A napokban pozitívat teszteltem, a terhességem első heteiben járok (beszélgetés)
általában a második terhességnél 2 héttel korábban már lehet érezni a mozgást :)
de jó neked!!
Hú,mostanában nekem is folyton fáj a fejem...nagyon rossz, mert általában nagyon ritka nálam, de most kb 2naponta majd megőrülök. Iszonyat hamar fáradok, megint rám jött a kotyvaszthatnék. A fiamnál folyton sütit sütöttem, most egzotikus kajákkal kísérletezek:)
Szerintetek lehet, hogy már érzem a babát? most töltöttem be a 16 hetet, a fiamat is korán éreztem, ma majdnem elbőgtem magam a tescoban, fizetés közben, ez volt az első.
Túl vagyok a vérvételen, nagyon rendes volt a nővér. Már tegnap odaszólt neki a dokim, hogy megyek, soron kívül behívott és óvatosan vette le a vért. Most várni kell, mert Londonba küldik ki és majd onnan kapok sms-t, hogy milyen kóddal tudom a neten megnézni az eredményt.
Bocsi Zani félreértettelek. Ma délután kirakták az eredményt, felvették a lányomat. Te jó neked, mentek nyaralni, mi majd csak augusztusban. A fejfájással nekem is meggyűlt a bajom a múlt héten 3 napig fájt, próbáltam feküdni, hogy kialudjam, de a gyerekeim nem igazán hagytak pihenni. Nekem is az a baj, hogy nagyon alacsony a vérnyomásom 90/60-at mérnek vagy e körül, ezért is szédülhetek annyit.
Jó pihenést és szép időt nektek!
a kistelepülést azért írtam, mert ott nincs túljelentkezés mégis van indok arra h ne vegyék fel a gyereket oviba.
én jövő csütörtökön megyek ultrahangra, vérvételre és fogászatra is. úgy volt h belgyógyászatra is megyek de azt visszamondtam, mert biztos izgulni fogok nagyon, nehogy véletlen kiszűrjék h magas a vérnyomásom :) amúgy 100/70 de el tudom képzelni h aznap feljebb megy.
jelenleg iszonyatosan fáj a fejem, de az elmúlt napokban nem volt problémám. még eperdzsemet is főztem és nem voltam rosszul az illatától :)
hétvégén wellness, már annyira várom!!
Ma voltam dokinál, minden rendben van. Az egyik baba 59 mm a másik 61 mm. Holnap megyek genetikai vérvételre, már parázom, mert én egyáltalán nem bírom a tűt.
Zani én nem kistelepülésen lakom, hanem a fővárosban ezért nem örülnek, ha sok a gyerek. Holnap 14 órakor rakják ki a listát, hogy kit vettek fel és kit nem. A védőnő már beszélt a vezető óvónővel, hogy tesók lesznek, hát nem tudom mennyire hatotta meg.
Hogy vagytok? Hogy bírjátok ezt a változékony időt?
Igen, inkognitóban ment az egész:)
A kisfiam nagyon jól viselte a megpróbáltatásokat,igaz a keresztelőhöz hárman kellettünk, hogy sikerüljön, az olajozás után már nem akart együttműködni a pappal. Sírni mondjuk nem sírt, mindenki el volt tőle ájulva, hogy milyen jó gyerek, ő meg sütkérezett a dicsfényben. Persez a párom már mondta, hogy a kicsivel nem várunk egy éves koráig:)
Hogy vagytok amúgy, csajok?
Én kerekedek rendesen, jövő héten megyek terhesgondozóba. Hízni még nem hiztam, bár a fiam is hagyott még rajtam, szóval annyira nem vagyok elégedett:)
Van valami hír az oviról?
ez a "nem veszik fel a gyerekeket" téma mindenhol jelen van. sajnos. én sem értem. bármire van indok: úgyis otthon vagy a kistesóval, ha véletlen tavasszal tölti a 3 évet akkor minek erre az 1-2 hónapra, mire megszokná már kezdődik is a nyári szünet, nem tudná megtanulni ennyi idő alatt az anyák napjára, évzáróra a verseket... sok félét hallottam már én is.
csak azt gondolom, h kistelepüléseken örülhetnének h jó létszám van, van értelme 3 csoportot fenntartani, mert ugye az állás az fontos lenne h megmaradjon. a másik kérdésem meg h akkor most gyerekmegőrző v nevelési-oktatási intézmény?? azért a legtöbb 3,5-4 évesnek már van igénye az újdonságra, kortársakra, nem csak anyukával szeretne már játszani.
de most tényleg: 2,5-3 óráról lenne szó..
Vicces,mert szerintem pont tesó mellett kellene a gyereket oviba járatni. Én el nem hiszem, hogy ha otthon van a baba, meg egy 2-3-4 éves gyerkőc, a nagyobbra ugyanannyi időt tudna fordítani az anya. Meg gondolom ebben a korban már komolyabb foglalkozást igényelnek.Remélem bejut a lányod az oviba!
Na, én meg egyébiránt a hétvégén férjhez mentem, és megkeresztelték a kisfiamat:)
Sok boldogságot mindenkinek:):):)
nah én túlvagyok a mai vizsgálaton!! már éjjel is csak erről álmodtam, egyfolytában a dokit hívogattam.. alig vártam, hogy tudjam a lényeget: és van szívcső pulzáció!!!!! nagyon örültem!!!
Nálatok mizujs???
Sziasztok!
Már olyan régen voltam itt, hogy a 10 napunk le is telt, de csak holnap megyek a dokihoz, feltéve, ha fogadni tud. Majd reggel derül ki. Eddig csak néha-néha jutott ez eszembe, de az utóbbi két napban... Remélem minden rendben lesz!!!!!! Amúgy jól vagyok, reggelente néha van egy kis hányingerem, de semmi más. Na meg változatlanul ezt a meleget én már most nem szeretem.
Többiek hogy vagytok?! Jó pihit mindenkinek!!
Folsavat min 16. hétig, a velőcső záródása kb eddig tart. de utána is jótékony a vérképzésre, idegrendszeri fejlődésre.
Kaják: a tejtermékekre (meggyes joghurt, tej, szerintem azért mert jól hűsíti a gyomrom. sajt) banánra, eperre, paradicsomos ételekre vagyok rákattanva, meg a savas dolgok mint pl. rostos citrom, 100% narancslé. a héten gyakorlatilag túrós rétesen éltem :) és pirítós, háztartási keksz, bár ezeket már eléggé unom, de legalább bennem marad...
és tegnap nagyüzemi eperevésbe kezdtem mert elkezdett érni nálunk is. :)))
Amit nem bírok, a látványát sem: bármilyen hús, hagyma, fokhagyma, csoki, és semmilyen édes illatot nem bírok, már nem tudom hanyadik tusfürdőt, öblítőt próbálom és a mosogatószert is lecseréltem semlegesre.
hogy vagytok? az elmúlt napokban kezdtem érezni fémes szájízt, ami kicsit aggaszt, de amiatt nyugodt vagyok h még mindig tartanak a terhességi tüneteim.
UH-ra csak június 9-én megyek.
Egyébként a folsavat meddig kell szedni? Én mást most nem szedek, igaz azt is mindig elfelejem.
Megnéztem egy netes kalkulátort, hát 16 hetesnek kellene lennem a mensi alapján, de az uh szerint 13 hetes vagyok. Remélem ebből nem lesz majd probléma a terhesgondozás alatt, mert ugyan mindig ugyanahhoz a dokihoz járok, de múltkor is helyettes volt, és ha az utolsó mensit kérdeznék, magyarázkodnom kellene.
Most kicsit nyügös vagyok, meg folyton fáradt.Az időszakos émelygések megszűntek.
Ti milyen kajákat favorizáltok? Én totál rá vagyok kattanva a tonhalsalátára, a kebabra és a mandulás magnumra.
Folsavat azt szedek, csak a multivitaminnal van gondom. Annak idején sima multivitamint kezdtem szedni háziorvos javaslatára (mert nagyon sápadtnak látott) és az is ugyanígy kijött belőlem. Most mindennap gyümölcsöt, zöldséget eszek. Reggelente van még émelygésem, gondolom a korán kelés is rásegít, mert az oviba menni kell, de utána egész jól vagyok.
Taurus, FaddiAni merre vagytok?
nem szóltam még a munkahelyemen, de anyummal külön településen dolgozunk, szóval ő sem a munkahelyemen van. melóban a 12. hét betöltése után fogok szólni csak.
Mindenképpen szedjél multivitamint. ha nem bírod a kapszulát akkor vegyél külön folsav tablettát, az kis aranyos, könnyen lemegy. egyébként nem a kapszulával van baj, hanem azzal h a mérete miatt lenyelve még nem terhesen is hányingert okoz. pláne ilyenkor, amikor egyébként is hiperérzékeny a gyomor. én is küzdök vele, sajnos van h beveszem és 5(!) percig marad csak bent. akkor beveszek még egyet egy kicsit később. általában eddig estefelé mikor hazaértem vettem be, de miután engem a hányinger is este kínoz, ezétr áttettem a vitamint délre, amikor nyugodtabb a gyomrom. javaslom te is válassz egy olyan időpontot, sajnos ki kell kísérletezni.
Taurus én is irigyellek, hogy már milyen nagyok vagytok. Én 2 hét múlva megyek, de olyan sokára lesz még.
Zani te már szóltál a munkahelyeden, hogy babát vársz? Persze nem az anyukádra gondoltam :-) Azt szeretném még kérdezni tőled, hogy volt-e már olyan kismamád aki nem bírta a kapszulás vitaminokat? Eddig én soha nem szedtem, de most gondoltam, hogy mégiscsak ketten vannak odabent, meg a védőnő is erősködött, így vettem Femibi...-t. Amikor bevettem 1 óra múlva vissza is jött. Most, hogy nem veszek be belőle azóta tök jól érzem magam.
FaddiAni már várod te is, hogy leteljen a 10 nap?
Én is gondoltam rá, csak pl neki a CRL 51mm volt, vagy ennyi eltérés is lehet pár nap miatt?
Hú, 12 hetes hóvelyi uh-n? nekünk ez már hasi, de amúgy tuti nem hagynám ki, ha hüvelyi volna, micsoda hülyeség...azért azt a pár percet igazán ki lehet bírni.
Én is csodálkoztam, hogy adott a dokinéni toxo-beutalót, remélem elfogadják a laborban. A vérvételre majd jövő héten megyek.
Ne dolgozz sokat, csak módjával:)
Többiek, hogy vagytok?
lehet a fiad méretei azért voltak kisebbek mert pl csak 12+1 napos volt.sok múli ám3-4 napon. persze nem azt mondom, tényleg jók a méretei a korához képest. :)
irigykedek, már nagyon várom én is h mehessek megint és lássam. nem is értem azokat a kismamákat, akik inkább nem mennek el a 12 hetes uh-ra csak megússzanak egy hüvelyi uh-t...
köszi,vagyogatok, egyre jobban :) holnap nagyon húzós napom lesz a melóban...
Túlvagyok az uh-n, a gép szerint 12+5 hetes a baba. Jó nagy, vagy zani, javíts ki, ha tévedek, direkt előkerestem a fiam leleteit, ő szerintem kisebb volt.
CRL: 63 mm
BPD:21 mm
FL: 7,2 mm
NT: 1,4 mm
Persze a dokim épp műtött, helyettesítő doki volt, amit sajnáltam,többek között azért járok a dokimhoz, mert nagyon jó uh szakember.
Most azért megnyugodtam:) szép napot nektek!
Sziasztok! Ma voltam védőnőnél kiskönyvet csináltatni. Ma tiszta gyomoridegem volt egész nap, remélem nem ártottam a babáknak. Voltunk a munkahelyemen is elindítani a papírokat, hogy június 1-től visszavesznek állományba és kezdem az eddig összegyűlt szabimat kivenni (97 nap), utána megyek betegállományba, remélem így jogosult leszek a max. gyedre.
FaddiAni örülök, hogy nálad is jól alakulnak a dolgok.
Taurus gondolok rád, minden rendben lesz. Én legszívesebben most elmennék a dokihoz megnézetni, hogy minden rendben van-e.
Zani te hogy vagy?
További ajánlott fórumok:
- Akik 1 héten belül teszteltek pozitivat
- Mennyi volt a hőmérsékletetek, amikor pozitívat teszteltetek?
- Pozitívat és negativat is teszteltem, vajon terhes vagyok?
- Ha nem jelez pozitívat a terhességi teszt, miért vannak terhességi tüneteim?
- 02.14-én volt egy egészségügyi küretem, tegnap pedig pozitívat teszteltem. Lehetek méhen kívüli terhes?
- Akik a napokban teszteltek pozitívat, ide!:-)