2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon jó idő van hála istennek, és ez kitart még a héten, sokat vagyunk kint, bár a délelőtt már kiesik, vizes a fű:-S
Most diót "szüretelünk" minden nap. Nóri is segít:-))
Bettus!:-(((
Azért durva dolgok ezek!!!
Bettus!
Nekem is pajzsmirigy alulmüködésem van, az endokrinológián nem sok mindent csináltak velem. Megtapogatja a doki a nyakamat leveteti a vért és visszarendel 3/4 év után. Ja és elmondja minden alkalommal, hogy ne várjak a következő gyerekkel. Gyógyszert szedek rá, a hízástól ne félj, ha be van állítva a gyógyszer akkor nincs gond. Én jelenleg 50 kg vagyok. A családba majdnem mindenki szenved a pajzsmirigy betegségek valamelyik formájában. :(
Megyek, eszem valamit.
Köszi Viki rendes vagy, puszi!
Más az, ha a kezembe szúrják a tűt, és más, ha a nyakamba.
De egy barátnőmnek csinálták 4-5 éve, és azt mondta, hogy fájt.
Ahogy olvasgattam itt a neten, a struma más, mint ami nekem van. De ki tudja pontosan?
Zoli mondta tegnap, hogy a volt kolléganőjének is ez a baja, már több, mint 10 éve küzd vele, de ugye nem gyógyítható, úgyhogy maszírozásra jár, meg ilyenek, de hízott is tőle...
Novemberre van csak időpont az endokr.-ra, de most nem a recepciót fogom hívni, hanem magát a dokit, és akkor talán kapok előbb.
De azt csak úgy képzeld el, mintha beteg lennél és kapnál egy kis zurit......:O
De megkérdezték, hogy engedi-e........(pirulós szmájli)
De most akkor ez a strumma?? Vagy ez teljesen más?
Nagyanyámnak van strummája, ő nem engedi hogy megbabrálják, de őnála fogyás van, azért akarták kezelni. De mivel nagyanyám 92 éves lesz, nem engedi, mert fél, hogy ott hal meg a műtőasztalon...:) Még élni akar! :) És a memóriája teljesen jó. Na jó, egy kcsikét már feledékeny, de szerintem ez nem is feledékenység, mert nagyon okos egyébként olvas, rejtvényt fejt állandóan, hanem az a "révedés" már, amikor az emlékeiben bolyong.....
Na, meg a nagynénénak volt, ő hízott, és nála kivágták. Ez márrégen történt, több, mint 10 éve tuti, egy kis vágás van a nyakán alul és azóta semmi baja vele...
De azért nem akarlak idegesíteni, csak azért írtam le ezeket, hogy jobban beleláss .......
Sziasztok! :)
Bettus! Beszéltem ma egy csjjal.....Szofi csoprttársának az anyja, és most egy osztályba is járnak. Ő is épp a pajzsmirigyére panaszkodik, hát elkezdtem faggatni...;)
Ő sem tud sokkal többet az egsézről, de előrébb jár már, mint te. Ő már volt endokrinológián, és azt mondta tőle csak vért vettek ott. Az eredménnyel vissza kellett menni, neki is ott van valami "égető gombóc" a torkában, mutatta is hogy hol érzi....Azt mondta, hogy neki azt mondták, hogy nem nagyon nyúlnak hozzá, amíg nem feltétlen muszáj, de pl. at el is felejtettem, hogy kap-e rá gyógyszert. Mondjuk valamit biztos csináltak-adtak neki, mert állítólag kezelgetik. Eddig semmi durva beavatkozás nem történt vele miatta, csak az, hogy egyszer , amikor már nagyon sz@r volt neki, a doki beleszúrt egy tűt - érzéstelenítés nélkül állítólag - és leszívott egy kis mennyiséget vele...:S Kérdeztem, hogy nem fájt-e neki és azt mondta hogy maga az egész nem fáj, csak egy kicsit kellemetlen volt neki...
Ja,. és még azt mondta, hogy a doki valamire rá akarja beszélni - most nem tudom, ez műtét lenne-e vagy valami kivágás/leszívás?? - de a csaj azt mondta, hogy várjanak még vele (ez augusztusban volt, most az évben), mert pont most kezdi az új munkahelyét, majd ha már nyugalom van és beillaszkedett........
Jó reggelt!
De azt nem engedem, hogy tűvel mintát vegyenek belőle. :-(
Sziasztok!
Szerintem vesznek le majd többször vért.A gombócot is biztos jobban megnézik.Ha kell kapsz rá bogyókat.
esetleg írd ki fórumtémába hogy pajzsmirigy vizsgálat.hátha segítenek.
Pajzsmirigyemet nekem is vizsgálták hogy hogy működik.
Jó estét! Bettus! Te vagy az örök optimista! Tessék magadnál is alkalmazni! Kitartás! Bizti rendben lesz minden.
Más: megvolt az 1. éves státusz. Hihetetlen hogy már erre kellett mennünk: Márk nem nőtt 1 cm-t sem (79 cm a védőnő szerint de ahogy ő mér bármennyi lehet gyermekem :DDD) viszont annak ellenére hogy nem nagyon eszik hízik: 10160 gramm az én csöppem. Én meg lumbágós leszek a végén :DDDD Továbbra sem akar nagyon enni: tízóraira megy a 2 virsli meg uzsira a 2 krémtúró de az ebéd nyögvenyelős vacsiztatni meg már meg sem próbálom. Amíg fogzik ez lesz valószínűleg tehát már csak durván 1 év van hátra :DDD Semmit nem akar enni, a sütőtököt is csak nehezen pedig az nagy kedvenc (volt). Bár annak magában már nem is nagy tápértéke van... Gondoltam sz.rul főzök (most próbálkozom) de az üveges sem megy tehát részben megnyugodtam. Amúgy ügyes, okos s ha 1x alszik napközben már 8kor le tudom tenni este. Ami még jó: nem rajtam alszik el már régóta hanem mellettem a karomban vagy előttem s én a háta mögött feküdve simogatom a haját vagy a hátát. Na ezt is az apjától örökölte, ő az aki minden ilyenre bealszik... :DDD Most lépek, lassan ébred mert az éjszakák sem akarnak javulni. Jó éjt mindenkinek, pusszantás
Holnap telefonálok időpontért, de állítólag nagyon sokat kell várni. :-(
Leginkább azért vagyok elkeseredve, mert ez a betegség hízással jár. Ha már valami bajom van, legalább a túlműködés lenne, azzal lehet fogyni.
De így most hiába diétázom vagy tornázom majd, hízni fogok. :-(
:(((((((
az endokrinológián biztos többet tudnak majd mondani!!!
:((((((((
Nem baj Bettus, irány az endokrinológia!! Hátha ott kiderül valami.....mármint jó!!
Fő az optimizmus, tudod, hogy nagyon sokat számít!!!
Van oda időpontod?
Hát, sajnos van valami baj, mert amikor az UH-on a dr.nő meglátta a monitort, elkerekedtek a szemei. Azt mondta, nagyon csúnya a pajzsmirigyem.
Nem tudja, hogy vírusos baj van-e, vagy valami immunrendszeri? Endokrinoloógiára kell mennem, ott majd alaposan kivizsgálnak.
A fül-orr-gégészeten is látta a doki, hogy valami nincs rendben a pajzsmirigyemmel.
Mennem kell még egy vérvételre is majd.
Az UH-os nőnek elmondtam az aggodalmamat (amit már itt is írtam pár hete a fórumon), hogy olvastam a neten, hogy a gombócérzés a torokban és a rekedtség együtt a gégerák tünete is lehet, szóval megkérdeztem, hogy akkor nem daganat-e vagy ilyesmi, erre mondta, hogy ő nem látja annak, de ez is épp elég lesz. Mármint ami rám vár. Ez tök gáz! Először tökre megnyugodtam, hogy akkor nem rák, meg ilyenek, erre azt mondja nekem, hogy de "ez is épp elég lesz". Miért mit fognak velem csinálni??????????????
Anyum elkísért (a folyosón várakozott másfél órát Lucával), aztán ettünk kínait a városban, meg fagyiztunk, közben Luca aludt (vittem az autóban a babakocsit). Ezt az orvososdit leszámítva jó kis délután volt.