2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Végre túl vagyok a vizsgákon, hát naná, hogy most újítottak be, voltak feladatok aminél csak pislogtunk, pedig oldottunk meg nem egy vizsgasort. Fanni már egy hete náthás, de szerencsére nem lázas. Én már vinném az orvoshoz, de eddig még mindig elzavart a doki, hogy akkor menjek, ha lázas. Remélem meggyógyul hamarosan. Ma fél órán keresztül gyakorolta a felállást és az elindulást. Elmondhatom, hogy megvoltak az első önálló lépések, bár még elég ingatag. Közben el is esett, csak a kezét nem rakta ki és az arcára esett, lehet, hogy egy kicsit bekékül majd.
Ági, gratulálok az utazáshoz!
Bettus fel a fejjel a pajzsmirigy miatt, minden oké lesz.
A kajcsi téma nálunk is kész borzalom mostanában, próbálom nem idegesíteni rajta magam.
Képzeljétek, találkoztam ma egy papával, tologatott egy kislányt. Olyan 1-2 hetesnek néztem, erre kiderült, hogy 4 hónapos, és azért olyan pici, mert csak 2 és fél kiló! 4 hósan. :-(
Luca 3 és féllel született.
Ez a kislány 60 dkg-mal született. :-(
Hát hízás az nem igen volt nála. Amúgy elég vékony lány. Neki inkább izomgörcsei voltak, mondjuk merevebb volt az ujja, meg ilyesmi. De azért nem durva, csak én nyaggattam már, hogy most már mennyen el a dokihoz, mert már vagy 2 hete nem szedte a gyógyszerét, mert elfogyott.
De azt hiszem neki a Ca-ot is pótolnia kellett állandóan, legalábbis úgy emlékszem.
Köszi Ági jól vagyok, bár hajnalban mindig itt van ez a kellemetlen érzés a torkomban, de mást nem okoz ez az egész. És jól ki is pihentem magamat. :-)
Mindjárt megyünk sétálni.
És te? Izgulsz már? Csomagolsz?
Szia Bettus!
Ügyes Luca!
Hogy vagy?
Jaj csajok!
Szuper éjszakánk volt! Luca este 10-től aludt reggel 10-ig! Egyszer kelt fel 8 órakor. :-)
Hüha, ez tényleg komoly. De remélem azért nem fog ez semmi más gondot okozni. :(
Egy barátnőmnek pajzsmirigyrákja volt 18 évesen!! és ki kellett venni és ő is gyógyszert szed. Igazából csak akkor van gondja, ha nem szedi, mert ő nem az a rendszerető típus.
Nem lehet megmenteni a maradékot sem. :-(
A gyógyszer azért kell, hogy úgy tudjam bevinni a szervezetembe azokat a hormonokat, amiket másnak a pajzsmirigye megtermel. Nekem nincs (pár hónap múlva nem lesz) ami megtermelje. :-(
Csak most olvasom!!!! :(((((((
sajnálom!!akkor ez is ilyen állapot fenntartó bogyesz.
Sziasztok!!!!!!!!
70 cm hosszú
46,2cm a feje
9,84dkg súlyú mást nem mértek.
3 oltást kapott.
1 nem válaszunk volt mert nem mosom minden nap a fogát főleg hogy egyszerre most 2 jön neki.
majd leírom a kérdéseket biztos van különbség az otthoniakhoz képest...
Nálunk is, ha az egyik kajcsira bekajál, akkor nem nagyon kell a másik. Igaszság szerint a szopi miatt én végképp nem tudom, hogy mennyit eszik.
De nem vékony, így mindig megfogadom, hogy nem aggódom, de amikor mennénk valahova pl. és nem hajlandó enni, akkor mindig az idegbaj kerülget. :)
Sajnálom Bettus. :(
De legalább akkor gyógyszeresen lehet tenni valamit?
Mármint megmenteni a maradékot, vagy ilyesmi?
Sziasztok. Rubenem sajna jó beteg lett....:(
Naplóban leírtam...
Sziasztok!
Szandi én úgy csináltam, hogy egy kis margarinnal meg egy kis natúr joghurttal kikevertem, meg snidlinget daraboltam bele (de én nem olyat vettem, ami olajban van...ha olyan, akkor gondolom nem kell bele margatin :O vagy nem tudom...)
Nálunk most szerencsére jól megy a kaja (kopp-kopp)...
Látom mindenkinek ez a legnagyobb gondja.
Nálunk a reggelivel nincs gond, megissza majdnem a 4 deci tápszert, ma evett később egy szelet margarinos kenyeret felvágottal. Ebéd viszont 2. nekifutásra is csak félig fogyott el :(, később evett egy fél banánt, viszont este megette a tejpépet amit napok óta csak félig szokott.
Hát, csajok, Doncsi ma egész eddigi kajája:
Reggeli tápszer 2 dl-nél kicsit kevesebb, 3 dba milupás babapiskóta, babamaréknyi gabonapehely szárazon, csipkebogyó tea úgy általában (felőle kaja helyett is mehetne...:S). Az ebéd banános-husis-rizs lett volna - 1 falat konkrétan, második ebédnek odatettem zöldbabot főzeléknek, de közben csináltam konzervből hagymás-paradicsomos babot..na, abból kellett neki - kb. 4 falatka, de legalább elkezdett mellé egy kis kenyeret enni....Kész lett a zöldbabfőzi, elméletileg imádja - kerek 5 kiskanálnyi ment le de már erőltettem....Abbahagytam, mert nem akartam erőltetni Drágának. És vígadozik, megint babapiskótát majszolt az előbb.....
Nálunk is nyüglődés a kaja.
Csak annyit tudok javasolni, hogy ha valamennyit is eszik akkor adj neki kalóriadúsat. Mondjuk a husi, vagy pl. Sinlaccal szoktunk gyümölcsöt sűríteni. Nekem néha csak a kekszet eszi, más nem kell.
Vagy reggel csak virsli magában, vagy felvágott. :(
Ez van, már nem is idegesítem magam rajta.