Zabkorpás receptek (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Zabkorpás süti recept
Hozzávalók:
Egy kis tepsihez:
15 dkg zabkorpa
fél sütőpor vagy szódabikarbóna
édesítő
4 tojás
1-1,5 dl tej 1,5 %-os
20 dkg gyümölcs
kakaópor vagy fahéj
Elkészítés:
Szétválasztom a tojásokat, a sárgájához teszem a korpát, édesítőt, sütőport, tejet amennyi szükséges, galuska sűrűségüre. Amíg a korpa duzzad, felverem a fehérjét, megtisztítom a gyümölcsöt. Ha almás, akkor kb. 1x1-es kockákra vágom, szilvát szintén, lehet meggy is.
Az egészet összekeverem, a fehérjét, gyümölcsöt és a korpás masszát. Sütőben megsütöm.
Tanácsok:
Ez egy alap sütemény, hasonló a kevert bögrés tésztához. Utána egyéni izlés szerint bármivel lehet gazdagítani. A kedvencem ha gyümölcskenyérhez hasonlóan apróra tört dió, aszalt szilva vagy egyéb aszalt gyümölcs darabok, narancshéj kockák ( a narancs héjét 3mm x 3mm-es kockákra vágom, édesítős vízben ami épp ellepi felforralom, lehűtve a hűtőben sokáig eláll), mazsola, meggy van benne. Így már nem 1-es, de összeségében nem olyan mennyiség az egészhez viszonyítva, így 2-esnek elmegy.
Szereti az egész család, a kész sütiről senki nem mondaná meg, hogy nem lissztel készült.
Fél liter tejhez öntünk 10 dkg zabkorpát, kevés édesitőszer, és megfözzük mint a tejbegrizet!!!Igy annyira diétás hogy akár éjjel 11-kor is bátran ehető!!!!!!!!
Azta mindenit!Micsoda receptek!Már régóta kutattam zabkorpás receptek után,és végre itt vagyok!
Már csak az kérdés,melyiket is csináljam meg ma!Hmm,azt hiszem zabkorpás pizza lesz!:)
Zabpehely felfújt
Hozzávalók:
250g zabpehely
1 liter tej
édesítő
2 tojás
A zabpelyhet a tejjel és az édesítővel megfőzitek, reszeltek bele citromhéjat vagy/és narancshéjat, mindegyik nagyon jó. Ha kész(kb 5-7 perc) a tojások sárgáját belekeveritek, a fehérjét habbá veritek és azt is bele. Összekeverni jól, és megsütni, (kb 180fokon 15-20 perc) megenni!
Nagyon jó hozzá valamilyen diétás lekvár vagy csokiöntet.
(Igaz ez nem zabkorpás,hanem zabpehelyes,de azért jó!)
Somlói galuska
A tészta zabkorpás piskóta:
6 tojás,
6 kanál édesítő,
6 kanál víz,
kevés szódabika v.szalakáli,
10 ek.zabkorpa.
Közepesen forró sütöben 10-15 percig sütni.
Krém:
1 l.tejet felforralni,előtte elvenni belőle pár kanállal,amivel kikeverni a 3 púpos ek.kakaót,5 kanál édesítőt,3 ek.étk.keményítőt.Ezt a felforralt tejhez önteni,összeforralni,csomómentesre keverni.Mehet bele rumaromába áztatott mazsola.Kihűlés után lehet összeállítani.A tésztát darabokra vágni,és az öntettel felváltva egymásra rakni,kevés dióval szerintem elmegy Update 1-nek.
Zabkorpás pogácsa
Hozzávalók:
30 dkg liszt (finom)
15 dkg zabkorpa
15 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1.5 dl tejföl
3 db tojás fehérje
1 mokkás k. cukor
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk, és egy evőkanál lisztet szórunk bele. 20-25 perc alatt felfutatott élesztőt, a tojásfehérjét meg a tejfölt beleöntjük, végül megsózzuk, 10-12 percig - akár a kenyértésztát - erőteljesen dagasztjuk. Ne ijedjünk meg, ha a tészta eleinte kissé ragadós lesz, a dagasztás során az edény falától majd elválik.
Konyharuhával letakarva, langyos helyen valamivel kevesebb mint másfél óráig kelesztjük.
Ezután meglisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel bevagdossuk, és négy centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat margarinnal vékonyan kikent tepsibe rakjuk, a tetejüket vizes ecsettel megsimítjuk, és langyos helyen még 20 percig kelni hagyjuk.
Előmelegített sütőben (a sütő aljába kis tálkában vizet teszünk ) és közepes lángon 20 perc alatt megsütjük.
Nagyon sok zabkorpás finomság szerepel benne:
Édes sütemények bűntudat nélkül!
Sziasztok!
hát ezt érdemes volt kipróbálni. Nagyon jól esett és maradt belőle holnapra is! Köszi a receptet.
Szia!
Hát ez isteni lett :-)))))))))))))). Kész felüdülés a kaják között. Igaz nem bírtam az egészet megenni, de nem is baj, így is tetemes mennyiségű ch-t jutattam vele be a szervezetbe. Sevész, már kellett egy ilyen kis kilengés :-)))).
Nagy köszönet érte :-)
Szia.
Igen, a cukor a legnagyobb baj az egész receptben! Az Atkins diétát csinálók semmi cukrot nem ehetnek. Az aszalt gyümik, mint a mazsola is tiltólistán vannak. :(
Szia elvira1!
Biztos finom ez a korpás sütemény, csak pont mi nem ehetjük, akik ezen az oldalon vagyunk, és diétázunk. Ez a süti szénhidrátbomba!
Finom a dobostorta is, sajnos azt sem ehetjük... :)))
Sziasztok,ez a recept nem zabkorpás de igen finom és egészséges
Korpás sütemény
1 bögre búzakorpa,1 bögre mazsola,1\2 bögre cukor,1 bögre lefölözött sovány tej,1 bögre liszt,1 mokkáskanál sütõpor.
Aztassuk a tejben kb 2 óra hosszán át a búzakorpát és a mazsolát.Adjuk hozzá a cukrot,majd a sütõporral elkevert lisztet.Peremes kisebb tepsibe öntve süssük közepes lángon kb.1-1,5 óra hosszát.Szeletekre vagjuk.
Citromos muffin!
1citrom reszelt héja és leve
200g zabkorpa
édesitoszer
1 teáskanál só
szódabikarbóna
fél deci oliva
1db tojás
ezeket összekevered, és megsutod
Májgombóc levesbe:
1 hagymát lereszelni (vagy 1 hagymának megfelelő vöröshagymakrém), 1 felvert tojásba beletenni, sózni, borsozni, 2-3 csirkemájat belekaparni, majd annyi zabkorpával összekeverni (benne késhegynyi szódabikarbóna), hogy összeálljon, de ne legyen kemény, mert 10 perc után a zabkorpa megdagad egy kicsit. Vizes kanállal szaggattam a levesbe, és nem főtt szét.
Karfiolcicege
1 kis fej karfiol,
1 tojás,
10 dkg zabpehelyliszt,
só,
bors,
curry,
olaj
A megtisztított karfiolt káposztareszelőn lereszeljük, majd összegyúrjuk a liszttel és a tojással. Galuskasűrűségű masszát kell kapnunk. Sóval, borssal, curryval erőteljesen megfűszerezzük. Serpenyőben nem túl sok olajat forrósítunk. A masszából 1-1 evőkanálnyit az olajba teszünk, a kanállal ellapítjuk és mindkét oldalon ropogós pirosra sütjük. Főzelékre feltétként kínáljuk, vagy paradicsommártást adunk hozzá.
Zöldséges krokett:
25dkg zöldség karfiol, brokkoli, répa
2db vöröshagyma
1db tojás
3 ek zabkorpa
só, bors, paprika
piros arany
olíva
Zöldségeket puhára főzöd, pürésíred. Fűszerezed, adj hozzás apró vöröshagymát, tojást,zabkorpát. Formázd meg és pár óra pihenés után süsd ki