen kívüli terhes?
- Akik a napokban teszteltek pozitívat, ide!:-)