A lányom egy afgán fiúval jár! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A lányom egy afgán fiúval jár!
igen :D
csak ne lenne néha olyan durva, némelyik hozzászólás, bármelyik fórumon :(
A szomszéd Pisiről sem lehet mindent tudni, ahhoz együtt kell élni, mert ugyebár lakva ismerni meg a másikat :D
Szerintem ne menjen addig a homokba, meg a sziklákra, míg nem tudja, meri-e felvállalni.
Bár itthonról minden könnyebb :D
:DDD
a világ körbeutazása nem jelent egyet az emberek és életük megismerésével.
Ahhoz éveket kell eltölteni egy helyen, hogy igazából láthasd, milyenek is valójában.
Pár nap valahol, csak a felszín, ami alatt a mélyben ott vannak az értékek is :)
Most nem a fórumindító megnyugtatásáról volt szó.
hát szia, amúgy magyarosan :D
több ilyenfajta "idegent" is ismertem, itt nálunk európai környezetben mind nagyon kedves, szelíd, udvarias volt, habár a szokásaikból nem engedtek egy fikarcnyit sem, de otthon a saját környezetükben, esetleg férjként teljesen mások lesznek.
csak addig ok, míg itthon tervezik a jövőt. valamelyiknek az egyikből nagyon sokat fel kell adnia, gyakorlatilag mindent, ha közös jövőt terveznek.
Hazát, hitet nem cserél az ember, amiként arcot sem. Mindkettőt őseink hagyták ránk, s a hűség kötelez.
Kedves cikkíró!
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak magát a cikket.
A környezetemben él hasonló pár.Nem szeretnék általánosítani, pusztán leírom a velük kapcsolatos tapasztalataimat.
Az elején lévő lángoló szerelem és lila köd mindent tökéletessé tesz és mindenféle nyelvi, vallási és kulturális akadályt átvészel, de ez az állapot egyszer elmúlik és akkor bizony megjelennek bizonyos problémák, amik elkerülhetetlenek, de nem megoldhatatlanok, ha az a fiú tanulni jött, akkor kérdés, hogy utána akar e itt maradni?Hol akar majd élni?Őszinte leszek ezek a férfiak nem a mi országunkban képzelik el a jövőjüket.Ez az egyik a másik pedig a nőkhöz való viszony.Én úgy látom semmilyen tolerancia, vagy alkalmazkodóképesség nincs meg a nők felé, mert a nő egy alávetett szerepkörben van.Ez pedig rengeteg problémához vezethet.Itt Európában még megvan a minimális alkalmazkodás, de kérdés, hogy otthon is így lenne, vagy az ottani szokások szerint bánna az asszonnyal, mert ez nem mindegy.
Hat persze ez termeszetes hogy , mindnyajjan fujjuk a magunket,maskeppen nagyon unalmas lenne ez a HOXA , nem ?
Es hat kulföldre menni , kulföldit megszeretni mindeg nagyobb rizikoval jar , mint pl a szomszed ferkot , mert a szomszedrol azert tudja az ember mifele bogarai vannak ! Aztan ha beut a menku ,usgyi haza lehet szaladni ..... de , hova fordul az ember lanya az isten hata mögött a sziklakon es a homokban ??
Tudod, mit? Maradjatok meg az "úgy" - otoknal, nyugtassatok meg a foruminditot.
Koztunk csak az a kulonbség, hogy én mar korbeutaztam a vilagot, lattam a ti úgy -otokat, és tudom, mi a kulonbség. Van alapom a dontéshez.
Bye
Debizonyaz :)
Mert, ha már egy másik népet kell megítélni, márpedig itt az történik, az már politikai színezetet is kap,akár akarjuk, akár nem :(
Nem azért hurrogtak le, mert annyira szélsőségesen gondolkodsz, inkább azért, ahogy ezt előadod.
Sokkal több türelem és megértés kell az emberek felé, no meg mindent elő lehet adni így és és úgy is :)
Te még az így-nél tartasz, az irritál több mindenkit.
Ha majd az úgy-nál jársz,megérted :DDD
Idő kérdése minden :D
Hát legyen az afgán, magyar, francia, angol, ha már messze van az ember gyereke, máris kész az idegesség, hogy mi van vele, jól van?
Ez nem politika.
A forumindito, ha olvassa, majd eldonti, hogy izguljon, mert egy ilyen nem tollerans irogat a forumba, mint én, vagy kuldje nyugodtan a lanyat Afganisztanba, mert akik engem lehurrogtak, megnyugtatták, ( gondolom sokat utaztak, ezért tudjak mi a helyzet ) hogy az egy igenis tisztelni, becsulni valo komoly nép, hiszen mint irtátok, minden ember egyforma, és arany élete lesz ott a lanyanak.
Nekem biztos lenne pár álmatlan éjszakám, ha egy ilyen szélsoséges gondolkodasu egyén udvarolna a lanyomnak. Akik viszont itt engem lehurrogtak, gondolom ,kikuldenék nyugodt szivvel a kislanyukat Afganisztanba haziasszonynak. Lehet valasztani.
nem akarok reagálni, mert nem akarom, hogy Hoxa ránk szóljon, hogy politizálunk.
de igen.
Most nem csak erről a fórumról mondom, de sok esetben nem nagy segítség amit összehordanak az emberek, mert mindenki fújja a magáét és csak azt tartja jónak.
Segíteni? Hát ilyenben nem lehet, még a szülőnek sem :(
Mindenki tanulja meg a maga kárán, bár jobb a másén, és okosabb dolog is, de ez a kevesebb ember.
Visszaemlékszem, anyámék mondhatták, hogy így, vagy úgy, meghallgattam. Csináltam amit én akartam.
Aztán rájöttem mi a jó és úgy folytattam. Csakhogy ehhez évek kellenek.
Mindenkinek meg kell szerezni a saját tapasztalatait, másképpen nem megy és nem fejlődik.
Akinek tetszenek, lehet menni Afganisztanba! A piac még szuz. Mondok otleteket. Nyissatok zipzar uzletet, meg fogtok gazdagodni. Ez a nem lenézendo, nem elitélendo nép még ugysem jott ra, hogy lehet a satrat becsukni amikor fuj a szél . Csak lebeg, csak lebeg a bejarati ajto, ok meg gondolkodnak ( a rendelkezésukre allo eszkozeikkel ) mi a megoldas.
Afgan business! Lehet kivandorolni!
Ugyan , mar a Magyarokat is lenezik,kicsufoljak sokkal bunkobb ,neveletlenebb nepek mint a Magyar ! Raadasul sok helyen kivan kialltva a Magyar mint nagy rasziszta , olyan nepektöl akik csak a 2-ik vilaghaboru utan jöttek ki a barlangbol , megpedig ugy hogy , megszedtek magukat a haboru alatt.....
Magyarorszag mindeg is hemzsegett a kulföldröl bevandoroltakbol , mert a Magyar mindeg kepes volt eltartani a nepet , nem kellettek gyarmatok , mert a föld megadott mindent.....(ritka kivetelellel...)
Hat a forumindito gondolom hogy vakarja fejet , en sem csinalnek mast ilyen esetben :)
Szia,
tudom, nem is azért mondtam, csak nem szabad sem lenézni, sem elítélni senkit, mert mi sem pottyantunk ezüsttálcára, sem most, sem őseink :DDD
A kultúrája mindenkinek egyéni, itt Európán belül is akadnak nézeteltérések, tessék csak figyelni északabbra, ott fent, a két szigetország felé és máris milyen érdekes, vallási gondok, a XXI. században? :(
A tisztaság nem csak tanulás, víz és ahhoz való hozzájutás kérdése is. Nem egy, tele folyókkal és patakokkal, ország.
Valahol mindenki ragaszkodik a vallásához, ki fanatikusan, ki csak azért, mert az az övé :)
Az jobb, ha valakit azért vernek meg, mert magyarul beszél? Európában!! Jelen években!!
Egyáltalán, a fórumindító megjelent már az első oldalon tett megjegyzései óta? Mert én olvasom folyamatosan, érdekel a végkifejlet, vagyis inkább az, hogy mit szólnak hozzá az emberek.
Nekem sok külföldi kollégám, volt, van és lesz is még.
Szia !
Itt nem az a kerdes hogy honnet jöttunk , hanem az hogy ezek az afganok mifele kulturat alakitottak ki ! ? A civilizalt emberek között is akad jonehany budös ,piszkos stb ezt meglehet tanitani a gyakori furdesre stb...
Viszont a belenevelt vallasi fanatizmust szinte lehetetlen kinevelni....
Persze mindenki ugy rontja el az eletet ahogy neki tetszik , de a forumindito tanacsot ker , mert nem veletlen hogy bizonytalan....
eltelt,
de az alapokat sosem szabad elfelejteni, hogy honnan jöttünk, mindahányan :D
fura egy valaki vagy, az már biztos :(
történelem lecke, bár nem vagyok tanár, de még emlékszem rá, pedig öregszem rendesen:)
ha jól tudom, minden nép, bárhol is volt, hol is kezdte?
Hát bizony sátorban, nem hálózsákban és folyó víz mellett ébredve, nem, egyszerűen állatokat nevelve, egymással hadakozva.
Azért mert némelyik társadalom már kissé előrehaladott ettől, sajnos a gondolkodásmódjukban viszont nem.
Ne sértegess senkit, nem szabad általánosítani sehol.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Aggódom a lányomért
- Én és ahogy a lányom viszonyulunk egymáshoz...
- Hogyan győzzem meg a 18 éves lányom, hogy nem kell minden fiúval lefeküdnie?
- A lányom egy ideje beszélgetett egy fiúval. Kamasz, ezért...
- 11 éves lányom szeretne levelezni hasonló korú kisfiúval vagy kislánnyal van ilyen ismerősötök?