A Kaáli intézet (beszélgetés)
A Clexane véralvadásgátló.
Nem volt fizetős a progi, de nem is reklámozzák, hogy meg lehet nézetni.
Szia Nórika, kösz i szépen az infókat. Azt el is felejtettem írni, hogy a pesti Kaáli az ami szóba jöhetne.
D vitamint egy ideje nézetem, szedem a d vitamint, az viszonylag rendben van. Alap genetika volt amit az Istenhegyin csinálnak, illetve néhány alap immunológia de hogy pontosan mik azokat így most fejből nem tudom. Gynevac szurim sosem volt.
A Clexane szuri mire jó?
A beültetés után ha progiszintet szeretnék nézetni az külön fizetős?
Én Kaáliba járok, de az sem mind egyforma, így csak saját tapasztalatot tudok neked írni. Stimu alatt van UH és vv is, ezek nem fizetősek. Beülti után nem árt szólni, ha szeretnél progit nézetni. IR-rel nem nagyon foglalkoznak, bár hallottam már ellenpéldát is. Rövid protokollnál Gonal F, Cetrotide, de ez utóbbi is dokifüggő. Immungyengítő Medrol. Véralvadásgátló Aspirin Protect, némely dokinál vagy ha van hajlamod Clexane szuri is. VV beülti után ált. 14 napra. Annyi tüszőt szívnak le, amennyi van/tudnak. :) Fagyis beültiről nincs tapasztalatom.
Genetikád, immunológiád, D-vitamin szint mérés volt? Gynevac szuri?
Sziasztok Lányok! Teljesen új vagyok itt köztetek. Sajnos nem igazán volt időm visszaolvasni, ha nem haragszotok lenne néhány kérdésem, ugyanis épp intézményváltáson agyalunk, de nagyon nagyon nehéz, és nem igazán tudom mitévő legyek. 38 leszek szeptemberben, két elzáródott petevezetővel, IR problémával, prolaktinra bromo-t szedem. Múlt év januárjában volt hiszterom, az előtti évben lapar és hiszteroszkópia. 4 lombikunk volt, ebből 2 tb támogatott, 2 fagyis beültetés amit mi fizettünk így van még 3 támogatott lehetőségünk. A 0. lombikot túlstimuval leállították punkció előtt. Az első lombiknál 0 volt a hcg eredményem, itt 2 blasztot helyeztek fel. (a hová mi járunk, a Budai Meddőségibe, ott a beültetés után 11 nappal van hcg mérés, és utána rá rendelnek vissza uh-ra ha rendben van, így akarják elkerülni az esetleges méhenkívülit ill. egyéb problémát). A 2. lombik fagyis visszaültetés volt, hcg 14,7 ez nagyon lassan emelkedett, majd 2 hét után elkezdett kiürülni. 3 lombiknál 3 3 napost kaptam vissza. 8,8 volt a hcg, ez 1 hét múlva 600 lett, mad elkezdett zuhanni. 4 lombik fagyis visszaültetés volt, hosszú stimuval építették fel a méhnyálkahártyát, mert előző ciklusban max 7mm lett a méhnyálkahártya vastagsága, itt 38 lett a hcg, de aztán az első uh-n nem látszott a petezsák a hcg-m pedig 255 volt, akkor már 1500 körül kellett volna hogy járjon. Szóval valami gond lehet a megtartással, pedig crinone-t és progi szurit már kaptam legutóbb. Nem tudjuk mi a gond. Most elgondolkodtunk hogy váltunk, csak mivel 38 leszek, ezért nagyon tartok a sok várakozástól, május elejére lenne konzira időpont, és azt mondták telefonba 5-6 hónap a várakozás. Elég luxusnak érezném ezt az én koromban, viszont ha sikerülne akkor természetesen megérné. Néztem a Kaális honlapot, Sajgó tűnik nekem a legszimpibbnek, tudnátok róla írni. Igaz az, hogy lombiknál néznek progi szintet beültetéskor illetve beültetés után? (Budaiban nem, csak vakon adják a progit) Prednisolon immungyengítést minden alkalommal adják? 5 napig el szokták vinni ott is az embriókat? Beültetés után mikor van az első kontroll? Tudja valaki milyen sikeraránnyal dolgoznak? Ha a lombik elkezdődik, előtte 3. nap van uh, hogy megnézzék nincs-e esetleg ciszta a kezdés miatt? Ha van ilyen már ez is tb támogatottan megy? Ha fagyis visszaültetés van, az mennyibe kerül ha nem tb alapra szeretném kérni?
Bocsánat a sok sok kérdésért, de nagyon nagy döntés előtt állunk, és nem igazán tudom mit tegyek. A Budaiban már ismernek, mire hogy reagál a testem, tudják az előtörténetem, és max. 3 hónapot kell várni, de fagyis után akár 1 hónap után is lehet újra indulni.
Itt foglalkoznak amúgy az ir eredményekkel?
Általában hány tüszőket szoktak leszívni? Stimulációnál rendszeresen van az uh-s követés mellett vérvétel az ösztradiol szint nézéséhez?
Nagyon nagyon köszönöm a válaszokat előre is, és mindenkinek aki kűzd, annak mielőbbi babásodást kívánok és nagy nagy kitartást!!
Köszönöm. :) Sok meló van benne. :)
Bevallom én is hamarabbi időpontot reméltem a sikertelen program után, de tudom, hogy még így is nagy mákunk van, hogy "csak" 4 hónap lesz a két beültetés között.
Nekünk szinte szabadkozott, amikor felírta a szurikat (Gonal-F-et szúrtunk), de mondta, hogy ennek a legkevesebb a mellékhatása. Ja, és nem odasomta a teljes stimus pakk receptjét egyszerre, hanem 2 naponta az UH-k eredménye alapján kaptuk az újabb recepteket. (A Déli patikában már előre köszöntek :))).) Az én meglátásom szerint ez is piros pont. :))
Mi kezdhettünk volna hamarabb, decemberben, de akkor olyan beteg voltam, hogy mondta, most nem kezdünk, nem azon a két héten múlik a dolog, de ez akkor tuti sikertelen lett volna. (Hogy így sem jött össze, az más kérdés.)
Semmi gond. :))
Amúgy nem OEP-re itt is pörögnek a dolgok (úgy tudom, én sorbanállós vagyok :)).)
Amúgy Sajgó jó doki, mi anno ajánlásra mentünk hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Győri Kaáli Intézet infók
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben