2011 januári babák (beszélgetés)
Teljesen igazad van! Persze, én is tudom,hogy így nem lehet nevet választani,csak rosszul esett,hogy az anyósom egyből leszólta.
Természetesen nem fogom hagyni magam, mert nekem nagyon tetszik ez a név, én magaménak is érzem, el tudnám képzelni a kislányomnak. Sok lánynév tetszik, de eddig egyiknél sem éreztem,hogy adnám is a gyerekemnek. Egyébként a vezetéknév Trebula, azaz Trebula Leila lenne. Szerintem passzol.
A Névkereső szerint perzsa eredetű név, de engem teljesen hidegen hagy,hogy nem magyar, ill. milyen eredetű. A Lea is gyönyörű. :)
Szerinted,hogy szokás írni a Leila-t, ei-vel, vagy j-vel? A névkeresőben mindkettővel lehet írni,de szerintem ei-vel szebb.
Sziasztok csajok, ma reggel nekem is megjött az eredmény! Másolom :D
A vizsgált markerek eredménye:
PAPP-A szint:
184.40
miu/L
0.39
MoM
Szabad ß-hCG szint:
15.20
Ng/ml
0.53
MoM
Tarkóredő vastagsága (NT):
1.40
mm
0.94
MoM
A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 18 000
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: 1 : 42 000
És miért baj, ah nem magyar?! Az én lányomnak latin neve van (Lea, vagyis nőstényoroszlán). Amúgy néha visszakérdeznek, hogy Leila? Nem, Lea! :D
De szerintem nagyon szép név és ha azt akarod, hogy mindenkinek tessen, akkor sose lesz neve a babátoknak! Nekem is mondták, hogy milyen hülye név a Nimród. Nekem tetszik. Mondjuk az se magyar, hanem asszír eredetű bibliai név.
Szerintem ne érdekeljen. Ha tényleg tetszik mindkettőtöknek és a vezetéknévvel együtt kimondva se hangzik furcsán (pl. mint a Fekete Emese Csenge, Kovács Csongor vagy a Meleg Napsugár), akkor miért ne lehetne ezt a nevet adni a babának? És szépen cseng. Meg nehogy már mások válasszanak nevet a TI gyereketeknek! Még anyós se.
Évfolyamtársam nagyon szereti a magyar neveket és eldöntötte, hogy Hajna Enéh lesz a lánya (egyedül döntött, mivel a párja elhagyta). A leendő nagyapának viszont nem tetszett és végül mindenki lebeszélte róla. Végül Lorina (Lorcsi) lett a kislány. Azt mondja, utólag megbánta, hogy hagyta magát lebeszélni.
Lányok! Egy kis közvélemény kutatás!:)
Szerintetek milyen név a Leila név? Végre ez a lánynév tetszik férjemnek is, eddig mindegyikre csak húzta a száját.Tegnap mondom anyósnak,hogy ha kislányunk lesz, akkor elég esélyes a Leila név...erre ő,hogy csak azt ne, neki nem tetszik, és nem is magyar név, de hát mi tudjuk, nekünk kell eldönteni. Eléggé elvette a kedvem,mármint nem a nevet illetően,hanem,hogy örültem,hogy végre van egy név, ami mindkettőnknek tetszik. Persze, tudom, nekünk kell tetszeni,de olyan lehangoló volt hallani,hogy csak azt ne.:( Egyébként én imádom anyósom, nagyon jó viszonyban vagyunk,ezért is számít valamelyest az ő véleménye is. Na mindegy, mi mindenesetre továbbra is kitartunk a Leila mellett,hacsak időközben más meg nem tetszik,vagy fiúnk lesz. :)
Lányok!Kérlek titeket,így ismeretlenül is imádkozzatok velem egy ici-pici kislányért,akinek ma, pénteken komoly műtétje lesz,és mindenképpen jól kell végződnie,és gyorsan felépülnie,mert anyukája már nagyon szeretné megszeretgetni!
Egy kedves ismerősöm ismerőséről van szó, és tuti nagy dologról van szó, mert nem kérték volna az imát!
Köszönöm mindenkinek, aki rájuk szán egy percet!
Nekem is nagy a pocakom és pont ma fordult meg a fejemben, hogy nekem is akkora mint egy hat hónaposnak és hogy mi lesz később!?
Lehet megint bálna leszek!
Az tényleg ciki, nekem is a fiam születése után mondták, azt hittem leütöm!
Azért örülök hogy nem vagyok egyedül ekkora pocival:)
Igen,simán észre lehet venni már,tényleg naagy, a lányommal ilyenkor még semmi,most meg?!:)
Volt aki már megkérdezte,pedig ez szerintem totál merészség az elején és nem merem sosem kis pocaknál, hátha csak hízás és az elég égő lenne:)
Ilyen alattomosak ezek a kilók, sosem oda mennek ahova kell. én mindig először a hasamra hízom és a mellemből fogyok. Naná honnan máshonnan!
Azért szeretnék én is bármennyit enni és csak 11kg-ot hízni. De mitől van hasmenésed, az is a terhesség vagy elkaptál vmit?
Szerintem is lényeg, hogy negatív, de talán a számított kockázatot kell nézni (szerintem, de nem vagyok orvos).
Hát igen, elég fura, hogy a sok csoki, kakaó meg zaba ellenére is fogyok. Jó, persze, kijön, de úgy érzem, sokkal többet eszem, mint amennyi távozik. Ha émelyegni kezdek, azonnal eszem valamit (fehér kenyér csücskét imádom ilyenkor rágcsálni, az is hizlal, de nagyon, aztán mégis). Mondjuk nem kéne izgulnom, elsőre is 11 kilót híztam. Mondtam is, ha nem lettem volna terhes és annyit ettem volna, mint amikor a vége felé voltam a lányommal, 11 kg helyett 31-et híztam volna. Mert azért elég hízékony alkat vagyok, 60 kg-nak kéne lennem a 170 centihez, nem 67-69-nek. És ráadásul sosem hasra hízok, hanem comb-fenék-arc. Aztán alsó lábszár, de érdekes módon a melleimre sose megy fel plusz, még terhesség, szoptatás alatt sem. Inkább tovább hízom a comra, fenékre, vádlira, arcomra... De se pocak, se mell. Én vagyok az antinő. :D
Sziasztok! Csajok, ma aztán eseménydús nap volt:) Sokan megkaptátok az eredményt és mindenkié szuper lett, örülök neki nagyon:)
Ella, 170 cm az kevés szerinted?:) Én mit szóljak a 160-al?::DD
Kisfari az én pocakom is elég nagy ahhoz képest,hogy holnap leszek még csak 13+0!
Akkor az enyém más fajta vagy mi, mert nekem két adat van:
Down, Edwards szind., Patau sz.
életkori kock:1:1149 1:13557 1:31915
számított kock:1:12291 1:271146 1:638293
Végül is gondolom a lényeg hogy negatív.
Hát nekem csak ez jött (meg persze a személyes adataim voltak még feltüntetve):
A vizsgálathoz szükséges adatok:
Korábbi, idegcsőzáródási rendellenességgel sújtott terhesség: nem
Korábbi, Down-kórral sújtott terhesség: nem
Inzulinfüggő cukorbetegség: nem
Anyai életkor (terminuskor): 21 év
Asszisztált terhesség: nem
Ikerterhesség: nem
Az eredményhez használt ultrahangvizsgálat dátuma: 2010. június 29.
Az ultrahangvizsgálatot végző szakember neve: Dr. Hajdu Krisztina
Ultrahangvizsgálat szempontja a terhességi kor megállapításához: CRL
Terhességi kor a vérvételkor:
0 hét 0 nap (utolsó mensesből számítva)
13 hét 2 nap (ultrahang/biometria alapján)
A vizsgálathoz használt terhességi kor: biometria alapján
Testsúly: 68.00 kg
Etnikai eredet: európai
A vizsgált markerek eredménye:
PAPP-A szint:
1795.50
miu/L
1.48
MoM
Szabad ß-hCG szint:
38.70
Ng/ml
1.27
MoM
Tarkóredő vastagsága (NT):
2.00
mm
1.25
MoM
A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 8 500
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000
Megjött az eredmény!Du-án !5-én érkezett be a vérem és ma már meg is lett az eredmény!Leírom:a kockázat az előfordulásra:1:8 000
kockátzat a 18-as triszómia előfordulására:1:50 000
Összességében negatív.Én is elsírtam magam amikor megkaptam!
olyan jó, hogy már ezen is túl vagyunk, nem?És már a 12. hetet tapossuk, sőt én ma már a 13-at töltöttem!
már elég nagy pocim van!
Hol vannak a pocakos képek, lányok???
Igaz nekem sincs még de ha ti raktok fel én is!
folyt. köv. (Lányom nyomott egy entert):
szóval automatikusan kéne adnia nekem antibiotikumot a vajúdás alatt és a szülés után a babának, de szerinte hülyeség. Pedig sokkal veszélyesebb, ha a babát csak születése után kezdik el kezelni, tüdőgyulladást is kaphat. Na mindegy.