Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A napokban pozitívat teszteltem, a terhességem első heteiben járok fórum

A napokban pozitívat teszteltem, a terhességem első heteiben járok (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
236. zani
2011. máj. 11. 15:09

tényleg rendes doktornéni, nem gondoltam h van háziorvos aki ad toxo-beutalót. :) mikor lesz a vérvétel?

minden jót az uh-n. kombinált tesztet csináltatsz?

FaddiANi, örülök neked, biztos minden jó lesz.

Mindenkinek: csak pozitívan!

2011. máj. 11. 09:07

sziasztok,

tegnap voltunk háziorvosnál, hát katasztrófa volt...vittem a fiamat, a babakocsiban ült. Betoltam a vizsgálóba, és ugye csináltak egy ekg-t. Na, amikor meglátta, hogy az aszisztensnő hajoldozik fölöttem, amikor rámrakta a tappancsokat meg a csipeszeket, úgy elkezdett ordítani, szegényt annyira sajnáltam...szerencsére a doki is nő volt, szóval egy rosszalló pillantást nem kaptam. A vizsgálat amúgy jó lett, és kaptam toxoplazma beutalót:) rendes a dokinéni.

Holnap megyek a 12 hetes uh-ra, gondoljatok rám, kicsit izgulok!

234. FaddiAni (válaszként erre: 218. - Taurus82)
2011. máj. 10. 22:06

Sziasztok!

Ma voltunk a dokinál és szerencsére eddig rendben van minden. 10 nap múlva kell visszamennem szívhangra, remélem ott sem lesz gond!

Kellemes estét mindenkinek!!

233. zani
2011. máj. 10. 15:30

sziasztok!

a helyzet változatlan, de legalább süt a nap.

a 5,4 cukorban semmi kifogásolnivalót nem találhat az orvos, mert bőven a határon belül van.

nekem el kellett kezdenem a vasat szedni, mert amíg visszaemlékszem mindig vérszegény voltam, és most a kötőhártyám még a rózsaszíntől is igen messze áll. a vas meg mint tudjuk gyomorizgató, és még egyéb kellemetlen hatásai is vannak...

én úgy tervezem h 32. hétig dolgozok, aztán kiveszem a szabadságaimat, és 0 36. héttől szülési szabadság. egyrészt unatkoznék egész nap itthon, másrészt az az 50% táppénz amit adnak, nem túl csábító. aztán meg arra gondolok, h szeptemebrtől már megnő a fertőzésveszély is, és hiába csak egy kis nátha, ha nem úgy lehet kezelni, mint nem-terhesen.(h az influenzáról már ne is beszéljek) +akkor iskolakezdéssel egy csomó meló is van. úgyhogy egyelőre ott tartok, h ameddig bírok.

igen, iylenkor az van, h átadom a körzetet vagy egy helyettesnek, vagy szerencsés esetben találnak valakit,aki teljes munkaidőben felvesznek, és akkor neki.az egy jó fél napos művelet, mert akkor egyesével mindenkiről elmondom h kivel mi van, ez jelenleg 100 gyerek :)

2011. máj. 9. 19:18

Na sziasztok,

milyen napotok volt? nálunk gyönyörű napsütés volt/van, csak a fiam extra nyűgös, nem aludta ki magát.

Megjött a vérvételem eredménye is, szerintem jó lett,bár a cukrom 5,4 remélem a doki nem akad fent rajta.

Nálatok mi a helyzet?

231. taurus82 (válaszként erre: 227. - Melcsi21)
2011. máj. 8. 20:01

Hú, jó nagy babáid lettek:) az én fiam is 3700 gr lett. Nálunk is felmerült a császár lehetősége, rosszabbodott a baba szívhangja, és fél órát kaptunk a dokitól, hogy ha nem születik meg, akkor megyünk a műtőbe. Végülis nem rajtam múlt, hogy nem ott kötöttünk ki, én 10 perc múlva majd becsináltam, olyan erősek lettek a fájások, mondtam a dokinak, hogy kész, én ezt nem tudom tovább csinálni. Akkor hirtelen mindenki a lábam között termett, kérték, hogy nyomjak, és a 4.re kint volt.

Én az epiduráltól féltem nagyon, mert nem bírom a tűt.Te nem paráztál? Te is tűfóbiás vagy, nem? vagy csak vérvételfóbiás?:)

230. taurus82 (válaszként erre: 229. - Zani)
2011. máj. 8. 19:48

Amit itt leírtál, az magyarhonban max valami utópikus elképzeláés, ilyet még csak amerikai filmekben láttam:)

Szerintem nálunk nem az a jellemző, hogy a hibázó orvost bármilyen szinten ellehetetlenítik, urambocsá' leültetik.

Persze értem, amit mondasz, meg valahol mindenki igyekszik biztosítani magát a munkája során, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak a hibákat.

Tényleg, Te meddig fogsz dolgozni? ilyenkor át kell adni valakinek a körzetedet?

229. zani (válaszként erre: 222. - Taurus82)
2011. máj. 8. 17:43

azért ez a családból kiemelős dolog tényleg nagyon extrém, csak azért mert valaki nem akar befeküdni a kórházba természetesen nem csinálunk ilyet.

a befekvés-nem fekvésről annyit, hogy van egy protokoll, ami országosan érvényes. ettől minden orvos a saját felelősségére tér el, de ha ne-adj-isten történik valami, akkor a vége úgyis az lesz, h a szülő (akár egy jó betegjogi képviselő tanácsára) pert indít az orvos ill. az intézmény ellen. onnantól kezdve h az orvos a protokolltól eltér, a szülőnek nyert ügye van, az orvos és a kórház pedig bukta a pert. ezt egyrészt anyagilag sem engedheti meg magának egyik kórház sem, másrészt a presztízst is rontja, harmadrészt akár foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt még le is ültetik pár évre, negyedrészt el kell számolni a lelkiismeretével is, h nem tett meg mindent a legjobb tudása szerint. és igen, ebben nem csak az van benne, h a kismama és magzata egészségét figyeljük, hanem egy jó adag önvédelem is, de sajnos ilyen ez a világ. tehát legtöbbször nem vállalják fel a kockázatot.

228. melcsi21 (válaszként erre: 227. - Melcsi21)
2011. máj. 8. 17:42
Bocsi eltértem a kérdésedtől. A gerincbe kaptam érzéstelenítőt és onnantól semmit nem éreztem. A babáimat egyből láthattam és hallottam is ahogy felsírtak. Az utána való lábadozás a fiamnál könnyebb volt, másnap már a kórház udvarán sétáltam. Lányomnál csak a hazamenés napján tudtam felkelni. Szerintem ez azért is lehetett mert nagyobb súllyal kezdtem a 2. terhességet, így nagyobb dózis érzéstelenítőt kaptam.
227. melcsi21 (válaszként erre: 226. - Taurus82)
2011. máj. 8. 17:38
Hát nem császárra készültem, azt sem tudtam mi az, én direkt nem olvasok ilyeneket, nehogy jobban beparázzak. 41. hetes voltam már a kisfiammal, amikor 10 perces görcseim voltak és piros folyásom volt. Bementünk a kórházba nst-re raktak és vártuk a dokimat. Az volt a baj, hogy a fiam nagyon fent volt és nem akart lecsúszni és ráadásul még ki sem akartam nyílni, hiába próbált a dokim segíteni. Délután már rossz lehetett a szívhang, mert a dokim közölte a baba nem a szülésre koncentrál, hanem agyra dolgozik, így lett császár. Az a baj, hogy kicsi vagyok (160 cm) és a belső "alkatrészeim" is kicsik, a fiam meg 3980 g-mal született, a doki szerint ha 3200 g alatti babát meg tudok szülni simán, de ilyen nagyot nem. A lányommal 39. hétig vártunk, de mivel a nyakán volt a köldökzsinór, ezért lett császár, ő 3700 g volt, ha várunk akkor sem tudtam volna simán megszülni.
226. taurus82 (válaszként erre: 223. - Melcsi21)
2011. máj. 8. 17:19
De jó volt neked:) én is otthon hamarabb összeszedtem volna magam, de ebben a kórházban nem ez a lényeg. Hogyhogy császárral szültél? az milyen egyébként? én hüvelyi úton szültem, a végén volt egy kis vákum.
225. FaddiAni (válaszként erre: 220. - Zani)
2011. máj. 8. 17:10

köszönöm a választ, kicsit megpihentem délután és fájdogál a jobb oldalam, de de. óta semmi nincs. gyorsan bekaptam mielőtt lefeküdtem egy magne B6-ot, meg egy elevitet.

nagyon megijedtem, mikor tegnap megláttam a kis nagyon-nagyon halvány foltot, aztán meg mikor itt a neten utánaolvastam és "jobbnál-jókat" írtak erről.. elfehéredhettem..

már rettentően várom a keddet, hogy mehessek a dokihoz.

224. taurus82 (válaszként erre: 219. - Zani)
2011. máj. 8. 17:09

Ja, most átolvastam, a 4 napot szülés előtt úgy töltöttem a kórházban, hogy a fogadott dokimon kívül más nem nyitotta rám az ajtót. Nst, ask, uh meg egy flow volt, ami mindent rendben talált, és én is jól voltam, csak majd megőrültem odabent. Nem bírom a bezártságot.

Ja, a toxo engem is aggaszt. A fiamnál eléggé utánajártam, a terhesség alatt 3szor kunyeráltam beutalót. Állati megalázó volt. Nálunk amúgy ingyenes, az utolsónál a doki fröcsögött, hogy most minden védőnő javasolja, micsoda felesleges dolog, meg úgysem csinálják meg nekem a laborban. Megcsinálták, csak ez a vizsgálat szerintem sem felesleges, nem úgy, mint a +ra nézegetett ellenanyagtermelés:)

Azért bepróbálkozom a háziorvosnál.

Amúgy hogy vagy?

Megnéztem Pettkát egy másik fórumon, úgy tűnik, jól van.

223. melcsi21 (válaszként erre: 222. - Taurus82)
2011. máj. 8. 17:04
Engem a harmadik napon hazaküldtek a kórházból császár után, mondván otthon jobban lábadozom és milyen igazuk lett. :-) Jó neked, hogy nem félsz a szüléstől én hiába tudom mi vár rám, mégis be vagyok to.va.
222. taurus82 (válaszként erre: 219. - Zani)
2011. máj. 8. 17:00
Azért fura nekem ez a befektetősdi, mert sok esetben teljesen felesleges. Persze, egy ikerterhesség más, de pl engem is befektettek, egy hét túlhordás után. Sajnos a dátum pont pénteki napra esett, aznap vettek fel az osztályra, szombat-vasárnap nem történt semmi, hétfőn volt pont húsvét, csak az ügyeletes volt ott. Semmi értelme nem volt bent lennem, a baba is, én is jól voltunk, kedden indították a szülést. Én értem, hogy a kórháznak nem mindegy, ki hány napot tölt bent, de egy családnak sem...plusz azt nem is mondom, hogy a fiammal mit csináltak szülés után, miért nem lett tejem stb. Ez olyan g.ség, hogy ha valaki nem papírforma szerint viselkedik, annak nem kell hazavinni a gyereket, de velünk mindent meg lehet csinálni. Most sem a szüléstől félek, hanem hogy megint ki leszünk szolgáltatva a csecsemősök kénye-kedvére. Emlékszem, volt ott egy csaj, császárral szült, a harmadik napon szépen aláírt egy papírt, hogy saját felelősségre távozik a kórházból, és hazavitte a lányát...na ő az én hősöm:)
221. melcsi21 (válaszként erre: 224. - Zani)
2011. máj. 8. 16:56
Mi a dokimmal átbeszéltük az előttünk álló időszakot, 36. héten szülünk vagy ha 2500 g-ot meghaladják a babák. Azt nem mondta, hogy előbb be kellene feküdnöm, ha nincs semmi baj itt nem fektetnek be. Itt ahol lakom 4 ikres mama van egyiknek sem kellett hamarabb bemennie. Választott orvosom meg azért van, mert én nagyon sokat csalódtam az sztk-s orvosokban. Itt Pesten Dunát lehet velük rekeszteni és ha nem fizetsz nem törődnek veled. Nagyon sok orvosnál voltam mire a mostani dokimat megtaláltam és más anyukáktól érdeklődtem azután választottam. Itt ahol lakom és találkozom olyan anyukával aki az sztk-s orvost választotta, képzeljétek szinte mindegyiknek van valami probléma a babájával vagy a mamát kezelték félre.
220. zani (válaszként erre: 227. - FaddiAni)
2011. máj. 8. 16:18

szia!

hüvelyi vizsgálat után, citológia levételét követően normális dolog egy kis vérzés.

ezen kívül jelentkező vérzés mindig figyelmeztető jel, de nincs nagy gond. azt jelzi a szervezet h kicsit többet kellene pihenni, azt szoktuk javasolni, h napközben is tessék egy-két órára vízszintesbe kerülni, és kezdj el szedni magnézium+B6 vitamint. min 100 mg/nap, a dózisa attól függ, melyik gyártó termékét veszed, mert van aminek egy tablettája 60 mg-ot, a másiknak 250 mg-t tartalmaz. Aranyszabály: folsavból és magnéziumból sosem elég. :)

igazából a "barna folyás" is az alvadt vértől lesz barna.

219. zani (válaszként erre: 225. - Taurus82)
2011. máj. 8. 16:12

8 hetes vagyok.

Ha még nem estél át toxoplazmán és ennyi állattal vagy körülvéve szerintem érdemes lenni megnézetni. mindenképpen fizetős, általában a háziorvosok nem szoktak a terhesgondozásba belefolyni, de azért egy próbát megér, h ad-e neked beutalót, vagy azt mondja h fordulj a nőgyógyászhoz. MInek??? sajnos volt dolgom méhen belüli toxoplazma fertőzött gyerkőccel.... h őszinte legyek szerintem pl. a Down kór a nyomába sem ér annak amit a toxoplazma művel.

igen befektetik az ikerterheseket, mivel ők mindenképpen sokkal komplikáltabbak és veszélyeztetettek koraszülésre. meg aztán kérdezd meg egy ikrestől h mindkét baba mozog-e? nem fogja tudni eldönteni, csak azt h érzi a ficánkolást. családi körülmények nem mentesítenek, és felénk a terhesgondozásban nincs olyan h saját felelősségére bárki hazamegy, mert nem a saját életéről dönt, a magzatot pedig törvény védi, így aki nem működik együtt, gyermekvédelmi felügyelet alá kerül, előírják mit kell csinálni, ha nem tartja magát hozzá akkor nem kell hazavinni a kórházból a babát. persze ez extrém eset, de a lényeg az, h a 26. héttől a magzatnak jogai vannak.

218. taurus82 (válaszként erre: 227. - FaddiAni)
2011. máj. 8. 14:48

Szia,

párom most focizik, baba alszik, én lazulok:) esni itt is esik, utálatos idő van.

Én személy szerint sem a mostani,sem az előző terhességemnél nem tapasztaltam barnázást. Nem tudom, mostanában elbagatellizálják az ilyesmit, mert hogy másnak is volt ilyen, mégsem lett semmi baj stb...esetleg egy telefont megér a dokinak. Bár talán amíg nem élénk színű vér, esetleg csak egyszer tapasztaltad pisilésnél, nem hiszem,hogy gond. Azért a dokid, ügyeletet vagy a védőnőt csörgesd meg a biztonság kedvéért!

2011. máj. 6. 22:53
Azt hiszem én most elköszönök, mert nagyon elkókadtam. Jó éjszakát nektek is, mindhármótoknak! Na meg persze kellemes hétvégét!
216. FaddiAni (válaszként erre: 215. - Melcsi21)
2011. máj. 6. 22:47
ez így van! én csak 4 éve dolgozom itt ebben az oviban, de hogy csak ez idő alatt is mennyivel változtak a gyerekek.. elég szomorú! lehet hogy nem látja ám rajtad, de ÉRZI!!!! képzeld el, nálunk van egy hiperaktív gyanús nagyfiú, és a hetekben önmagához képest is fel volt pörögve, mire a napokban jött és mesélte, hogy apának van új barátnője... ő még ki nem mondott jelekből érezte, hogy valami van otthon! tanulságos.. meg fogja ám találni a kisfiad is a barátját! de inkább ilyen szülő legyél, aki aggódik a gyermeke után, mint az aki beadja reggel, és délután zárás előtt jön érte azzal, hogy nem akar hazamenni a gyereke, olyan jó itt az oviban.. na ezt inkább ne is mondaná, mert saját magát minősíti. elég baj, hogy ha az ovit választja az otthon/család helyett.
215. melcsi21 (válaszként erre: 214. - FaddiAni)
2011. máj. 6. 22:41
Nem hosszú a búcsúzkodás, csak puszi és már mehet is. Nem szoktam előtte sírni, így nem látja rajtam. Tudom, hogy úgy kéne tennem ahogy írsz, de egyszerűen nem megy, amikor látom, hogy milyen durva, erőszakos gyerekek vannak, az én kisfiam, meg csak cumizza az ujját és nézi a többieket, hogyan játszanak. A foglalkozások érdeklik, de játszani senkivel nem hajlandó csak egymagában molyol.
214. FaddiAni (válaszként erre: 213. - Melcsi21)
2011. máj. 6. 22:34
Szerintem is ez butaság. 25 gyerek közül nem hiszem el, hogy nem találnának maguknak saját kis társat!!Lehet azért nehéz ám neki is ez a leválás, mert látja rajtad is a bizonytalanságot. Biztos lehet a másik oldal, én csak azt a felet ismerem egyenlőre, aki átveszi a féltett kincset a szülőktől, de hidd el, hogy megkönnyebbítenéd az ő napját is,ha azt érezné rajtad, hogy "megbízol" a helyben,ahol őt hagyod. Hosszasan váltok el egymástól reggel?
213. melcsi21 (válaszként erre: 212. - FaddiAni)
2011. máj. 6. 22:25
Azt mondták nem alakul ki a saját baráti társasága a gyerekeknek. Szerintem ez hülyeség, mert a játszótéren külön játszanak és nem egymáson lógnak, itthon viszont kénytelenek együtt játszani, mert (még) csak ketten vannak. Nem kötelező, én döntöttem így, mivel nekem is nehéz a fiam nélkül, hiszen majdnem négy éves koráig csak velem volt itthon. Soha senkire nem bíztam még rá. Nehéz az elválás, ő a csoportban sír és a folyóson. Tudom ez az élet rendje, de nekem akkor is nehéz.
212. FaddiAni (válaszként erre: 211. - Melcsi21)
2011. máj. 6. 22:20
És ők mivel indokolták?? Arra kíváncsi vagyok! Hidd el, lehet, hogy akkor nálatok fordítva lesz jó, a nagynak lesz segítség a kicsi közelsége! Nálatok kötelező a gyeses anyukáknak elhozniuk ebéd után a gyerkőcöt, vagy csak úgy alakult ez így??
211. melcsi21 (válaszként erre: 210. - FaddiAni)
2011. máj. 6. 22:18
Nálunk ezt az óvónénik ellenezték, de ránk bízták a döntést. Nem is a kicsivel van a gond, hanem a nagy nemigazán akarja az ovit. Nagyon anyás, reggelente még sírás szokott lenni, pedig nincs sokat ott, mert ebéd után mindig megyek érte. Persze, ha a húga ott lesz akkor mindketten ott kell aludniuk.
210. FaddiAni (válaszként erre: 209. - Melcsi21)
2011. máj. 6. 22:13
Igen, nálunk csak vegyes csoportok vannak. Szerintem nagyon jó, hogy együtt vannak a tesók. A beszoktatásnál is könnyebb a kicsinek, mert azért van egy ún. biztos pontja az ismeretlenben, a szülőnek nem kell kettőfelé szakadni.. Nálunk van most kettő testvér-pár is, és a szülők leginkább arra kíváncsiak, hogy ha beteg az egyik fél, megtalálja-e helyét a tesó. Na és persze természetesen.
209. melcsi21 (válaszként erre: 208. - FaddiAni)
2011. máj. 6. 22:00
Neked vegyes csoportod van? A kisfiam vegyes csoportba jár és a héten írattuk be a kislányunkat is ugyanabba a csoportba. Neked mi a véleményed, hogy a testvérek jó, ha egy csoportba járnak?
208. FaddiAni (válaszként erre: 207. - Melcsi21)
2011. máj. 6. 21:58
A testvéri féltékenység... Aztán érdekes, ahogy ez is átalakul és mindent egymásért! Az oviban, főleg azok,akiknek nincs tesójuk, körülrajongja a másik babakocsis tesókáját és ő is hogy szeretne... aztán mikor megvan,... Én a mi kis Angyalkánkkal nagyon sokat dolgoztam még 7-8 hónaposan is. Már anyukám mondta, hogy lassítsak, de én nem, csak tettem-vettem. :)
207. melcsi21 (válaszként erre: 206. - FaddiAni)
2011. máj. 6. 21:41
Én első perctől, ahogy megtudtuk mondtam nekik, nagyon örültek, főleg amikor kiderült, hogy ketten vannak, akkor eldöntötték egyik az egyikkel fog játszani, a másik a másikkal. Már abban is megegyeztek ki fürdet, ki pelenkáz. Én meg kíváncsi leszek, ha majd élesben megy ki hogy fog hozzáállni. A kisfiamnak hiába mondtam, hogy lesz egy hugicája, állandóan simogatta a pocakom, puszilgatta, mégis mikor meglátta a kórházban oda se jött hozzánk, sőt amikor hazajöttünk mindig odavágott neki. Mostmár fordítva van a kicsi megy neki a nagynak.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook