A Kaáli intézet (beszélgetés)
Szilvi is nyilatkozta
"Életem egyik leghosszabbnak tűnő beszélgetése volt - meséli Szilvi - Vereczkey doktor a konzultációs szobában a leletemet a kezében tartva azt mondta, hogy ahhoz, hogy a terhesség vérből kimutatható legyen a hcg értéknek minimum 15-nek kell lennie, majd hozzátette, hogy nálam ez az érték 1650! - nevet Szilvi. "
Ezt egy blogban találtam.
A vérvétel eredményéről 1-2 személyes tapasztalat, de senki ne ezt vegye alapul.
Ha az eredmény 0-70 között van, sajnos nincs terhesség. Azt szokták mondani ,hogy adjuk továbbra is a gyógyszereket, de ez inkább már csak azért van hogy legyen időnk lezárni magunkban a dolgot.
A 40-70 közti HCG általában arra utal, hogy elindult a terhességünk, de valamiért megszakadt. Vannak olyanok akik 70-100 közötti értékkel is egészséges babát szültek, de ez függ a szervezetünktől, na meg attól is, hogy a laborunk hogy számol.
Sokaknál ez az érték is már megszakadt terhességre, vagy a rosszul fejlődő babára utalhat. Igaz a szép magas HCG sem jelenti azt hogy minden rendben van, az orvosunk által elvégzett UH a mérvadó.
Amitől mind félünk, a méhenkívüli terhesség. Ezt csak a HCG értékből nem tudják megállapítani, hisz van akinél a HCG nehezebben emelkedik, van akinél pillanatok alatt az egekben van. Mindenképp várjuk meg az UH eredményünket, addig felesleges idegeskedni.
A beágyazódást követő 3. napon a HCG szint körülbelül 17 és 119 egység között van, amit a 10 mIU/ml érzékenységű terhességi teszt már biztonsággal kimutat.
Szia! Igen, te a Crinone-t használod, én meg Utrogestanra váltottam, mert az előző becsomósodott, ez sem túl jó, reggel és este kell 3-3 gyöngyöt felhelyezni, de mellé kaptam még az Ovitrelle injekciót is, 3 naponta kellett beadnom a felét.Én az Ovitrelle miatt mindenképpen pozitív tesztet kapnék, rá is van írva a bet. táj.-ra , hogy tévesen pozitív eredményt kaphatok, szóval így nem tesztelek. Nem tudom, ha 70-80 körüli a HCG, az mit jelent, alán a Kaálisok tudnának válaszolni erre a kérdésre. Mást nem érzek, mint a melleimet és nagyon jókat tudok enni. Te sem? 3 napos embriókat ültettek be, mindkettő 8 sejtes volt. Életem eddigi legszebb élménye volt, mikor láttam őket beültetéskor az UH monitoron. Két fehér pici pötty, édesek voltak, egész nap csak vigyorogtam, annyira a hatása alatt voltam. :-)
Lombikos vagyok, első beültetésem volt.
Nekem is mindenki azt mondja, hogy biztos sikerült, mit mondanának... Gondolom, mi is ezt mondanánk másnak, ha ebben lenne. Még a háziorvosom is azt mondta, amikor kiírt táppénzre, hogy majd átjavítja a gépen az okát, hogy miért vagyok táppénzen. :-)
Azt fogom még megkérdezni, hogy pl. ha 150-es a HCG, akkor mennyi az esély, hogy sikerült és ha 100 alatt van, akkor még van-e ok reménykedni...
Azt olvastam valahol a neten, hogy azért érzékenyebb a Kaáliban a teszt, mert előbb kimutatható a vérből a HCG, mint a vizeletből, a teszt is a HCG megemelkedettsége miatt lesz pozitív.
Azért én úgy vagyok a pozitív gondolatokkal, hogy először nagyon sok volt belőlük, és még mindig elég sok van, de kevesebb. Szerintem nem szabad magunkat azzal álltatni, hogy tuti, hogy sikerült, mert ha esetleg nem, akkor az mekkora pofára esés lenne.
Megírom hétfőn, hogy mi volt, remélem, jó eredményeket kapunk mindannyian. Te hova jársz? Én Kaposvárra. Szorítok! :-) Üdv.
Szia! Nekem 11-én volt életem első beültetése, nekem is kettő embriót ültettek be. :-) Egy cipőben járunk. Hétfőn megyek a Kaáliba HCG-t nézetni. Ha az 100-on felül van, valószínűleg sikerült. Az én melleim feszülnek és jobb lett az étvágyam. Én kaptam Ovitrelle injekciót, hogy ezzel is segítsék a megtapadást. Az injekció mellékhatásai is lehetnek ezek. Pont az inj. miatt nem érdemes tesztelnem, mert mindenképpen pozitív lenne, ha terhe vagyok, ha nem. Szerintem mindenki mást érez, ahogy itt olvasgatok, és talán van olyan is, aki semmit. Talán csak az a legrosszabb, hogy senki nem tudja megmondani, hogy sikerült-e. Szóval csak várjunk és várjunk... Aztán kiderül, de nem vagy egyedül, mások is várakoznak, én is...
Üdv. Andi :-)
Sziasztok!
Túl vagyok a stimuláción és a petesejt leszíváson. 7 sejt volt , kis gabesz volt apánál nem nagyon tudót
produkálni de azért lett egy kis anyag . 1 embrió lett reméltemet marad holnap -fél 3 megyünk a visszaültetésre.
Sziasztok :-)
Nekünk holnap lesz a beűltetés :-)
Nagyon izgulok,várom már hogy a pocimban legyenek:-)
Remélem elsőre sikerűl;-)
Sziasztok :-)
Nekünk holnap lesz a beűltetés :-)
Nagyon izgulok,várom már hogy a pocimban legyenek:-)
Remélem elsőre sikerűl;-)
Sziasztok! Ha most ram neztek, biztosan mindenki azt hiszi, uj vagyok, pedig regen itt (is) forumlako voltam gyakorlatilag, csak hat az elet lassan elkoptatott, mert egyre kevesebb idom volt es egyre kevesebb tanacsot tudtam adni - mert leginkabb a vegen mar csak azert latogattam.... talan van meg egy-ket olyan oreg roka, mint en, aki emlekszik ram. :) No a lenyeg! Most lenne nekem kerdesem, kerlek, aki kepben van, valaszoljon:
Novemberben lesznek 2 evesek az ikreim, akik 2. lombikra sikerultek a pesti kaaliban (Sajgo dokinal). Megfogadtuk, hogy tobb stimulacioban nem vagnank bele es az ikerterhessegtol is tartok, de ha lombik lenne es mondjuk 2 embironk, nem lenne szivem otthagyni 1et felhasznalatlanul, foleg, hogy mar 36 vagyok. Amugy hormonalisan minden ok (kezelt IRem van, de a peteeresemet sosem, kezeles elott sem befolyasolta), genetikaileg es sejt szinten a ferjemmel tokre osszeillunk, az ikreken kivul 3 spontan babank lett volna egyutt, cska mehen kivuliek voltak Szoval a lombik azert jatszik nalunk, mert nincs egy petevezetom sem, amugy minden mas fullos. De ahogy fent irtam, stimulaciot nem vallalunk tobbet, mert nem akarunk jatszani a sorssal. Igy eddig el is vetettuk, hogy valaha meg sajat gyerekunk legyen az ikrek mellett.
Az a gondolatom tamadt viszont tegnap hirtelen, hogy mi lenne, ha megprobalnank egy spontan ciklust. Tudom, hogy nagyon kicsi a valoszinuseg egy sejttel elindulni, de megis. Ha a sors ugy akarja, ki tudja, sikerulhet. Amugy baromi jo megtermekenyulesi aranyunk van, az elso lombiknak 5-bol 5 megtermekenyult es osztodott, a masodik alakalommal 10-bol 9! ilyen eredmenyekkel, szerintem nem elmebeteg gondolat egy spontan ciklusba belevagni. Szerintetek? A masik kerdesm, hogy szerintetek erre a pesti kaali, ill Sajgo mennyire lenne nyitott? Nyilvan az a kockazat nekik, h rontom a statisztikajukat... mit gondoltok?
Sziasztok!
A héten voltunk a Kaáli intézetben Kaposváron és azt mondta a doktor úr hogy jövő hónapban elkezdi a stimulációt clostyval meg ha kell injekcióval és ultrahanggal követi a peteérést (ha lesz) (Ezt max 3 hónapon keresztül.)
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mennyit kell fizetni? A másik pedig, hogy rögtön első hónapban adnak e injekciót ha a closty nem elég?
Aki volt ilyenen örülnék ha írna. :) Köszi
köszi szépen, hogy megosztottad a tapasztalatodat!
igazából most pont az lenne az elvárásom, hogy a hozott anyagból gyereket csináljanak, mert szerencsére nálunk eddig semmilyen rendellenességet nem fedeztek fel az orvosok, egyszerűen csak nem jött még össze a baba és kész. És most kicsit úgy érzem, hogy állóvíz van. Mindössze azt szeretném, hogy elmondják, minden lehetséges okot kivizsgáltattam már, tehát nem hagytunk ki semmi fontosat, vagy ha mégis, akkor nézzék meg a hiányzó láncszemet. A mostani orvosomnál úgy érzem elértük a határt, szerinte mindent tudunk, de ezt szeretném megerősíttetni valaki olyannak, akinek ez a szakterülete. Remélem ezt fogjuk kapni! :-)
További ajánlott fórumok:
- Győri Kaáli Intézet infók
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben