Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2514. +Acyre+ (válaszként erre: 2513. - Kisfari)
2010. aug. 19. 20:14

Köszi a válaszokat és a tippeket!:-)

Én is attól félek, hogy ez a baba-mama szoba egy perc nyugtot sem hagy a frissen szülteknek...bár tudom, hogy a babámnak melletem a legjobb, de azért jó lett volna pihenni a nagy "megrázkódtatás" után:-))

2513. kisfari (válaszként erre: 2509. - +Acyre+)
2010. aug. 19. 20:07

Nekem a legjobb gyógyszer és fájdalomcsillapító a zuhany volt, ha Zalánbaba engedte fél óráig alatta álltam és naponta többször is.

Volt eldobható bugyim, de nekem nem jött be, mert ilyen hálós volt és nem tapadt rá jól a betét ezért mindig elcsúszoot, úgyhogy most inkább veszek valami olcsóbb pamutbugyit amit aztán eldobok.

Én sokat szenvedtem a mellbimbómmal, mert befelé forduló és ki is sebesedett. Használtam bimbóvédőt elég sokáig az elején mert az alatt jobban tudott gyógyulni. Van egy kenőcs, a patikában lehet kapni, Garmastan a neve, nekem ez vállt be, de le kell mosni szopi elött.

Amíg a kórhzban voltunk a fiam aludt mint egy kisangyal, na de mikor hazajöttünk addigra ébredt fel a szülés utánni fáradságból és napi kb 20 percet aludt. A kórházban csak azért nem tudtam aludni mert 6-an voltunk egy szobában és felválltva kelltek a picik.

2512. +Acyre+
2010. aug. 19. 20:02

Ne féljetek étrendileg, Csajok, ezt olvassátok:

[link]

2511. +Acyre+ (válaszként erre: 2510. - Kisfari)
2010. aug. 19. 20:01
Jaj, Szegénykém!Remélem most jobb lesz és könnyebb mindannyiunknak!:-)Meg aztán vár haza a Szépfiúd!:-)(Illetve kettő is, gondolom:-)))
2510. kisfari (válaszként erre: 2497. - +Acyre+)
2010. aug. 19. 19:59
Hát sajnos ennek is megvannak a hátrányai, mint mindennek. pl.a tizenórások ha akarnak kaphatnak epidurálist, ilyenkor sokkal nagyobb az esély hogy túl sok vért veszítesz, én be lázasodtam, ezért nem akarták engedni hogy szoptasssak és kétnapig alig tudtam megfogni valamit is mert remegtem mint a kocsonya, ez állítólag a hirtelen nagy megerőltetéstől van, és azt nem részletezem hogy belül hány öltéssel varrtak össze. Szóval én ennél jobbat kívánok neked.:)
2509. +Acyre+
2010. aug. 19. 19:56

Nekem praktikus kérdéeim lennének hozzátok, már szült kismamik:

- Hogyan gyógyítottátok a "sebeteket"?

- Hogy lehet ilyenkor zuhanyozni?

- Van értelme az eldobható bugyinak?

- Nekem már most ki van repedve a jobb

mellbimbóm, hiába Bepanthenezem.Mit tegyek rá?

Hasznos a bimbóvédő?

- Ti használtatok szoptatós párnát?

- Tudtatok aludni szülés után?Jó, ha odaadják

rögtön a babát??

....stb, még kérdezek:-)

2508. +Acyre+ (válaszként erre: 2506. - Benita anyuka)
2010. aug. 19. 19:52
Ugyan-ugyan:-)És hogy vannak, így nyárok a Kicsikéid?
2507. kisfari (válaszként erre: 2406. - Krisztina1978)
2010. aug. 19. 19:51
Én is a gátmetszés mellett szavazok inkább, persze ha megy anélkül is az lenne az igazi, de inkább vágjanak mint repedjek, az orvos sógornő is ezt javasolta, mert szerinte is abból nagyobb bajok lehetnek. Én sem éreztem amikor vágtak, csak onnan tudtam hogy szólt a doki, mondjuk nekem beszúrt valami helyi érzéstelenítőt elötte, de azt sem nagyon éreztem, addigra már tényleg elzsibbad az ember. Utánna is csak egy pár napig volt gondom és nem is az üléssel meg az állással, hanem csak amikor leültem vagy felálltam.
2506. Benita anyuka (válaszként erre: 2493. - +Acyre+)
2010. aug. 19. 19:51
Köszönöm:O)Aranyos vagy:O)
2505. +Acyre+ (válaszként erre: 2503. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 19. 19:50
Ugyanmár!Hízzál csak bátran, a baba igényli:-)Ki kell párnásodnia a kis idegrendszerének:-)))
2504. +Acyre+ (válaszként erre: 2499. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 19. 19:49
Éhesség?Néha elkap, de alapvetően nem eszem többet.Szerintem:-)Legfeljebb rendszeresebben.A meg nem is ártott!:-)))
2503. kicsilányka1984 (válaszként erre: 2501. - ENIE)
2010. aug. 19. 19:49

örült nagy munka ugye?:)

de édes a meló ha a babának megy:))))

ahogy nő a baba úgy eszek többet pedig nekem nem lehet hízni:(((((

2502. +Acyre+ (válaszként erre: 2500. - ENIE)
2010. aug. 19. 19:48
Jaj, ki nem reagált itt?!Remélem nem én voltam!:-)))Amúgy velem minden ok. Ma tök energiadús voltam. Banzájoztunk itthon a népes családdal. Jöttek meglátogatni!:-)
2501. ENIE (válaszként erre: 2499. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 19. 19:43

Örülök,hogy jól vagytok,mi is kisszoba készítésben vagyunk amúgy!:)

Én is eszek,egyre többet nyugi!

2500. ENIE
2010. aug. 19. 19:42
Érdekes,ha az ember ír vmit,arra nem reagál a másik.... :(((((((((((((((
2010. aug. 19. 19:40

csajok!

ti,hogy álltok a kajával?

én egyre éhesebb vagyok4

már állandóan eszem:(((((((

2498. +Acyre+ (válaszként erre: 2495. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 19. 19:28
Köszi szépen:-)Örülök, hogy minden rendben Veletek!
2497. +Acyre+ (válaszként erre: 2471. - Kisfari)
2010. aug. 19. 19:23
Azért nem olyan tosszm, amit írsz a tizen órákhoz képest!:-)Inkább ilyet szeretnék!:-))
2496. +Acyre+ (válaszként erre: 2460. - Kisfari)
2010. aug. 19. 19:20
Örülök, hogy van itt más "hiú" is rajtam kívül!:-))))Bár én semmit nem aggódom még, hisz szerintem jó, ha 8-9 kg fel fog rám jönni, mert most tartok2-2,5-nél és a 15. hét végén.
2010. aug. 19. 19:19

sziasztok:)

+Acyre+

üdv köztünk:)))

már nem írtam pár napja:(

az egész házat át kell rendeznünk,mire jön a baba,hogy legyen elég helyünk.

meg kaptam több zsák kisruci így azokat is átnézem s pakolászom.szóval meló van ezerrel:)))

próbállak visszaolvasni benneteket:)))

örülök,hogy mindenki jól van:)

voltam védőnőnél itt is minden rendben van:)))

nekem a pocim elkezdett rendesen nőni. sokszor már menni se tudok úgy felpuffad.

nevünk még most sincsen:(((

2494. +Acyre+ (válaszként erre: 2453. - RLindi)
2010. aug. 19. 19:17
Juj, de jó!:-)Csak egy picit elkeseredtem egyben, remélem én 19. hétre már tudni fogom a nemét, már most is úgy fúrja az oldalamat a kíváncsiság!:-))
2493. +Acyre+ (válaszként erre: 2430. - Benita anyuka)
2010. aug. 19. 19:14
Ez tényleg szép pocak méret!:-)Jó lenne nekem is már, bár 19 hetesen még én is lehetek ilyen:-)))Szép a családod!:-)
2492. +Acyre+ (válaszként erre: 2420. - Kisfari)
2010. aug. 19. 19:12
Úristen nem semmi!:-(Ez melyik kórházban volt!?Szép kis ellátás!Még az hagyján, hogy férj ne jöjjön be, mert nem mozizunk-ezt én is megkaptam, de bejött- de azért tényleg hová tegyed a Picid?Nekem a barátnőmnek sikerült kifogni egy tök helyes ultrahangost.Képzeld, úgy nézte, hogy a 7 hónapos babája slimben a derekára volt kötve és le se kellett tennie!:-)))Szóval emberfüggő nagyban.A kórházaknak is lehetne játszósarkuk, főleg ilyen rendelésen.Nagyon vicces, mert már a banki és egyéb várókban is van. Ott miért ennyire megértőek és a szülészeten nem?!?Elgondolkodtató...
2491. +Acyre+ (válaszként erre: 2414. - Ella89)
2010. aug. 19. 19:05
Ezzel én is így vagyok!:-)))Várom, hogy jó nagy legyen!Azért még szerencsére nem félek a szüléstől, megnyugtat a tudat, hogy a dokim nagyon rendes és pozitívan állok hozzá.Régen én is gátmetszés-párti voltam, hisz jobb lehet a repedésnél, de most kipróbálnám a gátvédelmet a felépülést nézve is...de majd kikérdezem a dokit is mit javasol, mert nagyon bízom benne!!
2490. +Acyre+ (válaszként erre: 2408. - Ella89)
2010. aug. 19. 19:02
Nagyon szépen köszi az infót!:-)Felírtam és nagyon örülök ennek!Minden pénz jól fog jönni sztem!:-)))
2489. ENIE
2010. aug. 19. 18:36

Húúúú,jó sokat írtatok ma...mondjuk nem tudtam volna hozzá szólni,első szülésem lesz.

De ma én nagyon sz@rul voltam...egész du.feküdtem,mert szédültem,alig volt erőm,és forgott velem a világ.Aludtam 1 nagyot,most mintha jobb lenne.

Ficánkámmal semmi gond,ő izeg-mozog->ez legalább felvidít!

Ti hogy vagytok?

2488. RLindi
2010. aug. 19. 17:43

Ella,most nézem a naplódban milyen kis helyes pocid van:)

Szerintem Nálad most is az a verzió fog bejönni,hogy szülés után 10 perccel olyan leszel mint aki trehes sem lett volna! Mázlista:)

2487. Ella89 (válaszként erre: 2418. - Kisfari)
2010. aug. 19. 15:59

Én a mentőben sem bízok. Az ügyeletes dokinak is tovább kellett volna engednie, hiszen koraszülésről volt szó, mégsem tette annak ellenére, hogy majdnem 1 hónapig 2 ujjnyira voltam nyitva. Azt mondta, itt nemsokára baba lesz és a 36. hét már majdnem 37., higgyem el, nem lesz baja a babámnak. Ja, aztán pár órásan a Cerny vitte el a János kh. intenzívjére, annyira nem lett baja, én meg nem mehettem vele, be sem engedtek hozzá. :( Egyik batárnőm szintén a Szent Imrében szült, kipakoltatták vele a cuccait, mire kipakolt közölték vele, hogy mehet minden vissza, átviszik a Baross utcába, mert ott el tudják látni a koraszülött ikreket. És ő is akkor már javában vajúdott. Orvoson múlik.

Ezek után talán 4-es villamossal elmegyek a Nyugatiig, felszállok a trolira, beadom a nagymamámnak a lányomat, visszaszállok a trolira és leszállok a Podmaniczkyn. De lehet a trolin szülök meg. :D

A férjem nem tudom mikorra érne haza. Pláne, ha épp külsős helyszínen tárgyal, Budapesten kívül.

Talán 2 ünnep között kéne szülnöm, akkor úgysincs újság és kötelező szabin van. :)

2486. Ella89 (válaszként erre: 2476. - Kisfari)
2010. aug. 19. 15:53

Én is 12 órát vajúdtam, de este 8-tól és csak fél 3-kor vettek fel a kórházba. Reggel 7:55-re lett meg a lányom, de már nem tudom, mikor repesztettek burkot. 5 után, ez szinte biztos.

Sok helyen meg 2-3 napokat is vajúdik az anyuka és olyan büszkék rá, hogy sikerült. Hááát, nem tudom. Nagyon nem vagyok császár párti, de anya kolléganője 2 napot vajúdott az első fiával és valami baj lett az agyával emiatt. :S

2010. aug. 19. 15:52
Én is megyek minden jót nektek is!!!:O)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook