Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A Kaáli intézet fórum

A Kaáli intézet (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
ma 16:47
Lányok! Akinek lenne egy kis ideje,írna kicsit arról,hogyan indulnak neki a stimulálásnak? Februári lombikunk lesz ha minden jól megy. Még csak ennyit tudok. Novemberben kell a kért vizsgálatok eredményével visszamennünk párommal. Hogyan indítják a stimut?
56853. Zizike79 (válaszként erre: 56851. - Milhet88)
okt. 15. 09:38
Szia, én is csatlakozom Bimpicsiphez, Kovács dokihoz járunk mi is, tényleg nagyon pontosan tartja az időpontokat, nem kell rá órákat várni. Lehet tőle kérdezni, a kéréseket figyelembe veszi. Én biztonságban érzem magam nála, nem terheli túl a szervezetet hormonokkal, hanem csak az általa szükségesnek tartott minimumot adja, a stimuláció alatt figyel Rád. Nekünk a 2. stimuláció sikeres volt nála, de sajnos missed ab lett a vége, de ezt nem hiszem, hogy az ő hibája lett volna.
56852. bimbicsip (válaszként erre: 56851. - Milhet88)
okt. 14. 20:38
Szia! Nekem most 1,5 éves a Kaális lombikbabám. Kovács doktorhoz jártunk, maximálisan elégedettek voltunk vele. A futószalag érzés minden dokinál megvan ott, de K doki legalább tartja a megbeszélt időpontokat, 10 percnél többet sosem vártam rá, pedig 2 évig jártunk oda, mire sikerrel jártunk. Tény, hogy sok vizsgálatot nem csináltat meg alapból, csak egy-egy sikertelen beavatkozás után. Én nem vártam meg, míg kér egy-egy speckó vizsgálatot, hanem a fórumokon olvasottak alapján végeztettem el őket, így gyorsítva a dolgot. Mikor mondta h ezt vagy azt meg kellene nézetni, már a kezemben volt a lelet róla. (A Versysen kívül nem hallottam olyan intézetről, ahol alapból már az elején széleskörűen kivizsgálnák mindkét felet.) Egy szó mint száz, ha a negatívumokat és a pozitívumokat mérlegre teszem, én elégedett voltam a Kaálival.
56851. Milhet88
okt. 14. 11:52

Sziasztok,Igaz, már ösrégi lombikos vagyok, összesen 16 év küzdelem után 2 Gyermekes anyuka lettem.A fö probléma, egy születési rendellenesség a méhben, meg lett oldva.Sajnos a házasságom tönkrement, de új párom van, aki még gyermektelen, és szeretnénk egy közös gyermeket.A párom elözö házassága is, és a mi közös próbálkozásunk is gyermekáldás nélkül maradt eddig, ezért arra gyanakszunk, hogy nála is van valami....Hogy lombik kell e, nem tudom, de az utolsó átjárhatósági vizsgálat sem volt nálam teljesen pozitív...Elöször is szereznénk az elövizsgálatokat megcsináltatni, azután tb támogatással, ha kell, lombikozni.Milyen tapasztalataitok vannak a Kaáli intézettel kapcsolatban?Minden infóért hálás vagyok...Milhet

56850. Kyara84
okt. 5. 17:15

Sziasztok! Úgy gondolom ez egy igaz történet, így gondoltam megosztom veletek 😊

Egy elefánt és egy kutya egyidejűleg lett vemhes. Három hónappal később a kutya hat kiskutyát szült. Hat hónappal később a kutya ismét vemhes volt, és kilenc hónapon át további tucat kölyköt szült. Ez ment egy ideig...


A tizennyolcadik hónapban a kutya felkereste az elefántot és megkérdezte: "Biztos, hogy vemhes vagy? Ugyanazon a napon lettünk várandósok. Háromszor fialtam egy tucat kölyökkutyát, akik mára már nagy kutyákká nőttek, de te még mindig nem ellettél meg. Mi folyik itt? "


Az elefánt így válaszolt: "Van valami, amit szeretném, ha megértenél. Én nem kölyökkutyát, hanem elefántot hordok a szívem alatt. Két éven belül csak egyet hozok világra. De amikor a borjam kipottyan, abba még a föld is beleremeg. Amikor keresztül megy az úton, az emberek megállnak és csodálattal figyelik. Nem véletlen hordozom íly sokáig, figyelemre méltó lesz, hatalmas és nagyszerű. "


Ne veszítsd el a hited, ha azt látod, hogy mások imái hamarabb meghallgattatak és rekord idő alatt teljesítenek valamit.


Ne irigyeld mások sikereit. Ha még nem értél célba, ne ess kétségbe. Mondd magadnak: "Közeledik az én időm, és amikor végre a földre hull kitartásom gyümölcse, a világ is beleremeg, s a csodájára jár majd mindenki!"


Ne hasonlítgasd az általad járt utat a máséhoz! Sosincs két egyforma út, sosincs két egyforma talp mi járja...

56849. unik (válaszként erre: 56848. - Camonilla)
okt. 4. 10:07
nagyon kedves vagy :) köszönöm még egyszer a választ/segítséget!
56848. Camonilla (válaszként erre: 56847. - Unik)
okt. 4. 10:05
Igen, akkor valóban ez elvileg egy egyszerűbb eset. Valószínűleg akkor Szabó dr úr is megbirkózik a feladattal. Drukkolok!
56847. unik
okt. 4. 09:51
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Röviden -tömören a férjemnél annyi van, hogy egy gyerekkori mütét során azt a vezetéket elvágták, amin át a sperma természetes úton ki tud jönni; ezért kell a biopszia. Ez évekkel ezelött derült ki, és amikor akkor volt neki biopszia, minden eredménye teljesen jó lett. Ami vizsgálat eddig nálam volt, alapvetöen az is mind jónak tünik, bár én sem vagyok már mai csirke... :) Szóval elvileg a mi ügyünk annyira nem komplikált... elvileg....
56846. Camonilla (válaszként erre: 56840. - Unik)
okt. 4. 06:59
Szia! Szabó Ferenccel nincs tapasztalatom, de Kopa Zsolttal igen. Először mi sem nála kezdtünk, mivel valóban több hónapos hozzá a váró lista, de eddig úgy érzem megérte várni. És pl nekünk előbbre hozta az időpontot, csak október 22.-én mehettünk volna, de lett üresedés és így tudott fogadni szeptember elején. Szóval mi is másik andrológusnál kezdtünk és az az igazság h ég és föld. Amiket a másik észre sem vett azt Kopa dr úr egy uh alapján megmondta, illetve komolyan vesz bennünket, férjem a biopszia előtt most 3 hónapig gyógyszert szed. A másik doki annyit mondott: valami nem fejlődött ki, gondolják át a donort sajnálom.. Ebből a tapasztalatból kiindulva tudom h nagyon nehéz de én most is így tennék ha tehetném és várnék Kopára. Szabó Ferencről én annyit hallottam, hogy ő is inkább donor párti és több helyen olvastam fórumozók történeteit, hogy Szabó megcsinálta a biopsziát, nem talált semmit, majd később Kopa viszont igen. Nyílván mindenki azt ajánlja ahol sikerélménye van. Nehéz döntés, gondoljátok át alaposan! Megkérdezhetem, hogy nálatok miért szükséges a biopszia? Mi okoz azoospermiát? Akár privátban is. Köszönöm szépen!
56845. Camonilla (válaszként erre: 56842. - Szophi86)
okt. 4. 06:53
Szívből gratulálok!
56844. jenBP (válaszként erre: 56842. - Szophi86)
okt. 3. 19:42
Gratulálok! Most már minden rendben lesz és csodaszép időszak áll előttetek! 🥰
56843. Zafi (válaszként erre: 56842. - Szophi86)
okt. 3. 18:06

Gratulálok! :)

Szívből kívánom, hogy minden rendben legyen a kisbabátokkal!

56842. Szophi86
okt. 3. 14:38

Sziasztok!


Ma megvolt az első ultrahang! 2 babából sajnos csak az egyik maradt velünk, a másik pár nappal ezelőtt adhatta fel a harcot 😢

De a kis vasgyúrónk csodaszép, 9,1 mm és hallottuk is a szívverését! 😍😍

Nagyon boldogok vagyunk, bár azért sír a szívem, de majd rendbejön!

Ma vagyunk 7+2 hetesek! 😍


Mindenkinek ezt a csodát kívánom!! Kitartást!!! 🍀🍀🍀🍀😘😘😘😘

56841. Medlin (válaszként erre: 56840. - Unik)
okt. 2. 22:58

Szia!


Szabó Ferenc a Róbert Magánkórház meddőségi osztályán dolgozott, majd átment a Reprosysbe. Az én párom hozzá járt és teljes mértékben elegedettek voltunk, vagyunk vele.


Üdvm Medlin.

56840. unik
okt. 2. 19:25

Sziasztok, az alábbi kérdéssel fordulok hozzátok:

mi a budapesti kaáli intézetbe járunk, még nagyon az elején vagyunk. Nálunk az már régóta tudott, hogy a páromnál csak biopsziával lehetséges a sperma kinyerése. Már volt is neki egyszer, de mivel az nagyon régi, kértek új biopsziát. A kaális doktor Kopa Zsoltot ajánlotta, nagyon jókat is olvastunk róla, de majdnem fél évet kellene várni hozzá egy időpontra. Megkérdeztem a kaálit, ilyen esetben kell - e várni vagy kereshetünk mást- mire azt mondták, ez valóban sok idő, nem baj, ha más csinálja a biopsziát.

Így dr. Szabó Ferenchez kerültünk, mindent le is beszéltünk vele, de mikor a Kaális orvosommal beszéltem, és kiderült, hogy végül nem Kopa Zsolt végzi a biopsziát, hát, nem volt elragadtatva az örömtől, de arra a kérdésemre, hogy akkor Szabó Ferenccel töröljük- e a megbeszélteket és inkább várjunk Kopára annyit mondott, neki igazából teljesen mindegy.

Majd aztán, mikor a biológusokkal egyeztettem a mintavételről, mikor elhangzott Szabó Ferenc neve szintén kicsit "kiakadtak", és mikor rákérdeztem, hogy van- e vele valami gond, vagy most mi van, akkor annyit mondtak, hogy semmi, de már én vagyok a nem tudom hányadik, aki Szabó Ferenctől jön és pedig vele nincs is szerződésük... A kérdésemre, hogy akkor mondjuk - e le és keressünk mást, ugyanazt a választ kaptam, hogy nem- nem, semmi gond, és simán ment az egyeztetés tovább...


Szóval, az lenne a kérdésem, volt- e esetleg másnak is hasonló tapasztalata? Mert most kicsit beparáztunk, hogy esetleg a Szabó doktornak van-e ennyire "rossz" híre (neten utánanéztem, sok információt nem találtam róla, de az is inkább pozitív volt, mint negatív, ráadásul a Kopa dr- al egy helyen van a magánrendelése), vagy az van, amire én inkább gyanakszom, hogy valami üzleti dolog van a háttérben, és ezért részesítik a Kopát előnyben (ezzel nem tagadva persze, hogy minden bizonnyal nagyon jó szakember)... szóval akár ezzel vagy Szabó Ferenccel kapcsolatosan van bármi tapasztalatotok, az nagy segítség lenne! Köszönöm előre is!

56839. jenBP (válaszként erre: 56838. - Szophi86)
szept. 28. 22:33
Nyugi, minden rendben van! Betöltött 12. hétig told a progit változatlan adagban, a többit meg majd a nőgyógyász mondja! 😘
56838. Szophi86
szept. 28. 07:29

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a progeszteronban jártasaktól!


Az adagom napi 3x2 100 mg-os utrogestan, 2x1 200 mg-os progesteron exeltis.

Lelet:

09.16. progi 118,92 nmol/L

hcg 5799 U/L

09.27. progi 92,4 nmol/L

hcg 37429 U/L


Így önmagában nem tűnik rossznak, de az, hogy kevesebb mint 11 nappal ezelőtt, az zavar nagyon!! Segítsetek! 😘😘😘🍀🍀🍀🍀

56837. Mollcsika (válaszként erre: 56836. - Gababa1990)
szept. 27. 08:24
Az első lombiknál nem tapadtak meg, a másodiknál nem maradt 5. napra beültethető embrió. Két különböző protokoll volt, annak tulajdonítottuk. Nekem egy nagyon nyitott felfogású endokrin-belgyógyászom van, aki hozzájárult ahhoz, hogy a 160 grammos hókuszpókuszt ne kövessem. Rosszul voltam az egész napos evéstől. IF-ezek, ami azt jelenti, hogy a nap bizonyos időszakába, az étkezési ablakba eszem, máskor pedig nem. Olvass utána, hátha megéri neked is kipróbálni. Természetesen nem akarlak megtéríteni, nekem ez jött be. Mellette sportolok kardió és crosstréning, mertcformint és letroxot eszek. És persze a rengeteg vitamint, amit megtalálsz a fórumon is, bár ezekbe egy kicsit most elvesztettem a hitem. Most jöttünk vissza nyaralásból, ahova nem vittem vitamint és sokkal jobb kondiba is érzem magam, mint előtte, pedig nem vagyunk egy parton fekvők, nagyon intenzív utakra megyünk. Az hogy lombik vagy inszem a kor is befolyásolja, 40 felett rögtön lombikra küldenek, nem kísérleteznek. De ha 3 éve próbálkoztok szerintem te se kísérletezgess, induljatok el a lombikkal, minél hamarabb, aztán lehet magától is összejön :-)
56836. gababa1990 (válaszként erre: 56835. - Mollcsika)
szept. 26. 20:02
Köszi a választ. 😀Azért nem sikerült mert nem tapadt meg? A doki mondott rá valamit? Az inzulin értékeid milyenek? A pajzsmirigyem kétszer nézték egyszer 0.9 másodszor 2 volt. Akkor te is diétázol, sportolsz meg merckformint eszel? Az ir-rel és a pcos-sel rögtön lombikra küldtek vagy inszeminációra? Bocsi hogy ennyit kérdezek 😀
56835. Mollcsika (válaszként erre: 56834. - Gababa1990)
szept. 26. 10:23
Szia! Ugyanez a helyzet nálunk is, csak mi 2 éve próbálkozunk. Az első konzultációra vidd magaddal az összes leleted, ami az IR vagy PCOS-ra vonatkozik. El fog küldeni speciálisan a lombik miatt endokrinológushoz, gasztroenterológushoz és belgyógyászhoz. Endokrinológiai ok lehet még a pajzsmirigybetegség, azt is meg fogja nézetni. Nekem normál tartományban volt, (3ig jó) de ha babát szeretnél akkor 1,5 alá kell vinni, erre kaptam gyógyszert. Minden egyéb kezelve volt, mégsem sikerült a baba, két lombikon vagyunk túl.
56834. gababa1990
szept. 26. 08:58

Sziasztok!

3 éve próbálkozunk a teherbeeséssel, amit meg nehezít, hogy pcos és ir-em is van. Diéta, mozgás, és gyógyszeres kezeléssel sem jött össze még a baba. Az orvosok javaslatára bejelentkeztünk a kaáliba, október elsején mehetünk is :D Arra lennék kíváncsi, hogy van e itt köztetek aki hasonló cipőben jár és már előrébb van mint mi. Tapasztalatokra és véleményekre lennék kíváncsi. előre is köszi :D

56833. Schins (válaszként erre: 56795. - Wkriszta)
szept. 25. 15:53

Szia,

köszönöm szépen a válaszod. Sajnos mi nem érünk be 1 óra alatt , ezért muszály a helyszinen.

56832. Beus5 (válaszként erre: 56828. - Camonilla)
szept. 24. 19:54
Köszönöm hogy irtál!Nem vizsgálták még a férjemet de nálam a PCOS a gond!Ezért döntöttem úgy hogy nem kísérleteznek tovább sima nődokinál mert semmi sem vezetett eredményre eddig!Sok alternatív megoldást is kipróbáltam 0 eredménnyel sajnos!Jelenleg nem is járok bődokihoz
56831. Wkriszta (válaszként erre: 56830. - Babita.87)
szept. 24. 15:21

Szia!

Örülök hogy túl vagy a műtéten.

Sajnos nem lehet nem beleélni magunkat, én 5 hetesen réveteg, ábrándos tekintettel simogattam a Tescóban a babaruhákat.....

A folyatást meg ahogy írtad, nem kell erőltetni,majd ha visszajön az erőtök...lehet hamarabb is.🙂A lombikosoknak bámulatos a regenerációs képessége.☺️És tényleg ne adjátok fel.

Puszi

56830. Babita.87 (válaszként erre: 56829. - Wkriszta)
szept. 24. 14:59
Szia! Köszönöm,hullámzóan! Vannak jobb rosszabb óráim, perceim. Annyiszor akartam már írni mert belőlletek is erőt merítettem, merítek.Szerdán volt a műtét ( nővér, beteghordó, anesztes) annyira kedves és gondoskodó volt mindenki és mindezt egy állami korházban hogy konkrétan el se hittem, férjem velem lehetett miután kihoztak az ágyam mellett fogta a kezem ez nagyon sokat jelentett. A rosszabb rész csak ezután következett a mindenkinek mondjuk el mi történt, mert igaz nem kürtöltük világgá az elején de miután már azt is tudtuk hogy kislányunk lesz elbíztuk magunkat , de ezen is túl vagyunk. A továbbiakat még nem tudom. Az orvosom bíztat hogy csak egy alaposabb kivizsgálás kell hogy meg találjuk a hibát, ne adjuk fel. Mi most úgy érezzük hogy pihenünk 1,2,3 évet majd meglátjuk hogy alakul sok volt az elmúlt évünk nagyon- nagyon sok lekileg. Azért itt vagyok mert nem tudom elengedni hiába próbálom 🙂 várom a híreket róllatok, izgulok értetek 🙂
56829. Wkriszta (válaszként erre: 56787. - Babita.87)
szept. 24. 11:36

Szia Babita!

Hogy vagy? Sokszor eszembe jutsz....

56828. Camonilla (válaszként erre: 56826. - Beus5)
szept. 24. 09:33
Szia! Mi augusztus végén már úgy mentünk, hogy voltak eredményeink, amiket nőgyógyász beutalása, illetve háziorvos beutalása alapján csináltattunk. Vérkép, hormon panel, ezekkel mindenképp érdemes készülni. Sztem a többit úgyis mondják. Férjedet nem vizsgálták esetleg? Célszerű vele kezdeni, 1 vizsgálattal kiderül, hogy nála mi a helyzet. A női oldal kivizsgálása bonyolultabb és hosszadalmasabb.
56827. Wonder (válaszként erre: 56825. - Hope :))
szept. 23. 22:37

Szia!😊

Nem volt semmi gond,mert gyáva voltam,negyeddel kezdtem és ettem előtte!😂

Mi már Brnoba járunk,előtte a pesti Kaáliba jártunk Krizsa dokihoz.

Ott volt 4 sikerteken lombikunk,előtte Vajda dokinál 2 inszemünk.

Magyarországon már esélytelen a dolog,45 leszek októberben.

Így a Reprofiba járunk...

56826. Beus5
szept. 23. 21:35
Sziasztok csajok!Segítséget szeretnék kérni!Október 28-án megyünk Pestre konzultációra a Kaáliba!Amikor kértem az időpontot nem kértem előre elvégzet vizsgálatokat valahol azt olvasom hogy vannak megelőző vizsgálatok!Vannak?Én most nem járok dokihoz magamtól kértem időpontot 5 éve nem jön a baba!Köszi a segítséget csajok!
56825. Hope :) (válaszként erre: 56824. - Wonder)
szept. 23. 21:24

Szia! Na volt bármi mellékhatása, h elkezdted?


Ha jól értem akkor neked hosszabb ideig kell szedned. Velem mindíg csak stimu kezdetével szedetik és akkor is csak akkora dóziba ami vérvizsgálatokkal igazoltan leviszi, kicsivel kezdik aztán ha kell emelik.

Ti mikor kezdtek? Melyik Kaáliba jársz?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook