Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2664. s700
2010. aug. 24. 19:48

[link]

Nekem ez jött be, egy üzletben találtam rá....

2663. RLindi (válaszként erre: 2662. - Zsuzsanna68)
2010. aug. 24. 18:54

Mi meg nem változtathat egy biztosnak hit név választást, igaz? :DD

Csajok, aki már választott babakocsit, milyet??

Én most beleástam magam nagyon de egyre bizonytalanabb vagyok:) Ami igazán tetszik az kb. aranyárban van sőt..

2662. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 2659. - Kj201)
2010. aug. 24. 17:55

Szia, kj201! Szerintem nagyon jól hangzik mindkét név,az Egrihez nem is lehetne jobb! Egyszerű, érthető, dallamos.

Jaj, ez a névválasztás! Először Marci volt, egy ideje Ádám, de most a Balcsin volt a stégen egy nyávogós hülyegyerek, így Ádika, úgy Ádika, teljesen elment tőle a kedvünk. Most épp úgy hívjuk, hogy Benceádámzalánmáté. kicsit hosszú,de majd mire megszületik csak eldöntjük!

Bocs, Alina, de valószínűleg az Ádámot is javítani kell majd :)

2010. aug. 24. 15:57

Szaisztok, jön a család, holnap újra itt.

Addig is mindenkinek jó pocak növesztést.

2660. Krisztina1978 (válaszként erre: 2659. - Kj201)
2010. aug. 24. 15:47
Szerintem, nagyon szép, hagyományos magyar név, így együtt. nekem ezek sokkal jobban tetszenek, mint a mai divatos nevek, azt soha nem adnám a gyermekemnek.
2659. kj201
2010. aug. 24. 15:00
Nálunk a név kérdés nem okozott gondot :) Már vagy 5 éve megegyeztünk abban, hogy nagyszülők után kapnak nevet. :) Mivel az én legkedvesebb nagymamám Julianna, ha mégiscsak kislány lenne ezt a nevet kapja majd, de 14. hétbe az orvos 98%ra kisfiút mondott, még a konyvecskémbe is beírta, akkor pedig a párom nagypja után Zoltán lesz, Egri Zoltán vagy Egri Julianna. Ezzeh mit szóltok ?
2658. kj201 (válaszként erre: 2631. - Ella89)
2010. aug. 24. 14:57
Gyöngyvér Emília szerintem nagyon szép név, az Emília meg igazán. :)
2657. kj201 (válaszként erre: 2641. - +Acyre+)
2010. aug. 24. 14:56
Szia! Nekem is fájdogál a derekam, és én sem igazán érzek mocorgást, és nekem is befeszul a pocim, de foleg, ha a hátamra fekszem. :) Akkor úgy látszik ez normális, azt hiszem azért feszul a poci, mert a baba ilyenkor mozog aktívabban. :)))
2656. kj201 (válaszként erre: 2597. - Ella89)
2010. aug. 24. 14:52
Kedves Ella! Hát ezzel én is teljesen így vagyok, semmi jele sincs hogy babát várnék, élnéztem a többi fórumos társam, és hát teljesen elképedtem, hogy már valakiken mennyire látszik :)
2655. Vick81
2010. aug. 24. 12:50

Sziasztok!

Rlindi!Nekem is a Simon tetszik a legjobban nagyon jó kis név!

Ella!Az Gyöngyvér Emília is gyönyörű!az emílián én is gondolkoztam, csak úgy már ne tetszik, hogy Emi!

Ma megyek 4d-re, már nagyon várom!

nekemis sokat keményedik a hasam és én is olykor alig kapok levegőt!

Kicsilányka!örülök, hogy minden ok a babával!

Kisfari!Nekem Zsombival már 19 hetesen csináltak 4D-t és teljesen láthatóak voltak az arcvonásai és pont úgy nézett ki, amikor megszületett mint a felvételeken!

2010. aug. 24. 11:41
Sziasztok, nekem a tegnapi napom volt gázos, nagyon fájt a medencém és az alhasam, de állitólagez normális, főleg a másodiknűl, hiszen gyorsabban növekszi a pocak és nyúlnak s méh szalagok, stb, a mai már nem gáz, de az én picim is néhány napja igen aktív, egy-egy óra kimaradással folyamatosan mocorog.
2653. Ella89
2010. aug. 24. 11:33

Sziasztok!

Köszi a véleményeket! Bár előbb még a Gyöngyvérre kell rábólintania a férjemnek, utána majd vitázhatunk a második néven is. :) Szívem szerint Gyöngyvér Emília, a dédimamám miatt (is).

A haskeményedés nálam már a 15-16. héten gyakori vendég volt, most kezd ritkábbá válni, lehet mégiscsak jó a Magnerot.

Nekem a légzéssel van bajom, alig kapok levegőt, mintha már most akkora lenne a baba, hogy összenyomná a belső szerveimet a tüdőm rovására. Pedig még csak a 21. hét...

Később még benézek!

2010. aug. 24. 11:04

most jöttem a dokitól:)

a babócám utolérte az átlagot:)

nem kerek hanem elég ovális hosszú feje van.a doki azt mondta minden ok hosszú magas vékony lesz a babám testalkata:)))

bpd:55mm

fl:38mm

ac:180mm

22 hetes adatok

ja és ő szerinte nem Karácsonyi baba lesz hanem újévi:D

2651. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 2613. - RLindi)
2010. aug. 24. 09:01
Hangzásra szerintem is a Bendegúz a legjobb. Én ismerek Lénárdot, szegényt automatikusan Léninek becézik, pedig úgy tervezték a szülők, hogy nem fogják becézni, mert olyan név, amit nem kell. De mindenki Léninek hívja, és az idegenek meg csak értetlenkednek, Hogy "dehát nem is lány!"
2650. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 2546. - Kisfari)
2010. aug. 24. 08:35

Sziasztok, megint van mit olvasni :), rég voltam.

Kisfari, én erről a minden 2. szülés nehéz dologról még nem hallottam. Csak az iskolai évekre, de ott meg pont a páratlan nehéz :)

Én ezt nem tapasztaltam, nekem sorban egyre könnyebbek voltak a szülések. De ez is a logikus, nyilván másodszorra már "bejáratott" az út. Persze vannak kivételek, de szerintem nem az a jellemző.

2010. aug. 24. 07:04

sziasztok:)

találtam egy oldalt ahol a magzat méretek vannak:)

[link]

2648. kisfari (válaszként erre: 2647. - Antonka)
2010. aug. 23. 21:46
Szia. Én is akkor voltam, arra jó hogy szűrjék a rendellenességet és megnézzék a nemét, de az arcvonásait még nem látni, mert csak a 24 hét körül lesz rajta zsírszövet is és akkor lesz babapofija.
2647. antonka
2010. aug. 23. 21:14

Sziasztok, visszatértem:)

Holnap megyünk 4d-s UH-ra.Nem akartam még de nem bírunk tovább várni. remélem a 18. héten is látható lesz minden. Valaki volt ennyi idősen 4d-n?

2646. kicsilányka1984 (válaszként erre: 2644. - Alina33)
2010. aug. 23. 21:10

a fognál nálam nincsen rosszabb dolog!

mármint ha fáj s csináltatni kell:(((

2010. aug. 23. 21:09

nekem is keményebb a hasam.

a dokim azt mondta,hogy ,mert már nő a baba és helyezkedik,kitolja magát ide fordul-oda fordul.

elég sokat mocorog:)

én holnap reggel megyek dokihoz.

már várom,hogy lássam a kicsi Marcellt...igen...apika ma ezt nyögte be:(((

úgy sem megyek bele!!

már megbeszéltük a Mátét!

nem értem miért variál:(((((((((((((((((

2644. Alina33 (válaszként erre: 2595. - Benita anyuka)
2010. aug. 23. 21:04

Köszi jól vagyunk bár ma kihúzták az egyik fogamat és eléggé kész vagyok mert fáj és ugye nem vehetek be szinte semmit, illetve nem is veszek be fájdalom csillapítót, mert nem merek.

Örülök, ha a sok injekciótól nem lesz baja a gyerkőcnek.

Volt egy régesrég letört fogam, ami gyökérkezelve is volt és már nem tudta megmenteni a doki. Nem fájt, nem volt begyulladva a fog, de inkább rászántam magam hogy most elmegyek és elintézem a dolgot...nem akartam megvárni míg megszülök mert ha akkor kezd el fájni akkor már problémásabb a dokihoz járás.

2643. kisfari (válaszként erre: 2624. - Benita anyuka)
2010. aug. 23. 20:46

Nem tudom mik azok, de nekem az OFD:57,3m, TAD:45,1 volt 18 hetesen.

Jaj várjál, itt van mit jelent. aaz OFD=homlok és tarkó közötti távolság

a TAD=mellkas átmérő.

2642. s700
2010. aug. 23. 20:10

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. Minden rendben. Szépen nől a hasam, zárt a méhszáj. Eredményeim teljesen jók, bár párról nem is tudom, hogy mik, amiket még 16 hetesen vettek le:-) Majd utánanézek a neten.

Héten még szabin van a dokim, de jövő héten hívhatom és akkor mehetek hozzá UH-ra, HURRÁ! Végre látom az alagút végét:-D

Rákérdeztem a Betaloc-ra is, szerinte nem jó a babának, lassíthatja a szívverését. Mondom a szívultrahangos doki is ezt mondta, de ha a cardiológián csak háziorvosi beutalóval foganak, akkor mit lehet tenni? Az szerinte meg szedjem. Ki érti ezt? Erre jól kiakadt a dokim és mondta, hogy ad ő akkor és menjek el, ott mégiscsak jobban tudják, mint a házidoki. Ja, és áramszünet volt, tök vicces volt a diszkrét félhomályban, hát még akik utánam jöttek:-) Szóval nem ment a számítógép sem, így holnap reggel felugorhatok a beutalóért...

4D-re pedig 26. hetet javasolta, mondta mehetek a klinikára is, de én mondtam őt szeretném, így majd oda fogok időt kérni, ahol ő csinálja meg. Alig várom már. Röpke 6 hét és ez is meglesz:-) Alakulnak a dolgok.

Gyöngyvér Noémire szavaznék!

2641. +Acyre+ (válaszként erre: 2631. - Ella89)
2010. aug. 23. 19:41

Sziasztok!Ma mentem nyári szünetem után először munkába. Nem mondom, maratoni volt az értekezlet, de jól sikerült a nap, a főnököm is rendesen reagált!:-))

Ella!Én a Gyöngyvér Noémire szavazok!:-)))

Nekem új tünetként ma a derekam szakad le reggel óta.Nektek volt hasonló?

Olyan érdekes, de alig érzem, hogy mocorona a bébim, pedig biztos, hogy minden ok. A kajálásoktól mostanában olyan, mintha befeszülne a pocim, pedig nem eszem többet!:-(Majd alakul ez is...

Aki még reagált a kérdéseire, köszi Nekik!:-))

Pusza

2640. ENIE
2010. aug. 23. 19:33
Csajok...én érzem,hogy néha keményebb a hasam,mint kéne...nektek nem??????????? Baj ez?????
2639. ENIE (válaszként erre: 2637. - Ella89)
2010. aug. 23. 19:33
Ella ne hari,de sokáig én is azt hittem,hogy a Gyöngyvér fiú név... :S Talán a Gyöngyit és a Györgyit hiszik lánynévnek... Most tudatosult bennem is amúgy,amikor olvastam,hogy mellé Csenge,Emília-t gondoljátok...hát nem is tudom,nekem túl kemény név a Gyöngyvér,akkor már inkább a Gyöngyi.De ti tudjátok!
2638. Babarózsa84 (válaszként erre: 2628. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 23. 18:11

Igen, csak ő csinálja a 4D-t itt Óváron...és ma eldöntöttem,hogy hozzá tuti nem megyek. Egyik ismerős csaj említette ezt a György 4D-t,állítólag a Bem téren van.

Te hová fogsz menni 4D-re?

2637. Ella89
2010. aug. 23. 17:51
Ja igen. Egyszer jót nevettem, amikor többen azt mondták, hogy a Gyöngyvér fiúnév. Nem tudom, miért gondolják ezt sokan. Meg a Hedvigre is azt hiszik, de hogy miért
2636. Ella89
2010. aug. 23. 17:45
Köszönöm a véleményeket. Hát igen, elég nagy akadály, hogy neki nem passzol. Szerinte az Emília öreges név (szerintem meg pont nem) és a Gyöngyvér sem a szíve csücske, pedig nekem kislány korom óta az egyik kedvencem. Ráadásul Emília volt a dédimamám és ha azt vesszük, hogy én minden ellenvetés nélkül elfogadtam az Erzsébetet, pedig anyósommal... Na erre most nem térnék inkább ki.
2010. aug. 23. 17:42
Bocsi!!!!!Gyöngyvér!!El nyomtam..bocsika:O)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook