A lányom egy afgán fiúval jár! (beszélgetés)
ÁÁÁ azt azért ne :D Én megtettem, hogy sertésből készült töltöttpaprikát adtam arab fiúnak. Szégyellem magam miatta, hiszem ő olyan kultúrában nőtt fel ahol az nem szokás, mintha nekem kutyát tálaltak volna fel. Szokás kérdése mit eszünk.
Hát, igen. Remélem, a kedves cikkíró most csülökpörköltet készít Egri bikavérrel a lányának.
Azon nem kell :) akkor kell, ha semmit sem kap, mert akkor nem tiszteli a másik vallását, csak a magáét, és ott kezdődik a probléma.
Ha a lányod Koránt kap a fiútól karácsonyra, kezdj aggódni.
Amit erről a fiúról olvastam azt a követeztetést vontam le, ő nem fog változni, ő a muszlim sokások szerint fog élni. Ő erősen vallásos, ha még a kezét sem használja. :( Viszont ha a lánynak ez megfelelő, lehet mellette boldog.
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de az afganisztáni férfi az nem arab, csak muszlim a vallása. Afganisztán nem Afrikában, az Ázsiában van.
Akinek fontos a vallása az nem fog változtatni, legyen az muszlim, zsidó, keresztény,hindu vagy bármilyen szekta. Pont azért, mert fontos neki.Itt az a lényeg, hogy a másik félnek mennyire szimpatikus a szerelme vallása, ha eltudja az életét képzelni más szokásokkal, akkor lehet ő lesz a világ legboldogabb embere, mint ahogy valaki lehet egy hazai férfi vagy nő társa, aki nem kéri, hogy térjen át vallásására u.akkor, alkoholistán agyonveri, megalázza. Hány ilyen is van. hány ilyen fórum is íródott már? Rengeteg.
A cikk kítünő.
Szerintem ha már annyira fontos a fiunak a vallás akkor térjen át Ő.
Maradjanak a lányodék itt.
Bionyítsa be,hogy szereti.
Hűűű!!Nagyon szépen és jól írtál!!!!
azt nem írta, hogy hindu, csak azt hogy indiai, attól még lehet muszlim :-)
Tudod, téged lehet sajnálni, hogy ennyire tájékozatlan vagy,mondhatni tudatlan. Ráadásul rasszista, csak szajkózod a rögeszmédet.
A katolikus(r,g) vagy ortodox csak vallás, az iszlám a politikai rendszer alapja is.
elmúlik a nagy szerelem, eloszlik a köd, meghal ez a kapcsolat magától is.
Hagyja abba, amíg teheti. - Egyébként jó volna ha az ilyen kérdésekhez csak elfogulatlanok, nem érintettek, és az adott társadalmi életet legalább érintőlegesen ismerők írnának, a megtévesztés kizárása szempontjából.
Az indiai hindu és az afgán iszlám közt van icipici különbség.
Én egy idegen kultúrában 5,5 éve élő lány vagyok. Bár ez a kultúra európai, mégis nagyon nehéz volt az elején. Akkoriban sokszor azt mondogattam, hogy olyanok, mint az arabok, csak éppen nem kell csadort hordanom. A hitem is ide származtatható, ortodox. Én magam döntöttem úgy felnőtt fejjel, hogy megkeresztelkedek, a párom nem kényszeritett, soha nem akart megtériteni a hitükre. Én magamtól kezdtem el érdeklődni, olvasgatni, paphoz járni, tanulni. Persze nekünk nincsenek olyan szigorú szabályaink, mint a muszlimoknak. Itélkezni emberek fölött a vallásuk alapján...? A katolikusok vagy a reformátusok, vagy az akármilyen más vallásúak között is vannak gyilkosok, rossz emberek. Sőt, ha jól emlékszem a történelem folyamán nem egyszer gyilkoltak már Isten nevében. Miért lenne egy muszlim rosszabb bármelyikőnknél? A fekete bőrű embernek a lelke is feketébb a fehér emberénél, csak azért, mert kivülről fekete? Senkit nem itélek sem a bőrszine, sem a vallási hovátartozása alapján. A történetben szerintem az a lényeg, hogy a fiatalok mit hajlandóak áldozni a kapcsolatukért. Nyilván a lány is és a fiú is elég felnőttek ahhoz, hogy átlássák a helyzetüket. A lánynak viszont én is azt javasolnám, hogy ne "Lányom nélkül soha" c. könyvekből tájékozódjon, de járjon utána dolgoknak. Ne úgy menjen bele valamibe, hogy nem lát túl a jelenlegi rózsaszinfelhős állapoton. Szerintem lehet jövőjük. Megtanulják egymástól, egymás kultúrájától azt, ami kellhet a boldog kapcsolatukhoz. Jah, és még annyit hozzátennék, hogy azonos nyelvet beszélve, azonos kultúrában felnőve is romba dőlhetnek a kapcsolatok. Ahogy magam körül látom, igy is van. Ez sem annak függvényeként tudható be, hogy magyar-magyarral, görög-göröggel vagy sem.
miert ne müködhetne? kerdes hogy a lanyod hajlando-e felvenni a muszlim vallast es elfogadni a dolgokat amik ebben vannak.
azert erdekele hogy egy muszlim pasi/fiu hogy jarhat egy nem muszlim növel ha ennyire vallasos? bar kerdes hogy mit ertünk jaras alatt ugye :)
en sok muszlim part ismerek, rengetegen vannak a közelemben. Vannak nagyon gazosak, es nagyon aranyosak. Ugyan ugy ahogy barmely mas vallasnal is.
Egy biztos. Ez alapjan nem szabadna senkit elitelni. Az mas kerdes hogy nem szeretem a nagy kifele mondom hogy muszlim vagyok, jatszom az agyam, amugy meg felet nem teljesitem az elöirt dolgoknak amit amugy annyira nagyra becsülök es hirdetek!!
Amíg nem megy ki a lányod kettecskén Afganisztánba, addig talán.
Hat a mar itt szuletett lanyokat,hiaba van fejkendo a fejukon,az europai fiuk ugy viszik szobara ahogy elo van irva!Aztan jatszak magukat,hogy mennyire vallasosak...
Akkor megsem tesz a vallasra csak ezt mutatja a kulvilag fele!Belejuk van szo szerint egetve ez ugy ahogy mondtad!Vannak a muszlimok es vannak az europaiak...a ketto nem fer ossze!Ennyi!
Itt nem az a lényeg, hogy milyen származásúnak vallja magát, hanem a vallása, amit úgy beléjük súlykolnak kicsi koroktul, hogy csak na! Sok esetben már megszállotságnak mondanám, nem is vallásnak. Talán annak elképzelhetetlen, akinek az ő világuk csak könyvből vagy tv-ből ismeretlen.
Dolgoztam már együtt muszlimokkal (különböző származásúakkal), vannakközöttük rendesek, barátságosak, de!! a vallásuk által előírtakat kőkeményen veszik. Még azt is meg kell gondolni, hogy milyen kérdéseket teszel fel a vallásukról puszta érdeklődésből.
Ismerek jónéhány muszlim fiút, akik itt tanulnak. Csajoznak, buliznak, egyszóval kiélik magukat, aztán hazahúznak, kb ennyi. Ők csak tanulni jönnek ide, azért Ny-Eu-ban más a szitu...
Jó emberek, segítőkészek is, de hogy barátnál több legyen egy is... hmmm nem tudom. Szerintem túlságosan másvilág a két kultúra, még akkor is, ha itt Eu-ban nő fel egy gyerek muszlim szülők gyerekeként. Sőt, van olyan ismerősöm, aki nagy ívben tesz a vallására, mindenben olyan mint bármelyik másik fiatal az utcán, de azt mégsem tudja elképzelni, hogy az anyjáéknak egy nem muszlim lányt mutasson be, vagy netalán később feleségül vegye.
Az a legnagyobb baj ezekkel a muszlimokkal,hogy ide jonnek europaba es elkezdik jatszani a kiskiralyt!Moszkekat epittetnek,fejkendot hordanak meg tiszteletben kell tartani minden fszsagukat de mivan amikor te mesz az o roszagukba???Hordjal fejkendot es meg akkor is TE alkalmazkodj!Hat menjenek oda ahova kigondoltam!!!!!Minek nekik europa?Jo lesz nekik a sivatag a hegyekben ajto nelkul,mert itt se kepesek civilizaltan elni!Undorito nepseg!!
A lanyokat allitolag szoktak szeretgetni.
Meg szexualis felvilagositast is tartanak. Rengeteget lehet errol hallani nyugaton, ahol imigransként élnek és az uj nemzedék nem hajlando beletorodni a kiszolgaltatott noi helyzetbe és feljelenti az apat nemi eroszakért...
de hogy ne csak én ti is megnézhessétek elég itt a ciprusról izlandra naplót kinyítni és bele olvasni nézni ...
Szia! Én is Svédországban élek. :)
Te melyik részen? Valahogy úgy érzem, Skåne tartományra jellemző, amit írtál....
mit látok én boldogok szeretik egymást vigyáznak egymásra és nagyon szép kislányuk van ki egyszerre sajátit el sok nyelvet
Meg annyit,hogy itt ahol elek rengeteg van beloluk es latog eleget...es azt is hozza teszem,hogy meg egyszer sem!!!!!!! lattam se muszlin not se ferfit a sajat gyereket szeretgetni!SOHA!!!
:) Igen ,én megszoktam ,hogy bár én vagyok 10 éve muszlim, élek muszlim családban ,muszlim közösség tagja vagyok, muszlim országokban utazom (nem xy csillagos szállodák tengerparti turistájaként, hanem muszlim családoknál, iskolákban stb) mégis rengetegen úgy gondolják nem muszlimként, hogy ez semmi, ők többet tudnak erről.
A lüke meg egyértelműen én vagyok amikor belemegyek ilyen vitába, amikor valaki teljesen ismeretlenül, anélkül,hogy valaha is találkozott volna velem vagy a családommal egyetlen kép alapján ítélkezik, vagy lesajnálja a rokonaimat...hiszen tudom, hogy tök mindegy. Aki eldönti magában ,hogy ez nem normális, az függetlenül attól .hogy reagál-e rá az ember vagy nem ezt így le is zárja, nem kíváncsi a válaszomra.:)
További szép napot neked.
További ajánlott fórumok: