Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zabkorpás receptek fórum

Zabkorpás receptek (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

95. Rumino
2007. febr. 20. 18:53

Zabkorpás süti recept

Hozzávalók:

Egy kis tepsihez:

15 dkg zabkorpa

fél sütőpor vagy szódabikarbóna

édesítő

4 tojás

1-1,5 dl tej 1,5 %-os

20 dkg gyümölcs

kakaópor vagy fahéj

Elkészítés:

Szétválasztom a tojásokat, a sárgájához teszem a korpát, édesítőt, sütőport, tejet amennyi szükséges, galuska sűrűségüre. Amíg a korpa duzzad, felverem a fehérjét, megtisztítom a gyümölcsöt. Ha almás, akkor kb. 1x1-es kockákra vágom, szilvát szintén, lehet meggy is.

Az egészet összekeverem, a fehérjét, gyümölcsöt és a korpás masszát. Sütőben megsütöm.

Tanácsok:

Ez egy alap sütemény, hasonló a kevert bögrés tésztához. Utána egyéni izlés szerint bármivel lehet gazdagítani. A kedvencem ha gyümölcskenyérhez hasonlóan apróra tört dió, aszalt szilva vagy egyéb aszalt gyümölcs darabok, narancshéj kockák ( a narancs héjét 3mm x 3mm-es kockákra vágom, édesítős vízben ami épp ellepi felforralom, lehűtve a hűtőben sokáig eláll), mazsola, meggy van benne. Így már nem 1-es, de összeségében nem olyan mennyiség az egészhez viszonyítva, így 2-esnek elmegy.

Szereti az egész család, a kész sütiről senki nem mondaná meg, hogy nem lissztel készült.

94. Virág3 (válaszként erre: 91. - Pokocska)
2007. febr. 20. 18:44

Ezt kicsit későn olvastam.

Kicsit beleragadt,de megoldottam!Ma is fonomat ettem!

2007. febr. 20. 16:38
Sziasztok...olyan klasszakat írtok a zabkorpáról, hogy kíváncsi lettem...milyen ízű, állagú, és mihez hasonlítható ez a multifunkci zabkorpa????
92. mimo
2007. febr. 20. 16:28

Tejbezabi:

Fél liter tejhez öntünk 10 dkg zabkorpát, kevés édesitőszer, és megfözzük mint a tejbegrizet!!!Igy annyira diétás hogy akár éjjel 11-kor is bátran ehető!!!!!!!!

91. pokocska (válaszként erre: 90. - Virág3)
2007. febr. 20. 15:52
még valami, esetleg, ha olyan a süti, amihez magasabb falú jénai kell (pl. piskóta), akkor olajozás után ki is szoktam "lisztezni" zabkorpával
90. Virág3 (válaszként erre: 89. - Pokocska)
2007. febr. 20. 15:27
Köszönöm a tanácsot!Ma is alkotok:).Somlóit csinálok,de azt már én is ilyen technikával!
89. pokocska (válaszként erre: 87. - Virág3)
2007. febr. 20. 14:16
én az ilyesmit mindig olíva olajjal kikent jénai tetejében sütöm. sosem ragad le!
88. mimo (válaszként erre: 86. - Zena01)
2007. febr. 20. 13:15
Igen valószinü.A zabkorpa megszivta magát.Ajánlom hogy tegyél akkor kevesebb mennyiségü zabkorpát az alapanyagok közé.
2007. febr. 19. 18:59
Nah,megcsináltam a zabkorpás pizzát!nagyon fincsi lett,de volt vele egy kis gond!Sütőpapíron sütöttem,és totál ráragadt.Alig tudtam lekaparni róla,és így már nem volt túl guszta,de persze elfogyott!
86. zena01
2007. febr. 19. 10:10
Multkor csináltam zabkorpás sütit. Amikor összekevertem az alapanyagokat kb. fél órát pihentettem. Ettől jól megdagadt és olyan lett az íze mint a tejbegríz. Lehet, hogy nem kellett volna addig várnom?
2007. febr. 19. 07:55

Azta mindenit!Micsoda receptek!Már régóta kutattam zabkorpás receptek után,és végre itt vagyok!

Már csak az kérdés,melyiket is csináljam meg ma!Hmm,azt hiszem zabkorpás pizza lesz!:)

84. Rumino
2007. jan. 16. 23:20

Zabpehely felfújt

Hozzávalók:

250g zabpehely

1 liter tej

édesítő

2 tojás

A zabpelyhet a tejjel és az édesítővel megfőzitek, reszeltek bele citromhéjat vagy/és narancshéjat, mindegyik nagyon jó. Ha kész(kb 5-7 perc) a tojások sárgáját belekeveritek, a fehérjét habbá veritek és azt is bele. Összekeverni jól, és megsütni, (kb 180fokon 15-20 perc) megenni!

Nagyon jó hozzá valamilyen diétás lekvár vagy csokiöntet.

(Igaz ez nem zabkorpás,hanem zabpehelyes,de azért jó!)

83. mimo
2007. jan. 16. 22:26
csajok ezek a receptek tök szuperek!!!!!!
82. Rumino
2007. jan. 8. 19:13

Somlói galuska

A tészta zabkorpás piskóta:

6 tojás,

6 kanál édesítő,

6 kanál víz,

kevés szódabika v.szalakáli,

10 ek.zabkorpa.

Közepesen forró sütöben 10-15 percig sütni.

Krém:

1 l.tejet felforralni,előtte elvenni belőle pár kanállal,amivel kikeverni a 3 púpos ek.kakaót,5 kanál édesítőt,3 ek.étk.keményítőt.Ezt a felforralt tejhez önteni,összeforralni,csomómentesre keverni.Mehet bele rumaromába áztatott mazsola.Kihűlés után lehet összeállítani.A tésztát darabokra vágni,és az öntettel felváltva egymásra rakni,kevés dióval szerintem elmegy Update 1-nek.

81. Rumino
2007. jan. 8. 19:06

Zabkorpás pogácsa

Hozzávalók:

30 dkg liszt (finom)

15 dkg zabkorpa

15 dkg margarin

3 dkg élesztő

1 dl tej

1.5 dl tejföl

3 db tojás fehérje

1 mokkás k. cukor

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk, és egy evőkanál lisztet szórunk bele. 20-25 perc alatt felfutatott élesztőt, a tojásfehérjét meg a tejfölt beleöntjük, végül megsózzuk, 10-12 percig - akár a kenyértésztát - erőteljesen dagasztjuk. Ne ijedjünk meg, ha a tészta eleinte kissé ragadós lesz, a dagasztás során az edény falától majd elválik.

Konyharuhával letakarva, langyos helyen valamivel kevesebb mint másfél óráig kelesztjük.

Ezután meglisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel bevagdossuk, és négy centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat margarinnal vékonyan kikent tepsibe rakjuk, a tetejüket vizes ecsettel megsimítjuk, és langyos helyen még 20 percig kelni hagyjuk.

Előmelegített sütőben (a sütő aljába kis tálkában vizet teszünk ) és közepes lángon 20 perc alatt megsütjük.

2007. jan. 8. 15:39
Megtakarítás szempontjából én zabpelyhet veszek és azt aprítom össze korpává, ugyanolyan jó.
2007. jan. 8. 15:39
Megtakarítás szempontjából én zabpelyhet veszek és azt aprítom össze korpává, ugyanolyan jó.
78. zena01 (válaszként erre: 76. - Hoxa)
2006. dec. 17. 14:49
Köszi, hogy felhívtad a figyelmet erre a cikkre, ugyanis most váltottam lisztről zabkorpára.
77. anita72 (válaszként erre: 64. - Kisgé)
2006. dec. 15. 13:03
Ezt a zabkorpás pizzát kipróbálom.
76. Hoxa
2006. febr. 21. 15:15
Zabkorpakedvelők figyelmébe ajánlom a most felkerült cikket (köszönjük Timcsinek).
Nagyon sok zabkorpás finomság szerepel benne:

Édes sütemények bűntudat nélkül!
75. b859fbf4de (válaszként erre: 74. - 4726e582cf)
2006. febr. 1. 19:49

Sziasztok!

hát ezt érdemes volt kipróbálni. Nagyon jól esett és maradt belőle holnapra is! Köszi a receptet.

74. 4726e582cf (válaszként erre: 64. - Kisgé)
2006. febr. 1. 11:57

Szia!

Hát ez isteni lett :-)))))))))))))). Kész felüdülés a kaják között. Igaz nem bírtam az egészet megenni, de nem is baj, így is tetemes mennyiségű ch-t jutattam vele be a szervezetbe. Sevész, már kellett egy ilyen kis kilengés :-)))).

Nagy köszönet érte :-)

73. zse pi (válaszként erre: 72. - Elvira1)
2006. febr. 1. 09:33

Szia.

Igen, a cukor a legnagyobb baj az egész receptben! Az Atkins diétát csinálók semmi cukrot nem ehetnek. Az aszalt gyümik, mint a mazsola is tiltólistán vannak. :(

2006. jan. 31. 16:42
igen,valoban,de talan lehetne a buzakorpat zabkorpaval helyettesiteni?vagy a cukor meg a mazsola a baj?
71. zse pi (válaszként erre: 70. - Elvira1)
2006. jan. 29. 10:51

Szia elvira1!

Biztos finom ez a korpás sütemény, csak pont mi nem ehetjük, akik ezen az oldalon vagyunk, és diétázunk. Ez a süti szénhidrátbomba!

Finom a dobostorta is, sajnos azt sem ehetjük... :)))

2006. jan. 28. 20:54

Sziasztok,ez a recept nem zabkorpás de igen finom és egészséges

Korpás sütemény

1 bögre búzakorpa,1 bögre mazsola,1\2 bögre cukor,1 bögre lefölözött sovány tej,1 bögre liszt,1 mokkáskanál sütõpor.

Aztassuk a tejben kb 2 óra hosszán át a búzakorpát és a mazsolát.Adjuk hozzá a cukrot,majd a sütõporral elkevert lisztet.Peremes kisebb tepsibe öntve süssük közepes lángon kb.1-1,5 óra hosszát.Szeletekre vagjuk.

2006. jan. 28. 13:29

Citromos muffin!

1citrom reszelt héja és leve

200g zabkorpa

édesitoszer

1 teáskanál só

szódabikarbóna

fél deci oliva

1db tojás

ezeket összekevered, és megsutod

2006. jan. 28. 13:23

Májgombóc levesbe:

1 hagymát lereszelni (vagy 1 hagymának megfelelő vöröshagymakrém), 1 felvert tojásba beletenni, sózni, borsozni, 2-3 csirkemájat belekaparni, majd annyi zabkorpával összekeverni (benne késhegynyi szódabikarbóna), hogy összeálljon, de ne legyen kemény, mert 10 perc után a zabkorpa megdagad egy kicsit. Vizes kanállal szaggattam a levesbe, és nem főtt szét.

2006. jan. 28. 13:18

Karfiolcicege

1 kis fej karfiol,

1 tojás,

10 dkg zabpehelyliszt,

só,

bors,

curry,

olaj

A megtisztított karfiolt káposztareszelőn lereszeljük, majd összegyúrjuk a liszttel és a tojással. Galuskasűrűségű masszát kell kapnunk. Sóval, borssal, curryval erőteljesen megfűszerezzük. Serpenyőben nem túl sok olajat forrósítunk. A masszából 1-1 evőkanálnyit az olajba teszünk, a kanállal ellapítjuk és mindkét oldalon ropogós pirosra sütjük. Főzelékre feltétként kínáljuk, vagy paradicsommártást adunk hozzá.

2006. jan. 28. 13:17

Zöldséges krokett:

25dkg zöldség karfiol, brokkoli, répa

2db vöröshagyma

1db tojás

3 ek zabkorpa

só, bors, paprika

piros arany

olíva

Zöldségeket puhára főzöd, pürésíred. Fűszerezed, adj hozzás apró vöröshagymát, tojást,zabkorpát. Formázd meg és pár óra pihenés után süsd ki

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook