Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2017 újév körüli, januári babák fórum

2017 újév körüli, januári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1720. Eperke663
2017. febr. 7. 12:00
Ha ugy alakul h tapszer kell figyelnem kell valamire a kexdesnel? Hozza kell valahogy szokatni vagy mehet siman a dolog? Gondoltam ugy csinalni h egyszer szoptatom egyszer tapszer. Itt mar ugy veszem meg hogy nem por allagu hanem be van keverve
1719. Eperke663 (válaszként erre: 1718. - Pottom_14)
2017. febr. 7. 11:28
Hu Pottom nekunk utoljara tegnap volt ilyen fos nap...aterzem a helyzetet.. holnap jobb lesz!😉 Pass,old at a ferjednek amig eszel meg pisilsz gyors
1718. Pottom_14
2017. febr. 7. 11:20

Jaj de nevetek te jo eg! Eperke ugyanezzel szembesultem tegnap amikor a ferjem a bal vallamra hajtotta a fejet, mindig a bal vallamon altatom Balintot. Mondom te jo Isten mekkora vagy :D


Mokuspocok, zabamaraton hat megszakadok eskuszom :D had egyen a kis draga ha tudja hova tenni! :D mennyi idosok is vagytok ti most pontosan?


Babett, nyugi, nekem egyetlen sportcipo jon fel amiota megszultem, a tobbi tovabbra is parkolopalya. Nekem is ment le viz de meg nem mind meg mindig elvagja a bokam a zokni.


Basszus manonak nagyon szar napja van. Folyamat faj a hasa, ha szunik neki akkor meg csak rajtam hajlando aludni. Ha leteszem azonnal felebred es kezdi az orditast. Ma meg nem ettem es utoljara fel 8 korul voltam pisilni. Oriasi komolyan.

2017. febr. 7. 09:55

Hellohello


Na, en kb alig latok ki a fejembol, de legalabb mar eszrevettem ejjel hogy mizgolodik a pici.

Tegnap is jol eltelt az este kiabalas nelkul, ugy veszem eszre ez idoszakos.


Nekem 2kg plusszom van sulyban, de mivel nekem csak hasam volt igy ott a boromon meg latszik hogy nem annyira veszesen, de inkabb kotenyszerubb mint elotte.

A barna linea negra nekem meg most jott ki szules utan, de olyan erosen, hogy csak na. Terhesseg alatt nem volt. Pont en is ezt nezegetem mar miota.


Flori ejjel 1x kelt, de zabamaratont tartott. Letolta a 150-et es meg kovetelt 30-at. Hogy hova fer ebbe a hyerekbe ennyi, halvany ibolyam sincs.

1716. Eperke663
2017. febr. 7. 09:36

Sziasztok!


Ma nekunk is jo ejszakank volt jo lenne ha minden ilyen lenne... 11-kor aludt el fel 3-kor kelt aztan csak 6:40-kor es meg utana is vissza tudtam altatni szoval még alszik annak ellenere hogy megint hasfajos.ket napja... Nyugtalan a mellemen is.


Nekem is megvan a csik a hasamon es van egy kis pocakom is... Majd.lemegy csajok ne aggodjatok! Amennyit cipeljuk a babakat meg ejszakazunk tuti lebomlik rolunk a felesleg! 😀


Nekem a ferjem mar dolgozik aktivan este 6-korul er haza bar.most uj projektje van szoval neha kesobb kicsit.. hazajon es foz nekem masnapra hogy legyen mit egyek ha van idom.

Aztan vacsi,furdetunk,elaltatjuk kozosen Picurt es ennyi volt. Aztan probalunk mi is.aludni..olyan keveset vagyunk egyutt🙄 meg ti szoktatok erezni hogy amikor.megolelitek a ferjeteket akkor olyan furan nagy😀😀😀egesz nap a babat fogom es.tegnap megsimogattam a ferjem arcat es olyan irrealisan nagynak tunt! 😂

1715. Babett8511 (válaszként erre: 1714. - Pottom_14)
2017. febr. 7. 09:21
Átérzem 😕 gondoltam h marad rajtam, nem is bántam volna, de az így borzasztó. A kismama ruhákban járok. És a csúcsok csucsa h a cipőin se jönnek rám, pedig a víz már lement rólam.
1714. Pottom_14 (válaszként erre: 1713. - Babett8511)
2017. febr. 7. 08:53
Meg nekem is van 20 kilo amit le kell gyurni. Nekem ez mar tutira csak zsir. Epuletes latvanyt nyujtok mondhatom..
1713. Babett8511 (válaszként erre: 1712. - Pottom_14)
2017. febr. 7. 08:41

A barna csík ugyanott virít nekem is. Sőt még hasam is van, nem Nagyon tudom eldönteni h ez meg a terhesség vagy már zsír. 😀 a 30bol meg csak 12 kiló ment le. Gyanítom h inkább zsír 😕


Marcell ma jól aludt, egy szavam nem lehet

1712. Pottom_14
2017. febr. 7. 07:15

Ja azt mar napok ota kerdezni akarom hogy nektek a barna csik a hasatokon mulik mar? Nekem meg mindig ugyanugy ott van mint terhesen.


Meseljetek, hogy vagytok ma? Milyen ejszakatok volt?

1711. Pottom_14
2017. febr. 7. 04:59

Ahhh csajok Balint meg most aludt el 1 ora ota nekem meg a sok fel ala jarkalas kib...ta az almot a szemembol -.-


Lollipops, a ferjem a furdetest kikovetelte maganak azt o csinalja, a pelenkazast nem akarja, az oltoztetest nem meri, az etetest megmondtam hogy kizarolag en csinalom, meg az altatast szokta atvallalni. Nappal nincs gond, ejjel kezdodik a baj hogy most hogy szabin van segithetne es neha atvehetne Balintot fel orara mikor ilyen 4 oras korok vannak mint most is. En is el tudnek forgolodni az agyban amig o a gyerekkel a kezeben elkoptatja a talpat. Pontosan tudja hogy nem alszom nappal, ejjel meg virrasztok. A legkemenyebb ember is kifingik egy ido utan ilyen tempoval. Es ne felejtsuk el hogy meg mindig csak 3 hete hogy szultem. A haztartas meg...hat az igazsag az hogy o ezt hozta otthonrol. Anyosom nem egy haziasszony tipus o inkabb tanult ertelmisegi akinek a mosogatoszer es az ecet megfelel teljes koru takaritasra. A ferjem meg ebben nott fel hogy az anyjanak nincs nagy igenye a kornyezetere, neha amikor mar nagy a kosz akkor megcsinalja. De nem mas, hanem anyosom. Na ezt a szoftvert kellene kiutni a ferjembol valahogy.


Eperke, ha segit, a legtobb tapszer adagolasa 1 adagolokanal 30 ml vizhez. Mindig ra van irva a dobozra. Noel baba aktualis igenye etkezesenkent a sulya szorozva 150-el es osztva az etkezesek szamaval 24 ora alatt (ez 7 vagy 8 etkezes nalunk). Igy ki tudod szamolni hogy a tejcsike mellett mennyi potlasra van szuksege Noelnek es oda tudod neki adni. Szoval ha megeszik a gyerkoc pl 80 millit ebbol 50 ml anyatej akkor kell neki 30 ml potlas. Remelem ezzel azert segitettem egy kicsit.

A vedonot meg rugd fejbe. Ugyse er semmit, legalabb ennyi elvezeti resze legyen a dolognak :D

2017. febr. 7. 03:56

Sziasztok!


Tanya valamiről meg nem hallottam, de rátok bízom. Alig várom h mindenki babáját láthassam.


Eperke sajnálom, ne add fel, nekem sincs elég, bar egyre több. Mondjuk 3,5 hét múlva újra munka havi 6-8 nap. Tegnap is itthon kellett hagynom Marcellt apával. Az utasok találkozni akartak velem. Szörnyű volt itthagyni. 😢


Csajok, elobb-utóbb csak rájönnek h segíteniük kell. Én nem foglalkoznék velük. Sőt, direkt nem mosnám ki a gatyáját 😁


Szerencsére nálunk nincs ilyen, bar en dolgozom ha picur alszik, így esélyén sincs háztartást vezetnj. Itt anyummal vannak gondok. Nem szól bele semmibe, de mégis állandóan oktat. 😠 Fel se tűnik neki h eltelt 30 év amióta felnőttünk.

1709. Lollipops (válaszként erre: 1703. - Pottom_14)
2017. febr. 6. 19:11

Ezert kar volt a ferjednek 2 hetet otthon lennie ha nem segit. Ja es nehogy mar te erezd magad semmirekello haszontalannak most szultel egy kisbabat. A takaritas meg ugyis megvar.


Nekem szerencsem van a ferjem most ugye 4 hetig itthon ez az utolso het sajnos es mindent csinal babaval meg a lakasban is. Rengeteget segit. Sot a korhazban egy hetig meg elso 2 heten itthon tobbet csinalt mint en mert en nagyon faradt voltam. Most kiegyenlitodott.


De amugy hogyhogy nem segit a babaval ? Es a haztartas ?

1708. Eperke663
2017. febr. 6. 19:09

Sziasztok😊


Nekem is mindegy hol csinaljuk a csoportot 😉


Eddig a mai napunk a legrosszabb... Ketsegbe vagyok esve mert szerintem apad el a tejem. Egyszer mar visszahoztam szinte a mullarol de most nem megy...Noel egesz nap a mellemen volt megis uvolt az ehsegtol alig tudott valamit is kiszivni ilyen vacak 45/50 miliket csak...


A vedono meg egy barom elkezdi h oo nincs itt baj gyarapszik mondon johogy mivel a hutobol kapja potlasnak a lefejt tejet meg a mellemen van 0-24 erre o:hat vannak ilyen napok..legszivesebben fejbe rugnam de komolyan annyira unom hogy itt senki nem tud segiteni..akkor minek vedobo azert hogy lemerje a gyerekem hetente?!azt en is meg tudom csinalni itthon.


Hat csajok kivagyok...kerdeztem hogy hogyan kezdjem el a tapot adni ha esetleg odajutunk kell e figyelni az adagolasnal valamire erre azt mondta,hogy ne gondoljak ilyenekre...van meg.kb 3 adag lefeljt tejem es onnan kezdve meg vagyok love... Akkor hogy ne gondoljak ilyenekre?? Bar mit varok egy vedonotol ako azt mondja hogy ket hetente furdessem a gyerekt csak...


No comment. Bocsi a panaszkodasert,holnapra osszeszedem magam...vagy nem😔

1707. Lollipops
2017. febr. 6. 19:03
Jajaja nem Anyatanya csak tanya amirol beszeltek. Latszik hohy nagyon faradt vagyok es csak az anyasagon jar az eszem 😀😀😀
1706. Lollipops (válaszként erre: 1702. - Mokuspocok)
2017. febr. 6. 19:00

En is benne vagyok mindenbe ! Amugy en is gondoltam ra hogy milyen jo lenne talalkozni es egymadt es egymas babait is megismerni ha mar egy ilyen szep belsoseges dolog miatt mint terhesses es szules itt osszejottunk.


En facebook parti vagyok az Anyatanyarol nem hallottam meg. De az is jo ha ti azt szeretnetek.

1705. Pottom_14 (válaszként erre: 1704. - Mokuspocok)
2017. febr. 6. 18:16

Ja mikor ugy kiakadtam hogy a sirastol levegot sem kaptam akkor azt mondja "nekem is es Balintnak is szuksegunk van rad es mindketten nagyon nagyon szeretunk es kellesz nekunk."

Na mondom ez egy csudaszep monolog volt de jo volna akkor ha nem kritizalnal hanem elismerned az erofesziteseimet b@szkikam :(

2017. febr. 6. 17:18

Oo Pottom, en hetente kivagom az uramat, csak az a baj, hogy nem megy el :D mert 10 perc mulva rajon, hogy allitolag mi vagyunk az elete ertelmei :) De szerencsere legalabb segit, mert maskulonben ugy kuldenem, hogy el is induljon :)

Fozni kene megtanitani valahogy :)

1703. Pottom_14
2017. febr. 6. 16:42

En az Anyatanyat nem ismerem de biztos ott is jo lesz a csoport. Szerintem a biztonsagot tartsuk szem elott. FeketeBoszorka jol eltunt.. remelem minden rendben van vele, ugyebar tudjuk hogy a ferje nem egyszeru eset, eleg nehez termeszetu :(


Mokuspocok ne legyen lelkiismeretfurdalasod emiatt, a kicsit ellatta a ferjed, aki latta rajtad hogy mennyire ki vagy. Nyugi, legkozelebb felebredsz.


Mi a ferjemmel 2 napja vesztunk ossze ugy, hogy mar ott tartottam hogy kivagom a p.csaba es menjen ahova akar. Mult heten es ezen a heten szabadsagon van "segit nekem itthon" jelszo alatt. Ehhez kepest 2 gazszalat nem tett keresztbe de meg egy pelenkat se cserelt a gyerek alatt csak ilyenek hagytak el a szajat hogy "mosni kene mert nincs gatya" meg hogy "ki kellene porszivozni mert porcicat lattam". Gondoltam, ha ugyis azert mereszti itthon a hatso felet hogy nekem segitsen, a problemat felismerte, felnott ember modjara orvosolni is fogja. Nem tette, de en sem. Es kepzeljetek, meg o szidott meg engem hogy nem foglalkozok a kornyezetemmel, de ugy hogy meg rendesen elszegyelltem magam hogy milyen egy semmirekello haszontalan vagyok. 3 hete szultem, nem veletlenul 6 het a gyermekagy. Na amit az uram a fejere kapott azt nem tette ki az ablakba elhihetitek. Azota erdekes modon meg a vizlagyitot is megismeri, es szoros baratsagot alakitott ki a mosogatoszivaccsal is.

2017. febr. 6. 13:47

Lollipops, Feketeboszorka? Mit szoltok hozza?


A kis csoportunkat hol csinaljuk, Facen vagy Anyatanyan? (megj.: tanyat jobbnak latnam, az egy igazi, zart felulet, en a facera sem szivesen toltok fel kepeket, meg semmi olyat).


Mi viszonylag jol veszeltuk az estet. Vegre eloszr elveztuk a furcsit, es nem visitottunk. Tok jo volt. Es a hasfajast is viszonylag enyhe formaban maratoni simogatasokkal letudtuk 1 ora alatt.


Kepzeljetek, hajnalban arra keltem, hogy a parom rendezgeti a picit, olyan szinten melyen aludtam, hogy nem vettem eszre hogy sir mellettem a kisagyban. Mar a labamon alig altam amikor lefekudtunk is, nagyon faradt votam, na de hogy ennyire...Olyan lelkiismeretfurdalasom lett.

1701. Pottom_14
2017. febr. 6. 09:21

Sziasztok csajok! En is benne vagyok mindenben!! Szuper otlet! :)


Hogy vagytok ma? Nalunk jo volt az ejszaka, este volt 9 utan hasfajas kb fel 12ig, a tornaztatas segitett manonak pukizni, evett, aztan ejfelre elaludt es 4kor ebredt enni majd fel 8kor :) kicserelodtunk apaval :) :)

1700. Babett8511 (válaszként erre: 1698. - Mokuspocok)
2017. febr. 6. 03:48
En is benne vagyok. Csoportban, találkozóban, mindenben 😀
1699. Eperke663 (válaszként erre: 1698. - Mokuspocok)
2017. febr. 6. 01:05
Benne vagyok ;)
1698. Mokuspocok (válaszként erre: 1697. - Eperke663)
2017. febr. 5. 23:50

Hihiii :) :) de felviditottal :)

Ez joo :)

Rozsaszin haj. Hat...a legvadabb almaimban talan, de amugy eredeti, barna hajszinem van :)


Egyebkent jo !z otet. En tamogatom. Mar bebnen is felmerut. Sot az is, hogy mit szolnatok mondjum egy zartabb kis csoortnak facen vagy tanyan, ahol megiscsak jobban megismernenk egymast, bizzonsagosabban oszthatnank meh egymassal kepeket, tapasztalatokst stb. Hm??

1697. Eperke663
2017. febr. 5. 19:53

Szisztok ismet,


Kivetelesen nem panaszkodok :D tudtam 2 orat aludni, teljesen ujjaszulettem pörgök mint a bugocsiga :D bar ha a mellbimbom meselni tudna... picur konkretan a grand canyon-t szivta bele


na de amiert irok az az almom :D azt almodtam, hogy talalkoztunk :) es Mokuspocoknak rozsaszin haja volt :D :D

de arra gondoltam, hogy ha egyszer mindannyian Magyarorszagon leszunk es ha van kedvetek akkor tenyleg összefuthatnank. De csak ha szeretnetek, ha mar honapokon keresztul tamogattuk egymast ;) minden baratsag igy kezdödik.. ;)az en esetemben ez egyebkent egy ev mulva lesz aktualis, mert addig nem megyunk Mo.-ra..

1696. Eperke663
2017. febr. 5. 13:32
Vettunk neki jatszo szonyeget a,on is elvan egy fel orat meg tegnap az erdobol bejottek a kertbe az ozek szokas szerint es azt mutogattam neki 😊😊igy mwgusztuk a szokasos delutani nyugosseget
1695. Eperke663
2017. febr. 5. 13:30

Sziasztok csajok!


Kitartast mindenkinek! A mi ejszakank most egesz jo volt a feher zajra bealudtunk es ami segitett most az a tonkolybuzaparna. Megmeegitettuk es betettuk a kisagyaba es ettol a melegtol ellazult es elaludt. a cicimen jo meleg van es amikor betettuk a kihult kisagyba sirt de miota melegitjuk azota csend van 😊 aztan ki tudjameddig lesz ez jo🙄

2017. febr. 5. 12:29
Mokuspocoknak igaza van. Mi megtesszük a tőlünk telhetőt. Ha feszültek vagyunk, azzal a piciknek is ártunk.
2017. febr. 5. 11:23

Azthiszem elkiabaltam a vege a hasfajas dolgot. Tegnap megint kezdte..sot most megspekelte hajnali 3 otakor felkelt enni, es akkor is nyomta....1 ora visitas,mellettem aludt el a kanapen...mondanom sem kell hogy megmozdulni alig mertem, nemhogy aludni...nincs olyan porcikam ami ne fajna.

Nekem meggyozodesem hohy erre csak az ido lesz jo. De biztos ami tuti beszereztem Infacolt is. Kiprobaljuk. Mostmar tokmindegy, csak valami hasson. Gondoljatok bele, nalunk meg visszhangzik is a gyerekszoba (valoszinu ez ilyen szerkezeti gixer miatt), pedig tele van butorral.


Pottom, azert nem ennyire tragikus ez, a legjobbat mar megtetted vele, Te vagy az Anyukaja :) csak egy kicsit most "tesztel" benneteket :)

1692. Pottom_14
2017. febr. 5. 10:41

Sziasztok lanyok! Babett, sajnalom nagyon :( nekem is, a fejes ellenere is egyre kevesebb a tej szerintem egy heten belul el is apad.


Mokuspocok, a rendes tapit adtam neki de attol meg rohadtul faj a hasa :( a vedono azt mondja amugy ha zold a kaka ne ijedjunk meg tapis babanal normalis, amig a sulya gyarapszik nincs baj. Az meg vegulis gyarapszik szepen.. mokuskerekben erzem magam barmit teszek semmivel sem teszek jot neki..

1691. Babett8511 (válaszként erre: 1689. - Pottom_14)
2017. febr. 5. 07:08

A védőnővel nem tudsz erről beszélni. Én inkább lázmérő mint szelcsovet dugók fel, a lázmérő sokkal keskenyebb. 😦


Szerencsére általában pár óra után megoldódik magától. Én most azzal küzdök h egyik pillanatról a másikra, megint elutasítja a cicit . Pedig a cumisüveg ellenére egyre jobban ment a dolog. Egyre kevesebb tápszert kapott. A doki meg kérte is h kezdjük el elhagyni a tápot. Nem tudom h tudjuk ezt megoldani. Ma sikerült először úgy fejjel, h nem csak cseppek jöttek. Így lett szopi után 10 ml. Siralmas.😢

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook