Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zabkorpás receptek fórum

Zabkorpás receptek (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

125. Venes
2007. márc. 3. 09:42

Túrógombóc


Hozzávalók: 40 dkg zsírszegény túró, 2 tojás, kevés édesítő és 6 dkg zabkorpa


Túrót összekeverem a tojás sárgájával, zabkorpával, édesítővel. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd hozzákeverem a túróhoz. Mindezt minimum 1 órára hűtőbe teszem, majd 8 perc alatt kifőzöm őket.


Lehet a végén a gombócokat pirított zabkorpában, teljeskiörlésű zsemlemorzsában átforgatni.


Édesítős tejföllel tálalva isteni édesség lesz belőle.

124. Venes
2007. márc. 3. 09:41

Találtam jó kis recepteket, megosztom veletek.:)


Zabpelyhes almáslepény


Hozzávalók (24 szelethez):


3-4 evőkanál szójagranulátum

1, 5 kg alma

10 dkg margarin

25-25 dkg zabpehely vagy zabkorpa

2 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliáscukor

1-1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg vagy gyömbér

5-6 evőkanál sárgabarackdzsem

4-4 evőkanál mazsola és dió

diónyi margarin a tepsi kikenéséhez



Elkészítése:


Elkészítési idő: 1 óra 10 perc


A szójagranulátumot 15-20 percre kb. 2 dl meleg vízben áztatjuk. Ezalatt az almát megmossuk, kétharmadát lereszeljük, a többit kockákra vágjuk. A margarint a zabpehellyel összekeverjük. A felpuhult, levétől kinyomkodott szójagranulátumot és a reszelt almát hozzáadjuk, majd az egyik citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral ízesítjük. Egyenletesen enyhén kikent tepsibe nyomkodjuk.


A kockára vágott almát a másik citrom reszelt héjával, a szegfűszeggel és a gyömbérrel ízesítjük. A zabpelyhes tésztára szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon) 30 percig sütjük. Ekkor a dzsemmel megkenjük, a mazsolával meg a durvára vágott dióval meghintjük és a sütőbe visszatolva további 5-8 percig sütjük. 6x4 cm-es szeletekre vágjuk. Öt napig is eláll, ha van rá ideje!


Egy szelet körülbelül 703 kJ/168 kcal-t, 5,1 g fehérjét, 6,4 g zsírt, és 22,3 g szénhidrátot tartalmaz.

2007. márc. 2. 19:53
Szeretem a tejbegrizt, csak amióta a párom norbizik, zabkását készítek helyette. Az se rossz.
122. Virág3
2007. márc. 2. 19:50

Sziasztok!

Nagyon fini túrós sütit csináltam!

Az alpja a zabpehelyfelfújt,csak fele annyi tej és zabkorpa + egy cs. túró!Sok sok vanília aroma,édesítő!Isteni lett!

121. helenhadsell (válaszként erre: 120. - 9c5ea9abb5)
2007. márc. 1. 09:52
Ja, igy konnyu masolgatni :-) Nekem pdf ben van meg fotokkal, de az 110 Mb
2007. febr. 28. 15:16
Lányok nekem megvan a A karcsúság receptjei word-ben ha kéri valaki akkor elküldöm:-)
119. 'szti (válaszként erre: 118. - Helenhadsell)
2007. febr. 27. 18:02
leírtam neked priviben, én hogy szoktam
118. helenhadsell (válaszként erre: 116. - Virág3)
2007. febr. 27. 17:52

A kokuszgolyo a Norbi receptkonyveben van, ahol minden 1 es, a nudlit meg olvastam egy ujsagban, ha arra gondolsz, de az is 1 es, igen.

Ha valaki megmondja hogy lehet pdf bol doc-ot csinalni, beirok barmit abbol a konybol, csak igy egy kicsit idoigenyes :-)

117. mimo (válaszként erre: 113. - 9c5ea9abb5)
2007. febr. 27. 15:40
Ezt ki fogom probálni!!!Köszi a receptet!!!DDDDDDDDDDDD
116. Virág3
2007. febr. 27. 15:38

Köszönöm szépen zsófi1-nek is és helenhadsell-nek is!:))))

Ugye ez is U1-es?

115. 9c5ea9abb5 (válaszként erre: 114. - Helenhadsell)
2007. febr. 27. 08:37
:-)) Jó kis receptek vannak a fórumon, gondoltam egy kipróbáltat én is bekoppintok:-)
114. helenhadsell (válaszként erre: 113. - 9c5ea9abb5)
2007. febr. 27. 08:34
:-) Megeloztel :-)
2007. febr. 27. 08:21

KÓKUSZGOLYÓ

Hozzávalók:

• 10 dkg zabpehely • 30 dkg alma • 10 dkg kókuszreszelék • 2 kávéskanál natúr kakaópor • 6-8 csepp rumaroma • folyékony édesítő • őrölt fahéj • meggy (friss vagy fagyasztott)

A meghámozott, finomra reszelt almát gyúrd össze a zabpehellyel, add hozzá a natúr kakaóport, az édesítőszert, a rumaromát, a fahéjat és a kókuszreszelék kétharmadát

Ezután pihentesd egy kicsit a masszát folpackkal letakarva, hogy a különböző ízek harmóniává érjenek össze. A süti végső formáját úgy nyeri el, hogy vizes kézzel diónyi olyókat formálsz belőle belsejébe tehetsz egy-egy szem meggyet is), amelyeket aztán meghempergetsz a maradék kókuszreszelékben.

112. helenhadsell (válaszként erre: 111. - Virág3)
2007. febr. 27. 08:16
Be fogom neked irni csak pdf ben van a konyv es nem tudom hogy lehetne megfogni az egérrel. :-( Megprobaltam lementeni doc-ba de 0 Kb lett. VAlaki ért esetleg a szamcsigephez???
111. Virág3
2007. febr. 26. 19:58

..nem érkezett segítség!:(((

De nem gond,megoldottam végülis!És nem is lett rossz!:)

110. Virág3
2007. febr. 26. 15:22

Nincsmit Méz!:)

Huh,valaki leírná nekem a kókuszgolyó receptjét?

Nagyon jól hangzik!Nyamm!:)))

109. 9c5ea9abb5 (válaszként erre: 108. - Helenhadsell)
2007. febr. 26. 13:02
Én kipróbáltam a kókiszgolyót,nagyon finom, csak ajánlani tudom. A lényeg hogy minél többet érnek össze az ízek annál jobb lesz! Férjemnek fel se tűnt hogy nincs benne keksz:-)
108. helenhadsell (válaszként erre: 107. - Venes)
2007. febr. 26. 13:00
Tul szaraz lett az ize, de lehet , hogy csak en vagyok ugyetlen. A kokuszkocka es golyo is nagyon jol hangzik abban a konyvben, ki fogom probalni. majd jelentek :-)
107. Venes (válaszként erre: 101. - Helenhadsell)
2007. febr. 26. 11:26

Sajnálom.:(

Én még nem próbáltam, bár én mindent evő és szerető egyén vagyok, vagyis lennék.

106. helenhadsell (válaszként erre: 102. - Virág3)
2007. febr. 26. 07:43
En csinaltam szekely kaposztat, rizs helyett zabpehely, isteni :-)Igazad van, alig erezni a kulonbseget.
105. 6e423ffabc (válaszként erre: 104. - Virág3)
2007. febr. 25. 20:21
Köszönöm Virág3 / az én lányom is Virág../ örülök, hogy válaszoltál,s az olvasottak alapján ki is próbálom...
104. Virág3 (válaszként erre: 103. - 6e423ffabc)
2007. febr. 25. 18:36

Szia Méz!


A zabkorpa talán a búzadarához hasonlítható,az íze semleges "nyersen",de mint láthattad rengeteg jó kaját lehet belőle csinálni.Szerintem vegyél egy zacsival,aztán próbálkozz,hátha,mint oly sokunknak,neked is bejön!:)

2007. febr. 25. 18:22
..sziasztok..még mindig tátott szájjal figyelek, és kíváncsian kérdem tőletek..milyen a zabkorpa, itt olvasom zabpehely...mihez hasonlíthatom az ízét, állagát???
102. Virág3
2007. febr. 25. 17:39
Ma töltött káposztát főzözz anyukám!Nekem zabpehellyel csinálta,rántás nélkül!Nagyon fini lett,alig érezhető különbség.
101. helenhadsell (válaszként erre: 100. - Venes)
2007. febr. 24. 12:41
Jonak tunik tenyleg az a konyv, ba en a csokis korpas kekszet kiprobaltam, nem lett finom. :-(
100. Venes
2007. febr. 23. 18:20
Norbi egyik könyváben elég sokmindent csinál a zabkorpádól, szerintem érdemes forgatni azt a könyvet. Az úriembert nem szeretem, de jók a receptek.
2007. febr. 23. 14:26
PEHELYNUDLI - Hozzavalok :8 evokanal zabpehely, 3 evokanal arpapehely, 50g vaj, 60g reszelt sajt,1 tojas, 1 pohar tej, petrezselyem, so bors. Keverd ossze az alapanyagokat, ha nem eleg suru adj hozza meg pelyhet, hagyd fel oraig allni langyos helyen, aztan sodorj belole rudacskakat, majd vagd fel nudli meretre. 15 percig fozd, majd talald. Csinalhatsz ala vajon vagy olivaolajon felfuttatott fustolt tarja csikokat, vagy amilyen szosszal eppen kivanod.
2007. febr. 21. 18:09

Ma is ügyeskedtem!Zabkochot csináltam!egyenlőre még nem ettem belőle,mert még forró,de bízom benne,hogy finom lett!

jah,és ami nagyon jó,hogy U1-es!:)))

97. helenhadsell (válaszként erre: 71. - Zse pi)
2007. febr. 21. 14:13
Az Atkinsozok korpat sem ehetnek?
96. Rumino
2007. febr. 20. 18:59

Zabkorpás gyümölcssaláta


Hozzávalók:


10 dkg nektarin

10 dkg alma

10 dkg körte

4 ek zabkorpa

víz

citromlé

édesítõ


Elkészítés:

A gyümölcsöket megmosva apró kockákra vágjuk, kevés vízzel felöntjük, ízesítjük, és hozzákeverjük a zabkorpát. Negyed órára hûtôbe tesszük, nem fogyókúrázó cukorbeteg diétás tejszínhabbal díszítheti.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook