2013 januári babák (beszélgetés)
Helyes írjad várjuk a fejleményket, bababizományi nincs véletlen nálatok vagy a vate.. án nem néztél ruhacsomagot én is vettem pedig nekem volt ruhám.
Az ilyen orvosokat fel kellene rúgni!! mi az hogy nem csinálnak uh-t ha te nem érzed hogy mozogna, azért mert van rajtad felesleg, és ??? majd lemegy idegeskedsz eleget szerintem. Próbálj meg megnyugodni magzati szívhangfigyelőt nem tudsz kérni valakitől?? vigyázz magatokra.
fürdetökből én Babydream-et vettem de mi is gyógyszertárival kezdünk. Amúgy alakulunk van kiságy, kád, pelenkázó, hordozó, álloka, ruhák de 56-62ig hiány van csak 1-2 db. de most megyek valakihez aki árul kisruhákat majd megírom a fejleményeket este :-)
Sziasztok, a baba már jobban van de napi 10szer nem érzem a mozgást. legutóbb a doki a túlsúlyt és a melső falon lévő placentát okolta. kicsik a rugások de kaja után vannak. ja és este, a fiuk hallgatják a pocim és glutyogásokat hallanak, tegnap azt monsdták aszívét is hallották. hétfőn terhelés 21szer böknek és kedden védőnő az első szívhang vizsgálat és csütörtökön tanácsadás de a maszek dokihoz már a 20. hét óta nem tudtam menni. sajna a párom még mindig nem dolgozik. ja és én már voltam bent a korházban ilyen gonddal, hogy nem érzem a babát de alig akartak ultrahangot csinálni mert túlsúlyos biztos nem érzi. Az ultrahang akkor ezt bizonyította.
Mi először a gyógyszertáriakat fogjuk használni,aztán majd meglátjuk...
[link]
Itt van. Épp az első oldal lap alján van a 205ös bejegyzésben a popsitörlőkről szó.
Nyilván, ő az élet minden területén vegyszermentes életet próbál élni, én azért szortírozok.:))
Nálunk a kórházban is Gabit használnak.
A gyerekorvos a patikait szokta felírni. (amiről Mágika75 naplójában szintén lehet olvasni)
Eyébként sajna ilyen a világ..a mosószer is tele van kőolajszármazékkal, és foszfáttal...azonkívül csak filléres dolgokat tartalmaz mindegyik. Meg minden...egyébként ha érdekel benneteket egy egy termék, akkor a google-be beírva a nevét, tehát pl Gabi babafürdető összetevők..akkor kiadja a hivatalos oldalakat is, meg teszteket, amiket cégek végeztek..viszont itt a hoxán van Mágika75, neki a naplójában ezek már szépen össze vannak gyűjtve. Ő is azért állt át természetes dolgokra, mert a gyermeke ekcémás lett. Tehát aki tényleg úgy dönt, hogy tisztán próbál élni, annak bizony bele kell merülni abba, hogy milyen összetevő mit is jelent, és még így sem garantált, hogy az ember kikerül mindent. De..ebben a világban élünk...
Én még nem nagyon gondolkoztam rajta, de ha odakerültem volna, akkor Johnson's vagy Gabi . Háát ezek után amit itt írtatok ... Azt hiszem, jobb lesz majd ha a gyerekorvostól megkérdezem .
Ugy látom nem egyszeru ez sem. Olyan szomorú, hogy káros anyagokat tartalmaznak egyes babás termékek...
Én is a Gabit használtam anno a fiammal..viszont akkor még nem voltam tudatos, az illatra mentem nagyon.
Most viszont néztem, mérgek és káros anyagok szempontjából 14 márkás terméket vizsgálva a Gabi az utsóelőtti helyen áll, és a Johnsons az utolsó..tehát ez a kettő tartalmazza a legtöbb rossz anyagot.
És a patikai is tartalmaz károsakat..ezen kiakadtam...:(
Viszont a dm és rosmann saját márkás (babylove és babydream) fürdetői teljesen tiszták.
Popsitörlőből anno pampers-t használtam, míg észre nem vettem, hogy oldja a körömlakkot..ha azt oldja...gondolnivaló milyen rossz a gyerekbőrnek...:(
Popsitörlőt így házit fogok csinálni..(naplómban a recept)..fürdetőt is, most tesztelem a recepteket, de abból lesz rosmannos vagy dm-es is, amelyik jobb illatú.
Popsikrém receptek is nagyon jók vannak. Mondjuk mi amennyire lehet tisztán élünk, mert a kisfiam kruppos volt, allergiás, és asztmaközeli állapotban volt már..amióta mindent itthon készítek, amit csak tudok, azóta még allergiagyógyszert sem kell szednie. Szóval ez az oka a tudatosságnak, az már csak plusz jó, hogy ezzel védem a környezetet és spórolok csomó csomó pénzt.:)
Nekünk a fiúkkal a gyógyszertáti popsikrém és fürdető vált be...aztán később a Gabi fürdetőjét vettük,az is bevált...
Ti milyen tisztálkodási szereket ( sampon, babolaj..stb) fogtok hasznalni vagy aki már használt mi vált be? Igaz korai, de most pont ezekrol olvastam és elég felemás véleménnyek voltak. Sokan azt írták, h a boltban kapható, igen nagy népszeruségnek orvendo termékek nem olyan jók a pici babáknak. Valaki foglalkozik már ezzel?
Ne izgulj!Ha gondolod menj el dokihoz,hogy megnyugtasson,de szerintem ne lesz baj.A csoki,cola,kaja és a fekvés nekem is ezek a tippek vannak a tarsolyomban, ha meg a akarod picit mozgatni.Próbáld meg!!
Én sem kaptam ilyet...nem tudok hozzászólni...bocsi
Igen, ott körül elég sokunknak volt egy egy ilyen nap..még rémlik, hogy beszéltük is itt a fórumon, hogy biztos van valami nagy növekedés abban az időszakban és azért van odabent csend.:)
Csokira tuti fölélénkül.:))
Ne izgulj! Nekem is volt a 25-26. hét környékén egy ilyen nap, aztán én is kezdtem bepánikolni, de szerencsére másnap bepótolta. Most nekem 1-2 hete (31. héten vagyunk) szinte egész nap be van indulva. Esetleg ha van otthon próbálj meg csoki-kóla mixet (nem egészséges, de arra mindig reagálnak), nálunk egyébként is minden alkalommal ha eszek, kész boxmeccs van odabent. Azért ha még holnap sem érzed menjél dokihoz, nem vagyunk szakértők :-) De ne legyen rossz érzésed, bízzál a babócában! :-)
Szia! Nekem azt mondták a kórházban, hogy mindennap számoljam, mert minimum 10 mozgásnak kell lennie egy nap, ha nem érezném egyáltalán, akkor azonnal orvos. Legalábbis nekem ezt mondták. Szerintem biztos ami biztos alapon nezesd meg a babát, hogy minden rendben vele és te is megnyugszol.
Meg azt is mondták, hogy ha túl sokat mész meg tevekenykedsz, akkor valószínuleg kevesebbet fogod érzékelni, mert elringatod.
Nincs véletlen valaki ismerősőd akinek van magzati szívhangfigyelője vagy védőnő??
Sziasztok. Szeretnék kérdezni valamit voltatok már ugy, hogy egésznap nem mozgott a babó? 26. héten ez már gond nem???? A hasam az fáj rendesen de sajnos nem érzem a babát
Óóó..a fotón sok minden van pedig..talán púder, krém meg hasonlók is.
Én múlt héten vettem át a "csomagot" hát na... a következő könyvecske szóról szóra ua., mint az első pakk várandós kismama vagy mi volt a címe, volt benne azt hiszem 1 liberó, pár teafilter, lejárt kismama és babainfó magazin, meg egy mam cumi... jó nem vártam túl sokat tőle, de hát messze volt a képtől, amit a kuponra nyomtak. De gondolom ez mindenhol ugyanaz, mert egy lezárt zacsiban volt, én a brendonban vettem át, nem hinném hogy kivettek volna belőle és visszazárják...
Én ilyet nem kaptam, csak újságokat, meg egy mintacsomagot, meg most átvehetnék egy következő csomagot egy bababoltban, ami szintén termékmintákat tartalmaz, de még nem mentem érte.
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy az első találkozás alkalmával a védőnő adott Bonita 1-2-3 cd-t, most gondoltam, hogy foglalkoznék vele, de nem megy a gépen, úgy érzékeli, mintha üres lenne, a cd írt felülete ránézésre is tiszta sima (mármint nincsenek rajta olyan csíkok, mint mondjuk amikor mi kiírunk valamit), Ti megnéztétek ezeket, ha kaptatok ilyet?
Nekem a 18.hetes UH óta mindig fejvégűnek mondják.Most vagyok 28+5.És legutóbb 28. hetesen voltam UH-on.
Nálunk is nagyon aktív a kis drága,van hogy szinte egész nap a topon van és van hogy azért nem annyira,utóbbi a kevesebb.Éjjel nagyon jó kislány van,hogy kelt hajnalban,de mostanában ez egyre kevesebbszer fordul elő.Többnyire 7-8-ig alszik.:)
Remélem ha már kint lesz akkor is ilyen jó baba lesz.:)
Mármint a picié? Mert az, ha jól tudom 130-170 között normális. Szóval, ha ez igaz és jól emlékszem rá, akkor normális a 166.
nekem a védőnő szokta nézni a magzati szívhangot, egyszer 143 volt, egyszer meg 135..
Köszi! Persze próbálom nem vakarni, meg nem is érzem minden nap. Kenni kenem majdnem minden nap, mikor a hasamat is (amikor eszembe jut). Tőlem még sosem kérdezte érzek-e vmit a hegnél. Mindig kérdezi van-e panaszom, de a hegről sose kérdezett még. Akkor lehet egy héttel hamarabb fogok menni hozzá, és megnézetem vele a hegvastagságot is.
Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál. Méretek szerint pont jó. A pulzus nekem kicsit soknak tűnt. 166/perc
Bár az én Drágám inkább a kezével szeret 'kínozni' :) Most pl. a könyökével nyomkodja az oldalamat :)
Hát, .. a hólyagrugdosás tényleg aranyos, viszont az már nem olyan kellemes, mikor 10percenként jársz wc-re :D Nekem is szokott így akciózni :D:D
További ajánlott fórumok: