Zabkorpás receptek (beszélgetős fórum)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Túrógombóc
Hozzávalók: 40 dkg zsírszegény túró, 2 tojás, kevés édesítő és 6 dkg zabkorpa
Túrót összekeverem a tojás sárgájával, zabkorpával, édesítővel. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverem a túróhoz. Mindezt minimum 1 órára hűtőbe teszem, majd 8 perc alatt kifőzöm őket.
Lehet a végén a gombócokat pirított zabkorpában, teljeskiörlésű zsemlemorzsában átforgatni.
Édesítős tejföllel tálalva isteni édesség lesz belőle.
Találtam jó kis recepteket, megosztom veletek.:)
Zabpelyhes almáslepény
Hozzávalók (24 szelethez):
3-4 evőkanál szójagranulátum
1, 5 kg alma
10 dkg margarin
25-25 dkg zabpehely vagy zabkorpa
2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliáscukor
1-1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy gyömbér
5-6 evőkanál sárgabarackdzsem
4-4 evőkanál mazsola és dió
diónyi margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
A szójagranulátumot 15-20 percre kb. 2 dl meleg vízben áztatjuk. Ezalatt az almát megmossuk, kétharmadát lereszeljük, a többit kockákra vágjuk. A margarint a zabpehellyel összekeverjük. A felpuhult, levétől kinyomkodott szójagranulátumot és a reszelt almát hozzáadjuk, majd az egyik citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral ízesítjük. Egyenletesen enyhén kikent tepsibe nyomkodjuk.
A kockára vágott almát a másik citrom reszelt héjával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük. A zabpelyhes tésztára szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon) 30 percig sütjük. Ekkor a dzsemmel megkenjük, a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük. 6x4 cm-es szeletekre vágjuk. Öt napig is eláll, ha van rá ideje!
Egy szelet körülbelül 703 kJ/168 kcal-t, 5,1 g fehérjét, 6,4 g zsírt, és 22,3 g szénhidrátot tartalmaz.
Sziasztok!
Nagyon fini túrós sütit csináltam!
Az alpja a zabpehelyfelfújt,csak fele annyi tej és zabkorpa + egy cs. túró!Sok sok vanília aroma,édesítő!Isteni lett!
A kokuszgolyo a Norbi receptkonyveben van, ahol minden 1 es, a nudlit meg olvastam egy ujsagban, ha arra gondolsz, de az is 1 es, igen.
Ha valaki megmondja hogy lehet pdf bol doc-ot csinalni, beirok barmit abbol a konybol, csak igy egy kicsit idoigenyes :-)
Köszönöm szépen zsófi1-nek is és helenhadsell-nek is!:))))
Ugye ez is U1-es?
KÓKUSZGOLYÓ
Hozzávalók:
• 10 dkg zabpehely • 30 dkg alma • 10 dkg kókuszreszelék • 2 kávéskanál natúr kakaópor • 6-8 csepp rumaroma • folyékony édesítő • őrölt fahéj • meggy (friss vagy fagyasztott)
A meghámozott, finomra reszelt almát gyúrd össze a zabpehellyel, add hozzá a natúr kakaóport, az édesítőszert, a rumaromát, a fahéjat és a kókuszreszelék kétharmadát
Ezután pihentesd egy kicsit a masszát folpackkal letakarva, hogy a különböző ízek harmóniává érjenek össze. A süti végső formáját úgy nyeri el, hogy vizes kézzel diónyi olyókat formálsz belőle belsejébe tehetsz egy-egy szem meggyet is), amelyeket aztán meghempergetsz a maradék kókuszreszelékben.
..nem érkezett segítség!:(((
De nem gond,megoldottam végülis!És nem is lett rossz!:)
Nincsmit Méz!:)
Huh,valaki leírná nekem a kókuszgolyó receptjét?
Nagyon jól hangzik!Nyamm!:)))
Sajnálom.:(
Én még nem próbáltam, bár én mindent evő és szerető egyén vagyok, vagyis lennék.
Szia Méz!
A zabkorpa talán a búzadarához hasonlítható,az íze semleges "nyersen",de mint láthattad rengeteg jó kaját lehet belőle csinálni.Szerintem vegyél egy zacsival,aztán próbálkozz,hátha,mint oly sokunknak,neked is bejön!:)
Ma is ügyeskedtem!Zabkochot csináltam!egyenlőre még nem ettem belőle,mert még forró,de bízom benne,hogy finom lett!
jah,és ami nagyon jó,hogy U1-es!:)))
Zabkorpás gyümölcssaláta
Hozzávalók:
10 dkg nektarin
10 dkg alma
10 dkg körte
4 ek zabkorpa
víz
citromlé
édesítõ
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmosva apró kockákra vágjuk, kevés vízzel felöntjük, ízesítjük, és hozzákeverjük a zabkorpát. Negyed órára hûtôbe tesszük, nem fogyókúrázó cukorbeteg diétás tejszínhabbal díszítheti.