2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Lányok, ti mit fogtok adni bent a babára?
Nálunk reggelente már elég hideg van és a konyhában meg az előtérben kő van, szobákban laminált padló és annak felén szőnyeg. 2 zokniban is hideg. Pedig nem akartam a gyerek lábát cipőbe húzni.
:(((
Az a legnagyobb baj hogy egyik betegség nem válogat fiatal-idős -gazdag-szegény :SSSSS
Nehéz elfogadni minden betegséget!!!
ÉLETBE MARADNI BÁRMI ÁRON!!!!EZ A CÉL!!!!
ha megnyugtat az enyém is autoimmun betegség és csak kezelhető nem gyógyítható.
Viki!
A Hashimoto-thyreoiditis (lymphocytás vagy autoimmun thyreoiditis) autoimmun betegség, amely a pajzsmirigy krónikus és fájdalommentes gyulladásához és végeredményben pusztulásához vezet. A folyamat ma még gyógyíthatatlan, de L-Thyroxinnal kezelhető. A betegséget az immunrendszer hibás működése okozza.
A betegséget az immunrendszer, ezen belül a T-limfociták hibás működése okozza. A fehérvérsejtek a betegség során pajzsmirigysejtekben található fehérjék ellen antitesteket termelnek, aminek következtében az immunrendszer a pajzsmirigysejteket idegennek fogja fel és elpusztítja. A betegség során ezek az antitestek a vérből kimutathatók.
A betegség lefolyása során pajzsmirigy-alulműködés (hypothyreosis) alakul ki, habár a betegség kezdeténél a gyulladás következtében átmenetileg pajzsmirigy-túlműködés (hyperthyreosis) is kialakulhat, ami a terápia (L-Thyroxin) beállítását ebben a szakaszban igen nehézzé teheti. A betegség ma még nem gyógyítható, ha a specifikus antitestek kimutathatók, a pajzsmirigy elpusztulása előbb-utóbb bekövetkezik.
:-(((((
Sziasztok!
A kézfejét szúrják Viki?
Nekem a vastól inkább székrekedésem van, hogyhogy híg a kakija Doncsinak? Vagy félreérettem valamit?
Lányok!
Akinek vérszegény a babája mekkora volt az értéke? Tegnap voltunk kórházban és 5 volt Fanninak a vas és szörnyülködtek és gyorsan vas emelt adagban meg minden. De jó híreket is kaptunk, megpróbálhatjuk elhagyni a reflux gyógyszert, kaphatja a sinlac-ot tápszer helyett. A tejterhelést fél évvel elhalasztották. :(
Sziasztok!!
Meghívókat legyártottuk apával..csak 2 öt kell postára dobni.többit meg bedobjuk posta ládába.juj már izgulok.
Lorenda sajnálom...szegényem.....
Most Doncsi is kicsit nyugtalanabbul alszik éjjelenként, dobálja magát az ágyban és álmában sírdogál. Néha abbahagyja magától de néha be kell mennem símogatni. Kétszer már ki is kellett vennem a kiságyból sétálni vele kicsit...:(
De szerencsére eddig ennyi a fogzás nála.
Sziasztok!
Nagyon megszenvedjük ezt a fogzást :(((
Tekla elaludt fél 9-kor és háromnegyed 11-kor kezdődött az üvöltés. Úgy sírt hogy alig tudtuk megnyugtatni. Nagy nehezen elfogadta a Nurofent (2. 5ml) majd némi nyugtatgatás után azt hittük elalszik és kezdődött előlről az egész. Dentinox, Nurofen és éjfél után elaludt végre de nagyon nyugtalanul.
Sziasztok.
Már megyek aludni, csak bekukkantottam.
Doncsi egész jó gyerek volt ma, de a májat tényleg utálja...:S Ma is üvegeset kellett neki bontani.
Már alszanak. Az ovis bulit nagyon élvezték, bár Doncsi csak az első félórában volt ott, Apája elvitte boltocskázni, utána meg haza etetni.
Nekem is alulműködik, akkor ugyanez van, mint Neked.
Asszem ez a Hashimoto thyreoiditis-em van. Az a lényeg, hogy szépen lassan az egész pajzsmirigyemet elpusztítja ez a betegség. :-(
Szió Bettus!
Én annyira nem figyelek oda, hogy most egy étterembe emiatt ne egyek. Az tény, hogy kevés sóval főzök és mindenki utánasóz.
A gombóc nincs mindig a torkomba, de sajna most megint van. De érzem is, hogy valami nem oké, a menzim is meghülyült, én meg még jobban. Most küldtem el Fannit tesómmal, mert Fanni is érzi, hogy valami nem oké, és nyűgös a közelemben. Ilyenkor ez a pár nap szörnyű, amíg meg nem jön. A baba miatt ne aggódj, a doki el mond mindent remélhetőleg, mert ezer féle fajtája van a pajzsmirigy betegségeknek.
Hello!
Szóval figyelned kell, hogy nehogy jódozott sót egyél? Ezt egy étteremben is meg kell kérdezni? Ennyire komolyan kell venni Évi?
És akkor ha akarok még gyereket, akkor nehezebben fog összejönni? És neked már nincs ott a gombóc a torkodban?
Nekem már a szülés előtt is volt, emiatt nehezebb volt teherbe esni. De egy év után sikerült. :) Terhesség alatt kellett figyelni a vérértékekre, amit leginkább én figyeltem. Amíg terhes voltam egy vitamint se tudtam lenyelni, annyira gombóc volt a torkomban. Nekem nem szabad, hogy jódosat egyek vagy azzal dolgozzak.
Bettus, reméljük minden a legnagyobb rendben lesz veled és semmi komoly nem lesz. A szülés után nekem volt olyan értékem ami a 20-szorosa volt a megfelelő értéknek, de pár hónap alatt rendeződött. Lényeg a pozitív hozzáállás!!!
Jaj Évi!
Olyan jó, hogy írtál. De mióta van ez neked? A szülés óta? És miért ne várj a köv. babával?