Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2544. Alina33 (válaszként erre: 2543. - Monna02)
2010. aug. 21. 18:32

Szia Monna!!!!

Uhhhhhhh szegénykém, remélem jobban vagy és sokat pihensz.

Szerencsére ilyen tapasztalatom nem volt, de szerintem biztosan nincs baja a kicsinek!!!

Nekem nagyon durva hasmenésem és bélgörcseim voltak félidős tájt a melőhelyemen...ki is hívták a dokikat mert mindenki megijedt hogy a gyerekkel van gond. Hát mondjuk én sem tudtam eldönteni, hogy a gyomrom fáj, vagy a méhem és eléggé megijedtem. Szerencsére "csak" valami borzalmasat ettem (emlékeim szerint a tartármártás okozhatta) és amíg nem jött végre a felmentő hasmenés, addig rettenetes alhasi fájdalmaim voltak.

A babó (gondolom én) meg sem érezte a dolgot.

Vigyázz magadra és számolj be a mikro eredményről.

2543. Monna02
2010. aug. 21. 11:58
Sziasztok Lányok, a héten-kedden kórházba kerültem. Súlyos hányással, amit alig tudtak csillapítani, valószínű valami gyomorfertőzéssel. Tegnap hazaengedtek, de még "búcsúzóul" is kaptam két tápvizet, és várok még mikrobiológiai eredményekre, amelyek hétfő-keddre lesznek meg. A baba szerencsére jól van, remélem a fertőzés sem ártott neki, most ezen idegeskedem-de többet az eredmények után tudok majd. Már jól vagyok, bár még elég fáradékony vagyok, sokat pihengetek, és csak óvatosan eszegetem. Volt valakinek valami hasonló tapasztalata, esetleg tud valaki lehetséges következményekről ilyen eset után? Köszönöm előre is , nagyon aggódom e miatt..
2542. +Acyre+
2010. aug. 21. 11:20
Húúúú, Csajszik!Ez a név téma nem egyszerű...Ma hajnalban végig nézegette a férjecském is a kislány utóneveket és most két versenyben aradt a Mia és a Kiara küzdi meg a harcot!:-)De én már úgy beleéltem magam a Miába, hogy ragaszkodni fogok hozzá.Annyit nevettünk a sok elmebeteg néven!:-))))Sok becenevet is kitaláltunk és jókat szórakoztunk rajta, így a tűzijáték és az esti tömegközlekedés után!:-)))A fiúnév már tuti Márk, könnyebb lenne ha megmutatná a kukiját!:-)))
2541. Vick81
2010. aug. 20. 21:09

Sziasztok!Régen voltam már!Jó sokat irtatok.

Én a gátmetszésről nem tudok nyilatjozni mert császárral szültem, de azt tudom, hogy nem szabad a sebnek vizet érnie.Az enyém emiatt begyulladt és 2 hetet voltunk bent a kórházban mert várták, hogy lemenjen a lázam. Nagyon rossz volt.Aztán utána meg tök furi volt haza menni. Nekem nem eldobható bugyim volt, hanem literes:) pamut, ami a mai napig meg is van persze szerencsére jó nagy rám így nem hordom.

Én most úgy vettem észre, hogy kicsit alábbhagyott az étvágyam, ami nem is baj, mert 4 kilónál tartok és 19+1hetes vagyok vagyok még csak.

szerintem is tök jó a Máté név.

Képzeljétek kedden megyek 4d-re.Már alig várom.

2540. Zsuzsanna68 (válaszként erre: 2531. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 20. 19:22

Szerintem is jó a Máté.

Kérdezd meg a férjed, hogy ha adtok neki valami más nevet, és aztán a szomszédotokba költözik egy olyan nevű...??? Átkeresztelitek? :)

Még ha a közeli rokonságban lenne... de még az sem kataztrófa. Engem pl. ugyanúgy hívnak, mint az anyámat :)

2539. +Acyre+
2010. aug. 20. 17:06

Sziasztok Lányok!

Köszi a kimerítő szüléstörténeteket és a reagálásokat, fontos volt nekem!:-)

Igazából mit számít ha több Máté is van egy utcában?Nekem az öcsém Martin és onnan tetszett meg a név anyumnak és nekem is, hogy a kertszomszéd kissrácot is így hívták!:-))Szóval győzd meg!

2538. s700 (válaszként erre: 2536. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 20. 16:43
Engem nem!
2537. kicsilányka1984 (válaszként erre: 2533. - Alina33)
2010. aug. 20. 16:23
neked is boldogat így utólag is:)))))
2536. kicsilányka1984 (válaszként erre: 2535. - S700)
2010. aug. 20. 16:21
zavarna ha az utcában lenne egy Máté???
2535. s700 (válaszként erre: 2531. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 20. 13:47
Nekem tetszik a Máté, bent van még a listában:-)
2534. ENIE (válaszként erre: 2532. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 20. 12:43
Köszi!!!
2533. Alina33
2010. aug. 20. 12:36

Sziasztok,

bocsi de nem voltam gép közelben napokig. Egerben voltunk házassági évfordulózni :) nagyon jól sikerült. Persze a lányunk is ott volt...de ezzel együtt szuper volt.

Majd visszaolvaslak benneteket, mert látom megint alkottatok :)

Hja és tegnap voltam félidős hehehe és a mérlegre nem merek ráállni; a félpanziós kajálás biztosan megtette hatását.

2010. aug. 20. 11:35

ENIE

gratulálok az évfordulóhoz:))))

2010. aug. 20. 11:33

sziasztok:)

én is bababarát kórházban szülök:)

nem tudom a másik milyen ,mert a lánykámat is ott szültem.

mondták,hogy elviszik,pár órára míg alszok,de nem adtam oda.egyszerűen nem vitt rá a lélek.amikor fürdetni vitték a lányomat ott álltam a folyosón s vártam a bevásárló kocsit(nem vicc!!mint a tescoban!abba pakolják a gyerekeket amikor fürdetni viszik:(

engem vágtak..hát még sokszor eléggé viszket most is:(aranyerem is van:(((

s700

a lányom a mai napig velünk alszik.ha meglesz a baba akkor négyesbe leszünk:D

a kiságyat hozzá tettük a mienkhez így elférünk majd.meg 220x220.-as ágyat vettünk s így pont jó:)

azt mondják egy anyánál nincsen jobb légzésfigyelő.

+Acyre+

mellbimbóvédőt nem fogadta el anno a lányom...most is szopizik a drágám:)

szopis párnám nekem se volt és eldobható bugyim se

amíg a kórházba voltunk szinte semmit nem aludtam:(

ketten voltunk egy szobába és a babák felváltva sírtak.

sajna én több mint 25 kilót híztam a lányommal ami nem ment le,mert szopizik most is és ezért nem nagyon lehet híznom,mert a 100 kilót elértem:(((((((((

ma este 6 körül bemegyünk Győrbe fagyizni:)

a lányom még kicsi így nem hiszem ,hogy 10 óráig megvárnánk a tűzijátékot.

mit szóltok a MÁTÉ.-hoz??

annyira tetszik,de a férjem azért nem akarja ,mert a szomszéd is az....de az ennyire baj???

2530. ENIE (válaszként erre: 2528. - S700)
2010. aug. 20. 10:39
Köszi,én is felvettelek téged!
2010. aug. 20. 10:08

Sziasztok, hu, 5 oldal 2 nap alatt!

Bocs, nem név szerint reagálok, mert sok idő lenne visszakeresni, mit ki írt.

Hát, én a 4-et fogom szülni, de most félek a legjobban. Egyik sem volt könnyű.

én is úgy hallottam, hogy ha 2 szülés között eltelik több mint 7 év, olyan, mintha az 1. lenne. Na ez meg aztán pláne!! 10 éve szültem utoljára.

Maga a gátmetszés nem fáj, csak utána nem mindegy hetekig. Én próbáltam mindkettőt. Szerintem nem lehet a vágás mellett, vagy ellene dönteni, ha jó a doki, és meg tudja ítélni, hogy szükség van-e rá, akkor az egyik esetben az a jó ha vágnak, a másikban, hogy nem. Egyébként manapság már nem vágnak automatikusan, csak mert első szülés. Én hallottam már olyat, aki először szült, és nem kellett, és nem is lett baj belőle.

Az én hasam most 17 hetesen pont akkora, mint az elsőnél 25 hetesen :( Minél többedszer tágul ki a hasfal, annál könnyebben és hamarabb. Szerencsére eddig mindig elég gyorsan visszafogytam szülések után, és nem is nagyon kellett tennem érte.

Szerintem nagyon jó, ha odaadják a babát rögtön. Persze, nehéz, de 40 hétig várunk rá! Én bababarát kórházban szültem a 2-at meg a 3-at, az 1-őt sajnos nem. Akkor még nem volt. Összehasonlíthatatlan. Amikor velünk voltak a babák, egy hangot nem lehetett hallani az osztályon, mindegyik pici elégedett volt és nyugodt. Ha segítség kellett, a nővérek segítettek, és "le lehetett adni" a babákat, ha pl. látogatóink jöttek.

A barátnőm epidurállal szült, ami gyakran lelassíja a szülést. Nála is ez volt, órákig volt a baba a szülőcsatornában, sötétlila volt, mire kiszedték. Én nem merem megkockáztatni, pedig baromira félek a szüléstől. Nem tudom Magyarországon alkalmazzák-e az un. "kéjgázt", külföldön igen, ártalmatlan, és ha nem is mulasztja el a fájdalmat, de valamit segít. Majd megkérdezem a dokitól.

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de rég voltam :)

2528. s700 (válaszként erre: 2524. - ENIE)
2010. aug. 20. 09:36

Én igyekszem mindenhez hozzászólni, bár most a szüléssel nem tudok mit kezdeni, csak olvasom miket írtok.

Gratula az évfordulótokhoz! Szép szám!

Fel is vettelek a kedvencek közé!

2527. s700 (válaszként erre: 2518. - ENIE)
2010. aug. 20. 09:33

Az érzés nagyon fantasztikus.

Apáról inkább ne beszéljünk!

Nem nagyon érti még mi történik velem, pedig az újságokat, könyveket előbb kiolvassa, mint én...

2526. s700 (válaszként erre: 2515. - +Acyre+)
2010. aug. 20. 09:32
Nekünk még nincs tervünk a 3 napra, majd alakul valahogy:-)
2525. s700 (válaszként erre: 2512. - +Acyre+)
2010. aug. 20. 09:30

Nagyon jó ez a cikk, megnéztem!

Sőt, máshova is elkalandoztam:-)

Hogy másolod be a hivatkozást, hogy elfogadja a rendszer? Nekem nem enged ilyenekt beilleszteni, valamit biztosan nem jól csinálok!

2524. ENIE (válaszként erre: 2523. - S700)
2010. aug. 20. 09:29
nem lényeg,nem mostani dolog már...
2523. s700 (válaszként erre: 2500. - ENIE)
2010. aug. 20. 09:26
Mire nem reagáltunk?????
2522. s700 (válaszként erre: 2499. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 20. 09:25

Szerencsére én inkább nem vagyok éhes.

Féltem, hogy majd nagyon zabálós leszek, de nem.

Van, hogy elfelejtek reggelizni-pedig tudom nem helyes. De legtöbbször azért eszem valamit, mert az óráról tudom, hogy itt az ideje. Mondjuk, lehet, hogy a nagy meleg miatt is van így. De jó lenne, ha így is maradna, nem akarok túlzottan dagadt lenni, így is az vagyok:-)

2521. s700 (válaszként erre: 2496. - +Acyre+)
2010. aug. 20. 09:20

Néztem egy súly kalkulátort a neten és az induló súlyomhoz képest már 97-98 kiló lehetnék, de "csak" 95 vagyok:-D

20 hét alatt 3 kiló pluszom van eddig. Remélem sikerül tartanom, hogy 100 fölé nem nagyon megyek!

2520. ENIE (válaszként erre: 2519. - S700)
2010. aug. 20. 09:15

Mi is így tervezzük,mindenképp magunkhoz az elején,aztán majd látjuk....azért készül majd a kisszobája,de ráérünk külön tenni,ha nagyobb lesz!

Jajj,mi sem kapunk rokonoktól,pedig uncsitesóm 3 éves,de az ő cuccait nem adják ide,még az etetőszékébe is(amit nem használnak már)a szobacica fekszik...:( Nahát nem is kéne,ha adná,akkor sem.

De mindent megfog kapni a kis drágám!

2519. s700 (válaszként erre: 2495. - Kicsilányka1984)
2010. aug. 20. 09:12

Hát a lakást nekünk is át kell kisit rendezni. 46 m2-en lakunk és eléggé tele van zsúfolva bútorral. Próbáljuk a legideálisabb térkihasználást kitalálni.

Az jó, ha van kitől kapni rucikat. Nekünk sajna nincs ilyen szerencsénk:-( Sógornőim vannak olyan drágák és mindent inkább pénzé tettek, pedig csak fillérekért lehet mindent eladni. De hát ez van, majd veszünk. Már voltam is múltkor turiban és vettem 4 db rucit-persze fehéret:-)

Ki hova teszi a babát, ha hazaviszitek? Külön szobába, vagy a hálóba magatok mellé? Nekünk a folyosó másik végén van a kisszoba, így inkább 4-6 hónapos koráig mindenképp velünk lesz, utána kap majd saját szobát.

2518. ENIE (válaszként erre: 2517. - S700)
2010. aug. 20. 09:08

Nagyon örülök neki,ugye milyen fantasztikus érzés!!!

Apa érzi már??? Nekem már érezte,és anyu is!

Olvasom ám a naplódat! :-)

Én titkosat írok...

2517. s700 (válaszként erre: 2489. - ENIE)
2010. aug. 20. 09:04

Hát a szüléshez én sem tudok hozzászólni, nekem is első baba.

Nekem is már tökre egyértelmű, hogy picikénk mocorog. Mondjuk itt is már az ideje, ma 20 hetes!

2516. RLindi (válaszként erre: 2509. - +Acyre+)
2010. aug. 19. 21:32

Szia!

Nos, mindenre nem tudok válaszolni, de azért igyekszem:)

-Én császáros voltam, amíg ki nem szedték a varratokat nem kellett a sebhez nyúlnom (hála Égnek) utána körömvirágos krémmel kenegettem, tökéletesen szépen gyógyult ma már csak nagyítóval látszik:)

-Ha már bírsz mászkálni akkor lehet zuhanyozni, persze óvatosan eleinte mert még gyenge leszel biztosan. De később már tényleg az egyik legjobb "gyógyszer" felfrissít, újjászületsz a zuhi alatt, nagyon jóó!

-Nekem is volt eldobhatós bugyim, most is lesz, nekem mondjuk bevált, nem csúszkált benne a betét, nem sajnáltam kidobni.

-Mellbimbó seb passszzz ha már lesz babi akkor anyatejjel kell bekenegetni, a kórházi védőnő nekem akkor azt mondta annál jobban semmi nem gyógyítja. Furcsa, de így volt tényleg.

-A bimbóvédőt van olyan baba aki el sem fogadja, de ha igen akkor jó segítség lehet amíg meg nem tanulja a helyes technikát.

-Szopi párna passz.. én fekve szoptattam, úgy volt kényelmes.

-Általában azért éjszakára be lehet adni a babikat a csecsemősökhöz,hogy tudjál pihenni, szerintem ha kimerült vagy ez jól jön, ha nem annyira akkor is:) Végül is 3-4 éjszakáról van szó, egész nap vele lehetsz így is otthon meg éjjel-nappal.

2515. +Acyre+
2010. aug. 19. 20:31
Mit csináltok majd a "hosszú" hétvégén? Kimentek a tüzijátékra?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook