Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 újév körüli, januári babák fórum

2017 újév körüli, januári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1750. Lollipops
2017. febr. 9. 11:18

Meg nem sikerult leirni a pici szuletesenek tortenetet.


Ime : csutortok este elfolyt a magzatviz es bementunk a korhazba. Ejszakara nstn voltam es 1.5 cmre tagultam. Reggel 8 ora fele kaptam szobat es akkor ferjem is johetett velem, egesz ejszaka velem virrasztott, (reggel 8-tol van papaknak latogatas). Penteken semmi. Viszont ejszaka eros rendszertelen fajasok. Szombat reggel kaptam egy tagito gelt nst mellett de nem segitett. Szombat delutan eros rendszertelen fajasok. Majd este 7 oratol 5 perces nagyon eros fajasok akkor hivtuk szulesznot. Nst majd Levittek szuloszobaba epiduralist kapni mert mar szenvedtem es a vasagyba kapaszkodtam. Megkaptam epiduralist es 2 cm nyitva. Elejen semmi fajdalom majd viszont iszonyatos fajasok a kozepkori kinzasok szerintem nem voltak olyan fajdalmasak. Az altato orvos nem gyozte adni a fajdalomcsillapitot es tovabbra is szenvedtem. A szuleszno egy barom volt arrogans nem torodom p.csa. amugy tagitit kaptam mert nem tagultam es akkor jobban faj a tagulas. Szerintunk nem hatott a periduralis. Mar altatoorvos is megkerdojelezte es gondolta ujra beteszi mert lehet nem jol volt. Szerinte a szuleszno is hibazott hogy tul koran adta a tagitot (valami ilyesmi nem ertettem pontosan). Na mindegy es rohadtul szenvedtem a vasagyba kapaszkodva viszont a baba jol volt es tokeletes volt szivveres vegig. 2 cmrool estetl kb reggel 6 ig 5cmrre tagultam. Mar erom se volt mert ugye az volt a 3. Ejszaka hogy nem aludtam. Vegul 6 ora fele mondom ferjemnek fura erzesem van nyomnom kell. Hivtuk szulesznot es mondta 9cmen vagyok. Hat ez hatalmas erot adott. Mar csak 1 cm van hatra. Azt meg valahogy kibirtam. Vegul 10 cm !!! Majd kezdett leszalni a fej. Az kevesbe volt fajdalmas mar magyon furcsa erzes. Erzed hogy a fejecske szo szerint furodik lefele majd megall, majd furodik lefele es megall es igy tovabb. Majd szuleszno mondja hogy tolni fogunk. Attol feltem nem fogom tudni megcsinalni mert nemjol tolok es hogy mar semmi erom nincsen. Ferjem vegig hosiesen mellettem volt o tartotta bennem a lelket es nelkule nem tudtam volna vegigcsinalni. A tolasok mar nem fajtak nagyon es nem is tartott sokaig es vegul meglett a kisbabank akit rogton bebugyolalva es kis sapival a hasamra tettek vagy fel orara. Ici picike lilacska siro edes pottom. Az osszes fajdalmat megerte de a szulesi katasztrofa nekem megmarad. Majd a szuleszno es Apuka elmentek lemerni meg vizsgalatokat csinalni es egy pici tiszta rozsaszin feloltoztetett baba jott vissza hozzam. Ferjem kicsattanhatul buszke volt. En boldog de hulla faradt. Es azota is Emili bearanyoeza minden percunket !


Hat ez a mi tortenetunk.

1749. Mokuspocok (válaszként erre: 1746. - Lollipops)
2017. febr. 9. 11:17

Pont ugyanezekben az idopontokbam ebredtunk most mi is :)

Ettunk, aludtunk.


Megprobaltam hajnalban atverni 150 helyett csak 120-at adtam neki. Olyan pataliat rendezett :)

Nagyon kis rafkosak :)

Nem sajnalom en tole a kajat, de sokkal tobbet eszik mint kene a suly szamitas szerint. Es nagyon gyorsan no. Oyan hosszu a gyerek, pont tegnap neztem, hogy amulat. Es nem kover, tehat gondolom kel neki ennyi.

1748. Pottom_14
2017. febr. 9. 11:04

Sziasztok! Regisztraltam AnyaTanyan, jelenkeztem a csoportba :)


Hat nekunk ismet eleg kalandos ejszakank volt, Balint megint nem akart aludni, kezdodott a hasfajas is, aztan nagy nehezen elaludt olyan 1 ora korul a mellkasomon. Ha letettem uvoltott ugyhogy a gyerekkel osszecuppanva virrasztottam fel 4ig amig fel nem kelt enni, egy ketszemelyes kanapen, a hetfo ota becsipodott derekammal, hatrafele logo fejjel mert mashogy nem fertunk el. Ugy erzem most magam mintha megragtak es kikoptek volna.


Most egy kicsit panaszkodok: a ferjem mindez ido alatt vegig itt aludt mellettunk az agyon amig en kuszkodtem ettol a pihenteto poziciotol, hogy legalabb a gyerek tudjon pihenni vegre ha mar elaludt. En elhiszem hogy nem birja az ejszakazast meg neki is nagyon faj a hata a sok gerincserv miatt, de jol esne nekem is neha ha csak fel orara atvenne Balintot es addig aludhatnek egy picit. Aztan reggel felkelunk es azt mondja o faradt. Mondom kicsim, en nagyon szeretlek de most menj el mellolem mert megrugdoslak. Gondolom vette a lapot mert agyba kaptam a kavet es a reggelit is megcsinalta. Egyebkent nalunk az a legnagyobb problema hogy ha latjuk a gyereket szenvedni egymast bantjuk. Par napja megbeszeltuk hogy ne egymast marjuk mert attol Balint nem lesz jobban, hanem dolgozzunk ossze mint egy igazi csapat, elvegre a kettonke ez a gyerek. Na en azota figyelek ra hogy ne beszeljek vele indulatosan viszont o annak ellenere hogy bocsanatot kert tolem par napja ugyanugy nyomja. Olyan mergesen meg indulatosan beszel hozzam mikor Balint sir a fajdalomtol hogy en is minden ejszaka bogok. Rendesen rosszul esik hogy ilyen velem. Pedog biztos nem tudatos de akkor is, mar ott tartok hogy osszepakolom a cuccat es eliranyitom az edesanyjanak. Zavarodjon meg vele o.

2017. febr. 9. 10:52

Babett, wow :)

De a viccet felreteve, nalunk is agyhuzas lesz, csak Flori telebukta a nagy bezabbantas eredmenyekepp.


Meg most a pelussal kuzdunk. Pampers Premium Caret hasznaltunk, de megvaltoztattak, ujitottak rajta es egy kalap kaki lett az egesz. Atazik mar minimalis pisitol is.

1746. Lollipops
2017. febr. 9. 10:34

Sziasztok Lanyok ? Hogy vagytok ma ? Es a babak ?


En is jokat szoktam nevetni : helukopteres pisiles, lehuztam a wc-n etc....😀


Ma mi jol vagyunk eppen eszik a picike. Ejfelkor evett aztan sikerult 1.45 fele elaludnia kisagyaban majd 4.45-kor kelt enni es egy ora mulva elaludt kisagyaban majd most kelt 10.00 orakor enni. Jo sokat hagyott minket aludni. Egesz jol erzem magam ☺ kedd ejszaka viszont semmit nem aludtam. Nem a baba miatt csak en nem tudtam alomba szenderulni.

2017. febr. 9. 05:41

Mokuspocok köszi a tippet, ezt en is kipróbálom. Ránk fér, annyi h nem éjszaka, hanem hajnalban indul a cirkusz. Ma reggel 6-tol megint nyakig kaki, előtte agyba pisilés, pelenkázás közben helikopteres mindent körbe pisilés, kaja után rengeteg bukás, ágynemű húzás es mellé az üvöltés . Szabályosan lila ilyenkor a gyerek. 😦


Ma en is megnézem az anyatanyat es regisztrálok is.


Ti hogy vagytok?

2017. febr. 8. 22:16

Na kerem, kezek a magasban, elvetve mint egy zsak. :)

Youtube->mesezenék->gyerekdalok meg ami epp van. = gyerek kifekudt :)

En is mindjart, engem is elringat a zene :)

1743. Lollipops
2017. febr. 8. 21:59
Mi most nyuglodunk es sirdogalunk. Nagyon faradt de nem megy aludni ellenall. Majd megyek en helyette aludni mert en elalszom 😀
1742. Lollipops
2017. febr. 8. 21:57
Nekem is tettszik a nev az Anyatanyan es holnap megprobalok regisztralni.
2017. febr. 8. 21:28

Okes :)


Mi (nem akarom elkiabalni) de eddig nagyon jok vagyunk :)

Furodtunk, ettunk, es "csak" morgunk magunkban, de inkabb mint a teljes erobol visitas :)

1740. Eperke663
2017. febr. 8. 21:19

Dejo Mokuspocok!!tetszik a nev😉holnap regisztralok laptoprol akkor


Mindenkinek nyugodt sirasmentes ejszakat kivanunk Noellel. 😀😀

2017. febr. 8. 21:12

Megcsinaltam a csapatot. Vilagkoruli babak es Anyukaik neven :)


Jobb nem jutott eszembe.

Ne a mobil nezetben, hanem a rendes felueten tudtok regisztralni es jelentkezni a csapatba. De ha valami nem megy, uziben irjatok meg az email cimeteket es akkor kikuldok egy meghivot. :)

1738. Pottom_14 (válaszként erre: 1737. - Mokuspocok)
2017. febr. 8. 19:33
O hat akkor tenyleg nagyon szep a jelenlegi sulya :) csak igy tovabb Flori! Remelem ha odakerultok legkozelebb hogy hasznalni kell a csovet akkor sikerulni fog. En is bedugom amugy a keskeny reszet koppig neki, ezt az elobb nem irtam le.
2017. febr. 8. 18:03

Ok, koszi Pottom.

Na majd akkor rafigyelek. Kiprobalom megegyszer ha kell.

Flori nagyon pici volt, 2550-el szuletett es 50cm-vel :) De nagyon gyrsan osszekapja magat :)


Azthiszem Lollipops kerdezte nemreg az etetest, hogy zajlik.Nalunk igy: taposak vagyunk, eves elott (is) tisztaba rakom, kaja mar bekeszitve, szopiparnan eszunk (mar nem birom tartani a karomban :) ), bufi, majd szunyoka Anya hasan osszekucorodva. Itt rendszerint bealszik, ne az agyba es kesz. Kivetel ezalol az esti furdes utan eves, akkor van a musor altalaban, akkor nem alszik el, csak nyuglodik majd ordit egy orat. Nalunk nem mukodik a kaja kozbeni tobbszori bufi, mert ahogy kihuznam a szajabol az uveget,mar visit is. Ugyhogy mi a vegen :) De nagyon jo annak, akinek kivitelezheto :) Csinaljatok ha tudjatok nyugodtan. Ez jo.

1736. Pottom_14 (válaszként erre: 1735. - Mokuspocok)
2017. febr. 8. 17:37

Tyu basszus mi 3 hetesen vagyunk 4.5 kilosak.. de ha azt veszem hogy 3900 grammal szuletett akkor nem is olyan veszes (szerintem).


Na, a szelcso: egyik kezemmel megfogom a ket labat de csak a bokajanal, es rahajtom a hasara. Igy a labai ugy allnak mint egy kis bekanak es felemelkedik a feneke is. Igy szepen be lehet neki tolni a csovet es mivel elegge fent vannak a labai hamar ki is szalad a szel. Erzed a csovon keresztul ahogy fogod hogy jon a puki, van egy nagyon nagyon pici halk sziszego hangja is, es a legnyilvanvalobb jele hogy erzed a szagot. Amikor megindul es kijon 1-2 puki kicsit forgatom a csovet, kicsit kihuzom visszatolom es jon a tobbi. Sokra ne szamits vagy 4 puki hagyja el a gyereket de latod rajta hogy mennyire megkonnyebbul tole. Es mivel ezzel kaki ingert is kivalthatsz szamits ra hogy jon a kaka is. Legyen a gyerek alatt papirtorlo, pelenka meg minden biztos ami biztos. :)


En is jot szoktam rohogni magunkon amugy szerintem ez nem baj mert nem egymason nevetunk hanem egyutt nevetunk. De majd meglatjatok tul leszunk a hasfajos paran kezdodik a fogzasos para. Ennek mar sosem lesz vege :)

2017. febr. 8. 14:15

Hello,


Mi ma vagyunk 6 hetesek. Flori mar 55-56cm korul mozog es 4,1kg. Tegnap megmertuk itthon nagyjabol. Ugy no, hogy csak pislogok.


Elmondhatom hogy jol telt az ejszakank. Haromnegyed 9-kor ettunk. Nyuglodtunk egy orat kb majd alvas, 3-kor kaja, bufi, es alvas 8-ig.

De szerintem ez csak veletlen :)


Pottom,hogy hasznaltad a szelcsovet? Marmint milyen pozban, labtartasban stb? Mert en is betoltam neki tegnap koppig, de semmi. Azonnal jon a cucc utana? :) Olyan mintha nem lenne kompatibilis a gyerekkel.


Eperke, azert latom optimalisabbnak a tanyat, mert az egy zart kozosseg. Olyan mint itt, de nem lephet be a kiscsoportba barki, csak akit beengednek. A megosztott tartalmak is privatabbak. A facen meg ugy mukodne csak, ha egymas ismerosei lennenk, es az uzenetvaltason belul lehetne annak a par embernek egy csoportos uzenetkuldest letrehizni, de en ezt nem latom annyira biztonsagosnak. De minden otletet szivesen fogadok.


Babett, "ket body minusz". :D :D ez jo, csajok en neha olyan jot nevetek itt magunkon ahogy kuzdunk, de komolyan :) ugye nem baj?!


A vedonoket hagyjatok a pi..ba. En mar egyet lehuztam a wc-n. De a masikkal se vagyom elore. Mikor megkerdeztem tole ahoy hazajottunk a korhazbo, hogy hasfajasra mit lehet adni, erre benyogte hogy semmit, jobban szeretjum ha a termeszet megoldja magatol...hat anyad..


Nekunk ma reggel elfoyott a Biogaia, csak naturba kapja az Espumsant, Infacolt, mikor mit. Adjum neki, de szerintem tok folosleges, mert egyim sem csinal semmit. Nekem meggyozodesem.

1734. Eperke663
2017. febr. 8. 11:35
Tegnap volt 5 hetes de kb 3 hetes kpra ota igy csinalja. Ritkan alszik furcsi elott is de az tenyleg ritka. Meg szopizas kozben is picit bealszik.
2017. febr. 8. 11:12
Eperke, mennyi idős a pici? Marcell evés után alszik, egy-két ritka kivétellel. Ő pénteken lesz 3 hetes, de még nem ilyen aktív. Evés-alvás nála a fő tevékenység. Most kezdjük látni rajta h nagyon figyel a hangokra, vagy h nyöszörög, ha úgy fogjuk h nem lát rendesen és nem tud nézelődni.
1732. Eperke663
2017. febr. 8. 10:46

Jo reggelt!


Megnéztem az AnyaTanyát, nem tudom, hogy lehet inditani forumot, Mokuspocok te tudod?


A mi ejszakant megit turheto volt :) Bar hasfajas van megint...


Babett a mi napirendunk se allt be szoval nyugi, majd 2 honapos kor utan lehet napirendröl beszelni vagy meg akkor sem. A mi napunk igy nez ki atlagosan: 7-kor keles, ez mindig fix mondjuk, akkor szopizas majdnem egy orat, es hol visszalszik hol nem kb 11-ig. Akkor pelenkacsere, szopi megint, majd jatszunk nezelödik vagy meset olvasok, 13-ig szopik meg vagy ketszer :D akkor felöltöztetem es kb 14-kor megyunk setalni 15-ig kb. akkor ha minden klappol alvo modban levetkeztetem es alszik kb 17-ig. Akkor szoptatas , jatek, meseolvasas, es szamtalan szopizas :D 20:30-kor furdes, majd szopi megint, nyuglödes, szopi megint :D majd 22:50-23:00-kor alvas kb 2:30-ig...

1731. Pottom_14 (válaszként erre: 1730. - Babett8511)
2017. febr. 8. 09:46

Mi adjuk a biogaiat annak ellenere hogy ugy latszik nem hasznal. En meg bizom abban hogy segit neki kakilni :(


En is sajnalom a kicsikemet a cso miatt viszont az a megkonnyebules amit latok rajta mindent meger. Ha igy tudok segiteni, akkor igy segitek.


En 2 napja nem ebresztgetem Balintot nappal, 2.5 orankent ebred magatol. A furdes nalunk fel 7 szokott lenni, ha a kajalasi rend ugy koveteli meg akkor plusz minusz 1 ora es mindig kajal furdes utan. Az esetek tobbsegeben sikerul tartani a napirendet szerencsere.

1730. Babett8511 (válaszként erre: 1729. - Pottom_14)
2017. febr. 8. 08:27

Jó reggelt!


Nálunk is volt kakiriadó. Hajnalban kétszer rakta tele úgy a pelust, h gyakorlatilag majdnem nyakig olyan lett. Két body mínusz :-D

Én is próbáltam már a csövet, de nagyon sajnálom neki benyomni. :-(

Ti Biogaia-t adtok a piciknek?


Kitartás Pöttöm, egyszer biztos csoda történik, és változik a helyzet.

Ti hogy álltok a napirenddel. Engem anyum szét zrikál vele, de nálunk Marcell most játszik éjszakát. Alig lehet felkelteni, éjjel meg 0,5-1 óra alvás után szirénázott. Ráadásul a fürdés is minden nap csúszik picit, hiába próbálom egész nap úgy irányítani, h fürdés után legyen kajás, esélytelen. Talán heti egyszer összejön. :-)

1729. Pottom_14
2017. febr. 8. 07:19

Mindenkinek jo reggelt!


Hogy vagytok ma? Nalunk tegnap este megint buli volt. 11kor ebredt Balint enni, na utana jott a hasfajas siras szenvedes ugyhogy ejfeltajt megelegeltem es jott a szelcso. Mukodik. Halal komolyan. Kicsit "kuzdeni" kell mite belejatszom a gyerek fenekebe mert hat termeszetes hogy ellenkezik es osszeszoritja a kis feneket, igy fel kell venni a harcot es nagyon lassan nagyon ovatosan atvenni az iranyitast. Becsusszant a cso, jott a szel, sot meg kaki is volt. Nem is keves, ketszerre is eleg lett volna. Megkonnyebbult :) aztan vallra vettem es megint uvoltott, valoszinu a gyomraban maradt meg levego amit feszitette de bufi nem jott.. szoval igy voltunk mi hajnali haromnegyed 2ig amikor is vegre el tudott aludni, egeszen reggel 6ig. Es azota sem alszik. Ugy latom megint egy pihenteto napnak nezunk elebe :D


Kepzeljetek esett az este es az ejjel egy csomo ho! Kb 10 centi lehet. Kar hogy mano nem olyan nagy meg hogy elvezhesse es szankozni vihessem. Pedig ez most nagyon klassz lenne :)

1728. Pottom_14 (válaszként erre: 1727. - Eperke663)
2017. febr. 8. 07:12
Hat nem panaszkodhat az biztos..
1727. Eperke663 (válaszként erre: 1726. - Pottom_14)
2017. febr. 7. 20:09
Mekkora idiota..istenem...
1726. Pottom_14
2017. febr. 7. 17:48
Na nesze. Apa hazajon a gyogyszertarbol, ahol a gyogyszeresz elmeselte apanak hogy a glicerines kupot 2 eves koratol adjuk a gyereknek, venyre raadasul es csak egy felet egyszerre! A gyoker vedono meg mar nyomta volna bele mondvan hogy jo lesz neki es veny nelkul kaphato. Eszem megall. Nemhogy vedononek tanultam volna en is, most fejem se fajna! De az ove fog ha nyakonverem..
1725. Pottom_14
2017. febr. 7. 15:33
Hu lanyok hat ez a nap tenyleg horror. Eszunk, sirunk, szenvedunk, elalszunk es fel ora mulva ebredunk hogy ehesek vagyunk es kezdodik elolrol. En csak ma vagy 10 evet oregedtem! Azt mondja a vedono hogy glicerines kupot adjak babanak mert elosegiti a belmozgast. Biztos ami biztos, egy szelcsovet is beszerez apa delutan.
1724. Babett8511 (válaszként erre: 1723. - Eperke663)
2017. febr. 7. 15:20
Most nézem milyen hulyesegeket írtam 😀. Lehet mégse aludtam ki magam ....
1723. Eperke663
2017. febr. 7. 13:25
Koszi csajok! MAM-os mellszivom van ahhoz jart 2 cumisuveg 😉
1722. Babett8511 (válaszként erre: 1720. - Eperke663)
2017. febr. 7. 12:33

A bufiben egyetértek Pöttömmel. Minek többször, annál jobb es könnyebb. Én szopi után egészítem ki. Egy éjszakai szopi van, anikó nem kell pluszba tápszer.


Ha tudsz mellé anyatejet adni, sztem nem törvényszerűbb a hasfájás. Nálunk elvétve van, bar lehet elkiabálom.


És újra Pöttömmel egyetértve Mán cumisüveg. Amit itt vettünk azt magyarországon gyártották 😀. Probaltjnk tomme tippee es aventet is. Mindegyikből ömlik a tápszer

1721. Pottom_14 (válaszként erre: 1719. - Eperke663)
2017. febr. 7. 12:22

Ma pont nincs itthon, be kellett mennie dolgozni. Ugyhogy kizarolag en vagyok kituntetve ezzel :D


Nem tudom milyen a tapi ott de biztos hogy nagyon jo minosegu. Szerezz be egy szuk lyuku cumisuveget ami anti colic (a mam-os eleg kiraly) hogy ne doljon a tapi mert utana meg ertetlenkedik a cicin hogy abbol meg miert nem jon olyan lazan. Bufiztesd meg 2szer is eves kozben, hogy a levego ne masszon lejjebb amit lenyel, es keszulj fel arra hogy jobban fajhat a hasa mert a tapit nehezen emesztik meg a kis dragak. Ennyit tudok neked tanacsolni sajat tapasztalat alapjan.


Mokuspocok, Lollipops nalatok milyen taktikak, eszkozok valtak be etetesnel?

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook