2017 újév körüli, januári babák (beszélgetés)
Szia! A hosszat nem mertek Marcell babanak? Szepen gyarapszik a kis tokos :)
Balint tegnap este 4220 gramm volt a merlegunk szerint 2 hetesen 2 naposan. Tenyleg nem ertem hogy a fenebe hizik ennyire, 10 millivel eszik tobbet mint a nagykonyvben megirt fejadagja.. a vedono is itt sapitozott nekem kedden hogy mekkora a gyerek. Mintha tudnek vele mit csinalni amugy..
Es egyebkent, hogy vagytok?
Nalunk beutott a geb@sz megerkezett a hasfajas. Az az igazi visitva orditva siras orakon at.. de a biogaia se az espu nem hasznal mar nem tudom mit csinaljak de a szivem szakad meg erte hogy haromnegyed oran at uvolt es szenved egyetlen arva pukiert :( mit adjak neki? Eves kozben is ketszer megallunk bufizni, azt sem hagyom neki hogy mohon egyen. Teljesen el vagyok keseredve, tehetetlennek erzem magam :'(
Sziasztok. Most jövünk a dokitól. Pici fiam 3940 gr két hetesen. És megkaptuk a második oltásunkat is. Az éjszakák egyre jobbak.
Mi de tudunk kimenni, de mi a monszun miatt ragadunk itthon 😕
En az overallt adom csak ra meg egy sapkat. Az overallnak van labresze ees kesztyuje igy az nem kell pluszban. En takarot nem teszek ra a babakocsinak van egy ilyen vedo resze amit raboritok. Vigyazz hogy takaroval ne hogy tul melege leszen mert az se jo. Megizzad es megfazik vagy tulmelegszik es meg hohaztartasat nem tudja kezelni.
Mi ma is voltunk el eloszor egy vedononel megmeretni a sulyat plusz megnezte a babat minden rendben e. Most 3362 g. Aztan voltunk varoshazan szemelyit kerelmezni majd jovo kedden utlevelet. Elfogadtak a fotot ! Utlevel elvileg 10 nap.
Marcellt oldalt altatjuk amióta kap tápszert, pont ez miatt.
A bufinel figyeld a magatartását. Ha például nyomkod ki a nyelvet az is egy jel. Vagy h nyugtalanabb.
Igen en is a pufi kezeslabasra gondoltam hogy azt adom ra, egy vastag sapit meg pluszba pledet tekerek rajta korbe ez mar biztos eleg. Meg pufikesztyu puficsizmaval :)
Mi mindketten kelunk a gyerekhez (most a heten amig itthon van velunk) es amig cserelem a pelust addig apa megcsinalja a tapit. Utana etetek es bufiztetek, addig apa pihen es amikor nehezen alszik el Balint akkor atveszi a gyereket es segit altatni. Ha meg dolgozik, akkor en muszakolok egyedul hogy tudjon pihenni.
Pottom rengeteget szamit alszol e vagy sem. En iq jot aludtam este es most jol erzem magam. 22.30 kor en fekudtzm es cqak az 5.30 as etetest csinaltam. Az 1 orasi etetest ferjem. Mi felvaltott muszakot csinalunk ejjel ferjemmel hogy tudjunk pihenni. Ti hogy csinaljatok ? Persze azok akik tapszeren vannak..
Ezt a bebugyolalost mi is csinaljuk. Takroba jol bepolyazzyk es cumit kap es ez megnyugtarja majd elalszik. Csak a szoptatos parnat nem hasznalom. Lehet kiprobalom. Ha igy be van bugyolalva melzfben biztonsagban erzi magat mint a mama hasaban.
Mi 10 naposan voltunk eloszor kint raadasul 0 fok korul mert orvoshoz kellett menni es a parkolotol le kellett menni orvosig. Amugy 2 hetesen vittuk le levegozni 10 percre. Majd masnap 30 percre. Tegnap 17 naposan meg 2 orat is el voltunk mert fotozas majd hazafele ennivalo vasarlas. Szerintem nyugodtan kiviheted 6 fokban 10-15 percre. Aztan masnap picivel tobbre. Mi jo meleg teli egybe overalt adtunk ra es nagyon szepen aludt a ringato babakocsiban elvezte meg a 2 orat is egy hangja nem volt.
Sziasztok Lanyok!
Annyit aludtam az ejjel hogy ugy erzem magam mint akit kicsereltek :) Azt hiszem rajottem hogyan kuszoboljem ki az ejjeli kaja utani ebrenletet! Nappal amikor egy egy eves utan nem akar visszaaludni, szoktam neki kuckot csinalni. Szopis parnaba fektetem hogy hozzaerjen a parna a fejehez, kezehez, jol betakarom hogy melegben legyen es kap egy cumit. Mellefekszem, es ha kikopi a cumit visszaadom neki. Kb 15 perc es elalszik de ha nem is alszik el csendben van es nezeget, mert nyugodt es biztonsagban erzi magat. Tegnap este 10kor evett Balint, utana fel 12ig uvoltott nem lehetett elaltatni igy jott a szopiparna-kucko csel es ejfelre mar aludt, egeszen 3ig. 3kor evett aztan altatas utan a sajat agyaban aludt reggel 7ig. Ennek a szopiparna-kucko dolgonak egyetlen hatranya van, hogy a ferjem a foldon alszik amig a gyerek az agyon van mert harman mar nem ferunk el :( meg vagy 2 ejjel tesztelek es ha tenyleg mukodik ejjelente is akkor a kisagyaban csinalok neki egy ilyen kuckot hogy azt szokja meg ott alszik el.
Lollipops, szerintem probaljatok ki ti is. Hatha bevalik a kismanonak.
Levegoztetes: Balint meg csak 16 napos de jo ido van kint, 6-7 fok. Szerintetek gaz ha maris elkezdem a levegoztetest? Ugy gondoltam hogy jol feloltoztetem es nyitott ablakhoz allok vele 10 percre igy elsonek. Ti hogy csinaltatok?
Nem lehet hogy mégis csak pisi? Marcell is túlcsordult az éjjel és nem volt ilyen igazi pisi szaga.
Mi taktikát váltunk, ami az éjszakát illeti. Nem lehet felkelteni 3 óránként 😀. Magától kel 22 órás etetés után 3kor, aztán 7kor. Így nincs hiszti se.
Ti hogy vagytok?
Ja meg elfelejtettem kerdezni : ma delutan ebresztettem hogy megyunk a fotoshoz es jol megijedtem mert a kis halozsakja elol es hatul a nyakanal, a bodyja hatul a nyakanal, majd a kis fejtarto es lepedo is vizes volt. Most nem ertem izzadasnak soknak tunik de bukasnak meg nem tunt ugy hogy a tejcsitol lett volna mert semmi feheres nem volt csak mintha vizes lett volna. Szerintetek ?
Most itt alszik Apu karjaiban es Apu mobiljarol szolo zenere nyugodt meg es aludt el 😀😀😀
Eperke, nalunk is mocorog, kalimpal a kezeivel, nyog, hangokat ad ki en is mindig akartam menni hogy na biztos ebred de csak almaban csinalta.
Nekem a verzes ugy kb 15. Napon mult el de a vege fele mar csak narancsos szinu volt.
A kateter utan en is feltem hogy megsertenek vagy akar inkontencia alakul ki de szerencsere minden ok.
Nalunk az estek es ejszakak kb 3-4 oraig pokoliak. Kisagyban nem alszik. Fel kell venni de sokszor meg olben is uvolt es semmi nem jo neki. De hat akkor egyikunknek se konnyu az ejszaka. Amugy arrol mit gondoltok hogy meg mindig osszekeverheti az ejszakat es nappalt meg hogy fel amikor ejszaka van ? Nappal minden rendben. Este bepanikol es stresszes.
Megcsinaltattuk az igazolvanykepet hivatalos fotosnal. Remelem elfogadjak a hatosagok. Picit nyitva a szaja. Elvileg csukva kene lennie. De lehet babaknal meg belefer. Viszont szeme szepen nyitva. Holnap leadjuk kerelmet es kb 2-3 het. De jo lenne ha hamar meglenne mehetnenk is mar Budapestre !!!
Nekik meg eleg fejletlen az idegrendszeruk, ami most fejlodik nekik folyamatosan, es millio inger eri oket nap mint nap,amit fel kel dolgozni. Ez termeszetes. Flori is szokott ilyet csinalni, neha meg nevetgel hangosan almaban :) Mar en is volt hogyy keltem, hogy mindjart biztos ebred, aztan ahogy kozelebb mentem,hallom hogy nevetgel :) Olyan cuki volt. Ugy varom mar hogy amikor fent van is csinaljon ilyeneket, tudatosan is. :)
A morgas, nyoges nalunk is megvan, foleg kaki elotti napon, mar kezdi. Elso ilyenkor az apja atment a masik szobaba, hogy o nem tud aludni tole, de mondtam hogy szokjon csak hozza :) Ugyhogy mostmar megszokta o is. Mondtam neki hogy nem ugy van az,hogy csak ugy lelepunk ha valami olyan van. Akkor en mar hanyszor lelephettem volna. :)
De a kakas pelenkatol meg mindig rosszul van. Most ez a kovetkezo amire szoktatni kell. Mondjuk azert a tapszeres kaki utan igencsak vagni lehet a levegoben a buket :):) De haz ez nem kifogas :)
Sziasztok
Az orvosnal minden rendben volt!
Lollipos az ejszakak itt is durvak.
Kb fel 9-kor eszik furdes utan es 11ig baromi nehez lenyugtatni aztan alszik rendszerint 3-ig akkkr eszik es vagy elalszik 7ig vagy nem... Delutan egykor mindig seta es kettotol fel5ig alvas ez a kis rendszerunk eddig.
Nektek hogy alszik a baba?? Mert Noel rendszerint mocorog almaban meg kalimpal neha,nyogdecsel par masodpercig majd csend es ezek igy valtakoznak neha...ez olyan furcsa nekem.. de maskor meg mozdulatlanul alszik.sot egyszer el is pityeredett almaban egy fel percre. Nektek csinal ilyeneket a babatok? Ilyenkor eleinte azt hittem hogy ebren van es keltem volna etetni de rajottem hogy alszik kozben csorikam igy nem keltem fel. Lehet ehes almaban? De rogton etetes utan is ha elalszik ezf csinalja. Gozom nincs mi ez a jelenseg..vagy hogy ez normalis-e..
Hahó,
Nekem a vérzésem még a korhazban a 3.napon elmult.En varom hogy megjojjon rendesen. En massal kuzdok. Nekem a kateter kivetele ota folyamatos verzesem van elolrol...ami nem fasszentos. Hetfore van idopontom, akkor megyek.
Nektek minden rendben volt ezzel kapcsolatban?
Nekunk tegnap volt kutya delutanunk, Flori ugy, de ugy orditott, hogy mar hangja sem volt, de meg nyomta...kikeszulok ilyenkor, mert meg a szoba os visszhangzik...ahh...
Az Esput en kaja utan adom vagy a kaja vege elott egy kicsivel. Nekunk igy jott be. Ugyanis elotte kaja elott szedtuk. Es vegiggondoltam, hogy az espu egy szimetikon ami nem szivodik fel, csupan "athalad" a szervezeten. Ergo ha kaja elott adom es utana bezabbant, hogy fog segiteni?! Sehogy. Viszont kaja utan ott a termes, adott esetben a pocakban levo gazbuborekok amiket fel kell bontania es a puki altal urulni. Es mukodik is. Nincs is hasfajas mar egy hete lassan. De minden baba mas, kinek ez, kinek az valik be.
Flori most arra szokott ra, hogy kaki elott egy nappal mar morog, nyog...de sehol semmi. Majd a legnagyobb csendben mondjuk eves kozben nagy sunyiban akkorat tol, hogy elajulsz :) Ma delutan is a csap alatt csapattuk, mert a torlokendovel mar nem volt kompatibilis :)
Nekunk is nehez ejszakank volt mar megint. Este 7-8 korul eszik majd nem alszik el kovetkezo etetesig kb 23-23.30-ig. Sir ha betesszuk az agyba de sokszor meg olben is sir. Semmi nem jo neki es uvolt. Aztan 23 ora fele megetetjuk es utana se alszik el kovetkezo etetesig kb 3 oraig. neha olben megnyugszik de amugy uvolt szegeny torkaszakadtabol. majd nehezen 3-4 ora fele elalszik es akkor alszik viszont 7-8ig. Mikor mar evett, bufizett, es tiszta pelenkaja van es olben van es uvolt akkor mar tanacstalanok vagyunk. Probalom nezni hogy hasfajos-e. Neha latom huzogatja a labacskait de sokszor mert eppen kakilni fog tehat nem tudom hogy a hasa is faj-e.
Amugy Lanyok ti hogy alszotok es mennyit?
Pottom nalunk ugyanez van ejjel...mindig azt giszem hogy meg ehes..neha csak csung a cicin ahelyett h enne ez olyan rossz mert nem tudom akkor most jollakott e vagy sem..
Nekem elmult a verzes 2 hettel a szules utan de olyan erzes mintha valami gombam lenne ott de elvileg csak a szoptatas miatt a hormontermeles kovetkezmenyekepp.
Ma megyunk orvoshoz megnezik a gerincet es a csipojet, remelem minden rendben lesz.
Ha leultem vele kezdte az orditast hiaba volt kezben. Ha setaltunk vele csendben volt. Nem ertem komolyan.
Nekem meg mindig tart a verzes, igaz minimalis mennyiseg, de meg mindig piros. Pedig par napja mar barna volt es aztan megint piros lett.
Szerintem az meg nem hiszti. Szimplán szükség van rád. Mi nem hagyjuk sírni, nincs meg itt szerintem az ideje.
Kapja az esput. Kaja előtt, utánna nem jött be nekünk se. Nálunk most h próbálom csökkenteni a tápot, tiszta káosz van, eltűnt a megszokott rendszer sajnos. Ma köldökig kakilta össze magát, mert ugye az is borult. 😕 De nálunk a szokásos, nem lehet felkelteni dolog volt. Szerintem feladom a három órát es hagyom, majd ébred ha éhes.
Csajok, nektek mikor múlt el a gyermekágyi vérzés?
Sziasztok Lanyok!
Mokuspocok, a vedono mondta hogy heti 150 gramm gyarapodas az optimalis es Balint tul sokat hizott 1 het alstt ehhez kepest. Nem tudom kulonben miert kell altalanositani mert nem minden gyerek egyforma, sot. Mano eleve nagy sullyal szuletett, nagy baba. Jo hogy tobbet eszik egy nala kissebb babanal. Na mindegy engem nem erdekel ki mit mondd, ugyanugy csinalom ahogy eddig. Amig van rendes kaka es van pisi tovabba nincsenek fajdalmai a gyereknek, addig ez a rendszer marad ami most van es kesz.
Babett, en ugy tapasztalom ha etkezesek elott kap Balint esput kiskanalbol akkor jobban hat mintha kaja utan kapna vagy ha bele lenne teve a cumisuvegbe.
Amugy ki hogy van ma? Nalunk ismet kalandos volt az ejjel :) Este 10kor evett utoljara, fel 2 korul ebredt hogy enne, aztan evett es megint nem aludt vissza. Fel 5ig ment a hisztizes, ha letettuk sirdogalas volt ha felvettuk csend. Aztan fel 5kor kapott megint enni, es 5re elaludt. Azota meg most fogom ebreszteni.
Van otlet hogy miert csinalja ezt a gyerek? Hogy akarmit csinalok vele nem alszik el? Illetve, nem szeretnem hogy felkapjon de amikor elkezd hisztizni es ordit mint az allat mit csinaljak vele hogy hallgasson el? Tegyem be a kisagyba es majd megunja? Kulonben baromi megteveszto, hisztizeskor ugyanugy sir mint mikor ehes, csak amikor ehes konny is van, amikor hiszti van meg csupa szaraz a szeme. Rafinalt :)
Fekudni mi is oldalt fekszunk mindig. Szinte minden kisagyba teveskor masik oldalra forditom, mert hatonfekvos tortenetbol mar volt riadalom, fuuuu.....egyreszt ezert, masreszt meg hogy szep maradjon a buksija. Annyira gyonyoru kis fejformaja van :)
Kell oket - ha nem is altatni - de hasra forditani, mert igy erosodik a hatuk es a nyakuk. Illetve egy honapos statuszra mar hasonfekvesben kell hohy a fejet emelgesse es a masik oldalra forditsa. Tolem is kerdeztek hogy csinalja-e mar.