A Kaáli intézet (beszélgetés)
Sziasztok!
Új vagyok nagyon, már mi is rákényszerültünk a Kaálira.Ha valaki tudna segíteni, az inszemnél külön kell az ultrahangokért fizetni vagy benne van az árban? Én kértem árlistát a fizettetős hölgynél, fel volt háborodva miért érdekel, esetleg valakinek van? Köszönöm a segítséget és mindenkinek azonnal babát kívánok. Ny.
Sziasztok!
Ma voltunk a Kaáliban. Megmutattuk a dokinak a gyerkőcöket, igaz, kezdetben nem nagyon tudtunk beszélni, mert Zsani nagyon sírt, de egyszer csak büfizett egy hatalmasat, és megnyugodott. Rákérdeztem mindenre a fagyis beültivel kapcsolatbsn, és a terv a következő: szeptemberben újabb konzi, akkor kiadja, milyen vizsgálatokat kell megismételni, de azt mondta mindössze pár laborról van szó és mivel sajnos szülés után komplikációim voltak méhvizsgálatot is kell csinálni, ami nem tudom mit jelent. Ez lenne a feltöltés vagy tükrözés???? Ibolyám nincs. . . Szóval a kis embrióink két részletben vannak fagyasztva: van egy 2-es és egy 3as. Annyit olvasztatunk ki, amennyit szeretnénk, majd még eldöntjük. Felébredni általában 80% szokott, sikerességi arány a terhességre a friss embrikéhez képest kevesebb. No, de majd kidrül mi lesz. Év végén lehet leghamarabb visszakapnom őket, mert el kell telnie egy évnek a szülés után, az meg novemberben lesz. Már várom nagyon!!
Ami hideg zuhany volt: felemelték a fagyasztás árát és azt mondták, hogy tartozásunk is van. Nem értettem mi lehet, mert mindig kifizettem mindent. . . Erre kiderült, hogy mikor sikerül as baba, már csak egy uh-t támogatnak, a másodikat fizetni kell, és azzal tartozunk. 2006ban még mind a kettő ingyen violt. Na mindegy, nem tudtam most kifizetni, így maradt a tartozásom. . . Majd márciusban átutalom nekik. . . Nagyon feldobódtam a hírtől, hogy talán már jövő karácsonyra ismét baba lehet a pocimban!!!
Lehet hogy ezért is olvasom ezt a fórumot :P
Többek között azért is hasznos hogy tudd mire kérdezz rá a dokinál. Nem hátrány ha érted is mit mond. A férjem csak kamillázni szokott :)
Az én dokim anno mondta hogy max megnézi a hormon vérvételeket hogy van-e benne valami nagyobb eltérés, de mindenképpen meddőségibe menjek, mert sem ő, sem a helyi szakrendelés nincs erre felkészülve, még ha azt állítják is.
Én is elvárnám, hogy ismerjék.
A ref. tartomány egy általános dolog, beletartozik a fiatal lány és az idős mama is.
Én is ezen rágódok, hogy akkor a labor is dinka, a nőgyógyászok is???
Na de kollegiális alapon is? Direkt ezért vállaltam be az esetleges pletykákat, ferde tekinteteket és kezdtem el az egész cécót abban a kórházban, ahol dolgozom, mert azt hittem, itt biztos jobban vigyáznak majd rám. Ennyire nem nézhetnek libának. Vagy mégis? Úgy látszik komolyan rá kell feküdnöm némi nőgyógyászati szakirodalomra, saját kézbe kell vennem az egészet.
Igazad van. Én 4 nőgyógyászt "fogyasztottam el", mire azt mondtam, hogy ebből elég. Mind a 4 más-más problémát talált, de az egyik rendes volt és azt mondta, hogy ő nem ért hozzá és adhatna gyógyszert, meg kisérletezhetne, de feleslegesnek érzi. Azt tanácsolta keressünk fel egy meddőségi központot, hogy minél előbb babánk lehessen.
Igaz eltelt azóta 1 év, mert nem rá hallgatunk és elmentünk egy 4 nőgyógyihoz, de most készlünk az 1 lombikra.
Én már eljutottam oda...A baj az,hogy minden doki csak bizonyos területekhez ért.Mint pld.egyik fodrász nagyon jól vág hajat de festeni nem tud,a másik meg fordítva.
Csak az a baj,hogy nem mondja egy doki sem azt,hogy "bocs,de én ebben nem vagyok profi,keress mást".Elvileg tanulta,elvileg tudnia kellene,de nem az ő speciális szakterülete.Csak ezt miért nem vállalják fel?Mert akkor beteget/pénzt/veszítenének.
Na de akkor mit jelentenek a határértékek? A leletemen külön van megadva normál tartomány follicularis, lutealis, ovulatoricus fázisra, terhesség trimesztereire. Akkor ezek szerint rosszul vannak meghatározva a normál tartományok?
Hehe. Újabb kérdés, amivel meg fogom bolondítani a dokimat :)) Ha válaszokat kapok, természetesen feldobom ide is.
Köszi Bcicus, mondom, hogy van időpontunk egy második spermavizsgálatra, de a tippeket köszönöm, legalább tudom, mire kérdezzek rá majd a dokitól. Bár a párom máris tépi a haját az egésztől. Ő még abban a fázisban van, hogy tiltakozik, harcol az egész ellen, eddig nem is gondoltam volna, hogy ennyire érzékenyen érinti, de majd csak átviszem ezen a hullámvölgyön.
Hormonszintjeim: TSH 1,33 (norm 0,49-4,67), fT3 2,3 (norm 1,45-3,48), fT4 0,92 (norm 0,71-1,85), FSH 10,1 (norm 4-13), LH 10,71 (norm 1-18), prolactin 10,1 (norm 3,24-29-12), anti Müller hormon 3,86 (norm <10,6). 21.napos progesteron 16,06 (norm 3,28-38,63).
Bcicus, sajna most nincs kézügyben a lelet, de holnap beírom.
Nórika81, kösz a tippeket, a dokim is javasolt tükrözést laparoscopiával egybekötve, hátha fel tudná szabadítani a lezáródott bal oldali petevezetékem is, de akkor még nem volt meg a férjem spermavizsgálata. Amikor annak az eredményét meghallotta, akkor küldött a Kaáliba véleményezésre, hogy egyáltalán van-e értelme ekkora spermiumszámmal engem vagdosni, meg PCT-t csinálni. Bár most még van egy újabb időpontunk spermiogramra, akarok egy második véleményt is, mert a korábbi dokiban nem bízok utólagos személyes okok miatt.
Szóval most egyelőre csak véleményezés, utána majd kiderül, hogyan tovább.
További ajánlott fórumok:
- Győri Kaáli Intézet infók
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben