Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008 szeptemberében született manók... fórum

2008 szeptemberében született manók... (beszélgetős fórum)


50. hofferke (válaszként erre: 42. - Erababa1111)
2009. ápr. 7. 11:15
Igen, én is a hormonok számlájára írom és hálát adok az égnek, hogy nem a középkorban élek! :) Egyébként nem volt vészes a helyzet, mert nem fájt. Az egyik ismerősöm kérdezte, hogy nagyon rossz volt a szülés (nem tudta a sztorit és parázott a szüléstől), mondtam neki, hogy ne aggódjon nem is fáj! :) Bátor volt és összesen 6 óra alatt megszült! :) Mondta is utána, hogy jó hogy engem kérdezett meg, mert így nem félt tőle. Ilyen is van! :)
49. hofferke (válaszként erre: 40. - Erababa1111)
2009. ápr. 7. 11:07
Úgy a jó, abból tanul. Tomi ma egy fakanalat kapott. Remekül eljátszott vele, öröm volt így a főzés! :)
48. hofferke (válaszként erre: 47. - Hofferke)
2009. ápr. 7. 11:06
Azt elfelejtettem írni, hogy gyümiben az alma, körte, kivi, banán jöhet minden mennyiségben. Ha érik, akkor kipróbáljuk a meggyet is, meg a többit; sajnos a barack minden formájára allergiás a kincsem, de majd szépen lassan azzal is megpróbálkozunk, hátha.
47. hofferke (válaszként erre: 38. - Erababa1111)
2009. ápr. 7. 11:03
Biztos nem rontja el! Jól tesze, ha olyannal kevered amit szeret, mert az ismerős íz könnyebbé teszi a dolgot. Nekünk a krumpli ilyen. Tominak tegnap főtt alma volt krumplival, IMÁDTA! Nálunk megy a répa nagyon, még a tök, a sütőtök, a karfiol, az alma ami kedvenc a főzikben. A spenót, cékla fuldoklós, de megeszi azt is. Ma a sárgaborsó lesz menün, kíváncsi leszek a véleményére! :)
46. agitamas (válaszként erre: 37. - Erababa1111)
2009. ápr. 7. 08:03
Az én dokimnak nem volt tarifája. Űgy gondoltam a dolgot,hogy meglátom milyen gondos,rendes velem a terhesség ideje alatt,illetve beér e időben stb.és attól függően kap valamennyit(nem sok jutott,akkkori lakásvásárlás miatt).Nem is akarta elfogadni.Más kismamától is ezt hallottam róla.
45. agitamas (válaszként erre: 43. - Erababa1111)
2009. ápr. 7. 07:56
Szia!Én a 3-as kórteremben voltam.Mi 5 napig voltunk benn ,mert a tervezett hazaindulás napján besárgultunk,így még ráhúztunk 2 napot.
2009. ápr. 7. 00:27

Lányok! A baba nálatok is mindent a szájába vesz 3-4 másodperc nézelődés, vizsgálódás után? Gergő minden játékából csorog a nyál. Mindegy hogy kemény vagy puha a tárgy, a lényeg, hogy minél előbb a szájába kerüljön. Mikor lesz ennek vége? Már rég olvastam a pszichológia könyvemet... Foga még mindig nincs, de mindent rágna már. Ő az egyetlen fogatlanka?

Nekünk nincs játszócumi, mert nem akarta elfogadni Gergő, így maradt a keze. Ez mindig kéznél van... :))) és mindig nyálas. Nagyon édi, amikor a szájából éppen kikerülő kezével meg akarja simizni az arcom valamelyik kiálló részét... :D

Ja! Mennyire ismerkedik babócátok az arcotokkal? Gergő főként szopizás közben próbál símogatni, ami nagyon jó! Teljesen elolvadok Tőle!!! :)))) Vagy akkor, ha szembe kerülünk egymással, illetve fölé hajolok... Nekem nagyon tetszik.

egyenlőre ennyi...

Sziasztok!

2009. ápr. 7. 00:10
Agitamas! Az jutott eszembe, hogy akkor mi találkozhattunk is elvileg a kórházban... :) Melyik kórteremben voltál?
42. erababa1111 (válaszként erre: 36. - Hofferke)
2009. ápr. 7. 00:08

Hűűű! Nem semmi! A Te szülésed az enyémhez képest egy "folytatásos regény"! Nem irigyellek... Hálát adok az égnek, hogy nekem könnyen ment! Kérdezték is már, hogy kihez és mennyit kellett imádkoznom, hogy ilyen jó és gyors gyerkőcöt kaptam :) Állítólag nem szokványos az első szülésnél az ilyen gyorsaság...

A buta gondolatok miatt ne aggódj! Nekem is eszembe jutottak rosszabbnál rosszabbak. A párom kellett hozzá, hogy jól leteremtsen, bőgjek egy nagyot, és utána rendben volt minden... :) Ezek a hormonok...

41. erababa1111 (válaszként erre: 35. - Kinni)
2009. ápr. 6. 23:59

Szia! :)

Hát, ez egy érdekes történet... Kb. 3-4 hetes volt Gergő, amikor megjelentek az arcán a tejkiütés pattanásszerű pöttyei. A védőnő mondta, hogy majd elmúlik, ne aggódjak. Aztán nem múlt, és elkezdett a fejbőrén, a hátán, a mellkasán és a lábán is kijönni a sok pici pöttyöcske. Az egész teste foltokban piros volt. :( Írt a gyerekorvos krémeket, de egyik sem használt. Egyre pirosabb lett, és nem találuk az okát. Végül megelégeltem, és elvittem Gergőt egy gyerekbőrgyógyászhoz, aki elsőre adott egy jó szteroidos krémet.

Igen, elvileg örökölhető a betegség, de nem feltétlenül. Barátnőm kislányának apukája is ekcémás, de a gyerkőcön még nincs semmi jele. Ő is "be volt/van tojva"...

Én úgy tudom, hogy ez bármikor megjelenhet, akár felnőttkorban is. Ha gyerekkorban kijön, állítólag nagyobb az esélye, hogy kinövi, és soha nem lesz baja.

Ha mélyebben bele akarod ásni magad, ajánlom figyelmedbe a


[link]


oldalt. Itt szerintem mindent megtalálsz, ami érdekel a témával kapcsolatban. Remélem, tudtam segíteni! :)

40. erababa1111 (válaszként erre: 34. - Hofferke)
2009. ápr. 6. 23:40
A positörlős zacsi nálunk is menő! :))) Meg egyébként minden, amit megfogok éppen... nagyon érdeklődő gyerek :)
39. erababa1111 (válaszként erre: 33. - Agitamas)
2009. ápr. 6. 23:38
Én még nem adtam Neki kekszet, és nem is szándékozom. Megpróbálom úgy formálni Gergő ízlését, hogy nem teszek cukrot semmihez (sót se nagyon), és a természetes ízt hagyom érvényesülni. Szerintem a babakekszben is van cukor... Vagy tévedek?
38. erababa1111 (válaszként erre: 32. - Hofferke)
2009. ápr. 6. 23:34

Köszi a tippet! Amit én találtam recept, abban a krumplival együtt kell főzni a céklát. De a Tiéd jobban tetszik, és nagyon remélem, hogy Gergőnek is! Amúgy még sosem csináltam céklát. Nem is figyeltem azt sem, hogyan csinálja a nagymamám a céklát ecettel, meg cukorral salátának. Szegény kisfiam! Rajta fogok kísérletezni... :D Na jó, előtte azért meg fogom kóstolni.

Ma próbáltuk a répafőzeléket, de nem jött be :( Sajnos csak fintorgást kaptam, pedig szerintm fini volt... Most úgy próbálom, hogy almát kevertem hozzá, aztán meglátjuk, holnap mi történik. Ha így sem jön be, akkor megeszem én :))) és hagyom egy darabig a répát. Az alma bárhogyan jöhet Gergőnek, úgyhogy majd ezzel vegyítek mindent, amit nem akar megenni, de egészséges...

Tényleg! A céklához is illik az alma?

37. erababa1111 (válaszként erre: 31. - Agitamas)
2009. ápr. 6. 23:24

Szia!

Az én szülésznőm is nagyon szuper volt! Ő talán többet segített nekem a szülés előtt is, mint a dokim, pedig egy forintot sem kapott tőlem! A doki viszont igen... de talán túl kevésnek találta az összeget!? Te adtál pénzt? A dokidnak megvolt a tarifája?

36. hofferke (válaszként erre: 29. - Erababa1111)
2009. ápr. 6. 17:58

Én a hódmezővásárhelyi Erzsébet kórházban szültem. Volt fogadott orvosom és szerintem, ha valaha lesz mégegy babóm, akkor is őt szeretném. Nagyon jó doktornő!

Én Tomit 2 héttel tovább hordtam, így naponta jártam nst-re; még 22-én 11 körül azt mondták, hogy ez a gyerek még karácsonykor is bent lesz, olyan jól érzi magát. 12.30-kor (megnéztem a kutyaólban az éppen megszületett kiskutyát) elkezdett folydogálni a magzatvizem, de fájni nem fájt, így rengeteg telefonálás után (amitől okosabb nem lettem) sógornőm javaslatára (ő jött be velem szülni) 13-kor elmentünk a kórházba. A szülésznő mikor meglátott elnevette magát, hogy talán beilyedtem, vagy elnéztem az órát (másnap reggel 6-ra voltam előjegyezve megindításra), és megkérdezte, hogy fáj-e. Hát nekem nem ájt semmim, csak a nadrágom ázott. Jött egy orvos, megvizsgált, megállapította, hogy nem tágultam semmit, majd azt is, hogy felül repedt meg a burok. Ezek után megkaptam a borotválást, meg a beöntést (amit hősiesen 20 percig benttartottam, de fájásom ettől se lett). Ezek után figyelték a vérnyomásomat, meg a szívhangot és vártunk. 18-kor feltettek a ctg-re és vártuk, hogy fájjon, de az én kisfiam nagyon aktívan rugdosott. Ekkor ismét vérnyomásmérés, majd hozták a gyógyszereket, mert 150/100valamennyire felment. 18.30-kor bekötötték az oxitocynt, hívták a dokinénit, be is ért Szegedről (kb 25 km) 15 perc alatt. Vártuk, hogy mikor fog fájni, majd 22 után nemsokkal, hozták a papírokat, hogy nem várhatnak tovább a fertőzésveszély miatt, császár. 23.00-kor meglett az én Szentem! Sajnos csak másnap 7-kor láthattam, mert altattak.

Nekem az egészben ez volt a legrosszabb, mert kudarcként éltem meg. Az motoszkált a kis fejemben, hogy ha rajtam múlik, akkor az én kisfiam meghal, mert nem tudtam volna megszülni, de mára túl vagyok rajta.

Ha szülök mégegyszer, remélem menni fog simán!

35. kinni
2009. ápr. 6. 17:35

Szia!


Húúú ennyi kérdés, azt sem tudom hol kezdjem. A negyedik emeleten lakunk és leszakad a karom mire le-fel cipelem Botit. Pici korától úgy alszik el, hogy fekve szoptattam és mindig azon aludt be. Mostanában ugyanabba a pózba fekszek mellé és ha nem szopizik akkor teán vagy gyümölcslén alszik el. A játszócumi nem jó, abból nem jön semmi. Ha elaludt akkor rakom át a kiságyba.

Era! Mikor és hol jött ki Gergőn az ekcéma? Én is az vagyok, és úgy tudom megvan rá az esély, hogy Botond örökli. Eddig még nem jött ki neki, az a baj, hogy a HA-s tápszert nem szereti. Az első 6 hónapban nagyon ritkán kapott tápszert, de most már adnom kell neki, mert nem elég a tejem és tejpépet is kap 4 hós korától.

Én császárral szültem, túlhordtam 9 nappal, megindították de téraránytalanság miatt nem tudott kibújni. Ha valakit érdekel a naplómba le van írva a szüléstörténetem részletesen, 62. bejegyzés.A napirendünk:

Hajnal 3-5 között szopi+tápszer

Ébredés 7 körül

Reggel 8-9 körül szopi+tápszer

Délelőtt 10-11 alvás kb 1 óra hossza

12 óra körül ebéd: bébiétel

Séta, közben fél óra alvás

Délután 3-4 óra körül uzsonna: gyümölcs

Este 6-7 körül vacsora: tejpép

Este 8-fél 9 fürdés

Este 9: szopi+ha nem elég tápszer

Egyenlőre ennyi, most hazajött Apa, még jövök!

34. hofferke (válaszként erre: 27. - Erababa1111)
2009. ápr. 6. 17:33
Tominak most az üres popsitörlőfólia a kedvence, de szeret még az üres tégelyekkel is játszani. Ja és az abszolútcsúcs a kiscipője! :)
2009. ápr. 6. 17:31
Sziasztok!Az én kislnyom szept.16.án született.Ti adtok a babátoknak babakekszet.Engem a védőnő nagyon tiltott tőle,hogy majd csak 1 év után adjam,de én nagyon szívesen adnám már neki egy kis gyümivel.
32. hofferke (válaszként erre: 24. - Erababa1111)
2009. ápr. 6. 17:31
A céklát Tomi nem igazán szereti, de meg kell ennie, mert nagyon egészséges. Én jénaiban, fedővel, sok vízzel szoktam sütni hajában. Kb. 1,5 óra alatt megvan. Pucolás, főttkrumplival turmixolás és kész is. Ha főzöd tegyél a lébe a só mellé 1-2 szem köménymagot, ízesíti egy kicsit. Remélem ti jobban szeretitwk majd, mint mi! :D
31. agitamas (válaszként erre: 29. - Erababa1111)
2009. ápr. 6. 17:30
Szia!Én is a SOTE I.en szültem,és máskor is ezt választanám.Volt válsztott orvosom,aki időben be is ért,szülésznőt viszont nem fogadtam,de ennek ellenére szerintem azegyik legjobbat fogtam ki.Nekem is hasonló gyors szülésem volt mint neked.
30. hofferke (válaszként erre: 22. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 6. 17:22

Szia!

A napirendün k többnyire kialakult. Reggel olyan 6 és 7 között ébred, délelőtt aztán olyan 9 körül alszik egy fél órát, majd kb 11-kor gyümi. Séta 2 körül, este 6-kor főzi, 7-kor fürdés, 1/2 8-tól altatás. Van, hogy már ekkor alszik, de előfordul, hogy eltart 9-9.30-ig is mire elalszik.

2009. ápr. 6. 00:39

Még eszembe jutott valami: hol, melyik kórházban szültetek? Választott dokinál? Ha lesz következő babátok, akkor is őt kérnétek?

Én az 1. Női Klinikán szültem a Baross utcában, és nem a fogadott orvosomnál... Viszont a szülésznőm beért időben! Hálás voltam Neki ezért! Rengeteget segített...

Milyen volt a szülés?

Az enyém nagyon gyors volt, és viszonylag könnyűnek mondható. Fél 12kor folyt el a magzatvíz, hajnali negyed 4kor meg már a kezemben tarthattam Gergőt! Egy csoda volt az egész! Nem gondoltam, hogy 1. szülés ilyen gyors is lehet...


Na, jó! Mostmár tényleg megyek aludni! Üdv mindenkinek! :)

28. erababa1111 (válaszként erre: 22. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 6. 00:07

Majdnem elfelejtettem válaszolni Neked...

Szóval: általában 6-7 között ébred Gergő, utána szopizunk, majd alszik még egy nagyobbat. 10-11 körül újra szopi. Ezután szoktunk sokat játszani, hemperegni a nagyágyon vagy a játszószőnyegen. 2-3 között etetem valami szilárd kajcsival, utána rögtön szopizunk. Ha tudom, akkor ezután szoktam altatni, mert ha sokat ficereg, sok kajcsi visszajön (hála Istennek már nem kihányja, csak visszabüfizi). Ezután hazajön apa, és vele hancúrozik Gergőm. 6 körül megint szopi, majd hármasban sétálunk egy nagyot. Valamikor este 8-9 között fürdeti apuci Gergőt, és én zárom a napot a szopizással.

Nagyjából így telik el a napunk, persze nem mindig. A hétvége általában össze-vissza alakul, mivel apa is itthon van, és Gergő életét ez "megborítja" mindig. Az egyetlen dolog, amihez ragaszkodunk, az az evési időpontok. A pocak szól, én ugrok :)))

2009. ápr. 5. 23:55

Lányok! A gyerkőceitek mivel játszanak szívesen? Gergő a tök egyszerű dolgokkal van el a legtovább, mint például egy csörgős zacsi, vagy egy darab rongy (pelenka), illetve a tuti nyerő dolog nálunk az ásványvizes palack! Egy pici vizet hagyok mindig az üvegben, hogy legyen benne, de ne legyen nagyon nehéz emelgetnie, és akár 15-20 percig is elszórakozik vele. Olykor "megmássza", mint egy kis lajhár (nagyon helyes ilyenkor - is:))), néha meg rá akar hasalni.

Amikor először megfordult, akkor is valami tök egyszerű dologért (talán egy színes dobozért?) akart nyúlni oldalfekvésben, és hirtelen tovább lendült. Ő is meglepődött :)))

26. erababa1111 (válaszként erre: 21. - Hofferke)
2009. ápr. 5. 23:46
Nálunk is gurulgat Gergő ide-oda, és így halad a dolgok felé. Közben nyögdécsel, de általában megszerzi, amit akar. Remélem, később is ilyen lesz: megoldja a problémáit. :)))
25. erababa1111 (válaszként erre: 15. - Hofferke)
2009. ápr. 5. 23:42

Megértem a helyzetet :) Úgy tűnik, én már csak éjszaka jutok a géphez...

Nálunk a tejpép szóba sem jöhet, mert ekcémás Gergő, így semmilyen tejes dolgot nem ehet/ihat, csak anyatejcit. Ezért is vigyázok annyira rá! :) Egy éves koráig nem adhatok Neki tejterméket, utána is csak óvatosan. Nem szeretném, ha egész életében (esetlegesen miattam) szenvedne ezzel a betegséggel. Nagyon macerás! Hozzá lehet szokni, de ha nem muszáj, akkor minek venne még egy gondot a nyakába később...

Hát...igen, én is vidéken nőttem fel, de mivel itt van a munkahelyem, ezért ideköltöztünk... Azért időnként meglátogatjuk a nagyikat, akik vidéken vannak :)

A sírás oka nem hiszem, hogy a fogzás lenne, ugyanis már egy ideje így ébred, de fogacska még sehol! :(

A házimunka "elintézetlenségével" már megbarátkoztam (ha lehet ilyet írni)... és külön jó hír, hogy nem vagyok egyedül ezzel!!! :)))

24. erababa1111 (válaszként erre: 14. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 5. 23:30

Szió!

Mi a spenótot még nem próbáltuk, most az alma, őszibarack, répa, krumpli a "sláger", de főként az alma. Még nekem is sok tejem van; néha ki sem szopizza mindet Gergő, de már nem bajlódom a mellszívóval. Én legközelebb a céklát akarom kipróbálni. Van ezzel vmilyen tapasztalatod? Hogyan készíted?

2009. ápr. 5. 23:24

Sziasztok!

Én is megnéztem tegnap éjjel a babákat. Tényleg édik! :) Dehát milyen is lehet egy kismanó?!

Nálunk még nincs fogacska, de nyáladzás és kéztömködés a szájba már igen régóta. Van, amikor a kezét tartja a szájában, rázza a fejét (így mas zírozza az ínyét) és közben még gagyarászik is - nagyon tündéri! :)

2009. ápr. 5. 21:04

Sziasztok!


Van már kialakult napirendetek?Hogyan telik egy napotok?

21. hofferke (válaszként erre: 20. - 8434ba9cc2)
2009. ápr. 5. 18:55

Szia!


Az ordítás itt is ismerős, bár az utóbbi napokban inkább odagurul és megkaparintja a dolgokat (telefontöltő, széklába, távirányító, telefon, stb.)! :D Na meg a dumája....! A szája lánynak készült tuti! :D

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook