Zabkorpás receptek (beszélgetős fórum)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
És ez mire jó? Csinálj belőle tejbegrízt!!!
Én reggelente zabkását eszem.
3kanál zabpehely, 1 kanál kókuszreszelék, 4 szem édesítőszer, másfél -2dl. víz( mennyire legyen trutymós) Be a mikróba (munkahelyen készítem) 2 percre, akkor felforr, letakarom kistányérral egy 10 percre. amikor kiveszem megszórom fahéjjal és vegyesgyümölcsöt szórok bele majd még egy kis kakóport:)) Nekem bazira ízlik:))
De, csak ezt az egy félét tudom készíteni, a gyümivel változtatom, mikor milyet teszek bele .
Én a neten rá kerestem erre, a dologra. Engem elkapott a "zab-őrölet". Kicsit lehütöttek, az ott talált cikkek. Állítólag a búzakorpa sokkal egészségesebb, ne adj isten a tönkölybuzakorpát sikerül szerezni, az még jobb:))
Ezeknek a dolgoknak a rostban van az "erejük", ez az ami segít. Tök mindegy milyen korpa:))
Én is használom amiben csak lehet. nagyon finomakat lehet vele sütni is. Nézd meg a receptek között a Mirinda updates receptjét, na a "piskóta-tésztáról" nem mondod meg, hogy korpás!!:))
Most én amerikai fánkot sütöttem, de csak nekem izlet:)) ( 2 tojás egy joghurt éddesítő és só 1/2csomag sütőpor, összekeverni annyi korpával, hogy ne follyon. forró olajban sütni. az igaz, hogy melegen jó csak. Állottan nem:(
Ja és mindig egy jó félórát pihentesd ezeket a dolgokat, hogy a korpa megszívja magát és ne az olajat szívja:))
Sziasztok!
Én is csatlakoznék hozzátok,biztos tudtok nekem újat mutatni zabkorpa ügyben.
Két hete Norbizok,és bizony a lisztet valamivel helyettesiteni kellene.
Enci2!Jól olvastam,Úriból?Én Sülysáp.
Üdv.Tündi!
Ma csináltam zabitalt. Zabkorpa, édesítő, vanília aroma, tej.
Összeturmixoltam = borzalmas lett:(
Sziasztok!!
Csatlakozni szeretnék hozzátok a receptek miatt meg dumálni is.
Régebben Norbiztam, de még szeretnék kicsit fogyni és azt a tanácsot kaptam hogy Norbi liszt helyett használjak inkább zakorpát, ezért szeretnék ide csatlakozni mert ti biztossan többet tudtok a zabkorpás ételekről mint én:)
Én igy készítem (Muffin átalakított receptje után)
Tortaformában csináltam:)
10dgk zabkorpa 2kanál olaj, édesítőszer. fele a tortaforma aljába. Szortam rá vagy két marék zabpelyhet. rámorzsoltam 25dkg túrót egy citrom reszelt héja és leve valamint jó pár szem megy ment rá, aztán rá a maradék zabkorpa és megint zabpelyhet szórtam rá. Leöntöttem ~3dl tej és két tojás keverékével. Nagyon jó lett. Most egy kicsit laza lett:)) Olyan felfújtas!:)) Megpróbálom úgy is, hogy elhagyom a túrót és csak vastag gyümi réteget rakok a zabos rész közé. Nem tudom elég-e a gyümiből kijővő "lé", vagy esetleg kellene még bele valami?:)
oké, felteszem majd :)
most túrós zabkorpás sütit kezdtem el sütni.... nagyon finom lesz remélem :)
mindjárt kész :)
Annyira azért nem kalória-, és szénhidrát mentes, hogy este is lehessen mérték nélkül enni szerintem:)
De egy biztos, ezek a korpák, úgy eltelítik az embert, ha délben olyasmit eszik, hogy még másnap reggel sem kívánja a reggelit, nemhogy a vacsorát:D
Legalábbis nálam így van:)
Mondjuk én sokszor használok tönköly-, és búzakorpát is:)
sztem nem hizlalnak, de nem ajanlanam nyugodt szivvel senkinek, aki fogyni akar - estere
sztem is allat jo receptek, mi is esszuk oket csaladi alapon :)
Sziasztok!
Itt olvasom a recepteket és hát a nyáltermelésem is azért beindult...ki is mentem egy almáért hogy elnyomjam az édesség utáni vágyat:)
Amúgy én is szeretem a zabkorpát, sztem nagyon jó "lisztpótlék", bár még csak palacsintát és tejbezabot csináltam, de párom és szüleim szerint is naggggyon finom!
Viszont az lenne a kérdésem, hogy ezeket a sütiket/ételeket, amiket zabkorpával/zabpehellyel csináltok, akár este is lehet enni? Tapasztalatból, tényleg nem hízlalnak?
Hurrá! Végre valaki újra betekintett erre az oldalra!
A receptek szuper jók, lehet újra egészséges finomságokat készíteni!!!
Sziasztok!
Egy mostani ujságba volt egy jó kis zabpelyhes pecept, azta minden héten 3szor kéri a párom:
6dl zabpehely
2dl teljes kiörlésű liszt
1dl gyümölcscukor (vagy édesítő ennek arányába)
20 dkg vaj
2 teáskanál sütőpor.
Ezeket összegyúrjuk, kicsit nehézkes, de a végén összeáll. diónyi golyókat formázunk, kicsit ellapitjuk, közepébe egy aszalt szilvát, vagy diétás lekvárt, vagy amit akarunk belenyomunk, és 10 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
Kicsit elfolyik a sütőben, ugyhogy jobb kicsit távolabb rakni őket egymástól, és kicsit kövérebre hagyni a golyókat!
szerintem finom, és az én nagyon finnyás férjemnek is bejött, ugyhogy érdemes kipróbálni!