Zabkorpás receptek (beszélgetős fórum)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Mókica, a receptjeid egyenes kurva jók! felét már kiírtam és volt amit elkészítettem.
Egy a baj, több receptben használod az egy zacskó zabkorpa kifejezést...vajon az grammban mennyit takar?
szia!
Ha még el tudod küldeni. Én is nagyon szeretném.
eve.molnar@chello.hu
Köszi!
Szia Zsófi1!
Ha még megvan én is szeretném megkapni.
Előre is köszke!
info@starhu.com
Szia!
Ha akarsz rá öntetet és Ud1-est-->norbi csokis puding, v.norbi joghurt/epres-->így tuti 1-es.
Egyébként lehet bele reszelni almát is,-->isteni:))
Persze az!Legalábbis szerintem,de a diétáslekvár már nem az.Finom édesítős,fahéjjas joghurtal is,és az up1-es!
Majd írd meg,milyen lett!
Hozzávalók:
Ez aranyos volt,köszönöm!:)
Én e recept szerint csináltam,szerintem fincsi!
250g zabpehely
1 liter tej
édesítő
2 tojás
A zabpelyhet a tejjel és az édesítővel megfőzitek, reszeltek bele citromhéjat vagy/és narancshéjat, mindegyik nagyon jó. Ha kész(kb 5-7 perc) a tojások sárgáját belekeveritek, a fehérjét habbá veritek és azt is bele. Összekeverni jól, és megsütni, (kb 180fokon 15-20 perc) megenni!
Nagyon jó hozzá valamilyen diétás lekvár vagy csokiöntet.
Szia, most olvastam a hozzászólásodat.Ha még megvan elküldenéd nekem a könyvte? Az emailom: v.alustriel@gmail.com
Előre is köszi
De biztos jó!Én még úgy nem próbáltam,de szerintem az is jó bele!
Remélem nem fogsz csalódni!:)
kókuszos,kakaós update süti!
3 tojás
2-2 dl natúr joghurt
vanilia aroma
1 cs. kókuszreszelék
3 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
6 púpozott ek. zabpehely ledarálva
édesítő
1 citrom héja
Elkészítés: A 3 tojás sárgáját a kakaóval,édesítővel,2 dl joghurttal,a 1/4 cs. kókusszal,a zabpehelydarával,a van. aromával,sütőporral kikeverjük.
A fehérjét kicsi sóval felverjük.Lazán,kanállal összedolgozzuk a kakaós masszával.
Kivajazott tepsiben 20 percig sütjük!(én 25*25cm-es tepsiben szoktam)
A másik 2 dl joghurtban elkeverjük a citromhéjat,még édesítőt és a kókuszt!
Ha kihült a tészta félbe vágjuk.Az egyikre rákenjük a kókuszos krémet,a másikat rátesszük a tetejére,és kész is az update csemege!:)
Ez saját recept!
Tökfőzelék
Végy egy szép cukkinit, és hámozd meg, magozd ki, reszeld le nagylyukú reszelőn, tedd egy tálba, tény hozzá egy nagy joghurtot, vagy tejfelt, és 2 tojást. Sózd, és fűszerezd, aztán kiolajozott tepsibe borítsd, és reszelt sajttal szórd meg jó vastagon. - csak akkor egyes, ha a sajt is egyes. Majd forró, jól előmelegített sütőbe kell megsütni, míg a sajt piros lesz
Zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege
Hozzávalók:
-1kg sütőtök
-10 dkg dióbél
-12 dkg háztartási keksz
-8 dkg zabkorpa
-2-3 ek. méz
-5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Megmosott sütőtököt felhasítjuk és magjait kikaparjuk. Hájastól nagyobb darabokra kockázzuk és alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon megsütjük.
Ha kihűlt, elkészülés után, akkor pépesítjük a húsát.
Megdaráljuk a kekszet és a diót is. Alaposan összekeverjük a zabkorpával és a sütőtökpürével.
Édesítjük mézzel.
Massából nedves kézzel 20 kis golyót formálunk, amiket megforgatunk kókuszreszelékben.
Tanácsok:
Jót tesz a tésztának, ha egy estét pihen és csak utána görgetjük és forgatjuk bele a reszelékbe.
__________________________________________________
Zabkorpás epertorta
Hozzávalók:
A piskótatésztához: 5 tojás,
10 evőkanál forró víz,
10 csapott evőkanál kristálycukor,
10 púpozott evőkanál rétesliszt,
5 evőkanál étolaj,
1/2 csomag sütőpor,
csipet só.
A krémhez:
20 dkg margarin,
12,5 dkg zabkorpa,
4 dl víz,
5 púpozott evőkanál cukor,
2 csomag (2gr) vaníliás cukor,
50 dkg friss eper (
1-2 evőkanál rum).
Elkészítés:
A piskóta elkészítése: az egész tojásokhoz hozzáadjuk a 10 evőkanál forró vizet, csipet sót, s elektromos habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, s ezzel tovább verjük, amilyen keményre csak tudjuk. Ekkor fokozatosan hozzáadjuk a réteslisztet, majd az étolajat, de ekkor már csak kézzel keverjük. Langyosra melegített, 150-200 Celsius fokos sütőben, kerek tortaformában kisütjük (ha a teteje hamar elkezd barnulni, alufóliával lefedve sütjük tovább). A krém elkészítése: A vizet csipet sóval és a kristálycukorral oldódásig melegítjük, majd a zabkorpával sűrűre főzzük, a végén hozzáadjuk a vanillincukrot. Langyosra hűtjük, és összekeverjük a hűtőből már korábban kivett, megpuhult margarinnal (2 evőkanál rummal ízesíthetjük). Összeállítás: A piskótát három lapba vágjuk, rétegenként krémmel megkenjük, és kirakjuk a szeletekbe vágott eperrel. A tetejét is eperdarabokkal díszítjük. A tortát lehűtjük, másnap fogyasztjuk.
__________________________________________________
Zabkorpás-szőlős muffin
Hozzávalók:
10 dkg liszt,
6 dkg zabkorpa,
1,5 tk. sütőpor,
2 ek. RAMA,
1 ek. cukor,
2 tojás,
1 cs. vaníliás cukor,
1 mk. fahéj,
1,5 dl tej,
15 dkg szőlő
Elkészítés:
A margarint kikeverjük a tojással,a cukorral. Beletesszük a sütőporos lisztet,a zabkorpát, a fahéjat és a tejet. Utoljára a szőlőszemeket adjuk hozzá. Belekanalazzuk a muffinsütő mélyedéseibe és közepesen meleg sütőben sütjük.
Tanácsok:
Frissen a legjobb.
__________________________________________________
Zabpehelycsók mogyoróval
Hozzávalók:
10 dkg nagy szemű zabpehely
15 dkg darált mogyoró
1 tojás
1/2 kávésk.sütőpor
1/4 káv.kan.vanília
10 dkg margarin
10 dkg méz
30 szem egész mogyoró
Elkészítés:
A zabpelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, a darált magyoróval, és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk belőle.1/2 órán át hűtőben pihentetni.
Ezután 30 db golyócskát formázunk ,zsírozott sütőlapra tesszük,nem túl szorosan, mivel oldalirányba is terjeszkednek.Minden golyó tetejére 1 szem mogyorót nyomunk.
A tepsit a hideg tűzhely középső sinére csúsztatjuk.
200 fokon kb.20-25 percig sütjük.
Amikor kissé kihűlt,a sütiket hegyes késsel fölemeljük a lapról,és szellős rácson hűtjük ki teljesen.
__________________________________________________
Zabpelyhes tepsis aszalt gyümölcs
HOZZÁVALÓK:
5 tojás
15 dkg kristálycukor
25 dkg zabpehely
3 dl tej
1 tasak vaníliáscukor
30 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, és öntsük rá a zabpehelyre, majd hagyjuk megdagadni. A tojássárgákat a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd forgassuk bele az aszalt gyümölcsöket és a beáztatott zabpelyhet. Végül a kristálycukorral kemény habbá vert fehérjével lazítsuk fel. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt süssük készre. A süti tetejét sütés előtt magvakkal és gyümölccsel díszíthetjük.
__________________________________________________
Meggyes túrótorta
6 személyre- de elkészítheted kevesebből is: 75 dkg túró, 6 dl tejszín, 2 citrom, 2 dl víz, 4 kávéskanál zselatin, 20 dkg meggy. A zseléport keverd el az édesítővel, vízzel, és forrald fel. a túrót törd össze villával, tedd bele a 2 citrom reszelt héját, és levét. Keverd bele a zselatint, és a light tejszint felverve. Folpackkal bélelt formába töltsd, és hűtsd be. Mikor kiveszed a formából rakd meg meggyel.
Szerintem más gyümivel is finom lehet!
Tettem fel egy klassz receptet az oldalra.
Címe: Zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege.
Ez is nagyon finom,ma ezt ebédeltem!
Szilvás szelet
H: 40 dkg szilva, 1/2 citrom leve, 1. e.k. citromlé, 4 tojás, 3-4 e. k. édesítő, 10dkg zabkorpa, 3-4 e.k. olivaolaj, 2 dkg étk. keményítő, fahéj, csipet só. A tepsit olajozzuk, zabkorpázzuk. A szilvát mossuk, daraboljuk, citromlével meglocsoljuk. A tojássárgájt az édesítővel habosra keverjük, a fahéjat is belekeverjük. Utána az olajat, keményítőt, zabkorpát, csipet sót, citromlét. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a masszába forgatjuk. Beleöntjük a tepsibe és a tetejére rakjuk a szilvát, előmelegített sütőben megsütjük. 20-30 perc. Az összes hozzávaló 1-es.
Igazán nincs it.
Annyira örömet jelent, ha másoknak örömet tudok szerezni, szebbé teszi a napomat.
gyébként elhatároztam, hogy most már magam is kitalálok valamilyen zabkorpás sütit és felrakom majd ide a receptet. Szeretek megem kitalálni ételeket, süteményeket.
Norbis:
Császármorzsa
Semmi extra, csak a búzadara helyett zabkorpát használok.
Szóval: zabkorpa, 1 tojás sárgája, picike só, citromhéj belereszelve és annyi tej, amennyit az egész felszív. Állni hagyom, közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá, és óvatosan belekeverem. Egy lábosba olíva olajat teszek, megsütöm mindkét oldalát, majd fakanállal kis darabokra szaggatom, és hagyom az egészet átsülni. (Tepsiben is meg lehet sütni, és akkor a végén kell felvágni). Lehet enni fahéjas gyümölccsel (azt is leírom) vagy Canderel kakaóporral.
Rejtett répás süti
Hozzávalók:
8 dl sárgarépa péppé aprítva,
1 kk ciromhéj,
1 tk mézes sütemény fűszerkeverék,
4 db tojás,
20 dkg kristálycukor,
30 dkg margarin,
1 dl búzakorpa,
1 dl búzacsíra,
1 dl zabkorpa,
2 dl finomliszt,
2 dl tejmentes tápszer,
1 cs sütőpor,
1 kk szódabikarbóna
Elkészítése:
A sárgarépát péppé aprítom. A margarint a tojásokkal, cukorral, és a fűszerekkel habosra keverem. Egy másik tálban összekeverem a 2 féle korpát, a búzacsírát, liszztet, tápszert, a sütőport és a szódabikarbónát. Mindegyiket egy nagy tálban összekeverem, margarinozott ,lisztezett tepsibe simítom a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm.(légkeveréses sütőben 30-40 perc)