Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2604. RLindi (válaszként erre: 2602. - Babarózsa84)
2010. aug. 23. 15:23

Szia! Ezek a röviditések, persze nem mind. Nem minden doki néz mindent.

Drukkolok, hogy minden ok legyen az újabb vizsgáltaon is!

CRL: ülőmagasság (koponyától a farkcsontig)

BPD: koponya harántátmérő

AD: a has hosszanti és harántátmérője

AC: haskörtérfogat

FL: combcsont hossza

HU: felkarcsont hossza

2603. s700 (válaszként erre: 2601. - Babarózsa84)
2010. aug. 23. 15:23

BPD: két halánték közti távolság

OFD: homlok és tarkó közti távolság

FL: combcsont hossz

Teljesen megértelek, de ne keseredj el!

Hát igen. Én sem sokat tudtam kezdeni ezekkel a számokkal. Nézegettem a centit, hogy akkor most vajon mekkora is az én kis csöppöm, de nem jutottam semmire.

Nekem a magzati szívultrahangon közölték, hogy homályos a kép a vastag hasfalam miatt és vissza kell mennem. Lehet, hogy addigra lefogyok:-DDD

Hihi.... Vagy lehet, hogy a baba nő akkorát 3 hét alatt, hogy átlátszik a vastag hasamon:-D

Ez van!

De attól még nekünk is ugyanolyan gyönyörű, egészséges babánk lesz, mint bárki másnak!

Én ma megyek egyébként a dokimhoz magánrendelésre. Megpróbálok kisírni egy UH-ot. Állítólag a kötelező következő majd csak 30. héten van. Addig ki nem bírom! Ha más nem megy, akkor 4D-re kérek tőle időt!

2010. aug. 23. 15:07

Olvasom közben a ti 18 hetes eredményeiteket,de nekem semmiféle hc meg ac nincs az adatok között,sőt fejkörfogat meg ilyesmi sem.

Mi az a hc, ac?

2010. aug. 23. 15:05

Sziasztok!

Most jöttem a 18 uh-ról, kissé vegyes érzelmekkel.

Kezdődött ott,hogy mondtam a dokinak (nem a sajátomnak,mert ő nem csinál a kórházban a 18 hetest),hogy Győrbe kellett mennem genetikai uh-ra,mert nem lett tökéletes az afp-m,de mindent rendben találtak. Felfeküdtem,aztán elkezdett vizsgálni,de vagy 10 percig meg sem szólalt csak mozgatta ide-oda rajtam azt a szerkezetet. Természetesen a monitorból semmit sem láttam, teljesen el volt fordítva. Már olyan ideges voltam,hogy megkérdeztem,hogy minden rendben van-e!? Mondta,hogy egyelőre nem lát semmi rosszat,de elég rossz a látási viszony. Kérdezem,hogy miért?...mert kicsit vaskosabb a hasfalam. Ettől féltem. Erről a dokiról az hírlik,hogy nagyon allergiás a hízásra, a kicsit erősebb testalkatra...végülis 20 percig vizsgált, 1 cm vastag zseléréteget kent fel rám. Bediktált néhány adatot,aztán mondta,hogy menjek Győrbe vissza kontrollra (csütörtökön kell mennem) és ha ott sem találnak megint semmi rendellenességet,akkor nem kell visszajönnöm.

A végén akartam kérni képet,de mondta,hogy nincs értelme,mert nem látszik semmi...elég szarul esett mindenesetre. A nemét ezek után már eszembe sem jutott megkérdezni.:(

BDP:41,5 mm

OFD:51,2 mm

FL:27,3 mm

Fekvés:fejvégű,koponya:szabályos,agykamrák:norm.,mellkas:norm.,hasfal:zárt,rekesz:követhető,gerinc:épnek látszó,nyak:norm.,4 épnek látszó végtag, 4 üregű szív, köldökgyűrű ép...

Szóval kicsit elkeseredett vok, én meg naívan azt hittem,hogy még a nemét is megtudom.

Mindegy. Csütörtökön megyek Győrbe, jövő hétfőn pedig a dokimhoz a magánrendelőbe.

2600. Krisztina1978 (válaszként erre: 2598. - Vick81)
2010. aug. 23. 14:57
Nem tudom, de ez nem az én napom. Ülök a munkahelyemen és alig várom, h haza menjek, teljes gáz, nem tudom, h fogok így december 20.-ig dolgozni, mert eredetileg az volt a tervem, bár a párom azt szeretné, ha már novemberben sem dolgoznék.
2599. Vick81
2010. aug. 23. 14:32
Lányok!van köztetek aki allergiás a parlagfűre?Én az vagyok és mindjárt megőrülök úgy viszket a szemem!Nem tudtok rá valami hatékony szemcseppet, mert van egy de nem nagyon használ.
2598. Vick81
2010. aug. 23. 14:29

Sziasztok!

Benita gratula a kiscsajhoz!Én is remélem kislányt várok.

Krisztina!Ma nekem is angyon fáj a hasam alja meg a kereszt csontom.Nem tudom mi van a levegőben, mert már nagyon régen fájt úgy kb. a 11. héten.

2597. Ella89
2010. aug. 23. 14:23

Hát tényleg jó nagy pocakotok van, most, hogy így végignéztelek Titeket. Már várom, hogy nekem is olyan nagy legyen. 21. hét, de nem igazán látni csak akkor, ha bebeszélem magamnak. :(

Benita!

Tetszik a lánynevetek! ;)

2010. aug. 23. 13:27
Most mennem kell,de nyugodtan válaszolj a kérdésemre nemsokára jövök és mindenképp el olvasom!!!!:O)További szép napot!!!
2595. Benita anyuka (válaszként erre: 2594. - Alina33)
2010. aug. 23. 13:23

Köszönöm!!!!!:O)

Olyan jó volt látni....:O)

És ti hogy vagytok???

2594. Alina33 (válaszként erre: 2593. - Benita anyuka)
2010. aug. 23. 13:20

Benita,

gratula a kis tündérkéhez!!!

Engedelmeddel beírtam a táblába ;)

2010. aug. 23. 13:04

Szia Lányok!!!!

Most értünk haza a dokitól:O)Olyan boldog voltam mert láttuk az én babumat!!!

Most már jobban meg erősítette a dokim a dolgot,hogy Kislány:O))

Most már tényleg Olívia lesz:O)

Azt mondta a doki,hogy nagy baba minden rendben van vele,képzeljétek 34dkg!!!:O)))

Olyan kis aranyos volt.....Apával ott csak ámultunk és bámultuk:O)

2592. mimóza83
2010. aug. 23. 13:00

sziasztok!

Sokáig nem voltam, jó sok mindenről le is maradtam sajnos :(

És vannak akikkel nem is találkoztam még, hát üdv mindenkinek.

majd igyekszem többet jönni.

Addig is boldog babavárást és sok sikert mindenkinek.

2591. RLindi (válaszként erre: 2589. - Krisztina1978)
2010. aug. 23. 12:54
2010. aug. 23. 12:19

Sziasztok, tényleg jó sokat írtatok, mi elutaztunk Kőszegre a 3 napra, telefon és net nélkül.

Nekem is rohamosan nől a hasam, ma a munkatársaim meg is jegyezték, h mit csináltam a 3 napba, hogy ekkora lett. Ma különösen fáj a medence, illetve kereszt csontom, és picit érzékeny a hasam alja, én 31.-én mgyek UH-ra, akkor bő 19 hetes a babó.

Örülök, h mindenki jól van.

2589. Krisztina1978 (válaszként erre: 2521. - S700)
2010. aug. 23. 12:02

Szio, hol található a súlykalkulástor.

Köszönöm

2588. kj201
2010. aug. 23. 11:46

Sziasztok kedves lányok! :)

Újra itthon vagyok, most jöttem meg Egyiptomból, és sajna már munkában is vagyok. :( Hát már nagyon jó, hogy itthon vagyunk, mert már a vége fele nagyon kezdtem félni, hogy nekem is vmi bajom lesz, szinte mindenki kidőlt körülöttem. Már szinte féltem, mert nagyon jól éreztem magam egész héten, mintha nem is lennék terhes. De hát remélem nincs erről szó. :)

19. hétben vagyok és semmi panaszom nincsen, azt hiszem a héten éreztem előszőr mozgást is, de nem nagyon vagyok benne biztos. Ti hogy vagytok, ti éreztek mozgásokat? Kicsit aggódom, hogy minden rendben e volt és van egy kis büntudatom is, hogy kevés egészséges táplálékot fogyasztottam a héten, be kell pótolnom sürgősen.

2587. Ella89 (válaszként erre: 2586. - RLindi)
2010. aug. 23. 10:47

Köszi a véleményt.

Én is így vagyok vele, csak a férjem nagyon szeretne Csengét. Nekem valamiért sose tetszett, talán mert annyi idióta Csenge nevű ismerősöm volt (egyikkel jóban voltam, de a többi mind... hagy ne mondjam ki, hogy mik).

Gyöngyvér mellé szerintetek milyen név illik másodiknak? Csak mert nálunk nagy hagyománya van a kettős névnek (én is támogatom), főleg a férjem családjában (ő Péter Róbert, sógorom János András, anyósom Erzsébet Ágnes, apósom, akit nem ismerek Tibor Albert, unokatestvérem Viktor Edvin és Daniella Éva vagyok...). Vélemények?

2586. RLindi (válaszként erre: 2585. - Ella89)
2010. aug. 23. 10:12

Külön-külön nem rossz egyik név sem, de együtt nekem is furcsa.

A Gyöngyvér szép és különleges, én nem raknék mellé másik nevet, de ha mindenképp kettőt szeretnétek akkor szerintem ne a Csengét.

De ez csak az én véleményem:)

2585. Ella89
2010. aug. 23. 09:56

Talán Kisfarival beszéltük, hogy oda visz a mentő, ahol az orvosod van. Hát sajnos ez nem így van.

Sógorom mondta (orvos és rezidensként sokat mentőzött), hogy 2 választás lehetséges: vagy az ügyeletes kórházba viszik a vajúdó nőt vagy pedig a legközelebbibe. Ő is azt tanácsolta, hogy fogjak taxit, de ha tényleg úgy van, ahogy írtátok, hogy sok taxis nem vállalja a vajúdó nő szállítását, akkor tényleg BKV-n vagy itthon fogok szülni. :S Mert pont a szülés környékén fog záróvizsgázni a férjem, onnan nem lehet (nem is akarom) elrángatni.

Őszintén szólva nem nagyon olvastam vissza, csak az elejét, de majd megnézem, miket írtatok.

Most éppen a tárgyfelvétellel szenvedek/szenvedünk, mert rossz a Neptun rendszer és nem engedett semmilyen tárgyat felvenni, csak a szakdolgozatot (és nagyon boldog vagyok, mert sikerült ahhoz jelentkeznem, akihez írni szeretném!). :)

A Piciként 4D sztárfotóját megmutattam a rokonoknak, akik eddig még nem látták. Hát, vagy nem mondtak semmit vagy pedig azt, hogy egyértelműen fiú az arcvonásai alapján. Legkésőbb január elején kiderül az igazság. :) Amúgy nagyon lusta kissrác/kiscsaj, mert alig mozog a nap folyamán, csak 1-2 alkalommal jelentkezik, főként akkor, amikor aludni szeretnék. Mondjuk nem zavar, sőt, kellemes, de jobb lenne, ha napközben is életjelet adna magáról.

Neveknél lehet, hogy lesz varia, de csak ami a Norinát illeti, mert a férjem végre beleegyezett, hogy elgondolkozik a Gyöngyvéren. :)) Én meg a Csengén. Szerintetek hogy hangzik az, hogy Gyöngyvér Csenge? Szerintem elég furán. Mintha azt kérdeznénk, hogy cseng-e. :S De lehet azért érzem így, mert a Gyöngyvér önmagában is egy értelmes szó, gyöngy + (test)vér és így automatikusan is arra áll rá az agyam, hogy a következő szó is értelmes lesz és a Csenge értelmes, ha a csengés szót vesszük alapul. De lehet csak én bonyolítom túl, mert úgysincs tökéletes név. Néha már röhögök magamon, hogy ezzel többet foglalkozok, mint a szakdolgozatomhoz való anyaggyűjtéssel. :D Olyan zizi vagyok, amióta megint babát várok.

2584. Ella89 (válaszként erre: 2509. - +Acyre+)
2010. aug. 23. 09:44

Én is próbálok válaszolni (visszaolvasásban még csak idáig jutottam el):

- Sehogy, mert gátvédelem volt. Megrepedtem, de csak belül, a hüvelyfalam és a szűzhártyám szakadt le. (Akkor) azt mondták, nincs semmi baj, majd felszívódik a varrat. 5 hét után kellett szedni, mert nem felszívódót használtak és kaptam rá antibiotikumot a biztonság kedvéért.

- Mint azelőtt, a fürdés nem ajánlott. Ha gátsebed van, a hűvösebb víz jót tesz, de nem szabad hosszú ideig, mert akkor felfázhatsz. Főleg télen...

- Nem volt eldobható bugyim, de a szülés utáni első bugyimat (amit előtte kb. 2X hordtam) ki kellett dobnom, annyira összevéreztem.

- Nem használtam bimbóvédőt, mert lapos a mellbimbóm és akkor Lea nem tudott volna szopizni. Meg aztán kb. 2 hónapig szoptattam.

- Szopipárnát csak most vettünk (kaptam névnapomra) és úgy érzem, nem tudok meglenni nélküle. Olyan jó vele aludni (csak a férjem mindig felébred, mert zörög). De első babánál szopinál a kezemben tartottam, tápszeres etetésnél pedig kemény pokrócra tettem, hogy kényelmesebb legyen mindkettőnknek.

- Szülés utáni éjszaka tudtam aludni annak ellenére, hogy Lea nem volt velem (másik kórházba vitték az intenzívre). Nem tudom, milyen, amikor odaadják rögtön a babát. :(

2583. pe80 (válaszként erre: 2409. - Krisztina1978)
2010. aug. 22. 19:51
Érdekes, de nekem soha egy pillanatig nem fájt a gátsebem.Sosem kellett párnán ülnöm, vagy féloldalasan, pedig állítólag nem kicsit vágtak. Mondjuk mondta a szülésznő, h a dokimmal van egy módszerük gátmetszésre, és megígérte, h másnap már vígan ülök... Emiatt kicsit izgulok, h most másik dokim lesz, nem tudom vele ez a része hogyan alakul majd...
2582. kicsilányka1984 (válaszként erre: 2581. - RLindi)
2010. aug. 22. 16:30

szia:)

igen fiú:)

a lányom 2 éves múlt s 100cm:)

ő is hosszú babóka volt:))

2581. RLindi (válaszként erre: 2580. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 22. 16:04

Kis hosszú combikájú baba:)

Már biztosan fiú?

2010. aug. 22. 15:38

úgy látom az én picim a legkisebb:(((

bpd:44mm

fl:31

20 hét 3 naposan volt ennyike.

örülök,hogy tetszik nektek a Máté nevecske.valószínű apa is elfogadja mostmár:D

nekem is a köldök alatt mozog a picike:)

2579. RLindi
2010. aug. 22. 14:24

Köszi csajok,h. leirtátok! Eléggé egyforma méretűek a kis babucikák:)

Alina szerintem szépen növöget a bébikéd, hisz 5 nap alatt is nőtt a súlya is jól. Meg hát mocorognak is,nem olyan egyszerű lemérni őket:)

2578. s700
2010. aug. 22. 14:09

Én 17 hét 4 naposan voltam és súlyt nem is mondtak:-(

Remélem segítettem!

2577. s700
2010. aug. 22. 14:06

2 halánték közötti fejszélesség: 4,26 cm

fejkörfogat: 15,26 cm

haskörfogat: 12,07 cm

combcsont hossza: 2,47 cm

homlok és tarkó közötti táv: 5,03 cm

felkarcsont: 2,12 cm

Életjelenség: élő magtat.

Placenta: hátsó fali

Köldökzsinór: 3 erű

minden normál és ép.

szív: 4 üregű, normál tengelyállású

2576. s700 (válaszként erre: 2573. - RLindi)
2010. aug. 22. 13:59
Nekem a naplómban bent van!
2575. Alina33 (válaszként erre: 2574. - RLindi)
2010. aug. 22. 13:44

Szia,

írom a 18 hetes adataimat

bpd: 43,4 mm

hc: 143,8 mm

ac: 114.9 mm

fl: 24 mm

becsült súly: 191 gramm

valahogy sokkal kisebb mint a Tiéd :(

viszont egy másik doki 5 nappal később a következőket mérte:

bpd: 40 mm

hc: 155

ac: 133

fl: 29

súly: 260gramm

elég érdekes hogy 5 nap alatt ennyit nő...

nem tudommmmmmmmm de én is csodálkoztam az adatokon és ami még meglepőbb:

az első doki látott egy 5 centis myomát a méhemben, a második meg semmi ilyet nem talált.

Aztán 1 nappal később egy 3. doki sem talált myomára utaló jelet.

Ennek én csak örülök csak olyan furcsa.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook