Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 újév körüli, januári babák fórum

2017 újév körüli, januári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
1510. Pottom_14
2017. jan. 21. 08:27

Mokuspocok, en garantaltan nem tunok el! :)


Nem akarom elkiabalni de lehet elindult valami mert ma mar kemenyebb a mellem mint tegnap volt. Azt hiszem segitek Balint babanak es ma elkezdek fejni hogy gyorsabban serkenjen. Ha ez bevalik egyaltalan.


Babett hogy erzed magad?? Hogy vagytok a kicsi Marcellal?


Tobbiek? Minden baba es anyuka jol van?

2017. jan. 21. 01:47

Szerintem ez baba függő. Itt ezt mondják. Én se szoptam, pedig anyukámnak volt teje.


Ki tudja 😕

2017. jan. 21. 01:31

Pottom, ne keseredj el. Nekem ket ismerosomnek is 2 hetre lett teje csaszar utan. Szoval myugi, van idod meg.

Nekem 2 hetre sem lett....szeeinted? Megesz a fene a buntudattol hogy nem tudom szoptatni a kislamyom, pedig en is ittam mindenfele fostalicska tejserkento teat, mimdent. Na, ha valaki en el vagyok keseredve emiatt.

2017. jan. 20. 23:08

Babert, micsoda jó hírek. Gratulálok a kis Marcellhez! :)


Akkor mindenkinek megvam végre a babája, mégegyszer ezúton Gratulálok minden újdonsült Anyukának!


Remélem nem tűnik el mindenki és ugyanúgy tudunk tovább értekezni, ezentúl a babákkal kapcsolatban. ;)

1506. Pottom_14
2017. jan. 20. 23:06

Babett szivbol gratulalok a picikehez! Nalatok is szep nagy baba lett, na de hat a fiuk legyenek is nagyok! :) remelem jol vagy te is!


Mi ma hazajohettunk a korhazbol, vasarnap kell visszamenni varratszedesre. Tul vagyunk az elso furdetesen, es kb 3 percenkent a kisagya mellett allok es nezem hogy lelegzik-e meg. Total be vagyok parazva. Tejem meg mindig nem indult meg sot egyenlore semmi jele. Mar tejserkento teat iszok. En csajok nagyon el vagyok keseredve..

2017. jan. 20. 22:28
Sziasztok! Az időeltolodás miatt itteni január 20an 23:37kor megszületett Marcell, 3820 grammal es 53 centivel. Sürgősségi császárra volt szükség, de már a műtőben cicizett. :-)
1504. Lollipops
2017. jan. 20. 12:58

Koszonom szepen a bokokat 😇


Igen nagyon buszke vagyok ra gyonyoru szep baba. Amugy szoke nem latszik a sapkatol. Apukajaval nagy a szerelem nagyon mindkettejuk reszerol. A ferjem iszonyatosan buszke majd szet durran olyan edes.


Pottom drukkolok neked nagyon mindjart neked is meg van a babad !


Mi most megyunk haza a korhazbol mult csutortok ota. Elmult a sargasaga es tobbet eszik es igy szerzi vissza a sulyat. Most 2880 g.


Otthonrol nyugisabb lesz es jobban tudok majd irni.

2017. jan. 20. 12:14

Lollipops!


Megnéztem én is a babádról a képet, nagyon szép kis formás baba! Büszke lehetsz rá.


Babett!


Ne aggódj, te is hamar túl leszel az egészen, addig legalább gyűjtöd az infókat és felkészültebb leszel.


Pöttöm!


Ne ess kétségbe. Hallottam már ilyet hogy baba beidegeli magát szoptatás közben, biztos van rá valami megoldás.

Ha tudok valamit szólok ezzel kapcsolatosan, most mennem kell már régóta alszik a kisbabám, ideje beadnom neki a d-vitamint meg etetni is kéne már.

2017. jan. 20. 12:09

Sziasztok!


Ma vették ki a varratot, nemrég értem haza.

Nekem 1 hét alatt teljesen visszament a hasam. :)

Csak egy picike maradt alul de gondolom az is hamarosan eltűnik teljesen magától, szerencsére jó a genetikám. Úgy örülök hogy már minden rám jön, minden nadrág, minden!! :)


Nekem szerencsére nagyon nyugodt a babám is, semmi gondom nincs vele, csak annyi hogy néha bealszik szoptatás közben. Ő nem üvöltözik csak amikor fürdés előtt bekenjük a hideg kenőccsel, azt utálja nagyon. Amúgy eddig éjszakánként 2-szer kelt, viszont most legutóbb már csak 1-szer és mindig hajnali 1-kor és kb. fél 3-ig szoptatom, rendbe teszem őt majd elalszik és reggelig alszik.

1501. Pottom_14
2017. jan. 20. 09:12
Babett, panikra semmi ok! Van akinek egybol megy van akinek meg nagyon nehezen all ra a keze meg hat a baban is sok mulik. Az en gyerekem egy kis turelmetlen meregzsak ha nincs a cici a szajaban azonnal kapkodja a fejet aztan jon az uvoltes. Ez is neheziti.
2017. jan. 20. 03:02
Hű, itt a finisben ezeket olvasva kezdek teljesen ketsegbe esni. Alig várom, hogy ezen túl legyünk, aztán indul az újabb menet. Kitartást lányok es gyűjtsetek sok tapasztalatot mire en is oda kerülök. 😊
1499. Pottom_14
2017. jan. 20. 02:35

Babett nagyon nagyon szurkolok neked! Gondolunk ratok! Minden ok lesz :)


Mokuspocok, lanolinos kremmel kenem amivel a balt is de ennek ellenere megprobaltam lemosva odaadni akkor se kell. Eleg szar mellbimbom van jobb mellen az biztos, meg kell kicsit csipkedni hogy oda tudjam neki adni. Igy ment az elso nap a cicizes aztan elkezdtem a balt es azota nincs sikerunk a jobb cicivel. Vannak itt csecsemos noverek es meg segitokeszek is, szoktam segitseget kerni toluk olyankor egybol jonnek es rateszik ot a mellemre. De ha megkerdezem, hogy mondjak meg en ugyanezt hogy tudom megcsinalni 1 kezzel amit ok 2 kezzel csinalnak, akkor az a valasz hogy meg kell tanulni. Oke b+ en megtanulom azert kerdezem meg napjaban 10szer de nem mondana el valaki vegre hogy hogyan tanuljam meg???? Szoval vegso elkeseredesemben arra jutottam hogy majd ha hazamegyunk innen akkor hivok egy szoptatasi tanacsadot aki kizarolag velem foglalkozik es megtanitja azt ami szukseges a sikerhez.

2017. jan. 20. 01:11

Babett,minden ok lesz. Par ora es a karodban tarthatod a babodat! Kitartas! Ugyes leszel!

Varjuk majd a hireket


Pottom, ennek tobb oka lehet. Nem kened valami kremmel es azt erzi rajta? Probald meg hogy lemosod tiszta vizzel es utana. Vagy a masik, hogy nem jo neki ahogy bekapja. Hogy erzed, amikor bekapja, nem kicsi esetleg, vagy befele fordulo vagy valami ilyesmi a bimbod? Az is lehet oka hogy nem jo meki ahogy bekapja. De ne idegeldagsd ezen mert erzi rajtad es o is feszult lesz.

En sajna vegig idegeskedtem a dolgot es nem is volt tejem. El sem indult, ahelyett az idegtol zsibbad(t) az arcom meg most is. Ez sem jo am. A mai napig sajnalom hogy nem tudom szoptatni a kislanyom.

Nyugi. Nincs ott vedono vagy csecsemos vagy valami szoptatasi tanacsado? Nalunk mindig valaki uj ember jott be minden nap, mar a sok "szakembertol"volt herotunk.

2017. jan. 20. 00:00

Sziasztok!



Lollipops tényleg nagyon husi a pici!


Pöttöm kitartás, ha te ideges vagy, o is.


Mi most készülődünk. Semmi, úgyhogy ma felrakjak a tablettát. Nagyon be vagyok tőle tojva. :-/

1496. Pottom_14 (válaszként erre: 1494. - Lollipops)
2017. jan. 19. 22:49

Sziasztok csajok!


Lollipops iszonyu cuki a kisbabad hogy ki van dolve egyem meg :D


Na nalunk annyi fejlemeny van hogy Balint meg mindg nem fogadja el a jobb cicit vagy en nem tudom mi a baja de a szajaba van, elkezdi nyalogatni es ahelyett hogy rafogna es elkezdene szivni beidegeli magat elkezd uvolteni aztan a fene megette az egeszet. A bal cicit elfogadja, szereti, csak 2 ora mire abbol jol lakik igy egy kicsit kesz van a mellem. Kicsit nagyon :( a tej mennyisege tobb lett mar amugy de meg mindig csak elotej es nincs normalis tejem. Kikeszulok ebbe idegileg.

1495. Lollipops
2017. jan. 19. 16:44
Tettem fel kepet
1494. Lollipops
2017. jan. 19. 16:36

Pottom gratula a babahoz ! Babett nalad mi van ?


Mi meg mindig korhazban vagyunk. Meg a sargasagot kezelik. Meg a 3070 grammrol lement 2800 gramm ala. Most "tomjuk" hogy nyerje vissza a sulyat.

2017. jan. 19. 12:07

Pöttöm ne aggódj, hamarosan lesz tejed szerintem! Én is császáros vagyok és én csütörtökön délután szültem ugyebár és vasárnap reggeltől már volt tejem, tehát még te sem késtél le semmiről! Az a lényeg hogy mindig tedd cicire a picit akkor is ha még nincs tejed, segít meghozni.


Minden rendben van velünk egyébként. Kezdek beletanulni a baba gondozásába (első babám ugyebár és nekem minden újdonság). Nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen fog nekem menni, dehát ilyen az anyai ösztön. :) Pelenkázás már megy nagyon meg az öltöztetés. Fürdetésnél meg majd párom fog segíteni, az még nehéz. Most anyukám segít nekünk ebben. Vasárnapig nálunk lesz és utána meg anyós fog jönni babázni néhány napra és majd kb. másfél hét mire végre a férjemmel kettesben élvezhetjük a babázást.

Jó sok mindent kell csinálni vele, beadni neki, szépen mindent felírtam hogy tudjam, hogy kell kezelni a köldökcsonkot, milyen vitamint és mennyit kell beadni..stb.stb.

1492. Mokuspocok (válaszként erre: 1491. - Pottom_14)
2017. jan. 19. 08:35

Nalunk sem volt. Csak anyatejes potlas....ha olyanjuk volt. Flori 1x kapott, utana addig uvoltott amig haza nem jottunk, mert hiaba volt o cicin, jonni nemigen jott belole semmi.

Nekem 3.nap volt cicikemenyedes, akkor azthittem vegre belovell es beindul, de sajna annyi volt.

Kicsuszni nem tudsz az idobol, meg hogy nem kell neki.

Cumizavar kialakulhat esetleg naluk, de szerintem nem ilyen koran. Florinak semmi ilyen nem lett, pedig nala aztan volt minden, cici, bimbovedo, cumisuveg 2 fajta. Es tokmindegy neki, csak valamelyikbol jojjon valami es nem balhezik.

Csaszar utan a normalis 4-5 nap, de pl a baratnomnek 2 hetre lett. Mi tegnap voltunk 3 hetesek, es nemhogy lett, inkabb az is elapadt ami volt. Szerintem ez mindenkinel mas.

1491. Pottom_14 (válaszként erre: 1490. - Mokuspocok)
2017. jan. 18. 22:30
Itt sajnos nincs tapszer, vizet kapnak a babak ejszaka is. Szerencsere van ismeros, o ma adott Balintnak egy kis tapszert hogy legalabb lakjon jol. Most este is tobb mint fel orat volt cicin, valtva. Most hogy megtalaltam azt a modszert ami mindkettonknek jo, holnap mar orankent mellre teszem. Hatha belovellne a tej mar holnap este. Nagyon felek hogy kicsuszok az idobol es mire tejem lenne mar nem fog neki kelleni :( :(
2017. jan. 18. 21:40

Pottom, aterzem. Ugyanezt csinaltuk Florival. Csak o elfogadta a cicit meg bimbovedovel is. Csak epp nem volt mit kiszivni belole.

Nem tudom mennyire bababarat a korhaz, esetleg kaphat-e potlast, vagy tapszert majd. Rogton az elso napikban nem adnak nekik, mert nem kell, csendben vannak. A kis gyomruk akkor meg akkora mint egy cseresznyemag. A bajok nalunk is a 3.nap jottek. Miutan kapott potlasz utana meg a ciciben nem volt semmi.

De tarts ki. Csaszarosaknak amugy is van, hogy kesobb jon meg a tej. Ti meg behozhatjatok.

1489. Pottom_14 (válaszként erre: 1488. - FeketeBoszorka)
2017. jan. 18. 19:50

Koszonom szepen!!


Remelem minden rendben veletek es a babaval!

2017. jan. 18. 19:17

Pöttöm gratulálok!!


Még csak most fértem géphez, annyi a dolog meg úgy izgek-mozgok mint akit felhúztak, gondolom aki megszült azoknál ez igy van mert a szervezet feltölti magát energiával hogy legyen ereje ellátni a babát meg kibirja az éjszakázásokat.

Fél 8-kor fürdetjük meg a babácskát, tehát egyenlőre csak ennyire volt most időm, de közben olvaslak benneteket, csak túl sok egyszerre.


További jó babázást és aki meg szülés előtt áll, gyors szülést kívánok!

1487. Pottom_14
2017. jan. 18. 18:09

Sziasztok!


Gyorsan bejelentkezunk :) nekem meg elegge faj a sebem de mar a csovet kivettek a hasambol. Lehet hogy szombaton mar mehetunk haza! :)


Balintbaba nem hajlando cicizni illetve hol hajlando hol nem. Valoszinu nem eleg neki az elotej amit adni tudok es emiatt feszult lesz, befeszul es lilara uvolti magat hiaba dugdosom a szajaba a cicit. Most kulonbozo technikakkal probalkozom hatha megtalalom a szamara megfelelot. :)


Ti hogy vagytok? Loona gratula a kisbabadhoz! :)

1486. Mokuspocok (válaszként erre: 1484. - Loona88)
2017. jan. 18. 15:49

Gratulálok neked is!

Ahhoz a modszerhez "no comment" a hozzafuzni valom....nekem a regi orvosom vallotta ezt, hogy igy kell "rasegiteni", ott is hagytam a pi..ba.

Van azert ennek mar baratsagosabb formaja is manapsag. Ha meg valaki nem tagul, annak oka van myilvan.


Jo babazast nektek.

1485. Mokuspocok (válaszként erre: 1483. - Babett8511)
2017. jan. 18. 15:47

Babett, semmi panik :)

1 nap alatt is tud annyi valtozas tortenni, hogy csak pislog az ember lanya :)

Meg barmi lehet. De ezek szerint nagyon nem "erett" meg a dolog, az ido ellenere. Nem lehet hogy kesobb fogant a babuci, mint ahogy gondolva van?!

De akkor sincs semmi ha meg kell inditani, ha magatol nem indul akkor indul oxival. ;)

Egy biztos, baboka jol erzi magat odabent.

Egyik ismerosom is ugyanigy volt, mar a sokadik halasztasnal jartak, majdnem 2 hettel hordta tul a kiskrapekot. Kapott oxit hogy inditjak, nem nagyon hatotta meg meg az sem ☺ majd kerek egy het mulva magatol indultak a dolgok :)

Ne aggodj, amig mocorgozik rendesen. Babo meg nem maradt bent :)

1484. Loona88
2017. jan. 18. 12:31

Sziasztok!


Tudom, nagyon kimaradoztam innen.

Január 3-án 22:47-kor megszületett a kislányom, Luca Panna 3260 grammal és 49 centivel. :)

24 órát voltam fent majdnem, ebből 7 órát intenzìven vajúdtam.

Nem tágultam sajnos így kézzel rásegítettek elég sűrűn-ami borzasztóan fájt. Kaptam egy kis koktélt is a végén, aztàn jöttek a tolófájások majd 4x3 nyomás után kibújt a kis Huncut. :)

2 hetes volt tegnap és nagyon nyugodt kislány. Türelmes, jó étvágyú és nagy étkű! :)

Gratulálok mindenkinek,aki babázik és drukkolok azoknak, akik még csak most fognak szülni! 🍀

2017. jan. 18. 12:15

Sziasztok!

Pénteken indítanak, Teljesen zárt a mehszajam, meg csak meg se rövidült 😦

2017. jan. 18. 09:26

Lollipops,onnan, hogy amikor hazajottunk, aznap szinte egesz nap cicn volt, este megis ugy elkezdett uvolteni mint akit nyuznak, es elkezdett epet hanyni (sarga szine van), ami azt jelentette, hogy gyakorlatilag ure volt a gyomra. Masreszt a melleim ugyanakkorak voltak mint elotte, 1-2 ponton volt csak kemeny, ahol az a pico tejcsi volt. Pedig fejtem volna en itthon is. Es csak egyre kevesebb lett. Ittam tejserkento teat is, hiaba. Par napja mar a kettobol osszesen 10ml tudtam lefejni. Tegnap elott meg mar semmit. Pedig annyira kellene legalabb a kaki miatt. Amog volt pico tej, addig tudott kakilni is. Borzaszto ez a mindennapos uvoltes, mar nem tudom nezni.


Az jo jel, es szep ha igy bedurrantak. Arra vigyazz hogy ne gyulladjon be. Mert akkor az osszes csillagot meg fogod szamolni a szemed elott par pillanaton belul ami csak letezik :) Ezt minel tobbszori cicizessel illezve (esetleg ha kell) szopi utan meg fejessel lehet megelozni illetve ha mar kialakult, orvosolni. Valamint nagyon jo meg egy pici uvegbe toltve meleg viz, es azzal gorgetni a cicit. Mintegy borogatos masszirozas jelleggel.

1481. Eperke663
2017. jan. 18. 08:46
En lefejtem a tejem ezzel stimulaltam h beinduljon rendesen es bevallt. Most is a legtobbszor szoptatas utan kipumpalok egy keveset még..de en is felek hogy elapad. Allitolag az igeny szerinti szerinti szoptatas is segiti a tejtermelest
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook