2011 januári babák (beszélgetés)
Köszi a válaszokat és a tippeket!:-)
Én is attól félek, hogy ez a baba-mama szoba egy perc nyugtot sem hagy a frissen szülteknek...bár tudom, hogy a babámnak melletem a legjobb, de azért jó lett volna pihenni a nagy "megrázkódtatás" után:-))
Nekem a legjobb gyógyszer és fájdalomcsillapító a zuhany volt, ha Zalánbaba engedte fél óráig alatta álltam és naponta többször is.
Volt eldobható bugyim, de nekem nem jött be, mert ilyen hálós volt és nem tapadt rá jól a betét ezért mindig elcsúszoot, úgyhogy most inkább veszek valami olcsóbb pamutbugyit amit aztán eldobok.
Én sokat szenvedtem a mellbimbómmal, mert befelé forduló és ki is sebesedett. Használtam bimbóvédőt elég sokáig az elején mert az alatt jobban tudott gyógyulni. Van egy kenőcs, a patikában lehet kapni, Garmastan a neve, nekem ez vállt be, de le kell mosni szopi elött.
Amíg a kórhzban voltunk a fiam aludt mint egy kisangyal, na de mikor hazajöttünk addigra ébredt fel a szülés utánni fáradságból és napi kb 20 percet aludt. A kórházban csak azért nem tudtam aludni mert 6-an voltunk egy szobában és felválltva kelltek a picik.
Nekem praktikus kérdéeim lennének hozzátok, már szült kismamik:
- Hogyan gyógyítottátok a "sebeteket"?
- Hogy lehet ilyenkor zuhanyozni?
- Van értelme az eldobható bugyinak?
- Nekem már most ki van repedve a jobb
mellbimbóm, hiába Bepanthenezem.Mit tegyek rá?
Hasznos a bimbóvédő?
- Ti használtatok szoptatós párnát?
- Tudtatok aludni szülés után?Jó, ha odaadják
rögtön a babát??
....stb, még kérdezek:-)
örült nagy munka ugye?:)
de édes a meló ha a babának megy:))))
ahogy nő a baba úgy eszek többet pedig nekem nem lehet hízni:(((((
Örülök,hogy jól vagytok,mi is kisszoba készítésben vagyunk amúgy!:)
Én is eszek,egyre többet nyugi!
csajok!
ti,hogy álltok a kajával?
én egyre éhesebb vagyok4
már állandóan eszem:(((((((
sziasztok:)
+Acyre+
üdv köztünk:)))
már nem írtam pár napja:(
az egész házat át kell rendeznünk,mire jön a baba,hogy legyen elég helyünk.
meg kaptam több zsák kisruci így azokat is átnézem s pakolászom.szóval meló van ezerrel:)))
próbállak visszaolvasni benneteket:)))
örülök,hogy mindenki jól van:)
voltam védőnőnél itt is minden rendben van:)))
nekem a pocim elkezdett rendesen nőni. sokszor már menni se tudok úgy felpuffad.
nevünk még most sincsen:(((
Húúúú,jó sokat írtatok ma...mondjuk nem tudtam volna hozzá szólni,első szülésem lesz.
De ma én nagyon sz@rul voltam...egész du.feküdtem,mert szédültem,alig volt erőm,és forgott velem a világ.Aludtam 1 nagyot,most mintha jobb lenne.
Ficánkámmal semmi gond,ő izeg-mozog->ez legalább felvidít!
Ti hogy vagytok?
Ella,most nézem a naplódban milyen kis helyes pocid van:)
Szerintem Nálad most is az a verzió fog bejönni,hogy szülés után 10 perccel olyan leszel mint aki trehes sem lett volna! Mázlista:)
Én a mentőben sem bízok. Az ügyeletes dokinak is tovább kellett volna engednie, hiszen koraszülésről volt szó, mégsem tette annak ellenére, hogy majdnem 1 hónapig 2 ujjnyira voltam nyitva. Azt mondta, itt nemsokára baba lesz és a 36. hét már majdnem 37., higgyem el, nem lesz baja a babámnak. Ja, aztán pár órásan a Cerny vitte el a János kh. intenzívjére, annyira nem lett baja, én meg nem mehettem vele, be sem engedtek hozzá. :( Egyik batárnőm szintén a Szent Imrében szült, kipakoltatták vele a cuccait, mire kipakolt közölték vele, hogy mehet minden vissza, átviszik a Baross utcába, mert ott el tudják látni a koraszülött ikreket. És ő is akkor már javában vajúdott. Orvoson múlik.
Ezek után talán 4-es villamossal elmegyek a Nyugatiig, felszállok a trolira, beadom a nagymamámnak a lányomat, visszaszállok a trolira és leszállok a Podmaniczkyn. De lehet a trolin szülök meg. :D
A férjem nem tudom mikorra érne haza. Pláne, ha épp külsős helyszínen tárgyal, Budapesten kívül.
Talán 2 ünnep között kéne szülnöm, akkor úgysincs újság és kötelező szabin van. :)
Én is 12 órát vajúdtam, de este 8-tól és csak fél 3-kor vettek fel a kórházba. Reggel 7:55-re lett meg a lányom, de már nem tudom, mikor repesztettek burkot. 5 után, ez szinte biztos.
Sok helyen meg 2-3 napokat is vajúdik az anyuka és olyan büszkék rá, hogy sikerült. Hááát, nem tudom. Nagyon nem vagyok császár párti, de anya kolléganője 2 napot vajúdott az első fiával és valami baj lett az agyával emiatt. :S