Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 januári babák fórum

2011 januári babák (beszélgetés)

2424. Krisztina1978 (válaszként erre: 2421. - Kisfari)
2010. aug. 19. 14:02
Szio, gratulálok, melyik korházban is voltál?
2010. aug. 19. 14:01
Most el mentél???:O((
2422. Benita anyuka (válaszként erre: 2421. - Kisfari)
2010. aug. 19. 13:58
Mesélj nekem én itt vagyok és olvaslak:O)
2421. kisfari (válaszként erre: 2420. - Kisfari)
2010. aug. 19. 13:57

Ja azt elfelejtettem hozzátenni, hogy egyébbként iszonyatosan alaposan végigvizsgálták minden egyes kis szervét, talán alaposabban,mint a fizetős 4d-n. Én itt abszolút nem éreztem a futószalag effektust, mint ahogy azt páran írtátok.

Boccs ma egy kicsit bőbeszédű vagyok......:)

2420. kisfari
2010. aug. 19. 13:53

üdv lányok!

Megjöttünk a kórházi uh-ról. Minden rendben van, minden méretünk megfelelő és majdnem 100g-ot hízott a pici a két héttel ezelötti 4d-hez képest. Érdekes viszont hogy a 12hetes uh-on vag 8nappal nagyobb volt a súlyánnál, most meg csak 3-mal, akkor viszont még naponta szedtem az elevitet, de a kb 14héttől már inkább csak pár naponta mert tényleg nagyon gyorsan jöttek a kilók, szóval tényleg lehet vmi összefüggés a magzatvédő vitamin között, jó lehet hogy ez csak nekem új, mert a fiamnál végig rendesen szedtem és mégis normél súllyú volt.

Ami viszont felbosszantott, hogy a 12hetesen még ott volt velem a férjem is, most meg már ki volt írva az ajtóra hogy nem jöhetnek be a családtagok, csak a fizetős uh-ra. De a fiam velem jött most is és pont amikor bent voltunk jött be egy doki vagy ki és adta utasításba az uh-osoknak hogy ezentúl gyereket sem engedhetnek be.

Ami szeritnem elég vicces, mert főleg ilyenkor se bölcsi, se ovi meg akinek nincsenek nagyszülők, mint pl. mi mert 200km-re laknak, az hova tegye a gyereket, hagyjam kint felügyelet nélkül a folyosón vagy fizet valaki egy babysittert???

Persze az uh-os aszisztens nem értett velem egyet, mert neki dolga van és nem tud a gyerkekre figyelni. ok , én ezt is megértem hogy nyilván sok gyerek nem üli csendben végig a vizsgálatot, mint Zalán, főleg a kisebbekkel ezt még nem lehet így megértetni hogy itt maradjon nyugton és csendben és nekik ott valóban figyelni kell, mert ha elnéznek vmit akkor megint csak őket fogja mindenki okolni.Igazából én csak azért egy szülészeti részlegtől egy kicsit több családbaráti hozzáállást várnék...

2419. Krisztina1978 (válaszként erre: 2417. - S700)
2010. aug. 19. 13:41
Ok, igazad van, természetesen én sem szeretném, h koraszülött legyen, csak a kiváncsiság, izgalom stb
2418. kisfari (válaszként erre: 2404. - Ella89)
2010. aug. 19. 13:35

Szerintem nem a pecsét alapján tudja, azt te is meg tudod neki mondani hogy hol van, a pecsét csak azért kell hogy igazolja hogy ő is tud róla hogy a te orvosod.

Én is a taxit mondtam a védőnőnek, de azt mondta hogy azzal az a baj hogy nem köteles a taxi elszállítani egy vajúdó nőt, mivel már történtek balesetek, mikor kibújt a gyerek a kocsiban, és ha egy bunkót fogsz ki akkor hiába vártál a taxira. Azt mondta hogy volt egy kismamája a közelmúltban aki körbejárta ezt a témát és tőle tudja meg egy taxis ismerősétől.

Én a III. ker-ben lakom a város legszélén, a Péterfy meg a 8.ker-ben van, úgyhogy nálam is elég nagy a távolság.

2417. s700 (válaszként erre: 2413. - Krisztina1978)
2010. aug. 19. 13:03
Azért azzal a szüléssel várjunk még úgy 4 hónapot legalább!!!!
2416. s700 (válaszként erre: 2387. - Krisztina1978)
2010. aug. 19. 12:58

Nekem alapban is nagy a hasam.

92 kilóval kezdtem, most 95 vagyok.

Viszont mindenki azzal csesztet, hogy nem is látszik semmi. Hát hogy is látszana? Elbújik a kicsike a nagy hájakban:-D

Már előre félek, mekkora bálna lesz belőlem! De tulajdonképp nem számít, a lényeg, hogy jól érzem magam és mindketten egészségesek vagyunk!

2415. Ella89
2010. aug. 19. 11:51
De sokat nyavalygok az utóbbi időben...
2414. Ella89 (válaszként erre: 2413. - Krisztina1978)
2010. aug. 19. 11:50
Én meg már nagy pocakot szeretnék, hogy büszkélkedhessek vele! Most még nem nagyon lehet észrevenni... :(
2010. aug. 19. 11:44
Én már nagyon örülnék, ha ott tartánék, hogy már mehetek szűűlni, teljesen normális ez a terhességem is , mint az első, de szerintem, hiába hívják áldott állapotnak ez akkor is csak teher és aggódás a csöppségért.
2010. aug. 19. 11:41
Én a Rókusban szűltem, de a vágást ott sem érzéstelenítették, mive kivárták a tolófájást és mikor az a legerősebb akkor vágnak, ez s az ÁEKben is így van, a varrás elött injekcióval érzéstelenítenek, de egyébként is annyira levagy zsibbadva alúlról, h az már tényleg nem vészes, igen általában óvatosan kiürítik a méh tartalmát, mert ha bennt maradna egy akármilyen pici szövet, stb, komoly fertőzéseket, kapnánk, súlyos szövődményekkel.
2411. Ella89
2010. aug. 19. 11:35
Ja és hogy az epidurálon kívül van valami más fájdalomcsillapító is vagy csak ez? Mert tutira nem bírnék mozdulatlanul maradni, hogy beadják nekem és ha féloldalasan hatna, akkor meg nem érné meg.
2410. Ella89 (válaszként erre: 2409. - Krisztina1978)
2010. aug. 19. 11:34

ÁEK-ban érzéstelenítenek, ha varrnak? Na, akkor jó helyre megyek szülni!

Az Imrében a szobatársam visított, amikor vágták, mert nem is szóltak előre, hogy mikor lesz és nem is érzéstelenítették.

Nekem a kaparás volt nagyon kellemetlen a varráson kívül. ÁEK-ban is automatikusan kaparnak szülés után vagy csak ha valami baj van, nem tudod véletlenül (direkt :))?

2010. aug. 19. 11:24
Most hülyén hangzik, de a gátmetszést nem érzi az ember, mivel akkor csinálják mikor jön a fájás, sztem az a legkevesebb, a varrást érzéstelenítik, engem felszívódóval varrtak, az tényleg utálatos, valóban vagy 2 hétig fájt és komoly nehézséget okozott a vécézés, de azt gondolom ennyit megér a pocaklakónk :-)))
2408. Ella89
2010. aug. 19. 11:21

XI. kerületiek!

Megtaláltam a papírt, amit a védőnő adott Lea születése után.

"XI. kerületi önkormányzati segély újszülöttek részére

Azok a szülők igényelhetik, akik állandó lakcímmel rendelkeznek a kerületben.

Igényelhető: XI. ker Önkormányzat Szoc.pol. Oszt. Zsombolyai u. 4. Telefon: 372-3400

Szükséges iratok: újszülött anyakönyvi kivonata, legalább az egyik szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája

2008-ban 85500 Ft, ikrek esetén gyermekenkért jár"

De tavaly mi is 85500 Ft-ot kaptunk. Nem tudom, azóta emelték-e vagy maradt ugyanennyi.

2407. Ella89 (válaszként erre: 2406. - Krisztina1978)
2010. aug. 19. 11:17
Nekem az volt a szerencsém (hülye szóval), hogy a lányom koraszülött volt és csak 32 cm-es volt a buksija, ezért csak a hüvelyfalam repedt és a hártyám szakadt le.
2010. aug. 19. 11:06
Én 12 ve szűltem, engem 2x vágtak, mivel a fiam 4100Gr volt, és mikor kinnt volt a feje, nem fért ki a válla, hatalmas a gátsebem, de én nem szűlnék gátvédelemmel, mint koraszülöttes nővér., nekem nem jó a véleményem róla, mivel a vágás hiányában nagyobb az esély a repedésre, és az akár, a végbél felé is történhet, úgy hogy engem vágjanak csak, az legalább szabályos,
2405. Ella89 (válaszként erre: 2387. - Krisztina1978)
2010. aug. 19. 10:59

Nekem is 2. baba, de nem nagyobb a pocim, mint Leával ilyenkor. Csak az elején fel voltam fúvódva, akkor derült ki mindenki számára, hogy itt baba van.

De tettem fel fotókat a babanaplómba. Nem titkos, bárki megnézheti! Legalábbis úgy emlékszem, nem titkosra csináltam. :P

2404. Ella89 (válaszként erre: 2383. - Kisfari)
2010. aug. 19. 10:58

Mondjuk én még nem utaztam mentőben, de a pecsét alapján honnan tudja a mentő? Na mindegy, a mostani védőnő beírta, hogy a választott intézményem az ÁEK, de inkább megyek taxival, ha úgy adódik, nem akarok még egyszer a Tétényiben szülni. :S

Ha éppen a szüleimnél lennék és ott indulna meg a szülés, akkor tutira a váci kórházba vinnének, mert az van a legközelebb. A Szent Imre tőlünk 5 perc, mentővel talán 2. Az ÁEK meg ugye a Podmaniczky utcában van a VI. kerületben. Lehet félúton ki is bújna a babóca. :D Na jó, nem viccelek ilyenekkel, nehogy aztán megtörténjen.

Tényleg, milyen messze laksz a választott kórháztól?

2403. Ella89 (válaszként erre: 2378. - Zsuzsanna68)
2010. aug. 19. 10:51
Én nem masszíroztam itthon a gátamat, csak szülés közben a szülésznő. Belül repedt a hüvelyem és leszakadt a szűzhártyám (mert ugye az nem tűnik el teljesen). 5 hétig nem tudtam ülni, mert a doki felszívódónak hitte a varratot, de kiderült, hogy nem az, nekem pedig baromira fájt az a kis csomó. Szülés óta nem is mertem nagyon intim lemosót se használni, mindig érzem, hogy csomósan forrt össze, ahol megrepedtem és a férjem is érzi együttlét közben. Persze még mindig jobban jártam, mint gátmetszéssel. Amúgy ÁEK-ban azt mondta a szülésznő, hogy ha 8-10 év eltelik a 2 szülés között, akkor olyan, mintha először szülne az ember lánya és ugyanúgy vágnak automatikusan. Nekem 20 hónap lesz a 2 szülés között, de tuti, hogy metszenek, mivel a lányom eleve kisebb volt és ugye gátvédelemmel született, most nem úszom meg. Kicsit azért félek, de 1000X inkább gátmetszés, mint császár (szerintem). Persze, ha indokolt, akkor muszáj. :(
2010. aug. 19. 10:48

Köszi a sok választ, hát igen, néha tényleg viccesek a dokik, hiszen elméletben mindent nagyon jól tudnak, de ha nekik kéne végig csinálni, lenne ám para.......

Benita, ne aggódj az elsőnél nekem is nagyon pici volt a pocin, és igazán talán csak a 6.hónaptól lett nagy, inkább örüljél engem tényleg megijeszt a mostani pocim, h mekkora lesz a végér, pedig eddig összesen 2 kg-ot híztam, most vagyok 60 Kg.

2401. Ella89 (válaszként erre: 2376. - +Acyre+)
2010. aug. 19. 10:47
Nem, a férjem lakásában lakunk. Anyós pár utcával arrébb (eddig max. 5X voltam nála).
2400. Benita anyuka (válaszként erre: 2392. - Kisfari)
2010. aug. 19. 10:34

Sziasztok!!!De jó nektek:O(

Az én pocakom meg szerintem kicsi....O(

Azt mondta a védőnő,hogy nekem széles a csípőm és ezért nem olyan nagy!!!De azzal nyugtatott,hogy meg nő!!!:O)

2399. kisfari (válaszként erre: 2395. - +Acyre+)
2010. aug. 19. 10:34

Igen, sokszor olyan viccesek és okosak tudnak lenni. Vlem a fiam születésénél, mikor szóltam a kórházba az ügyeletes dokinak hogy fájásaim vannak, közölte hogy ez nem az mert én a hasam alján érzem és majd ha fent érzem az lesz a szülés, majd két nap múlva ráraktak egy fájásmérő gépre csak vizsgálat miatt és megkérdezte a szülésznő hogy nem fáj a hasam, mondtam hogy de igen de hát lent és nem fent ahogy azt mondták, mondta hogy az jó mert a szülés felénél járok. :)

Egyszer tényleg ki kellene próbálniuk a dokiknak is ezt a kis mókát. :)

2398. +Acyre+
2010. aug. 19. 10:32
Akkor viszlát, Csajok, mert nemsokára jönnek a rokonaim látogatóba.Hali, szép napot Mindenkinek!:-)
2397. +Acyre+
2010. aug. 19. 10:31
Poci-ügyben én is úgy gondolom, aki szült, annak talán picivel nagyobb, mert van egy második gyerkőcét váró barátnőm és neki sokkal nagyobb a hasa, mint nekem.Ő januárra várja, nekem február elejét mondtak, de lehet, hogy január vége lesz, egyre inkább azt gondolom, mert szépen gyarapodik állítólag.:-)A hasam viszont nem nagy, olyan kis helyes, de nekem így tetszik is. Azt remélem, hogy egyik rokonomhoz hasonlóan nem leszek "bálna", akinek még a feje is 2x akkora lett, de persze fogyózni sem kezdenek, mint a mai őrültek...neeeem, első a baba egészsége, csak nem zabálok 5 helyett.De eddig sem voltam valami nagy evő.:-)
2396. +Acyre+ (válaszként erre: 2393. - Kisfari)
2010. aug. 19. 10:25
Juj, de jó Neked!Én hét elején láttam, de már megint nézegetném, ha lehetne!:-)))
2395. +Acyre+ (válaszként erre: 2389. - Krisztina1978)
2010. aug. 19. 10:24
Milyen kedvesek ezek a dokik!?!:-)Jó,hogy ennyit poénkonak, szülnének ők, aztán lehetne viccelődni:-)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook