Zabkorpás receptek (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Én úgy csináltam már másoccorra, hogy raktam bele egy csomag főzős pudingport..így volt kb 3 cm vastag:D
Maga a túró mennyisége nagyon kevés szerintem a kapcsos tortaformához nah.:)
A csokis rost kekszet, vagy csokis kekszet, ne süssétek meg iszonyatos:( Első adagot kisütöttem, aztán ment minden a kukába:( Hiába kérdeztem a (egyik) recept kiirójától ő sütötte-e ilyet nem válaszolt:( Van egy olyan érzésem, hogy sokan csak beírták a neten keringő sütis receptárat, de az életben nem sütöttek.
De, Muffin-hoxa tag receptjeit tiszta szívből tudom ajánlani, ő (cukrász) kipróbálja, kikisérletezi a cuccokat és csak úgy teszi fel, a recepteket:))
Teljesen jó, legalább el tudjuk tőled lopkodni a recepteket :o)
Egyébként ha délben eszed, szerintem nyugodtam mehet a teljeskiörlésű, vagy a graham liszt is. Este már valóban nem, bár én még a zapkorpát, sőt minden szénhidrátot kerülök este.
Én a tojásos nokedlit mindig (na jó, évek óta) teljeskiörlésű liszttel csinálom. A család szerint finom, persze kissé másképp néz ki, és az íze sem ugyanaz, de nem rossz.
Legközelebb megpróbálom zapkorpával.
Ezt a Norbi oldalán találtam,U1-es nokedli.
15dkg zabkorpa,1 tojás,1,5dl tej,1 evőkanál olivaolaj,só.
Megvan a hiba,fél órát állni kell hagyni.Én nem hagytam...
Tojásos nokedlinak irja.Nagyon finom ize van,tényleg kicsit griz jellegű.Mégegyszer megpróbálom majd.
Nokedlit tejjel?:) Nem tudom én vizzel szoktam. Teljeskiőrlésű liszttel még nem próbáltam, de annk is eljön az ideje, mert imádom a tojásos nokedlit:)) A sima nokedlit nem szeretem , amit pörkölthöz kell enni:))
A korpa, szerintem olyan, mint a buzadara. Darafelfújtat is lehet szerintem belőle készíteni, bár én még olyat nem ettem, csak" rizskókot":))
A kukorica 2-es kód.
Én is szeretem,de egyenlőre nem eszem.
A kukorica dara az milyen kódú?
Tegnap voltam a kisfiammal osztálykiránduláson, Solt-révbér-pusztán. Ott adtak reggelire lángost (kemencében sűlt kenyérlángos) fokhagymástejföllel, majd töpörtyűs pogit. Na egyik sem updates kaja volt, de lelkesen kostolgattam:))
Na és délután, kukorica lepény volt szilva lekvárral:)) Na lányok az valami csuda volt:)) És ezt a lepényt kukorica darából készítik, csak azt nem tudom hogyan:( Mert ha ez olyan updates kaja lenne, akkor kis házi "lekvárral" lehetne nyomatni:)) Most ugyis itt az eperszezon:)) kis édesítőd eperlekvárral:))
Én csak "grízgaluskát" csináltam az nem ment szét.
Nem hogy sok vizet tettél bele? Lehet, hogy csak tojás-zabkorpa keverékéből kell.
Tééényleg??
De jó,hogy mondod,köszönöm,akkor majd lemegyek.
A mutkor épp nem volt se kenyér,se liszt,én meg nem kérdeztem.Köszi szépen!!!!