Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

1314. Babarózsa84 (válaszként erre: 1312. - Ella89)
2010. júl. 9. 11:33

Teljesen igazad van! Persze, én is tudom,hogy így nem lehet nevet választani,csak rosszul esett,hogy az anyósom egyből leszólta.

Természetesen nem fogom hagyni magam, mert nekem nagyon tetszik ez a név, én magaménak is érzem, el tudnám képzelni a kislányomnak. Sok lánynév tetszik, de eddig egyiknél sem éreztem,hogy adnám is a gyerekemnek. Egyébként a vezetéknév Trebula, azaz Trebula Leila lenne. Szerintem passzol.

A Névkereső szerint perzsa eredetű név, de engem teljesen hidegen hagy,hogy nem magyar, ill. milyen eredetű. A Lea is gyönyörű. :)

Szerinted,hogy szokás írni a Leila-t, ei-vel, vagy j-vel? A névkeresőben mindkettővel lehet írni,de szerintem ei-vel szebb.

1313. Zsatim
2010. júl. 9. 11:32

Sziasztok csajok, ma reggel nekem is megjött az eredmény! Másolom :D

A vizsgált markerek eredménye:

PAPP-A szint:

184.40

miu/L

0.39

MoM

Szabad ß-hCG szint:

15.20

Ng/ml

0.53

MoM

Tarkóredő vastagsága (NT):

1.40

mm

0.94

MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív

Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 18 000

Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: 1 : 42 000

1312. Ella89 (válaszként erre: 1311. - Babarózsa84)
2010. júl. 9. 11:25

És miért baj, ah nem magyar?! Az én lányomnak latin neve van (Lea, vagyis nőstényoroszlán). Amúgy néha visszakérdeznek, hogy Leila? Nem, Lea! :D

De szerintem nagyon szép név és ha azt akarod, hogy mindenkinek tessen, akkor sose lesz neve a babátoknak! Nekem is mondták, hogy milyen hülye név a Nimród. Nekem tetszik. Mondjuk az se magyar, hanem asszír eredetű bibliai név.

Szerintem ne érdekeljen. Ha tényleg tetszik mindkettőtöknek és a vezetéknévvel együtt kimondva se hangzik furcsán (pl. mint a Fekete Emese Csenge, Kovács Csongor vagy a Meleg Napsugár), akkor miért ne lehetne ezt a nevet adni a babának? És szépen cseng. Meg nehogy már mások válasszanak nevet a TI gyereketeknek! Még anyós se.

Évfolyamtársam nagyon szereti a magyar neveket és eldöntötte, hogy Hajna Enéh lesz a lánya (egyedül döntött, mivel a párja elhagyta). A leendő nagyapának viszont nem tetszett és végül mindenki lebeszélte róla. Végül Lorina (Lorcsi) lett a kislány. Azt mondja, utólag megbánta, hogy hagyta magát lebeszélni.

2010. júl. 9. 11:14

Lányok! Egy kis közvélemény kutatás!:)

Szerintetek milyen név a Leila név? Végre ez a lánynév tetszik férjemnek is, eddig mindegyikre csak húzta a száját.Tegnap mondom anyósnak,hogy ha kislányunk lesz, akkor elég esélyes a Leila név...erre ő,hogy csak azt ne, neki nem tetszik, és nem is magyar név, de hát mi tudjuk, nekünk kell eldönteni. Eléggé elvette a kedvem,mármint nem a nevet illetően,hanem,hogy örültem,hogy végre van egy név, ami mindkettőnknek tetszik. Persze, tudom, nekünk kell tetszeni,de olyan lehangoló volt hallani,hogy csak azt ne.:( Egyébként én imádom anyósom, nagyon jó viszonyban vagyunk,ezért is számít valamelyest az ő véleménye is. Na mindegy, mi mindenesetre továbbra is kitartunk a Leila mellett,hacsak időközben más meg nem tetszik,vagy fiúnk lesz. :)

1310. Ella89 (válaszként erre: 1309. - Babarózsa84)
2010. júl. 9. 11:13
Én is csatlakozom! Remélem minden jól fog alakulni!
1309. Babarózsa84 (válaszként erre: 1308. - S700)
2010. júl. 9. 11:08
Én mindenképpen mondok egy imát!
1308. s700
2010. júl. 9. 08:32

Lányok!Kérlek titeket,így ismeretlenül is imádkozzatok velem egy ici-pici kislányért,akinek ma, pénteken komoly műtétje lesz,és mindenképpen jól kell végződnie,és gyorsan felépülnie,mert anyukája már nagyon szeretné megszeretgetni!

Egy kedves ismerősöm ismerőséről van szó, és tuti nagy dologról van szó, mert nem kérték volna az imát!

Köszönöm mindenkinek, aki rájuk szán egy percet!

1307. Ella89
2010. júl. 8. 21:24
Ma nagyon jó kedvem van, én nyugtatok másokat, pedig fordítva szokott lenni. Hiába, ez a teszt eredmény nagyon feldobta a napomat! :)
1306. Ella89
2010. júl. 8. 21:23
Jaj, nyugalom! Sokaknak hetekig nem nő a pocakjuk, tehát nem lesznek "bálnák". És Ti miért lennétek?! Meg basszus, lányok, BABÁT VÁRUNK!!!!! Kell neki a hely és nem fog elférni a belső szerveinktől, ezért nyomja majd ki magát. :) Ráadásul függ a tapadás helyétől is. Akinek a lepény elől van, azon később látszik a baba (nálam is ez volt). Most hátul tapadt meg, tehát előre felé növekszik, de mivel mélyen van a lepény, ezért inkább "felfelé" nő a baba, nem kifelé. Ha feljebb megy a lepény, akkor biztos a baba is kifelé nyomja magát és nekem is lesz nagy hasam, amivel büszkélkedhetek. Én az elsővel is azt vártam, hogy az emberek lássák, hogy babám lesz, hogy mekkora öröm ért engem és visszamosolyogjanak (jó, Budapesten mindenki morcos, nehéz elérni, de néhányan, pl. BKV ellenőrök nagyon kedvesen érdeklődtek a pici felől és jól esett). Szóval azért kicsit irigykedem, mert nekem nem látszik, csak a férjem vette észre, mert előtte járkálok "haskidobós" pólóban a lakásban, amúgy meg az első terhességem alatt kinyúlt bandázsövet viselem (tervben van új vásárlása). :D
1305. Vick81
2010. júl. 8. 20:55

Nekem is nagy a pocakom és pont ma fordult meg a fejemben, hogy nekem is akkora mint egy hat hónaposnak és hogy mi lesz később!?

Lehet megint bálna leszek!

1304. kisfari (válaszként erre: 1302. - RLindi)
2010. júl. 8. 20:47

Az tényleg ciki, nekem is a fiam születése után mondták, azt hittem leütöm!

Azért örülök hogy nem vagyok egyedül ekkora pocival:)

1303. kisfari (válaszként erre: 1300. - Ella89)
2010. júl. 8. 20:43
Na ez sem egyszerű. szedjél akkor vasat is az meg megfogja a székletet. :)
1302. RLindi (válaszként erre: 1299. - Kisfari)
2010. júl. 8. 20:34

Igen,simán észre lehet venni már,tényleg naagy, a lányommal ilyenkor még semmi,most meg?!:)

Volt aki már megkérdezte,pedig ez szerintem totál merészség az elején és nem merem sosem kis pocaknál, hátha csak hízás és az elég égő lenne:)

1301. Ella89 (válaszként erre: 1300. - Ella89)
2010. júl. 8. 20:29
Vááá, sikerült úgy leírnom, hogy a lányom nem gépelt bele és nem is küldte el idő előtt a hozzászólást! :)
1300. Ella89 (válaszként erre: 1298. - Kisfari)
2010. júl. 8. 20:28
A védőnő szerint a Magne B6-tól, mert a sok magnézium okozhat lazább székletet. És Leával is amikor terhes voltam, a 20. hét után kezdődött és tényleg akkor kezdtem magnéziumot szedni. Lehet, hogy ez az oka. Talán ha a görcseim megszűnnek és csökkenthetem az adagomat, akkor minden más is normalizálódik. De nem értem, csokit is eszek, még étcsokit is, az pedig jócskán fog. De lehet a sok tej, joghurt is hajt. Meg IBS gyanús vagyok és eleve voltak hasmenéses-székrekedéses időszakaim gyomorégéssel, émelygéssel, hányással tarkítva, de csak rövid ideig.
1299. kisfari (válaszként erre: 1296. - RLindi)
2010. júl. 8. 20:24
De annyira hogy látszik már a pocakod ruhán keresztül is?
1298. kisfari (válaszként erre: 1297. - Ella89)
2010. júl. 8. 20:23

Ilyen alattomosak ezek a kilók, sosem oda mennek ahova kell. én mindig először a hasamra hízom és a mellemből fogyok. Naná honnan máshonnan!

Azért szeretnék én is bármennyit enni és csak 11kg-ot hízni. De mitől van hasmenésed, az is a terhesség vagy elkaptál vmit?

1297. Ella89
2010. júl. 8. 20:03

Szerintem is lényeg, hogy negatív, de talán a számított kockázatot kell nézni (szerintem, de nem vagyok orvos).

Hát igen, elég fura, hogy a sok csoki, kakaó meg zaba ellenére is fogyok. Jó, persze, kijön, de úgy érzem, sokkal többet eszem, mint amennyi távozik. Ha émelyegni kezdek, azonnal eszem valamit (fehér kenyér csücskét imádom ilyenkor rágcsálni, az is hizlal, de nagyon, aztán mégis). Mondjuk nem kéne izgulnom, elsőre is 11 kilót híztam. Mondtam is, ha nem lettem volna terhes és annyit ettem volna, mint amikor a vége felé voltam a lányommal, 11 kg helyett 31-et híztam volna. Mert azért elég hízékony alkat vagyok, 60 kg-nak kéne lennem a 170 centihez, nem 67-69-nek. És ráadásul sosem hasra hízok, hanem comb-fenék-arc. Aztán alsó lábszár, de érdekes módon a melleimre sose megy fel plusz, még terhesség, szoptatás alatt sem. Inkább tovább hízom a comra, fenékre, vádlira, arcomra... De se pocak, se mell. Én vagyok az antinő. :D

1296. RLindi
2010. júl. 8. 19:57

Sziasztok! Csajok, ma aztán eseménydús nap volt:) Sokan megkaptátok az eredményt és mindenkié szuper lett, örülök neki nagyon:)

Ella, 170 cm az kevés szerinted?:) Én mit szóljak a 160-al?::DD

Kisfari az én pocakom is elég nagy ahhoz képest,hogy holnap leszek még csak 13+0!

1295. kisfari (válaszként erre: 1293. - Ella89)
2010. júl. 8. 19:46
Fura egy csaj vagy hogy fordítva csinálod a dolgokat. :) Fogysz hízás helyett, meg a hasad is befelé nő.
1294. kisfari (válaszként erre: 1292. - Ella89)
2010. júl. 8. 19:44

Akkor az enyém más fajta vagy mi, mert nekem két adat van:

Down, Edwards szind., Patau sz.

életkori kock:1:1149 1:13557 1:31915

számított kock:1:12291 1:271146 1:638293

Végül is gondolom a lényeg hogy negatív.

1293. Ella89 (válaszként erre: 1291. - Kisfari)
2010. júl. 8. 19:42
Ó, hát nekem Leával a 20. héten a tanárom nem akarta elhinni, hogy terhes vagyok. És csak az esküvőnk után (30. hét) kezdett pocim lenni! 36 hetesen szültem és akkor is alig volt hasam, az is mind a lányom volt, mert még a szülőszobán befelé állt a pocim, az orvos meg is jegyezte, hogy még soha nem látott ilyet, hogy valakinek nem marad semmi a hasából a szülőszobán (és utána még egy csomó vért kipréselt belőlem a szülésznő, utána még jobban beesett). Most nagyon durván fel voltam fúvódva, azért volt nagy hasam, aztán megszűnt ez az állapot, de pici pocak még maradt, de amióta hasmenésem van, már az sem igazán. Egy nagyon pici dudorka van jóval a köldököm alatt a bikinivonal fölött nem sokkal és annyi. Talán ha majd a székrekedés súlyt le rám, akkor lesz pocak is, addig marad a "pukli". Meg a remény, hogy a fogyás abbamarad (kombinált tesztnél pl. még 68 kilót diktáltam be, most már csak cipővel vagyok 67, amúgy 66 és 69-ről indultam. Jó, alacsony vagyok, 170 centi, de kicsit aggódom a -3 kg miatt).
1292. Ella89 (válaszként erre: 1289. - Kisfari)
2010. júl. 8. 19:36

Hát nekem csak ez jött (meg persze a személyes adataim voltak még feltüntetve):

A vizsgálathoz szükséges adatok:

Korábbi, idegcsőzáródási rendellenességgel sújtott terhesség: nem

Korábbi, Down-kórral sújtott terhesség: nem

Inzulinfüggő cukorbetegség: nem

Anyai életkor (terminuskor): 21 év

Asszisztált terhesség: nem

Ikerterhesség: nem

Az eredményhez használt ultrahangvizsgálat dátuma: 2010. június 29.

Az ultrahangvizsgálatot végző szakember neve: Dr. Hajdu Krisztina

Ultrahangvizsgálat szempontja a terhességi kor megállapításához: CRL

Terhességi kor a vérvételkor:

0 hét 0 nap (utolsó mensesből számítva)

13 hét 2 nap (ultrahang/biometria alapján)

A vizsgálathoz használt terhességi kor: biometria alapján

Testsúly: 68.00 kg

Etnikai eredet: európai

A vizsgált markerek eredménye:

PAPP-A szint:

1795.50

miu/L

1.48

MoM

Szabad ß-hCG szint:

38.70

Ng/ml

1.27

MoM

Tarkóredő vastagsága (NT):

2.00

mm

1.25

MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív

Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 8 500

Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

1291. kisfari
2010. júl. 8. 19:33
Most komolyan lányok, van itt még valaki akinek akkora hasa van mint egy 6 hónapos kismamának, mert ez őrület, kezdek megijedni, ha most ez van mi lesz később? ez normális hogy 14 hetesen ekkora?
1290. Vick81
2010. júl. 8. 19:30

Megjött az eredmény!Du-án !5-én érkezett be a vérem és ma már meg is lett az eredmény!Leírom:a kockázat az előfordulásra:1:8 000

kockátzat a 18-as triszómia előfordulására:1:50 000

Összességében negatív.Én is elsírtam magam amikor megkaptam!

olyan jó, hogy már ezen is túl vagyunk, nem?És már a 12. hetet tapossuk, sőt én ma már a 13-at töltöttem!

már elég nagy pocim van!

Hol vannak a pocakos képek, lányok???

Igaz nekem sincs még de ha ti raktok fel én is!

1289. kisfari (válaszként erre: 1278. - Ella89)
2010. júl. 8. 19:29
Ti melyik számot nézitek az eredményen? Mert nekem van itt életkori kockázat és számított kockázat is.
1288. Ella89 (válaszként erre: 1287. - Ella89)
2010. júl. 8. 18:49

folyt. köv. (Lányom nyomott egy entert):

szóval automatikusan kéne adnia nekem antibiotikumot a vajúdás alatt és a szülés után a babának, de szerinte hülyeség. Pedig sokkal veszélyesebb, ha a babát csak születése után kezdik el kezelni, tüdőgyulladást is kaphat. Na mindegy.

1287. Ella89 (válaszként erre: 1283. - Benita anyuka)
2010. júl. 8. 18:47
Jaj, az enyémben is volt fehérje vagy mi és a dokim azt mondta, biztos csak belekerült a hüvelyemből és azért találtak benne, ami nem is onnan származik. Nem tudom, volt azért előtte gyulladásom, azért is nem gondoltuk, hogy lesz babánk, mert gyulladással nehezebb teherbe esni. Na mindegy. Nekem amúgy nem kellett megismételni a vérvételt és a vizeletet sem, pedig ez a 6-7. héten volt. De az én dokim amúgy is kicsit "lazább", mert elvileg ha volt egy Streptococcus fertőzött babája valakinek (úgy, hogy 2 lelete is negatív volt a terhesség alatt), akkor a második terhességénél AUTOMATIKUSAN
1286. bella1125
2010. júl. 8. 18:46
én 24 vagyok nekem 1:7600 az esélyem....:/
1285. Ella89 (válaszként erre: 1279. - S700)
2010. júl. 8. 18:44
Biztos a kor is számít. Azért sokat dobott az eredményen (szerintem), hogy még csak 21 vagyok. A tájékoztató szerint -amennyiben jól értelmezem, de javítsatok ki, ha nem- 25 év alatt 1:1500 az átlag, nekem ennél jobb, mivel fiatal vagyok. 37 éveseknél 1:240 (ez már pozitívnak számít). Szóval a Te értéked nagyon is jó! :) Meg ha tervezel integrált tesztet, akkor az is gondolom negatív eredményt ad. És két negatív eredmény után szerintem megnyugodhatsz (mondjuk talán már most is).

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook